Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach

Spc ::
GrimReaper je izjavil:
Naj vzame tri kartice (ki mu pripadajo) in že lahko uživaš v gledanju kjerkoli na telemachu.
Pripada ti ena kartica, razen če niso zdej kej spremenil, ker jest na svojem TV lahko gledam samo SLO1/2/3/HD.
Pripadajo ti 3 (tri) kartice, ki jih lahko vsak zahteva.. Brez kartice pa lahko gledaš še nekaj več programov kot si jih naštel ti.
To sploh ni res. Brezplačno dobiš v eni naročnini samo eno kartico in en modul. Vsaka naslednja se plača pa 2€/mesec na eno naročnino jih je lahko pa največ 3.
Meni so dali 3 kartice in so mi povedali, da mi 3 pripadajo.

Gost ::
Hm, ne vem. Meni 3-eh kartic (ne modulov, ampak posebej kartic) nikakor nočejo dati. Ne vem, od kje vam te VIP informacije. $&%#("!($%!"

SmeskoSnezak ::
Ja, kartice smo dobli tri. Modul pa samo en. Idi jih mal našeškat :DD
@ Pusti soncu v srce... @

Tilen ::
In modul ekstra 2EUR? Se pravi 4EUR? Ali ponovno mešamo stvari?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

JK007 ::
Kolko sem seznanjen dobiš poleg kartice še sprejemnik ali modul, čeprav ga recimo ne rabiš.
....... www.kabelska.net .........

Ne ravno kontra je. Kartice dobiš, čeprav jih ne rabiš, modulov/sprejemnikov pa ne.

Tilen, poglej si novi cenik ( konec 1. strani ):
http://novadoba.telemach.si/support/pdf...
http://novadoba.telemach.si/support/pdf...

Uros!no ::
Spc in ostali... po dveh letih pogledam to temo in ugotovim, da nekateri imajo še zmeraj enake probleme.
Zakaj Telemach pri toliko ponudnikih?
Hm....
Zakaj Telemach pri toliko ponudnikih?
Hm....

PARTyZAN ::
JK007: Na koncu prve strani tega cenika piše samo, da je treba za drugi in tretji sprejemnik doplačati. Sprejemnik ni enako PCMCIA modul z kartico.

Ne pišem nekaj "na pamet" - to se dogaja v realnosti !
Če si do decembra nisi zrihtal še 2. in 3. kartice ( brezplačno ) ti je lahko sedaj žal !
Če si do decembra nisi zrihtal še 2. in 3. kartice ( brezplačno ) ti je lahko sedaj žal !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JK007 ()

Popolnoma nič se ni spremenilo.
o PCMCIA modul 2,00
o Dodatni PCMCIA modul 2,00
Za tiste, ki še vedno ne razumete.
Telemach ti da 3 kartice (fizično enake tistim za zdravstveno zavarovanje ali bankomat kartice pač z drugim čipom in slikico z dekodirnimi ključi) katere so popolnoma neuporabne brez PLAČJIVEGA MODULA v katerega vstavimo BREZPLAČNO KARTICO (do skupno 3 na gospodinjstvo).
o PCMCIA modul 2,00
o Dodatni PCMCIA modul 2,00
Za tiste, ki še vedno ne razumete.
Telemach ti da 3 kartice (fizično enake tistim za zdravstveno zavarovanje ali bankomat kartice pač z drugim čipom in slikico z dekodirnimi ključi) katere so popolnoma neuporabne brez PLAČJIVEGA MODULA v katerega vstavimo BREZPLAČNO KARTICO (do skupno 3 na gospodinjstvo).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Tilen, ti si zaposlen na Telemachu ?
Če si, potem zrihtaj mojemu kolegu dodatni dve čip kartici ( kolega že ima Handana + 1 čip kartico, sedaj pa si je nabavil še dva Conax modula mimo Telemacha - torej potrebuje samo 2 čip kartici ).
Za vse tiste, ki še vedno ne razumete - pred decembrom 2010 si lahko dobil na eno naročnino brezproblema do 3 čip kartice in en Conax sprejemnik ali 2 čip kartici in en PowerKey sprejemnik ( Cisco ) brez doplačila, po novem sistemu pa samo čip kartice več ne dajo - pogoj za 2. in 3. čip kartico je, da poleg nje vzameš v najem še modul ali sprejemnik !
Tak je vsaj v Mariboru.
p.s. Jaz in vsi moji bližnji smo k sreči prevzeli vse 3 kartice že pred decembrom ;)
Če si, potem zrihtaj mojemu kolegu dodatni dve čip kartici ( kolega že ima Handana + 1 čip kartico, sedaj pa si je nabavil še dva Conax modula mimo Telemacha - torej potrebuje samo 2 čip kartici ).
Za vse tiste, ki še vedno ne razumete - pred decembrom 2010 si lahko dobil na eno naročnino brezproblema do 3 čip kartice in en Conax sprejemnik ali 2 čip kartici in en PowerKey sprejemnik ( Cisco ) brez doplačila, po novem sistemu pa samo čip kartice več ne dajo - pogoj za 2. in 3. čip kartico je, da poleg nje vzameš v najem še modul ali sprejemnik !
Tak je vsaj v Mariboru.
p.s. Jaz in vsi moji bližnji smo k sreči prevzeli vse 3 kartice že pred decembrom ;)

Tilen, ti si zaposlen na Telemachu ?
Tak je vsaj v Mariboru.
Torej vedno slabše....
Zanimivo, da si to telemach kr tak zmisli in nategujejo narod.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()

pumaxx ::
Očitno so ljudje prišli k pameti in jim začeli Ciscote metat nazaj v glavo in kupovat DVBc-je. Katri so pametni si nabavijo svoj modul (ki se jim povrne že po enem letu) in so na Telemachu zavohali da ni več cekinov.

Jaz tudi razmišljam, da bi se znebil DVRa samo zaradi tega ker je en k*** četrtizdelek, ne polizdelek.
Mogoče je čas, da si zrihtam en HTPC.
Mogoče je čas, da si zrihtam en HTPC.

CaqKa ::
PIPI :: 23. dec 2010, 17:41:01
GSM aparat seveda ni vezan na anročnino. Telefon == STB. SIM kartica/aneks == kartica za Telemach.
stb.. hm.. nevem kako je z STB ampak z modemi je tak da so vezani na mac adresso modema.
pri telefonih vseeno ni omejitve na določen IMEI telefona, kar pa pri telemachu in modemi za kablsko ni.

AlesSLO ::
Imam eno težavo in sicer vedno ko pričnem downloadati torrente mi crkne internet. Če dam v windowsih troubleshoot mi javi: the default gateway is not available. Windows 7 samo sam najde napako in jo popravi.
Nekje sem zasledil da je ta napaka možna zaradi ponudnika interneta, da ko zazna torrent program avtomatsko blokira internet.
Ve kdo kaj o tem?
Nekje sem zasledil da je ta napaka možna zaradi ponudnika interneta, da ko zazna torrent program avtomatsko blokira internet.
Ve kdo kaj o tem?

AlesSLO ::
Imam router Linksys wrt54gl. Sicer pa se je ta težava začela pojavljati po formatu računalnika, pred tem teh težav ni bilo.

Webmojster ::

V-i-p ::
Jebiga, hrčki so spet tečnarli :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

revvs ::

Ob svetovnem prvenstvu nogometa je bilo tudi zatemnjeno, če si preko telemacha, drugače ne.

V-i-p: Kaj mi zdaj hočeš dokazati da na Hrvaškem lahko gledajo Hrvaško ? Jaz sem iz Slovenije.
Ti si zaposleni pri telemachu ali kaj ? :)
Jaz nisem gledal rokomet, boš moral vprašati NoBody če je kaj videl. Jaz samo vem da se je že zgodilo nekajkrat da je bilo vse temno na HRT ko so prenašali kakšno pomembno nogometno tekmo v živo, ki sem jo videl prek satelitske, preko telemacha pa je HRT bila zatemnjena.
Ti si zaposleni pri telemachu ali kaj ? :)
Jaz nisem gledal rokomet, boš moral vprašati NoBody če je kaj videl. Jaz samo vem da se je že zgodilo nekajkrat da je bilo vse temno na HRT ko so prenašali kakšno pomembno nogometno tekmo v živo, ki sem jo videl prek satelitske, preko telemacha pa je HRT bila zatemnjena.

techfreak :) ::
Kaj ni to logično? HRT je zakupil pravice za predvajanje samo na področju Hrvaškega ozemlja in ne sme oddajati drugam. Satelitska TV je pa druga reč, kjer pa ni mogoče blokirati sprejema signala za določeno ozemlje in lahko zaradi tega nemoteno gledaš njihov program.
Pojdi do HRTja pa vprašaj, če se lahko z dobaviteljem zmenijo, da boš ti plačal še za pravice za predvajanje za Slovenijo in ne bodo blokirali slike.
Pojdi do HRTja pa vprašaj, če se lahko z dobaviteljem zmenijo, da boš ti plačal še za pravice za predvajanje za Slovenijo in ne bodo blokirali slike.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techfreak :) ()

techfreak :) je izjavil:
Kaj ni to logično? HRT je zakupil pravice za predvajanje samo na področju Hrvaškega ozemlja in ne sme oddajati drugam. Satelitska TV je pa druga reč, kjer pa ni mogoče blokirati sprejema signala za določeno ozemlje in lahko zaradi tega nemoteno gledaš njihov program.
točno tako

NoBody- ::
Mislim danes na šport tv prenašajo tekme :
18:25 Rokomet: IHF svetovno prvenstvo 2011, Španija - Nemčija
20:10 Rokomet: IHF svetovno prvenstvo 2011, Danska - Srbija
Koji k.... je potem zatemnjen HTV2 ki prenaša Hrvaška - Avstralija, če jo Š1 NE PRENAŠA?
Prav na jetra mi že gre to da se vsaka pizdarija že temni jebemu!
18:25 Rokomet: IHF svetovno prvenstvo 2011, Španija - Nemčija
20:10 Rokomet: IHF svetovno prvenstvo 2011, Danska - Srbija
Koji k.... je potem zatemnjen HTV2 ki prenaša Hrvaška - Avstralija, če jo Š1 NE PRENAŠA?
Prav na jetra mi že gre to da se vsaka pizdarija že temni jebemu!

Trde glave.
Še enkrat, TV postaja, ki oddaja program plačuje pravice za oddajo po državah. Torej, če je HTV FIFI plačal neko X vsoto za pravico oddajanja fuzbala samo na hrvaškem, bo ta TV hiša poslala vsem TV ponudnikom ki prenašajo njen program izven hrvaške ... prošnjo za zatemnitev. Včasih za zatemnitev težijo tudi konkurenčne TV postaje v naši državi, če vedo da recimo HTV nima pravic za prenos v sloveniji. To, da tvoj priljubljeni program ne prenaša te tekme, ne zanima nikogar. Vse je v evrih.
Kapiš?
Še enkrat, TV postaja, ki oddaja program plačuje pravice za oddajo po državah. Torej, če je HTV FIFI plačal neko X vsoto za pravico oddajanja fuzbala samo na hrvaškem, bo ta TV hiša poslala vsem TV ponudnikom ki prenašajo njen program izven hrvaške ... prošnjo za zatemnitev. Včasih za zatemnitev težijo tudi konkurenčne TV postaje v naši državi, če vedo da recimo HTV nima pravic za prenos v sloveniji. To, da tvoj priljubljeni program ne prenaša te tekme, ne zanima nikogar. Vse je v evrih.
Kapiš?

Z drugimi besedami - če sem jaz lastnik Šport TV-ja in drago plačujem za eksluzivne pravice na področju Slovenije bom uporabil vsa pravna sredstva, da bom res ekskluziven !
Podobna situacija je bila v Nemčiji z ORF-om ( tam je prišlo celo tako daleč, da so "zatemnili" celoten ORF 1 in ORF 2 v njihovih kabelskih sistemih ) !
Podobna situacija je bila v Nemčiji z ORF-om ( tam je prišlo celo tako daleč, da so "zatemnili" celoten ORF 1 in ORF 2 v njihovih kabelskih sistemih ) !

mastah ::
men pa ni jasno zakaj ko je F1 telemach temni hrt2, ostale nemske programe pa ne(rtl al orf al ker ze prenasa F1)??

V-i-p ::
Zato, ker Hrvati zahtevajo zatemnitev, švabi pa ne.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Vanquish ::
kaj bo kdo koncno ze napisal s katerim programckom lahko cuknem vsebino iz handon dvr al kaj je ze ? :\

Nabaviš satelit pa noben nič ne zatemnjuje.
Zatemjuje se pa zato, da vsi slovenčeki gledamo slovenske reklame in da lahko televizije fajn služijo na račun reklam.
To je to.
Zatemjuje se pa zato, da vsi slovenčeki gledamo slovenske reklame in da lahko televizije fajn služijo na račun reklam.
To je to.

HTV več ne zatemnjuje preko satelita ? Včeraj si še vedno potreboval kartico za ogled večine njihovega ( nedomačega ) programa.

venson ::
Imam problem. Danes sem si šel po novo kartico, ki jo vtakneš v televizijo. Jo vtaknem noter, najde vse programe, delajo pa samo slo1, slo2, slo3, ter telemachov program. Za druge napiše na televiziji, da jih ni mogoče dekodirati. Kaj storiti?
Hvala za pomoč!
Hvala za pomoč!

KuntaKinte ::
daj na en program,ki je kodiran pa počakaj 10 minut,če ne začne delat jih pokliči da tikartico na novo resetirajo

plavko61 ::
http://akcije.telemach.si/promo_paketi/
kak fajn probajo ljudi nasrat da se vežejo za 18 mesecev.
Komaj čakam da se maja meseca optika razveže in se malo začne ponudba.
http://www.racunalniske-novice.com/novi...
kak fajn probajo ljudi nasrat da se vežejo za 18 mesecev.
Komaj čakam da se maja meseca optika razveže in se malo začne ponudba.
http://www.racunalniske-novice.com/novi...
Dvakrat preberi, nato pa blekni...