Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
Seljak ::
kar-nekdo ::
Nekaj se pa ze premika meni ze 24 dni ni prekinlo interneta . Za razliko ko mi ga je prej 24X na dan !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kar-nekdo ()
Kaj zdaj,je že kaj bolje,ali še imate vedno probleme z Telemachom??Jaz še kar čakam,da me priklopijo
Hardstyle ::
Zadnja dva dni katastrofa, danes jim je celo helpdesk odpovedal oz. številka je bila zasedena iz simobila,mobitela in lastnega telemach omrežja.
Edit, še vedno je zasedena. Sploh ne moreš priklicat helpdeska... katastrofa! Ko poteče vezava selim internet drugam ker se ne morem zanašat na vreme.
Edit, še vedno je zasedena. Sploh ne moreš priklicat helpdeska... katastrofa! Ko poteče vezava selim internet drugam ker se ne morem zanašat na vreme.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hardstyle ()
Gost ::
Hardstyle,
pokliči na 059 številko, ki je nekje na web strani pomeni enako cifro kot 080, le da je plačljiva.
Mislim, da je 059 188 600.
pokliči na 059 številko, ki je nekje na web strani pomeni enako cifro kot 080, le da je plačljiva.
Mislim, da je 059 188 600.
Tilen ::
Številke 059 niso regionalno omejene.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
V-i-p ::
Nagi Bator je izjavil:
A ni 059 pozivna za t2?
Mogoče majo na telemachu tudi T-2 za backup.
Mogoče pač tebi ni jasno, da so številke med operaterji ločene šele s četrto številko in ne s tretjo, torej 059x kadar govorimo o 059.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()
DMX ::
A ima kdo na področju Hoč (MBja) zadnjih par dni težave s hitrostjo? V bistvu traja kr nekaj sekund preden odpre katero stran. Paket imam 6/1, a dela kot da bi imel ISDN
A ima kdo na področju Hoč (MBja) zadnjih par dni težave s hitrostjo? V bistvu traja kr nekaj sekund preden odpre katero stran. Paket imam 6/1, a dela kot da bi imel ISDN
Najbolje,da jih pokličeš,poveš kaj se ti dogaja,da nisi zadovoljen,napišeš pritožbo,počakaš na odgovor,če nisi zadovoljen,zahtevaš zmanjšanje stroškov(manjši znesek na položnici) oz,da sploh ne boš plačal,ali pa prekineš enostransko,saj dejansko ne nudijo tega,kar so ti obljubili oz.kar piše v pogodbi.Res pa je,da kao zdaj nekaj rihtajo,samo ne vem,če na področju Hoč!!
GrimReaper ::
Men se vsaj 1x na dan prekine internet, pomaga samo če iz modema izštekam napajanje, ma še kdo drug take probleme in če se da kaj narest glede tega? Mislim pa da se to vleče že od takrat ko so začel z DOCSIS 3.0.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Meni so danes končno priklopili internet.Lokacija Tezno in moram povedati,da zaenkrat deluje enkratno tako TV kot internet Če pa bo prišlo do napak pa itak javim tukaj
Lp
PS: Če še je kdo z lokacije Tezno MB,naj javi kakšno je kaj stanje
Lp
PS: Če še je kdo z lokacije Tezno MB,naj javi kakšno je kaj stanje
Ne,nažalost,ker sem se zaje** Ko sem že naročil sem opazil,da imam optiko pred vhodom v stanovanje in nisem vedel,ker sem komaj kupil stanovanje 6/1 imam trenutno.
psychoshorty ::
Sam s Triero ze nekaj casa nimam problemov, je pa res, da sem jim "prejebal" dejansko vse po spisku. Tudi obvestilo, da naj preklopim na dhcp sem veselo ignoriral in net deluje zaenkrat bp. (Rotovz).
Mene zanima,če lahko zamenjam paket trojček v solo,ki bi vseboval samo TV in če ima kdo izkušnje z tem??
dois ::
Te telemach bandite bi morali zapreti in jim roke izsekati, če želimo da se kaj v tej lopovski sloveniji spremeni. p2p(dc,slsk) programe namerno upočasnjujejo, ker prodajajo to kaj nimajo. Prodajajo pakete ki ne prenesejo nonstop povezave, prodajajo to kaj ne morejo nuditi in kradejo denar, najhuje je ob koncih tedna ko so vsi online. Povezavo lahko preizkusite brez firewall, brez router na kateremkoli windowsu, linuxu in bo vedno isto počasno, se pravi 4x počasneje kot je realen upload ki ga kupiš in najpočasneje ob koncih tedna ko so vsi online. Vse zapret ali pobit. Siol tudi ni čist ok ampak to kaj dela telemach je dosti preko meje okusnosti.
dois ::
Ok, ali vidva dva nimata pojma da jaz govorim o p2p ali pa sta dva idiota od telemach. Vsakomur na svetu gre odpiranje strani in testi na raznih straneh. Če testi na straneh in v svojem računalniku ne bi šli potem bi že zdavnaj v zatvoru vsi bili. Jaz govorim o tem da ti opočasnjujejo(limnitirajo iz svojih računalnikov) upload na directconnect protokolu in soulseek protokolu. Se pravi da če bo tvoj test na strani ali v računalniku povedal da imaš 5/1(download/upload mbit(5000kbps/1000kbps) boš moral imeti okrog 100 kB/s uploada zato ker imaš 1 mbit upload. Na directconnect, soulseek protokolu je to limitirano na max 20 kB/s, se pravi da telemach upc opice limitirajo to na 20 kb/s.
techfreak :) ::
Zakaj bi "limitirali" dva najbolj neuporabljena protokola? Če bi že hoteli kaj limitirati, bi se spravili na torrent.
flipflop ::
Meni pa ravno torrent dela kar hitro, strani pa mi dostikrat odpira po polžje.
Sicer pa mi paket 8/1 dela s takšnole hitrostjo:
DL: 4.47Mbit
UL: 0.14Mbit
Sicer pa mi paket 8/1 dela s takšnole hitrostjo:
DL: 4.47Mbit
UL: 0.14Mbit
NoBody- ::
Ok, ali vidva dva nimata pojma da jaz govorim o p2p ali pa sta dva idiota od telemach. Vsakomur na svetu gre odpiranje strani in testi na raznih straneh. Če testi na straneh in v svojem računalniku ne bi šli potem bi že zdavnaj v zatvoru vsi bili. Jaz govorim o tem da ti opočasnjujejo(limnitirajo iz svojih računalnikov) upload na directconnect protokolu in soulseek protokolu. Se pravi da če bo tvoj test na strani ali v računalniku povedal da imaš 5/1(download/upload mbit(5000kbps/1000kbps) boš moral imeti okrog 100 kB/s uploada zato ker imaš 1 mbit upload. Na directconnect, soulseek protokolu je to limitirano na max 20 kB/s, se pravi da telemach upc opice limitirajo to na 20 kb/s.
Eno stran nazaj pravil. Vse strani http,ftp in ostalo mi dela na polno 6/1. Kakor hitro zalaufam torrent hitrost ne gre preko 1mbit nikamor. Tako da nekee vode bo na tem :)
Na srečo nisem idiot od telemacha in ti povem,da mi vleče torrent datoteke z polno hitrostjo in še včasih več in tudi UL je takšen kot mora bit.Pa ne vem zakaj smetiš tukaj in žališ ljudi,če pa lahko zamenjaš operaterja in boš pomojem bolj zadovoljen.Enostransko prekineš pogodbo in če je to pred potekom obvezne eno letne dobe plačaš borih 80€ in je to to
flipflop ::
NoBody, malo v nastavitve poglej, pa znižaj max upload in število povezav. Ker če ti prej dela normalno, ko pa zraven še torrent laufa pa več ne, je lahko zaradi tega.
NoBody- ::
Ne ne fanjte, ko ugasnem http in ftp promet je vklopljen samo utorrent :) prej na istih nastavitvah vleklo na polne zdaj pa štrajka :)
EdoK ::
Pred par dnevi sem razdrl trojček ter vzel minimum televizije in 6/1 internet. In veste kaj? Nič ne pogrešam, pa še glava ne boli da preplačujem zadevo (glede na realne potrebe).
M.B. ::
Jaz mam pa dans probleme. Zjutraj ob 7mih ni blo interneta, ker ni mogo podaljšat IPja 213... vmes je dobil IP 192.168.0.30, ki je lokalni AFAIK. Zdaj pa sem dobo kr novega 86.58.. Tak da 2 uri brez neta pa nov IP, kar pomeni spet spreminjat vse allowed IPje na serverju. Juhu. Upam da se IP nebo zdaj vedno spreminjal ko se gor poveže.
Zanimivo ta IP ma lease time 30 dni prejšnji pa je mel vedno 2 uri.
Nevem če ma kaj veze da sem na Arnesu, ampak na strani piše da se mormo preklopit do 6.12, kar glede na koledar še ni.
Mel kdo podobne probleme? Maribor studenci.
Nevem če ma kaj veze da sem na Arnesu, ampak na strani piše da se mormo preklopit do 6.12, kar glede na koledar še ni.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M.B. ()
Spc ::
Jaz mam pa dans probleme. Zjutraj ob 7mih ni blo interneta, ker ni mogo podaljšat IPja 213... vmes je dobil IP 192.168.0.30, ki je lokalni AFAIK. Zdaj pa sem dobo kr novega 86.58.. Tak da 2 uri brez neta pa nov IP, kar pomeni spet spreminjat vse allowed IPje na serverju. Juhu. Upam da se IP nebo zdaj vedno spreminjal ko se gor poveže.
Ne uporabljaj automatike (DHCP) ker boš imel same probleme.
Jaz dobim ipje, ki sploh niso moji če vklopim DHCP Client.
Rajši vpiši ip fizično.
M.B. ::
Sem bil na statiki dokler ni internet nehal delat, potem sem komaj šel na DHCP. Pa je delalo do zdaj. Prestavo sem pa nekje aprila, maja.
Bom se še probal s statiko igrat, trenutno mi je važno da je internet. :)
Moram paket spremenit ker sem na Arnesu, pa nevem al bi šel na Trojček, al samo internet. Trenutno plačujem 34EUR internet+kabelska pa 15EUR telefon.
Trojček pa bi prišo 38 EUR + 2EUR za conax modul za Tuner v računalniku. (dokler se bo še dalo bom verjetno na analogni na računalniku ostal, ker še iščem pameten tuner za Linux)
Zanima me če je res da se lahko v settop box še videorekorder priklopi, kar pomeni da ima stvarca 2 tunerja in če ima digitalna televizija še vedno dosti porodnih težav. Nekaterim znancem se namreč večkrat programi sami zaklenejo in podobno.
Sam sem imel probleme z internetom samo letos ko so nadgrajevali omrežje pa je 4 mesece bla modemska hitrost in pa danse drugače pa internet dela. na TV se pa včasih tud kaj "zaklene" al pa cartoon network spremeni jezik drugače pa dela.
Bom se še probal s statiko igrat, trenutno mi je važno da je internet. :)
Moram paket spremenit ker sem na Arnesu, pa nevem al bi šel na Trojček, al samo internet. Trenutno plačujem 34EUR internet+kabelska pa 15EUR telefon.
Trojček pa bi prišo 38 EUR + 2EUR za conax modul za Tuner v računalniku. (dokler se bo še dalo bom verjetno na analogni na računalniku ostal, ker še iščem pameten tuner za Linux)
Zanima me če je res da se lahko v settop box še videorekorder priklopi, kar pomeni da ima stvarca 2 tunerja in če ima digitalna televizija še vedno dosti porodnih težav. Nekaterim znancem se namreč večkrat programi sami zaklenejo in podobno.
Sam sem imel probleme z internetom samo letos ko so nadgrajevali omrežje pa je 4 mesece bla modemska hitrost in pa danse drugače pa internet dela. na TV se pa včasih tud kaj "zaklene" al pa cartoon network spremeni jezik drugače pa dela.
Everyone started out as a newbie.
voltaren ::
Arnes bo z letosnjim letom prenehal ponujati dostop do interneta preko ostalih ponudnikov.
Pri ostalih ponudnikih je to ze storil, sedaj pa bo to stroil se pri Telemachu.
Kot je bilo napisano v obvestilu, ki ga je vecina Arnes uporabnikov dobila po posti na dom,
se je danes vsem oz. vecini Arnes narocnikom spremenil IP naslov in so dobili Telemachovega. Do
6.12. pa morajo narocniki izbrati enega od Telemach paketov za dostop do interneta, ker drugace
bodo po tem datumu ostali brez dostopa do interneta.
Vsi uporabniki (ne samo Arnes) bodo morali v nastavitvah nastaqviti samodejno pridobivanje IP
naslova oz. preko DHCP streznika. Ce to ne bodo storili jim bo slej ko prej prenehal delovati
internet. Nekaterim je prenehal delovati ze prej, nekaterim danes, ostalim pa bo v prihodnih
dneh (ce ne bodo spremenili nastavitev).
Toliko, da ne bo prevec nejasnosti :)
Tilen ::
Sam imam že kakšna dva meseca (ali več?) na DHCP in se mi IP naslov ni spremenil.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
voltaren ::
Sam imam že kakšna dva meseca (ali več?) na DHCP in se mi IP naslov ni spremenil.
Ce si Telemachov narocnik se ti IP naslov naj ne bi spremenil.
Ce si pa preko Arnesa pa moras morda samo resetirati modem in racunalnik/router pa se
ti bo spremenil.
Sigurno pa je tudi kaksna napaka v bazi podatkov in te napake se bodo popravile v
naslednjih dneh.
Je pa tudi nekaj izjem, ki bodo ondrzali dostop do interneta preko Arnesa. To so sole,
knjiznice in sotale organizacije in pescica posameznikov, katerim bo Arnes se pustil
dostop do interneta preko njih.
axee ::
Eno vprašanje; noben cisco sprejemnik ali dvr tudi po besedah telemach-ovcev ne dela z projektorji. So mi obljubili, da če bodo dobili kakšen handan me pokličejo da zamenjamo.
Kakšna je kej kvaliteta teh sprejemnikov, delajo brez težav?
Kakšna je kej kvaliteta teh sprejemnikov, delajo brez težav?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
JK007 ::
Jaz mam enega Ciscota samo za potrebe projektorja in dela bp ( razen takrat ko se slika zatika - znana napaka teh škatel ).
....... www.kabelska.net .........
mastah ::
jaz mam telemach ze par let in dela cisto normalno. prej sem mel siol in je bil totaln podn. TV dela bp, slika super, edino cisco pocasi menjava programe, internet za dl dela bp, za spilanje pa tud skoz normaln ping (za razliko od siola k mi je nabijalo na 200ms) lokacija Dobrova
PARTyZAN ::
Meni tudi internet deluje v redu, TV je pa z Cisco DVRom precej fail. Vsak teden se najde par hd programov kjer audio stream zaostaja po eno ali več sekund, da ne omenjam EPGja, ki na nekaterih programih je za silo, na ostalih ga pa sploh ni.
Nasploh so njihovi Cisco STBji en kup dreka.
EDIT: Pozabil sem še omenit, da včasih, ko preklopiš z kakšnega HD programa na poljuben drugi program ... ni zvoka. Potem moraš it nazaj na program, kjer je zvok nazadnje delal in čakat, da se vrne ... in upat da ob preklopu spet ne ostaneš brez.
Nasploh so njihovi Cisco STBji en kup dreka.
EDIT: Pozabil sem še omenit, da včasih, ko preklopiš z kakšnega HD programa na poljuben drugi program ... ni zvoka. Potem moraš it nazaj na program, kjer je zvok nazadnje delal in čakat, da se vrne ... in upat da ob preklopu spet ne ostaneš brez.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PARTyZAN ()
mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()
revvs ::
Ko ti greš na stran kot je speed test ti ISP zviša hitrost avtomatsko, to delajo po celem svetu. Te strani in testiranje v Windowsu nič ne pomenijo. Ti moraš testirati internet s svojimi očmi in tako boš vedel sigurno koliko hiter si. Telemach je znan po tem da mu vse počasi deluje, če boš dolgo časa na enem serverju (na istem IPju) in boš rabil njihov internet za prenos datotek do maksimuma ti bodo zmanjšali hitrost sigurno.