Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach

Spajky ::
Nevem sicer kar je razlog ampak tudi pri meni (MB studenci) je tak da nad določeno frekvenco so vsi programi bistveno slabše gledljivi še malo naprej pa se sploh več ne vidi da je program tam, čeprav glede na shemo bi moral bitČe je z inštalacijo in TV-jem vse v redu, pol je distribucijski jačevalec napol crknil ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

JK007 ::
Spajky, nevem od kod si ti, vendar je 90% Mariborskega omrežja bilo grajeno pred več kot 20. leti - takrat so uporabljali ojačevalce do 300 MHz in temu primerne kable. Res so večino ojačevalcev menjali ne pa tudi vseh "prastarih" kablov, ki očitno ustvarijo največ izgub.
Tak da programi do 374 MHz so gledljivi, nad 574 MHz in višje pa za vsakih 8 MHz vedno bolj zasneženi ( tisti pri 750 MHz pa ponavadi neprepoznavni ).
Tak da programi do 374 MHz so gledljivi, nad 574 MHz in višje pa za vsakih 8 MHz vedno bolj zasneženi ( tisti pri 750 MHz pa ponavadi neprepoznavni ).
....... www.kabelska.net .........

Spc ::
Spajky, nevem od kod si ti, vendar je 90% Mariborskega omrežja bilo grajeno pred več kot 20. leti - takrat so uporabljali ojačevalce do 300 MHz in temu primerne kable. Res so večino ojačevalcev menjali ne pa tudi vseh "prastarih" kablov, ki očitno ustvarijo največ izgub.
DVB-C gre od 50MHz do 858MHz

Nevem kaj si hoto s tem poved - vem da gre ( teoretično gre tudi višje od 850 MHz ), se pa ( tudi zaradi analognega sranja v sistemu ) v TM-ju uporablja od 414 MHz do 574 MHz.

Hotel sem to povedat, da ni neke omejitve kaj se tiče bandwidth-a in bi lahko komot dali nekatere kanale iz 1.9mbit na vsaj 5mbit/s.

Alexius Heristalski ::
Seveda, ampak ker inštalacije niso povsod dobre za kakovosten sprejem vseh kanalov, so naredili kompromis. Torej jih raje kritiziraj, ker ne gredo v posodobitev inštalacij.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Spajky ::
DVB-C gre od 50MHz do 858MHz... če je oprema in kabli u k* , trokirajo visoki kanali vseeno ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

NoBody- ::
Nadaljevanje zgodbe o njihovem bitrateu in kompresiji :D
Pozdravljeni,
Primerjava bitrate-a v sistemu s tistim iz satelita ni na mestu, saj signal iz satelita vsebuje ogromno, za naš sistem nepomembnih informacij, prav tako se oddajanje v kabelskem sistemu razlikuje od tistega preko satelita.
Če želite, se lahko o načinu oddajanja in ostalih tehničnih vprašanjih pogovorite z našim strokovnjakom, ki skrbi za delovanje digitalne televizije v Ljubljani in tako dobite informacije iz prve roke.
Sporočite nam prosim 3 termine, kdaj bi se lahko oglasili na sedežu podjetja Telemach d.o.o., cesta Ljubljanske brigade 21 v Ljubljani, da se uskladi urnik s strokovnjakom, ki vam bo z veseljem odgovoril na vsa vaša vprašanja glede digitalne televizije.

Žal sem iz Maribora. Sem odpisal da v kolikor je kakšen strokovnjak v Mb da se z veseljem oglasim :)

Nadaljevanje zgodbe o njihovem bitrateu in kompresiji :D
Pozdravljeni,
Primerjava bitrate-a v sistemu s tistim iz satelita ni na mestu, saj signal iz satelita vsebuje ogromno, za naš sistem nepomembnih informacij, prav tako se oddajanje v kabelskem sistemu razlikuje od tistega preko satelita.
Če želite, se lahko o načinu oddajanja in ostalih tehničnih vprašanjih pogovorite z našim strokovnjakom, ki skrbi za delovanje digitalne televizije v Ljubljani in tako dobite informacije iz prve roke.
Sporočite nam prosim 3 termine, kdaj bi se lahko oglasili na sedežu podjetja Telemach d.o.o., cesta Ljubljanske brigade 21 v Ljubljani, da se uskladi urnik s strokovnjakom, ki vam bo z veseljem odgovoril na vsa vaša vprašanja glede digitalne televizije.
lol.
Ja kakšne informacije ?
MPEG-2 je MPEG-2.
Torej MPEG-2 z višjim bitrate-om in lepšo sliko iz satelita je preveč informacij za njihov sistem in zato morajo sliko poslabšat da je dovolj infomacij za njihov sistem.
Pa toti so loleki.
To je ziher kaki študentek spet pisal.
Ludje še z sliko iz HD programov niso zadovoljni (ki pa verjetno ziher ni 3mbit/s).
Rok Šlebinger:
dajte no, četrtič v enem večeru prekine linijo... hitrost iz zlatih časov ISDNja...
Tisti denar ki ga služite z storitvami je treba vlagat tudi v infrastrukturo ne pa za pravice balkanskih TV kanalov.
P.S.
Malo še zmanjšajte kvaliteto HD kanalov, ker zdaj še ni dovolj kock.
http://www.facebook.com/pages/Telemach/...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()

Vanquish ::
Spc, pretpostavljam, da je mislil vse razlicne jezike v katerih se program oddaja, podnapisi in mogoce se kaj

Vanquish ::
se absolutno strinjam. Komentiral sem tole:

Spc, pretpostavljam, da je mislil vse razlicne jezike v katerih se program oddaja, podnapisi in mogoce se kaj
To nima blage vezee z bitrate-om MPEG-2 stream-a, to se streama posebej.

Pesimist ::
Jaz se kompletno strinjam z strokovnjakom. Edini nacin primerjati bitrejta slike je da gledas sliko oz videjo 1:1, torej vizualna primerjava.
Iz veilikosti prenosa podatkov oz velikosti posnetega videja ti nemores definirati bitrejta slike.
Iz veilikosti prenosa podatkov oz velikosti posnetega videja ti nemores definirati bitrejta slike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()

Jaz se kompletno strinjam z strokovnjakom. Edini nacin primerjati bitrejta slike je da gledas sliko oz videjo 1:1, torej vizualna primerjava.
No potem pa gremo primerjat DVD pri 9.8mbit/s in web stream pri 1.2mbit/s.
Me zanima kateri stream ima lepšo sliko (vizualno).

Kje si pa napiso da je kuplen v trgovini? Ti ko se kabelski TV krades bos DVD kupo v trgovini? right!

Kje si pa napiso da je kuplen v trgovini? Ti ko se kabelski TV krades bos DVD kupo v trgovini? right!
?
Kak lahko TV kradeš kabelski ?
Ne razumem te zaj.
Ti nam hočeš povedat, da je DVD pri 9.8mbit/s iz trgovine slabše posnet kot pa mpeg-2 pri 1.2mbit/s ?
Zgodovina sprememb…

ne, vendar ti mi hoces povedat da placujes kabelsko, ceprav si se par 100 strani nazaj hvalo kak nena? lol
Zgodovina sprememb…

Parkrat sem zavrnil plačilo kablelske ker:
1. so bili vsi kanali zaklenjeni
2. smo imeli samo programe iz osnovnega paketa, čeprav imamo razširjenega.
2. ker nisem mogel gledati tvja niti 2 minuti (v 2 minutah se je slika ustavla vsaj 2x in stala na miru vsaj 30 sekund, včasih pa tudi po 2 uri.)
3. Serviser je bil tukaj in ni mogel narediti nič doker se niso čez 5 mesecev zganli v ljubljani in zadevo popravli.
Verjetno bi to ti kar plačal brez pomislekov tudi če bi imel tako velike težave.
Še serviser sam mi je rekel, da naj zarvrnem račun ker niti na njega ne poslušajo v ljubljani.
1. so bili vsi kanali zaklenjeni
2. smo imeli samo programe iz osnovnega paketa, čeprav imamo razširjenega.
2. ker nisem mogel gledati tvja niti 2 minuti (v 2 minutah se je slika ustavla vsaj 2x in stala na miru vsaj 30 sekund, včasih pa tudi po 2 uri.)
3. Serviser je bil tukaj in ni mogel narediti nič doker se niso čez 5 mesecev zganli v ljubljani in zadevo popravli.
Verjetno bi to ti kar plačal brez pomislekov tudi če bi imel tako velike težave.
Še serviser sam mi je rekel, da naj zarvrnem račun ker niti na njega ne poslušajo v ljubljani.
Zgodovina sprememb…

Sej vredu. Vglavnem jaz imam 10Mbit stream Discovery, a sosed ima 3Mbit maybe pa je slika pri obeh ista 1:1.
Obojni pa po njihovih lastnih zagotovitvah dobijo nedotakjen stream.
Zgodovina sprememb…

CaqKa ::
ja ja.. dvb-t, dvb-c in dvb-s sp so ša res tak različni da kuj ne moreš primerjat bitrejta. pa toti včasih res nea razmišljajo da imajo na drugi strani linije koga ki se pa spozna na tehniko.

ja ja.. dvb-t, dvb-c in dvb-s sp so ša res tak različni da kuj ne moreš primerjat bitrejta. pa toti včasih res nea razmišljajo da imajo na drugi strani linije koga ki se pa spozna na tehniko.
hehe.
Za njih MPEG-2 preko satelita ni enako kot MPEG-2 preko kabla. Zato tudi lepša slika preko satelita je enaka slabši sliki preko kabla.
Sej vredu. Vglavnem jaz imam 10Mbit stream Discovery, a sosed ima 3Mbit maybe pa je slika pri obeh ista 1:1.
10mbit česa ? HD ali SD ?
10mbit SD sem ziher, da nimaš.
Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::
Od teh kanalov se lahko poslovite, SLO3 je še prebavljiv mogoče.
Sploh ne vem, zakaj so dali 6 novih programov v analogno shemo, če jih več ne morš gledat.. idioti!
1SLOVENIJA 3 703,25
2REALITY TV ü 711,25
3GOLICA TV 719,25
4SAT 1 727,25
5VOX 735,25
6ROMANTICA ü 743,25
7PRO 7 751,25
8Eurosport 2 759,25
9SciFi ü 767,25
10MGM ü 775,25
11E! Enterta Inment ü 783,25
12DISNEY 791,25
13INFO TV 799,25
Sploh ne vem, zakaj so dali 6 novih programov v analogno shemo, če jih več ne morš gledat.. idioti!
@ Pusti soncu v srce... @

Nadaljevanje zgodbe :)
Nah nima smisla več z njimi debatirat, ker itak nočejo priznat nekaj kaj so naredili. Škoda mojih živcev :)
lp
Pozdravljeni!
S spremembo, ki je bila narejena nismo nikjer presegli števila programov v posameznem streamu, kar bi povzročilo poslabšanje kvalitete in s tem >>slabo kakovost slike<<, kar smo vam tudi tehnično pripravljeni razložiti in pokazati.
Telemach ponuja visok nivo storitev, ki je najmanj primerljiv s podobnimi storitvami na trgu in v kolikor boste naše storitve uporabljali še naprej, ste dolžni plačevati naročnino zanje.
V kolikor pa ponujena storitev ne izpolnjuje vaših pričakovanj, je odločitev na vas, ali jo želite prejemati še naprej.
Lepo pozdravljeni,
Nah nima smisla več z njimi debatirat, ker itak nočejo priznat nekaj kaj so naredili. Škoda mojih živcev :)
lp

hehe.
Visok nivo storitev.
A telefonija ponavadi ne deluje (80% je offline), (kolko ste drugi tukaj povedali, sam nimam telefonije).
Televizijo so sedaj popravli, vsaj šteka več ne in ne zatika se več slika ali celo stoji slika ampak 1.2mbit/s se mi vseeno zdi porazno, saj je slika dosti boljša preko satelita (vizualno in seveda več mbit/s) pa gre za isti kanal.
Kaj se tiče interneta pa jih moram pohvalit ker so ga zrihtali.
Tako, da kaj se tiče televizije/telefonije se to meni zdi najnižja stopnja storitev.
No sej drugo je nepomembno, vglavnem, da je MTV adria 7,8mbit/s povprečno.
Drugi kanali pa tak niso pomembni.
Zanimivo je še, da ima mtv adria najvišji audio bitrate kar 256kbit/s, še VH1 in VH1 classic imata samo 192kbit/s
Visok nivo storitev.
A telefonija ponavadi ne deluje (80% je offline), (kolko ste drugi tukaj povedali, sam nimam telefonije).
Televizijo so sedaj popravli, vsaj šteka več ne in ne zatika se več slika ali celo stoji slika ampak 1.2mbit/s se mi vseeno zdi porazno, saj je slika dosti boljša preko satelita (vizualno in seveda več mbit/s) pa gre za isti kanal.
Kaj se tiče interneta pa jih moram pohvalit ker so ga zrihtali.
Tako, da kaj se tiče televizije/telefonije se to meni zdi najnižja stopnja storitev.
No sej drugo je nepomembno, vglavnem, da je MTV adria 7,8mbit/s povprečno.
Drugi kanali pa tak niso pomembni.
Zanimivo je še, da ima mtv adria najvišji audio bitrate kar 256kbit/s, še VH1 in VH1 classic imata samo 192kbit/s
Zgodovina sprememb…

Tilen ::
Sedaj je že nekaj minut vse sesuto. Še njihova številka za pomoč uporabnikom.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Vohun ::
Možno da bodo spremembe, saj je novi direktor bil pred tem direktor Ljubljanskega kabla, kateri je svoj čas veljal za napredek v kablu skupaj z št.1 Triero.

Možno da bodo spremembe, saj je novi direktor bil pred tem direktor Ljubljanskega kabla, kateri je svoj čas veljal za napredek v kablu skupaj z št.1 Triero.
Upajmo.
Če že mora bit MTV adria tako kvalitetna, naj bodo vsi programi takšni.
Torej vsaj 7mbit/s in vsaj 256kbit/s stereo audio.

Ravnokar izpad digitalne tv na taboru.
Ni signala.
Res super digitalna televizija.
Analogna pa dela normalno.
Ni signala.
Res super digitalna televizija.
Analogna pa dela normalno.
Zgodovina sprememb…

Alexius Heristalski ::
To ne nanese blazno veliko, sploh podnapisi ne. Zato packajo sliko in tisto, kar dobijo s satelita, še enkrat stisnejo. Kakovost slike se zmanjša že zaradi same pretvorbe in potem seveda še zaradi manjšega bitratea. Dvojna škoda za kokovost slike, oni pa čisto navdušeni, ker jim bo uspelo stlačiti več programov na en multipleks. Ne rečem, če bi stiskali iz res kakovostnega vira (npr. studijski signal, poslan po optiki), ampak pri tujih programih zagotovo ni tako. Pri domačih pa ja in tudi MTV Adria je najbrž med njimi.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

plavko61 ::
Mislim da je letošnje leto prvo, ki ni prineslo pohitritve povezav. Ali se motim?
To rihtanje digitalne TV je tako tretji poskus v zadnjih petih letih, so že dodobra dokazali da so nesposobni :)
To rihtanje digitalne TV je tako tretji poskus v zadnjih petih letih, so že dodobra dokazali da so nesposobni :)
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Spet težave z digitalno televizijo.
Od včeraj naprej snemam dokaze.
Tako zgleda telemachova digitalna televizija:
In ne to ni prvi april ampak čista resnica.
Od včeraj naprej snemam dokaze.
Tako zgleda telemachova digitalna televizija:
In ne to ni prvi april ampak čista resnica.

V-i-p ::
Daj bodi džek, pa mi ob kockanju na tem programu pokaži spodnje parametre (isti program pri meni). Pa inštalacijo si raje porihtaj...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()

Daj bodi džek, pa mi ob kockanju na tem programu pokaži spodnje parametre (isti program pri meni). Pa inštalacijo si raje porihtaj...
Inštalacijo česa ? linuxov na handan-a ?
to so moji parametri:
522/64/6875
Video PID: 1102
Audio PID: 1103
PCR PID: 1101
Signal Level: 89%
Signal Quality: 99%
Conax PowerVU
Je tukaj kaj narobe z temi parametri ?
Še slika da neboš rekel, da si kaj zmišljujem:
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()

Spc, da nea tebe slučajno Handan zajebava - si probal s kakim drugim sprejemnikom ?
Možno je tudi, da so kakšne "mikro" motnje ( sem tudi to doživel, da so bili vsi parametri OK, slike pa sploh ni bilo ( v drugi sobi na drugem sprejemniku pa je delalo vse bp ).
Možno je tudi, da so kakšne "mikro" motnje ( sem tudi to doživel, da so bili vsi parametri OK, slike pa sploh ni bilo ( v drugi sobi na drugem sprejemniku pa je delalo vse bp ).

Spc, da nea tebe slučajno Handan zajebava - si probal s kakim drugim sprejemnikom ?
Glej na vseh 3. sprejemnikih enako.
1. Handan
2. CableStar Combo HD CI
3. Kaon
Vsi trije delujejo enako.
Ne razumem zakaj ne more telemach priznat, da je napaka:
1. Ali na ulici
2. Ali v samem telemach-u.

M.B. ::
Jaz sem pa podnapise izklopo v pondeljek, ko je blo prvih 15 minut Game of thrones na HBO. In je to povzročlo, da se je zvok izklopo na HBO in ga ni več. Sem probal vklopit podnapise. Vklopit izklopit zvok. Stero/mono. Ugasnit prižgat cisco pa nič ne pomaga.
Se komu kaj podobnega dogaja? Ker nekaj časa je bil ORF 1 brez zvoka.
Se komu kaj podobnega dogaja? Ker nekaj časa je bil ORF 1 brez zvoka.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.

plavko61 ::
Central satellite platform UPC Direct began broadcasting premium movie channels Cinemax and Cinemax 2 in widescreen 16:9 format image.
Ne morem verjet, HBO že pred par meseci, Cinemax pa z aprilom v 16:9.
Še malo bitrate dvignejo pa bom morda premislil o naročilu tega dragega amreiškega heca...
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Vohun ::
Ti kar naroči, filmi in nadaljevanke dobri kar veliko premier, ter tisto najboljše, ni reklam.