» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
114 / 364
»»

Webmojster ::

včeraj so mi nepričakovano dvignili iz 1m/386k na 6/1. upload kadarkoli dela z 1mbit, download pa mi gre s 6mbit samo kadar downloadam iz ftpja mariborske univerze (ajde pa nekaj uric tudi na partisu), drugače pa skos 2mbit downloada.

zakaj?

Preozka pipica? Zabasanost? Pick one

Pesimist ::

kocno so zrihtali rutanje spet po sixu. Kdorkoli. Triera pa upam da je zabasanost ze nadgradila ker drugace spet nisem nic naredo.

Hardstyle ::

sodshauk napiši lokacijo, da bomo ostali vsaj približno vedeli, kje se odpirajo povezave.

sodshauk ::

murska sobota

gregor ::

Handan CV-7000 HD
ali ima kdo ta sprejemnik

ali se da ločeno za SD in HD kanale nastavit v kakšni resoluciji pridejo na hdmi kabel
torej ali če npr nastavite izhod 720p ali potem to velja tudi za sd kanale ali samo za hd kanale

prosim za odgovor
hvala
LP

PrimozR ::

Na, pa je net v k***u tudi na gorenjskem. 25/2 je realnih 0,9/2, pinga je 150 ms... Quake Live neigrabilen, povsod je konstantnih 200 ms pinga.

Baje da je prišlo 'do kančka prezasedenosti omrežja' pa da bodo takoj javil tehnikom in poskušali odpravit probleme. Bomo videli je rekel slep gluhemu :)

mit3k ::

Spet zajebava (že 1 mesec!) v Hočah. Počasi dela ali pa sploh ne. Potem mogoče 5 minut dela tak kot treba, nato pa spet crkne vse skup.

In to celi dan že. Jebeš tako

Se strinjam. V hočah je bilo zadnji mesec več problemov kot prej v 4 letih skupaj. Nevem kaj se grejo. Jutri jih pokličem pa jim j*** vse po spisku. Gamad šalabajzerska!

Se opravičujem za izpad :P

Player0 ::

Zdravo.

Že nekaj dni imam probleme z uploadom v programu utorrent. Prej mi je ves čas delal lepo konstantno in na meji, ki sem jo imel nastavljeno (200kb), sedaj pa zelo redko pride do tiste nastavljene meje, če pa že pride pa s tisto hitrostjo oddaja samo nekaj časa potem pa spet pade. Večino časa oddaja komaj z 25% od tega kolikor je možno. Včasih mi celo pade na 0. Krivulja, ki jo lahko pogledaš v utorrentu, neprestano niha. Nastavitev v utorrentu (v 1.8.2) nisem spreminjal, nisem ga updatal, oddajam iste in isto število torrentov kot prej. Če testiram povezavo v speedtest.si je ta OK (razen download je zadnje čase nižji kot ponavadi)
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 2.34Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 23.39Mb/s
Test v cmd z ping 213.161.16.1 -t je tudi vredu. Od 10ms-50ms, brez izgube paketov.
Razen, če delam test na speedtest.net, tam mi napiše, da imam povezave komaj:
Download: 5,25Mb/s
Upload: 2,38Mb/s
Ping: 14ms
Po novem bi moral imeti Internet 28 Mbps / 2,5 Mbps

Ima mogoče "nadgradnja" omrežja kaj s tem? Ali pred kratkim težave v mednarodni povezavi med Slovenijo in vozliščem v Frankfurtu? Na Telemach sem že klical, rekli so da bodo informacijo posredovali naprej... to pa tako ali tako vsek ve kje se konča. Zato se v tem primeru obračam na vas, da vsaj vem, če je mogoče lahko napaka kje pri meni.

Ima še kdo zadnje čase takšne probleme, oziroma ve kdo kaj bi lahko bilo narobe?

Lep pozdrav!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Player0 ()

mit3k ::

Eni ste res totalni n00bi. Linijo testiraj z uploadom na kak ftp or. whaterever, ne pa s torrenti. Valda da ti noče seedat, če pa je verjetno dovolj seedov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mit3k ()

Torrenti so lahko popolnoma reprezentativen predsatvnik hitrosti linije.

Pri telemachu sem sedaj malo več kot en mesec in sem imel od začetka ful probleme, ker smo imeli v hiši poškodovan kabel. Tega smo pred dvema tednoma odkrili ter popravili in od takrat je delalo vse super. Čudno mi je to, da mi je torente 2 tedna konstanstno, noč in dan, (od popravila) normlano sejalo z 200kb/s... sedaj pa sem lahko srečen, če mi pride do 100kb/s. Recimo trenutno mi skače iz 0kb na 30kb in spet nazaj pa imam preko 10 torentov in vsak ima okoli: seeds 5, peers 24.

Res je, da se na veliko stvari v svetu računalništva, ne spoznam, zato pa tudi vprašam. Torej mi nekaj takega, da naj uploadam na ftp ni prišlo niti na misel, niti ne vem kako naj to naredim, oziroma kateri bi bil primeren.

Vseeno hvala za ogovor.

kljukec87 ::

če ne bi prebral da ti je prej dobro delalo, bi reko da se ti router mantra s stevilom povezav prek utorrenta pa ne vem cim vsem ( sploh ne vem če ga maš al ne) :)

Nimam routerja. Modem je povezan direktno z računalnikom. Spreminjal nisem popolnoma nič, zato mi je čudno, da utorrent ne dela več vredu. Zanimivo je tudi to, da z downlodanjem nimam problemov... samo z uploadom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Player0 ()

Spc ::

Ponavadi je tudi slaba mrežna oprema kriva za to.
Slabi kabli, kakšni realtek chipseti ... itd itd.

DMX ::

Spet zajebava (že 1 mesec!) v Hočah. Počasi dela ali pa sploh ne. Potem mogoče 5 minut dela tak kot treba, nato pa spet crkne vse skup.

In to celi dan že. Jebeš tako

Se strinjam. V hočah je bilo zadnji mesec več problemov kot prej v 4 letih skupaj. Nevem kaj se grejo. Jutri jih pokličem pa jim j*** vse po spisku. Gamad šalabajzerska!

Se opravičujem za izpad :P

Drži....tudi sam imam v zadnjem času non-stop težave ;(

javi prosim kak si zrihtal ....

LUTi ::

Eni ste res totalni n00bi. Linijo testiraj z uploadom na kak ftp or. whaterever, ne pa s torrenti. Valda da ti noče seedat, če pa je verjetno dovolj seedov.

No, zakaj je treba biti žaljiv? A ni speedtest skor isto ko FTP test, brihta? ;)

Če speedtest.si (ta je Trierin) kaže spodobne vrednosti, speedtest.net (mimogrede, kteri server si izbral?) pa bistveno slabše (ob tem, da je vse ostalo prej delalo OK in se ni pri uporabniku nič spremenilo...), bi jaz za prvega osumljenca postavil povezavo Telemach-ovega omrežja z "zunanjim svetom". Čisto možno je, da se jim s povečevanjem hitrosti (prometa) v njihovem omrežju sesedajo zunanje povezave (ki so verjetno ostale enake in tega prometa več ne zmorejo - vprašanje, koliko so se kljukci pri Telemach-u spomnili oz. so se sposobni ukvarjati s "congestion managementom"...)

sem nekako ugotovil isto kot LUTi, namreč tudi pri meni je na speedtest.si rezultat poln 6/1, na speedtest.net pa 2/1 tako da sumim da še niso popolnoma popedenali povezave s tujino.

eni se čisto preveč sekirate glede teh megabajtov pa o tem kako prepočasi to vse delajo. najboljše bi bilo če na telemachu ne bi nič povedali o nadgradnjah in bi jih samo v miru opravili brez vednosti uporabnikov. ali še boljše da sploh ne bi nič nadgrajevali ker prej so vsaj ble linije normalne zdaj pa vedno mate neke probleme.

Yaqwsx ::

no ja kolko vem so tud na speedtest.net slovenski serveri za testirat, tak da to s tujino nebo drzalo. naj en naredi test en avstriski server npr. graz pa en slovenski, mb ali lj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Yaqwsx ()

No, zakaj je treba biti žaljiv? A ni speedtest skor isto ko FTP test, brihta?

Ja ni ravno enako.
Na speedtestu je 1000 ljudi naenkrat medtem, ko je kak ftp skoraj prazen..
:)

Veron ::

zadn mesc je izpadov res ogromno :/

joskec ::

Na njihovi spletni strani piše, da je področje Maribora - Tabor in Rotovž že nadgrajena na docsis 3.0. Vendar pa po odzivu številnih uporabnikov na različnih forumih vidim, da temu ni tako. To je po mojem čisto zavajanje.

Lenart so danes začeli nadgrajevat tako, da bomo vidli so rekli slepi, pa šli v kino.

psychoshorty ::

Ja, nadgrajevanje moj ass. Ravno danes sem jim glede tega poslal mail. Sam spadam pod rotovz a kaksnih sprememb se ni bilo za opaziti. Do sedaj ... Imajo se par urc casa.

Zgodovina sprememb…

slatncan ::

Ja, nadgrajevanje moj ass. Ravno danes sem jim glede tega poslal mail. Sam spadam pod rotovz a kaksnih sprememb se ni bilo za opaziti. Do sedaj ... Imajo se par urc casa.

js ne vem al spadam pod rotovz al tabor :D pri meni je katastrofa še kr...jim še dam do 00.00 al pa do jutra ko me preklopijo na 24/2 paket...zaenkrat še mam 10/786 paket...al pa 13/1.5(glede na upload ki ga imam) ta da mislim da so že dvginili paket pri meni...samo download mam katastrofalen...no...bomo vidli jutr :D

V-i-p ::

Slišim, da bo prenova (Tabor in Rotovž) končana do (te) srede...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Saintek ::

Hmz piše v infu, da so nadgradili za Lovrenc na Pohorju Ruše so pa večje selo ko lovrenc očitno :D

Slišim, da bo prenova (Tabor in Rotovž) končana do (te) srede...

srčno upam da si prav slišal :D

V Lenartu, še kljub uspešno zaključeni nadgradnji omrežja ni na voljo DHCP. Windows7 prepozna povezavo kot aktivno vendar je dostop do interneta nemogoč.

LUTi ::

No, zakaj je treba biti žaljiv? A ni speedtest skor isto ko FTP test, brihta?

Ja ni ravno enako.
Na speedtestu je 1000 ljudi naenkrat medtem, ko je kak ftp skoraj prazen..
:)

Ali obratno... ;)

Sicer pa vem, da ni enako, da ne zabluzimo (spet). Ampak za potebe takega "od oka" testiranja so možosti, da bo kje kaj zabasano, podobne (načelno tudi FTP-ji niso tam, kjer so, zato da jih nihče ne povoha, speedtesti pa bi itak morali biti naštimani tako da se ne bašejo že na vmesniku - kot recimo na speedtest.si, kjer pogosto dobiš "Počakajte 60 sekund..."). In če sprobaš par serverjev (tako ali drugače), se ponavadi hitro vidi, kje se maši duc... :)

chucki ::

A lahko eden, ki se spozna na kabelski sistem pove, kako poteka posodabljanje. A to vsak kabel posebi priklopijo in upajo, da bo delovalo? Ne razumem, kaj vzame toliko časa, da bo sistem posodobljen šele marca 2010....

Super, zjutrej okrog dvanajstih je bil ping mislim da 16 ms, zdej, ko spet hočem špilat Quake Live, je pa spet 10 ms pa 50+ ms jitterja. Pa jasno DL 0,4 Mbit, Ul 1,2 Mbit. Zjutraj pa 17/2 (namesto 25/2).

EDIT: never mind, modem reset je pomagu za ping... :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Rotty ::

Danes sem pogledal in vidim, da so v Črnučah nadgradili zadevo na nov paket...

EdoK ::

Mene so včeraj preklopili, po nekajurnem butanju zadeva deluje! Tabor.

Tilen ::

Danes ponoči sem imel ponovno blackout na povezavi. Zjutraj je že delovalo. Rotovž.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

RoSeR ::

Jaz imam izpade povezave konstantno zadnji mesec, tako da internet ne dela zjutraj, zvečer, ponoči, itd. in to vsaki dan (cel vikend brez interneta). Kličem na UPC (sem v centru MB), obljubljajo serviserja, ki je že bil enkrat pred meseci pri meni, in tega od nikoder. Sem jim rekel, da ne bom plačal računa za nedelovanje interneta in telefona.

mene so ponoč preklopli na 24/2 paket...razlike od včeraj ko sem imel 10/786 ni videt :D

Pritisni START za ponovno meritev

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.65Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 477.77kb/s

popoldne kličem in zahtevam serviserja...al pa nebojo dnarja vidli...dosti jih mam po 4-ih mescih...

CaqKa ::

meni pa tak na različne časovne intervale dela zadnjih nekaj dni ful počasi.
speedtest zdaj že drugič poganjam... prvič je prišel do 37ms pinga, pol dalje se je ustavil nekak... drugič 18ms pa spet nič od downolada..
priponke iz gmaila pobiram s cca 10-20 kB/s
maribor tezno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

RoSeR ::

Zanimivo, kako so na spletni strani sedaj sproti spreminjali podatek o dvigu hitrosti. Pred pol ure je bilo to že opravljeno v MB Tabor in Rotovž, potem je ta podatek bil zbrisan in sedaj dodan k sporočilu o dvigu hitrosti v tem mesecu. :) Zakaj preprosto ne napišejo sporočil, da imajo probleme s povezavo. Mimogrede spletno stran imajo v totalnem sranju. Nekatere povezave jim sploh ne delajo.

Log danes ponoči :

1 2009.12.01 00:43:11 4 4000951501 Provisioning Complete - Warnings

12/01/2009 01.31 84000100 03 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing
12/01/2009 01.31 84000200 03 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
12/01/2009 01.31 85000100 03 No UCD's Received - Timeout
12/01/2009 01.30 82000400 03 Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 timeout

Hitrost je trenutno OK.

12/1 L

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 986.33Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 11.96Mb/s

Ping statistics for 213.161.0.10:
Packets: Sent = 10, Received = 10, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 5ms, Maximum = 8ms, Average = 6ms

kljukec87 ::

izvajam 10s download test (v smeri k vam) 11.96Mb/s

pa kak vam pokaze tolk :S meni max kaze 11.50 ponavadi pa 10.90 :S

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 981.17Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 10.62Mb/s

drugac pa bi dans moglo delat 13/1.5 kr sem dal spremenit paket v dig. trojcek 3.0 ...

Zgodovina sprememb…

borki ::

Predvidena nadgradnja v mesecu decembru na področjih:

V prvem tednu meseca:

* Maribor - Tabor
* Maribor - Rotovž

8-)

joskec ::

Upamo, da bo res urejeno v tem tednu. Čeprav pri Telemachu en teden traja mesec ali še več. Kaj pa Telemach Rotovž. Nekaj se je govorilo, da se bodo vsi digitalni programi zaklenili 1.12.2009. So se res?

speedtest.si
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.01Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 5.90Mb/s

speedtest.net

(vse testirano z Wi-Fi povezavo do routera).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sodshauk ()

GrimReaper ::

Sprememba obvestil
http://www.upc.si/sl/zasebni-uporabniki...

Teli kraji mi delujejo kot področja bivše Triere, kaj pa je z Gorenjsko? Najbrž šele marca.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

DMX ::

Jaz sem jih klical včeraj okrog 22:30 (ker ni delalo sploh) in mi je model na drugi strani zatrdil, da mi bodo naredili čez noč upgrade in da bi morala zadeva bit danes tekom dnevva pohitrena. Pustimo se presenetit.

RobertoK ::

Meni internet deluje z novo hitrostjo od današnjega jutra. Seveda šele po resetu modema.
Grez a paket 6/1. Deluje preko ročnega vnosa ip-ja in ostalih nastavitev. Avtomatika (dhcp) ne funkcionira.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RobertoK ()

A Sedaj je že decembra ?
Če je bilo rečeno, da bo vseskupaj novembra.

evo jaz sem danes klical...pra vprijazno mi je povedal situacijo...reko naj izklopim modem in nazaj vklopim po 15h minutah...zadeva dela tak kot more...po končanem me je celo sam poklical in preveril če dela!tak da kapo dol!

speedtest.si

Pritisnite START

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.96Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 26.74Mb/s

Pritisni START za ponovno meritev

tak da jaz sem srečen zaenkrat :D upam da bo tole fiksno zaj da nebojo spet kaj mešetaril...
««
114 / 364
»»