Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
Spc ::
To bi bilo res zelo dobro če bi Triera spet vse nazaj kupila.
Potem bi 100% spet dobili nazaj ams-ix povezavo in tujina bi spet sekala.
Potem bi 100% spet dobili nazaj ams-ix povezavo in tujina bi spet sekala.
mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()
Tudi sam to opažam.
Po mojem mnenju imajo lokalno mrežo preslabo .. bi mogli že pred davnimi časi prešaltat na 10GbE
Po mojem mnenju imajo lokalno mrežo preslabo .. bi mogli že pred davnimi časi prešaltat na 10GbE
jk ::
Je pa res, da sem pred časom ko sem bil izključno na wirelesu izgubljal živce zaradi premajhnega downloada a za to je bila kriva moja nesposobnost pravilne nastavitve routerja in ne krivda UPC.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()
V-i-p ::
In sedaj mi naj nekdo pojasni zakaj ne dela njihova 080 linija, kadar ne dela internet ? Kaj imajo preko dunaja 080 linijo ali kaj ? Lažejo !
Ti jaz povem zakaj ne dela linija v takšnih primerih? Ker se ti in tebi podobni obesite na to linijo sedemnajst sekund po tem, ko neha delat net in zabašete vse kapacitete. Zato.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Saintek ::
Pravkar sem prebral na UPC info kanalu, da nadgrajujejo omrežje na Docsis 3.0. Ima kdo kaj več informacij o tem ? :) Kdaj bodo kakšni novi paketi ipd. :)
Matofast21 ::
Upc na nizozemskem :
UPC's fibre power offer is:
* 60mbit/s down and 6 mbit/s up for €60,50
* 120mbit/s down and 10mbit/s up for €80,50
* the 25mbit/s down and 2.5 mbit/s up offer for €50,50
Docsis 3.0 bo tako samo uporabljen na optiki ali se motim? Če bodo tak cene pri nas oz. paketi ,bo jih Siol in T-2 povozo.
UPC's fibre power offer is:
* the 25mbit/s down and 2.5 mbit/s up offer for €50,50
Docsis 3.0 bo tako samo uporabljen na optiki ali se motim? Če bodo tak cene pri nas oz. paketi ,bo jih Siol in T-2 povozo.
Shitload downloada in nic uploada. To postaja vse vecji joke. Milo receno.
Res je.
Slike iz EOS 30D mi zasedejo po malem 8MB in ko jih moraš 100 poslat za razvijanje je to lepih 800MB.
Z 2mbit uploada pa ravno ne dosežeš dosti ker moraš čakat celo večnost.
In v čem je finta ?
Te rajši dajo 33 up 33 down za 60.50€.
Na koncu te tak pride isto bandwidtha.
Za to povezavo niti slučajno ne dam 80€ bi pa dal 80€ za 65mbit/s up, 65mbit/s down (kar znese isto kot 120 + 10).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Pesimist ::
Mah paket 60Mbit bi mogli dat za 60€ lahko seveda ceneje. Potem pa si sam zberes razmerje down/up in mogoce celo spreminjas dinamicno ali pa vsej 1x na teden. Jaz bi mel takoj 59/1Mbit razmerje oz kolko pac moram uploada, da je download max. Samo v tem primeru je 60/6 za 60€ idealno. :P
Torenta in p2p ne uporabljam. Uporabljam pa newsgrupe in tam rabis samo download. Zaj mam 20/20 ampak skoraj kompleten up gre v prazno.
Torenta in p2p ne uporabljam. Uporabljam pa newsgrupe in tam rabis samo download. Zaj mam 20/20 ampak skoraj kompleten up gre v prazno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Tilen ::
Mogoče kdo zdej točno ve kako je z porti do 1024 pri UPCju? So blokirani ali ne?
So. Prav tako še vedno ne dajejo reversa na statiko, niti proti plačilu, kar se mi zdi hecno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
borki ::
speedtest.si
Pritisnite START
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 993.46Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.90Mb/s
To je za paket L. Verjetno se bom odločil za kakšnega drugega ponudnika ker to pa je res porazno.
lp
Pritisnite START
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 993.46Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.90Mb/s
To je za paket L. Verjetno se bom odločil za kakšnega drugega ponudnika ker to pa je res porazno.
lp
borki ::
Na kak način imate eni take velike hitrosti ko pa imamo nekateri tudi iste pakete? Kaj so to mogoče kakšna doplačila?
SmeskoSnezak ::
Niti ne. Samo vedno ko vidimo upad hitrosti, pokličemo na zastonj številko, da naj to uredijo. Men so do zdaj vedno v sekundi trinajst uredili zadevo. :P
@ Pusti soncu v srce... @
jebach ::
Naj še jaz mojo umetnino dodam.
To se mi je zgodilo enkrat do zdaj,drugače pa imamo bolj leno povezavo,sploh pa ob vikendih. :(
To se mi je zgodilo enkrat do zdaj,drugače pa imamo bolj leno povezavo,sploh pa ob vikendih. :(
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jebach ()
Spc, ka tam v MB-ju pri tebi sprobavajo optiko al od kod taka hitrost?
docsis3.0?
Glede na to, da so nekateri prikazali asimetrične hitrosti, ki ntii v teoriji niso možne na DOCSIS 2, potem se kr strinjam.
Zgodovina sprememb…
djgregec ::
Jaz sem pred pol leta napisal pritožbo nad delovanjem downloada (3Mb/s - L paket), pa so mi ga potem pozabli omejit:)
Ko bi le ja..
Optiko so že obljubljali pred 2. leti pa še zdaj nič ni.
Smo še vedno na EuroDocsis 2.0 plus tega pa je lokalna mreža (1GbE za tabor) čisto preobremenjena čez dan.
Za celi tabor pa se baje uporablja isti switch kot ga imam jaz za svojo lokalno mrežo .. in to je 3com Baseline Switch 2816-SFP GbE.
Optiko so že obljubljali pred 2. leti pa še zdaj nič ni.
Smo še vedno na EuroDocsis 2.0 plus tega pa je lokalna mreža (1GbE za tabor) čisto preobremenjena čez dan.
Za celi tabor pa se baje uporablja isti switch kot ga imam jaz za svojo lokalno mrežo .. in to je 3com Baseline Switch 2816-SFP GbE.
Hopa, cupa!
Z nadgradnjo omrežja do internetnih hitrosti prek 100 Mb/s
* V maju 2009 pričetek nadgradnje optično koaksialnega omrežja za zagotavljanje najvišjih internetnih hitrosti; nadgradnja končana predvidoma jeseni 2009
* Vpeljava standarda EuroDocsis 3.0 pomeni posledično povišanje internetnih hitrosti tudi prek 100 Mb/s proti uporabniku
* Možni krajši lokalni izpadi dostopa do interneta in telefonije
Sporočilo za javnost (DOCSIS 3.0) - Nadgradnja omrežja bo trajala od maja do jeseni 2009
Z nadgradnjo omrežja do internetnih hitrosti prek 100 Mb/s
* V maju 2009 pričetek nadgradnje optično koaksialnega omrežja za zagotavljanje najvišjih internetnih hitrosti; nadgradnja končana predvidoma jeseni 2009
* Vpeljava standarda EuroDocsis 3.0 pomeni posledično povišanje internetnih hitrosti tudi prek 100 Mb/s proti uporabniku
* Možni krajši lokalni izpadi dostopa do interneta in telefonije
Sporočilo za javnost (DOCSIS 3.0) - Nadgradnja omrežja bo trajala od maja do jeseni 2009
Saintek ::
Dobro jutro Tilen :)
Socketmaster :: 16. maj 2009, 22:42:01
Pravkar sem prebral na UPC info kanalu, da nadgrajujejo omrežje na Docsis 3.0. Ima kdo kaj več informacij o tem ? :) Kdaj bodo kakšni novi paketi ipd. :)
mtosev ::
meni cudovito dela na celi 7Mbps namesto 15mbps. how sweet
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Dobro jutro Tilen :)
16.5.2009 še uradno ni bilo tega dokumenta. Govoric je pa toliko, da se sčasoma pri nekaterih uporabnikih ustvari nek integriran filter.
Zgodovina sprememb…
Kaj ti pomaga 100mbit če bo pa uploada verjetno kakih 5mbit ali pa še majn.
To samo ko downloadaš nekaj z 100mbit/s ti celih 5mbit uplinka popapa...
Plus tega če bo nad 100mbit downloada bo vsak uporabnik nujno rabil lokalno gigabitno mrežo.
To samo ko downloadaš nekaj z 100mbit/s ti celih 5mbit uplinka popapa...
Plus tega če bo nad 100mbit downloada bo vsak uporabnik nujno rabil lokalno gigabitno mrežo.
Zgodovina sprememb…
Te pa jih pač mormo zasut s prošnjami o DL:UL razmerju 1:1, še predn bodo objavli cenike, da vidijo kaj morjo naret! :D
Potrebno je imelti realna pričakovanja glede na tehnologijo. DOCSIS.
Veron ::
Samo da bo osnovna hitrost kaj več kot 2m pa bom (osebno) čisto zadovolen (ala 10/1) v paketu M in to bo to
Samo da bo osnovna hitrost kaj več kot 2m pa bom (osebno) čisto zadovolen (ala 10/1) v paketu M in to bo to
Eni ne razumete, da pri polnem downloadu (tcp paketki) pošiljate tudi podatke nazaj. Tako, da če downloadaš z 20mbit/s oz. 10mbit/s ti teh 1mbit uploada gre za malo šalo in imaš potem vbistvu 10mbit/s / 0.1mbit/s.
Tako, da bi bilo fajn če bi bili simetrični paketi ali pa vsaj neko vredu razmerje in ne 100/5 ali pa 100/10 ker je to čista bedarija potem.
pumaxx ::
Saj že DOCSIS2ima razmerje ul/dl 1:2 pa takih paketov ni bilo in jih ni. Tako da so pričakovanja prevelika. Stavim na 50/4.
Pri DOCSIS 2.0 je bila finta, da je upload po standardu max 27mbit/s.
DOCSIS 3.0 pa ima 108mbit uploada tako, da so čisto možni paketi 30/30 .
30Mbit/s down / 30Mbit/s up za 35 - 40€ na mesec bi bil idealen več ne rabim.
To bi bilo tudi konkurenčno t-2ju saj dobiš tam: 50 Megabit / 50Megabit za 50 €
DOCSIS 3.0 pa ima 108mbit uploada tako, da so čisto možni paketi 30/30 .
30Mbit/s down / 30Mbit/s up za 35 - 40€ na mesec bi bil idealen več ne rabim.
To bi bilo tudi konkurenčno t-2ju saj dobiš tam: 50 Megabit / 50Megabit za 50 €
Zgodovina sprememb…
Ja SiOL je trenutno res najbolj poceni in najhujša konkurenca.
Ne smemo pa pozabit, da siol peera tujino preko telie kar ga naredi zelo ne-zanesljivega.
Plus tega pa SiOL fura pppoe preko optike za kar ima posledično zelo majhen mtu, ki znese nekje 1450.
Če bojo ponudlili več kot 100mbit downloada ( kot piše v dokumentu ) pomeni to, da bo ethernet interface v samem modemu moral bit vsaj gigabitni in z tem bo moral podpirati jumbo fram-e na kar potem MTU znese vsaj 9k in ne kot pri siolu samo 1450.
Jumbo frame-i pa bodo zagotovo zvišali hitrost interneta oz. odzivnost kar bo dosti boljše kot pa siol.
Zadnjič me je 5 ljudi klicalo kaj je narobe z internetom .. vsi so imeli siol.
Ko sem traceal google in podobne strani sem opazil, da imajo pri teliji 98% packet loss in ping time od 930ms do 1943ms.
Problem je trajal celi teden tako, da jim nisem mogel nič pomagat .. siol pa ni spremenil BGP route-a na kakšnega drugega ponudnika - ker ga verjetno nimajo.
Ne smemo pa pozabit, da siol peera tujino preko telie kar ga naredi zelo ne-zanesljivega.
Plus tega pa SiOL fura pppoe preko optike za kar ima posledično zelo majhen mtu, ki znese nekje 1450.
Če bojo ponudlili več kot 100mbit downloada ( kot piše v dokumentu ) pomeni to, da bo ethernet interface v samem modemu moral bit vsaj gigabitni in z tem bo moral podpirati jumbo fram-e na kar potem MTU znese vsaj 9k in ne kot pri siolu samo 1450.
Jumbo frame-i pa bodo zagotovo zvišali hitrost interneta oz. odzivnost kar bo dosti boljše kot pa siol.
Noja to mi je lahko vseeno kjer peera
Zadnjič me je 5 ljudi klicalo kaj je narobe z internetom .. vsi so imeli siol.
Ko sem traceal google in podobne strani sem opazil, da imajo pri teliji 98% packet loss in ping time od 930ms do 1943ms.
Problem je trajal celi teden tako, da jim nisem mogel nič pomagat .. siol pa ni spremenil BGP route-a na kakšnega drugega ponudnika - ker ga verjetno nimajo.
Zgodovina sprememb…
Pesimist ::
Noja to mi je lahko vseeno kjer peera. Sem dolga leta spilal na jolt.co.uk pa kolko se spomnim me niti enrkat ni doskonektalo zarad izbranega peeringa. Zaj vec ne spilam nic tak da mi je lahko se bolj vseeno.
In v cem je problem mtuja? Jaz ga ne vidim. Upam da bo dolgo let fural se taki sistem.
In v cem je problem mtuja? Jaz ga ne vidim. Upam da bo dolgo let fural se taki sistem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Problem nastane ko imaš gigabitni interface v modemu ker so hitrosti nad 100mbit/s...
Majnši MTU pomeni več paketkov in več procesiranja na strani cpuja in bandwidtha v samem računalniku.
Tudi modemi/routerji porabijo več CPUja z majnšimi MTU paketki in posledično trpi hitrost zato so tudi izumli Jumbo frame-e in interrupt moderation...
http://en.wikipedia.org/wiki/Jumbo_frame
http://download.intel.com/design/network/applnots/ap450.pdf
Majnši MTU pomeni več paketkov in več procesiranja na strani cpuja in bandwidtha v samem računalniku.
Tudi modemi/routerji porabijo več CPUja z majnšimi MTU paketki in posledično trpi hitrost zato so tudi izumli Jumbo frame-e in interrupt moderation...
http://en.wikipedia.org/wiki/Jumbo_frame
http://download.intel.com/design/network/applnots/ap450.pdf