» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
77 / 363
»»

seminal ::

Pozdrav
A bo kaj sedaj z novimi paketi... Kot ste nehateri tukaj obljubljaji..? Nič se en premika.. Zgleda bo treba res spremenit ponudnika:D

CaqKa ::

>>> A bo kaj sedaj z novimi paketi... Kot ste nehateri tukaj obljubljaji..? Nič se en premika.. Zgleda bo treba res spremenit ponudnika

kaj imajo izjave uporabnikov slotecha z ponudbo iz triere?

SmeskoSnezak ::

Če bi pogledal na njihovo stran, so "osvežili" ponudbo. :D
@ Pusti soncu v srce... @

kocba ::

Na njihovi strani piše, da ima internet dostop arnes enako ceno kot dostop triera.
Če imaš arnes ponudbo, imaš arnes email, IP-številko, torej opravljaš z arnes omrežjem. Pri trieri pa uporabljaš njihovo omrežje. Zakaj bi uporabljal arnes, če je cena identična? Je to nateg?

arnes dostop
triera dostop

verjetno zato ker ima arnes bolj striktna pravila uporabe :>

no pa če se ne motim dobiš tudi odprte porte.

TyKee ::

Lahko si pa to razlagas tudi malce drugace, da imas dostop od Triere zelo poceni :) Saj pri paketu ARNES zagotavljajo samo linijo in denar je namenjen "vzdrzevanju" linije :) Tako da potemtakem pri Trieri dobis vse ostalo (vsebina paketa) GRATIS :P :P

Lahko si pa kontra razlagas, in ugotovis da je ARNES zelo drag. Vse kar je OPEN Ports, mas pa se zmeraj arnes :/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

lemon_mb ::

pozdravljeni,

imam paket FttP 10/10, zaenkrat zadeva deluje brezproblema in upam da bo tudi v bodiče. pri samem priklopu in naročilu so bi bili korektni ampak šlampasti. ko sem klical in preveril kako je z dostopom v našem bloku (novogradnja) sem jim podal vse podatke in gospodična na drugi strani mi je povedala da lahko v "sredo" čez teden od 9 uri pričakujem dva mojstra, ki bosta uredila priklop. tukaj pa se je malce zalomilo. komaj sem si v službi nekak zrihtal in pobegnil domov in čakal in čakal pa nikogar. nakar kličem na krs rotovž in vprašam kje so mi pa taista gospodična pove, da je nekam založila listek z mojim naslovom. lol... nato mi reče pridejo uredit ju3... in spet jih ni bilo. kličem ponovno in odpovem potem pa mi začne neke zadeve naštevat, ki so očitno kazale na totalno nesposobne ljudi v njihovi pisarni. skratka v petek ob 11 uri sta gospoda prišla in vse lepo poštelala. no ja, obljubila sta mi nadometno vtičnico, ki mi je še do danes nista prinesla. potrebovala sta jo, da jo namontirata v box ki je v predsobi in kjer je "tista aparatura ki nekaj pretvarja" priklopjena na 240v. sta mi pa priklopila dostop do neta v vseh sobah po stanovanju. bila sta ok in verjemite, da se jima boste nasmejali.

glede pinga pa takole: če bo komu kaj pomagalo (nisem ekspert za te zadeve)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

pumaxx ::

Še nam lahko razkriješ ceno če ni preveč zaupni podatek?

do zdaj sem dobil samo eno položnico za 45€ .naročil sem pa fttp in kabelsko televizijo. tako da je v to ceno všteto oboje.
misli pa da je fttp 35€ mesečno. ja, t-2.net je bolj ugoden vendar pri meni dostop zaenkrat še ni mogoč. in dvomim da sploh bo...

markk1 ::

lemon_mb kje pa si tocno doma?

lp

Koroška cesta (76,78,60) , novi bloki...

markk1 ::

no me veseli da lahko koristis optiko od triere. verjamem pa da bo tudi FTTH od T-2 prisla v vas blok, ce bodo le interesenti.

lp

Uros!no ::

Edini, ki ima probleme s Triero? Nasplošno vem, da jih imamo vsi. Mislim, zadnjih nekaj dni.

Tujina... katastrofa, več kot teden dni. Na trenutke strani odpira tudi po minuto.

In potem se sprašujem, zakaj plačujem 50€, če bi na T2 imel 2x več uploada ob 2x nižji ceni. Ne bi se pritoževal, če bi bila storitev, ki jo ponujajo kakovostna, stabilna... tako pa Triera postaja totalno nekonkurenčena. :\

Od stare "slave" se pač ne da večno živeti.

Čas je za spremembe :)

Pri nas dela super. 8-) No complains.

Dela ko urca :) Vsaj kar se moje uporabe tiče.

Evo pa še nekaj za novo leto:
[eD] /========--------| WHOIS |-------------==\________________
[eD] | nickname: tykee`**
[eD] | hostmask: ~tykee@cpe1-**-***.cable.triera.net [Network]
[eD] | userlist: tykee(afpu)
[eD] | realname: TyKee
[eD] | @ server: irc.triera.si [encrypted]
[eD] | away: Hey baby, what's your sign? Mine's 'Slippery When Wet. [08:22]
[eD] | idle: 62 days 17 hours 50 minutes 22 seconds
[eD] | signedon: Tue Oct 30 09:29:22 2007
[eD] \____

:)

Kami ::

IRC pa res dosti pove glede stabilnosti ja ....

Saintek ::

Sploh če pomisliš, da lahko eggdrop ali psybnc prenese tud kar dolgi internet timeout pa ne pade dol :)

HNY 2008

chucki ::

Gledam svet na kanaluA pa pravjo, da se bo internet podražil.... triera je že tak al tak draga. 8-O
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Ni eggy, ni psybnc... navadn epic4 z eD "preobleko" :D Stare so te zadeve ko svet :)

Drugače pa če IRC-a ni zmotlo in ga dol vrglo, to pomeni, da pri navadni uporabi interneta še manj opaziš da je kaj narobe :) - To je bil tudi moj namen.

Chucki: A res? Hja, menim da je zato Triera ostala na takih cenah :D hahaha

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

Tykee tako pravijo mediji. :D Pr trieri mislijo vnaprej. :D

Mati ::

Jaz sem se že zdavnaj znebil Triere, ker takšno nesposobnost, kot na KRS Tabor še nisem nikjer doživel.

Ne moti samo ignorantski in "monopolističen" odnos, pač pa tudi cenovna politika in pa njihovo vsiljevanje kabelske televizije, v kolikor kdo želi internet.
Tudi, ko jim človek razloži, da ima krožnik in ne želi njihovih 22 programov jih to ne gane. internet ni možen, kljub temu, da kabel gre čez hišo in res ni nobena stvar priklopi internet.

Uporabljam T-2 in sem več kot zadovoljen, komaj pa čakam na optiko. Baje naj bi bilo mogoče nekje konec marca letos.

Tilen ::

Se že kaj ve zakaj nas je danes ob nekje 1:20 zmetalo dol? Zgleda, kot da je bil en globalni problem z elektriko, nekaterim so piskali UPS-i. Na ircu je vse letelo dol... Siol/Amis/Arnes/Triera/Telemach...

Moj gateway bi moral bit 213.161.4.1, trenutno vse piči preko 213.161.3.1.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

PacificBlue ::

Ja mene je tud vrglo takrat dol..sem na Trieri..kaj bi le bilo?

dejanslo ::

elektrika.. sem se ravno smejal jype-ovim postom, ko je za pola sekunda mrknilo, kar je blo dovolj, da se je računalnik vgasnil, meni pa je bil to znak od boga, da naj raje v roko vzamem knjigo
There`s More Than One Way To Do It

djordjevic ::

Malo prej klical serviserja, ker v Slovenski Bistrici tud že ene 4,5 dni strani odpira ko dial-up, pa mam 5 mega link. In sma šla pinge gledat, pa so bli menda optimalni. Pol sva naložla tcpoptimizerja, ampak neke bistvene razlike ni. Sajti se odpirajo enako počasi kot prej. Saj je bil ded prijazen, samo se mi je cel cas zdelo, da ma taki pokroviteljski odnos, ko da ne znam kompa prižgat. Itak da ne bi težil, če bi blas situacija že od nekdaj taka, ampak ni. Najhuje je itak to, da lepo pokasirajo komplet naročnino, ti pa dobivaš podpovprečne storitve.

Spc ::

Elektrika po celem mariboru.
Zelo moćno nihanje elektrike - moji štirje pcji so se resetirali brez kakšnega razloga z serverji vret.
Pa na pohorskem oddajniku so meli strašanske probleme zaradi tega ( mi je kolega povedal ).

8-O

Še zdaj se to dogaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Isto pri naju predvčerajšnjim - power surge in izklop kompov ter za hip odjeb kabelske in sneg na tv-ju.

ERGY ::

Ja isto tu na taboru. Za 1sekundo je padlo vse dol pa prslo nazaj. Sm moral umes router resetirat. Mimogrede kako preveris, ce je moznost priklopa triera optike ? Na netu tega se ni nikjer ? ali pac...

Če bodo take bedarije začeli delat, jih bom al skurcal al pa se pozanimal o t-2.

V soboto, 5.1.2008, je bil pri meni (Log, Bistrica ob Dravi) izpad med 23.07:34 in 23.46:17.

Je pa res, da sem istega dne opazil, nadpovprecno dosti nihanj elektrike (na luceh po hisi napr.).

Nato je zadeva prisla, internet je deloval bp. (Ce bi imel na UPS prikloplen se modem, bi verjetno internet delal), nato pa sem zaznal nekaj kratkih izpadov, ki so bili ze 6.1.2008 in sicer 00.19:08 - 00.19:40, 00.30:05 - 00.30:37, 01.15:14 - 01.15:15 in 01.15:15 - 01.15:22. V zadnjih dveh primerih je modem kljub neuporabi UPSja ostal online.

Je pa vsaj za prvi izpad (sobota zvecer) bila tema od Bezene, cel Log, Bistrica ob Dravi, Laznica, Limbus, Pekre. Tam pri Lesarski soli na studencih ze pa je spet bil. :)

Zanimivo, kaj se dogaja pri elektru...

Kami ::

Tudi pri meni (Maribor, tabor) je ponoči 1x padel internet za elektriko pa ne vem, ker se računalniki niso resetirali.

luli ::

A kdo ve, kje lahko vidim na internetu pogodbo, s katero Triera obvezuje uporabnika?

StratOS ::

Hja, danes sedaj ta čas mi je download upadel za 1/2 iz 8 MB na 4 in manj
speedtest.si

Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.02Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 4.63Mb/s

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.01Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.46Mb/s

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 993.75Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 4.20Mb/s

Ima še kdo kakšne probleme z DL-jem ?
Predno napišem kakšno pismo :)

Grrrr ....
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

RAjš mer na torentih al pa kej downloadi, ker speedtest men nikol prav ne kaže.

Tilen ::

speedtest.si

Pritisnite START

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 52.61Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 93.44Mb/s

Meni deluje speedtest.si povsem OK.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

mtosev ::

Kaj je z Triero? Mam 8Mbps paket a mi tece kot da mam 1Mbps??????
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Danes se stvar popravila, včeraj je bil download upad za 1/2 :(

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.01Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 7.21Mb/s

Jaz mam 5 mega link in mi je zadnje tri tedne net delal porazno. Packet lossi, slabi dostopni časi. Trikrat sem klical pomoč, trikrat so mi bluzili, da je krivo, da imam brezžični ruter, ki je kao preblizu modemu. Čeprav sem imel na treh različnih lokacijah natanko isto postavitev obojega, mi je tam delalo normalno, v Bistrici pa ne. Evo, po četrtem klicu so poslali serviserje in itak so se eni dve uri zajebavali, da so naštimali pravilne vrednosti v napeljavi, menjali vtičnico in nato zadevo še lep čas tweakali. In ko pomislim, da mi je oni tip na supportu svetoval naj si omislim kletko za ruter. Jao jao. Skratka, zdaj dela bolj ali manj tak kot mora.

flisko ::

Samo povejte mi,če imate zraven modema brezžični telefon al pa ruter,jaz sem isto imel kup problemov z triero,sedaj sem pa problem rešu.Isto sem imel velik packetloss itd.Fora je sam v tem ,da sem odmaknil telefon 1meter vstran modema,sedaj pa seka,niti enkrat več ne zajebava.Mogoče bo katerim pomagal :D

Blagor tebi. Enim je pomagal samo obisk serviserja in nič drugega.

"Drži vodu dok majstori odu" oz. ko so tam :)

eddvedder ::

a uporablja tukaj kdo torrente, ki ima Trierino optiko?
Kak je tam z downloadom in uploadom? So tam važni ti ping časi ali ta zaprta vrata?
rad bi vzel ta paket od triere 10mbs/10mbs pa me zanima če se splača!Cena pa mislim da je 35eur!
Se mi zdi da se še vseeno najcenejši, ker vidim da tukaj gori pišete da so vsi boljši!
Glede na to da bom ga večino uporabljal za torrente, mi je to najbolj pomembno! Hvala

Ja ti thomson modemi niso nič shield-ani (plastik fantastic).
Stari BayNetworks CM-100 je bil celi v železju in zaščiten proti zunanjim motnjam ... no jaz pa imam tako narejeno:

Kar zelo pomaga pri frekvenčnih motnjah iz drugih virov in naprav.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: jvolk ()

b ::

Dobra fora. A se modem nic ne pregreva v tej oblekici?

poopravek: eh, šele zdaj sem pogledal drugo sliko, pa vidim da ma ogromno prostora. Dobra fora, sam ni glih za v dnevno :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: b ()

Če dobro pogledaš boš še videl, da je hlajen z ventilatorjem.

Evo malo lepše slike za predstavo:

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

pumaxx ::

Zgleda kot svetinja v tabernaklju. To pa je že malo preveč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pumaxx ()

OmegaBlue ::

Mah.. spc, genij. Oblečeš celotno omaro v alufolijo pred "motnjami" potem pa direktno na modem nabiješ ventilator z elektromotorjem?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

mit3k ::

Ko vidim geeke s po desetimi ventilatorji v pc-ju jih še nekako razumem... ajde naj jim bo.

Da pa nekdo hladi svoj modem v smešno preoblečeni omari... :))

Ventilator ni v tem RF območju .. plus tega pa sem tunner še dodatno shield-al.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

samo oni nintendo ga ziher moti ;)
««
77 / 363
»»