» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
26 / 364
»»

Dr Evil ::

T-2 pač ni neka huda konkurenca trieri bolj nišna ,saj nas verjetno več kot polovica ,stanuje več kot 1200m od telekom centrale,jaz 1800m,tak da mi T-2 nima kaj za ponudit,razen 1mbit,kar pa je zame hudo premalo ko sem se že tak na 2mbit navadil.

Da triera zviša upload na vsaj 1mbitpri srednjem paketu bi bil jaz zelooo vesel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dr Evil ()

chucki ::

Zanima me ce tudi vam dela net pocasi zadnje dni predvsem download? :\

Kami ::

Meni dela ok, kaj imaš arnes ali triero?

Spc ::

Danes čez dan smo bili na backupu in tako smo imeli do ams ix-a 80ms.
Sedaj pa zgleda, da smo na primary spet.
:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Mr.Bump ::

Eh 2.0 , 3.0, 4.0. V resnici pa je 1.0 cisto dovol kaj ponujajo!
Kaj ti te to pomaga ce mas za ponudnika kabelsko ki so najvecji grebatorji dnara kaj jih je. Sej bi ze zdaj lahko konkurirali T2ja pa nocejo ker hocejo pac vec dnara za majn uslug. Lahko bi ze pred 1 letom pa takoj siol povozli ampak zakaj ce reje sodelujejo in cene prilagajajo na konkurenco. Zdaj pa ko je mocna konkurenca se vedno nic nebo. Sevedno nebo vecjih upload paketov in bodo za 9k ponujali le mogoce enak download upload pa nikoli. Tak da te dosice si lako samo ftaknes nekam in se hvalis stari mami ki neve zakaj se gre in misli da lahko kupi to na kile.
Dokler nevidim 10/10M paketa je vsaka novica glede kabelske istocanso tudi zalostna in zapravlanje web prostora:\

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mr.Bump ()

No, bomo vidli kakšno bo stanje čez kakšno leto.

Še novica na vnunetu:
Consortium promises 100Mbps broadband

pumaxx ::

Mr.Bump se podpišem pod tvoj post. Nekaj podobnega sem napisal pred več kot enim letom in tudi tarat bi kabel z lahkoto povozil ADSL. Mogoče jih bo malo zdramilo da uporabnikom nekaj ne paše ko bodo začele prihajati prve odjave.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pumaxx ()

Soprano ::

@Mr.Bump: torej so vsi ostali ponudniki še večji "grebatorji dnara", ker so zadnja leta dajali manj kot Triera za isti denar?

@Spc: Triera gre na Docsis 3.0 prihodnje leto, ker prej opreme ne bo možno sploh dobiti. To mi je povedal že več kot pol leta nazaj sosed, ki dela na kabelski Rotovž.

Docsis 3.0 brez problema dosega in presega VDSL2 tehnologijo in to neodvisno od razdalje do uporabnika.

Torej se ni za bat :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Soprano ()

Mr.Bump ::

Torej ni se za bat? Cesa Docsis 1 ze zdaj zmore pakete ki jih T2 ponuja a glej ga vseeno nemores dobit takih hitrosti.
Kaj ti pomaga ce je mozno ce ne ponudijo. T2 je dokazaj kaj lahko ponudijo in po kaki ceni lahko prodajajo 1Mbit paket a zaenrkat se doben kabelski operator se temu niti priblizal ni.
Masicom naprimer je prvi ki se premika v pravo smer in je obcutno poceno pakete vendar vseeno se nemorejo priemjat z kakim 10/2 kasele 10/10 za 14k. Zakaj je to tak ce lahko pa T2 prezivi pri takih cenah. Kaj ti pomaga taki standar kot pa se prva verzija ni izkoriscena.
Upam recti da kabli nebodo zaceli ponujat vecjih paketov predno bo optika zacela konkurirat. Dober korak bi bil ce bi Triera pocenla svoj najvejci paket na 9K recimo ampak vseeno se to ni to.

Torej seenkrat zakaj zavraga se veselis 3.0 tak ce pa ze 2.0 kot mate zdaj lahko konkurira brez problema t2ju a vendarle nena.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mr.Bump ()

Bakunin ::

> T2 je dokazaj kaj lahko ponudijo ...

T2 za zdaj ni dokazal se nic.

...razen na papirju.

Zivi bili pa videli.....

zu_dr ::

Točno to pa še delovanje VDSL je vprašanje

Soprano ::

@Mr.Bump: ne vem če je 2.0 zdaj. Moj modem pravi, da je povezan 1.1.

O T2 pa govoriš, kot da so na trgu že 5 let in da imajo lepe dobičke ter par deset tisoč naročnikov in da ni bojazni, da bo jutri zmanjkalo denarja pri takih cenah. Super, da ponudniki s takšnimi cenami prihajajo, ker to pomeni nižje cene za vse uporabnike, ampak jaz bom vsaj v štartu previden. Povedat sem hotel to, da sem s kablom zelo zadovoljen in da na kablu prihajajo tehnologije, ki bodo več kot konkurenčne.

V nobenem primeru ne mislim menjavat ponudnika čez noč, sploh pa ne s takim, o katerem ni razen cenikov še nobenih podatkov o delovanju, zanesljivosti in dejanskih hitrostih prenosov. In tudi jurja ali dva na mesec mi ne predstavljata takšne ovire, da bi moral zdaj vse menjavat že jutri.

Ko bom pa želel menjat, bo pa verjetno na voljo že več podatkov o T2, o novi Siolovi ponudbi, Trierinem Docsis 3.0, Wimaxu, itd. Edina tehnologija, za katero bi pa takoj zamenjal trenutno povezavo, je optika.

Mi lahk kdo pove ce je kej narobe z downloadom ker mi ne dela vec kot 2mbit pa sm klicu pa mail poslal na triero pa je reku da jim kaze da mi dela kot 6mbit v resnici pa ne ;(

Bakunin ::

probaj kaj prenesti iz ftp.triera.net

recimo ftp://ftp.triera.net/debian/dists/sarge/Contents-i386.gz in preveri kaksen prenos imas.

Jaz imam 6mbit, pa mi dela ok.

61% [=====================> ] 5,086,640 711.57K/s ETA 00:04

Iz kod pa si?

Sem testiru prenos iz triere ene 4x pa imam najvec 445kb/s pa niha zelo hitrost od 600 do 200 ;( ......sem pa iz okolice Zalca

pumaxx ::

Zgleda da so se že začeli počasni premiki pri cenovni politiki. Klik 5120/768 8.100,00 sit

GregiB ::

Sem pravkar klical na Triero, češ, da so v ljubljani za Arnes v LJ od 1.11. nove cene in ali bodo veljale za celo SLO. Pa so mi odgovorili, da oni zaenkrat ne bodo nič nižali in da ne vedo nič o tem, in da ima vsak ISP svojo pogodbo z Arnesom, neodvisno eden od drugega...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

Evo še moja malenkost:
73% [==========================> ] 5,998,384 566.70K/s ETA 00:04

bastadu ::

Trenutno je moj ISP Arnes - KRS Rotovž Maribor. Zanima me, če se splača presedlati iz Arnesa na Triero? Ker zadnje čase ne dosegam polne hitrosti na Arnesu (paket A600, 6Mbit/768kbit); mogoče zato, ker so v študintih na Gosposvetski letos povezali veliko novih priključkov, ki imajo razmeroma zelo visoke hitrosti za malo ceno...

Hm, 6mbit/768 a ni pri arnesu blo tako, da so lahko imeli samo prvi paket študentje/dijaki (A100 mensezdi) ostalo pa je samo za delavce šole?

No drugače pa se splača jaz mam 6mbit/768 pri trieri in sem zelo zadovoljen.

bastadu ::

Hm, 6mbit/768 a ni pri arnesu blo tako, da so lahko imeli samo prvi paket študentje/dijaki (A100 mensezdi) ostalo pa je samo za delavce šole?
Ne ni tako... študentje imajo lahko katerokoli hitrost in neomejeno uporabo. Dijaki in vajenci pa imajo mislim da neko časovno omejitev uporabe:\

dejanslo ::

učenci osnovnih šol in dijaki srednjih lahko imajo A100 in A200, za višje pakete pa potrebujejo posebna priporočila, na podlagi katerih se ARNES odloči, ali si zaslužijo višji paket, ali ne. študenti in delavci šole majo pa neomejeno.. Drugače pa tudi jaz premišljujem o preklopu (najraje na t-2, ker bi blo najceneje) s triere, ker sem zasledil, da se cene pri njih še kr en cajt ne bojo spremenile, tako kot so se pri ljubljanskem kablu .....
There`s More Than One Way To Do It

Ima mogoce kdo triera speed meter pa mi ga poslje prosim? :\

Kaj zaj?

Bomo uporabniki triere kaj protestirali? :)

Res bi že bil čas, da bi nehali blokirat porte kot so 80, 21 itd.

Res je, da lahko laufaš stvari na drugih portih in potem npr za stran narediš forward ampak to ni to :)

Jaz jim konstantno "gnjavim" na mail in občasno pokličem ampak vedno je odgovor, da se ne da.

Mogoče če nas bo več pojamralo bo kaj :)

Kaj cem protestirat? Placujem 11 cukov na mesec za p****** net s tem da mi dela z 3mbit namesto 6mbit :|

CaqKa ::

plačaj račun, nato pa napiši pisno pritožbo z dokaznim gradivom, da ugovarjaš storitvi ki so ti jo zaračunali.. v čem je problem?

flipflop ::

chucki, kaj pa na trieri rečejo na to? Naj pridejo pogledat domov kaj je narobe.

Kaj sem edini ko ga motijo zaprti porti pod 1024?

Ma kdo pogodbo najnovejšo d ajo pripopa sem, da vidim na kaj se lahko sklicujemo pa mogoče kako peticijo na peticija.org naredit tolko da vidijo da uporabnikom to ni všeč

Zdej so mi porihtal vse sam tujina mi dela hitrej kot slovenija :D

meni pa upload v tujino še kr nikamor ne gre.. Kamii zaprti porti pod 1024 nas ne motijo ravno zarad tega, kr se nam ne splača postavlat serverjev na 128k ul speed :>

Tomay ::

Mene zaprti porti sicer motijo, tako da bo kmalu t-2 ali kaj podobnega padlo.
Voodoo 4Ever

NoBody- ::

Kami - sam osebno sem klical in jim gnjavil, da naj odprejo vsaj port 80 in 21 pa niso niti malo mignili!! Pisal sem jim tudi več mail, a so rekli da v pogodbi tak piše, a sem jaz pogodbo potem prebral in nikjer ni nič pisalo o portih. Nato sem še 1x poslal mail v katerem sem jim zagrozil z mediji, inšpekcijo i z uradom za varstvo potrošnikov, pa tud niso nič mignili!!

Tak da mislim, da nebomo nič dosegli, sem paa za da protestiramo, KER želim imet odprte porte. Bmk če oni mislijo da majo zaprte zaradi varnostnih razlogov! Jaz bom če sam poskrbel za mojo varnost in naj že 1x ofnajo porte!!

dejanslo - nekateri mamo večji upload kot 128 tak da se nam splača postavit vsaj kakšni http server in ftp!

Lp!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NoBody- ()

@acer771 enako sem naredil jaz pa ni blo nič uspeha :)

Sicer ne grozil ampak včekrta poklical pa poslal mail.

Najboljše je, da se en dan dobimo na ircnetu na enem kanalu pa naredimo peticijo na peticija.org pa pač se tisti podpišejo, ko se strinjajo da bi naredli tako kot T-2 naprimer, da sam zbiraš level varnosti al pa kaj podobnega.

Pol pa ker bi najverjetneje blo dosti podpisanih pa bi poslali link trieri pa bi se najverjetneje zmigali ker noben drugi ISP ne blokira portov pa jim sigurno ni uporabnike za zgubit.

NoBody- ::

Se strinjam!

hm, ja, če v pogodbi zapiranje portov ni omenjeno, pol tega ne morjo nardit in če pozna kdo kakšnega pravnika, ki bi poceni spravil tožbo skozi, ne bi bil problem dobit par ljudi, ki bi to financirali.. vendar se tukaj postavlja vprašanje, kaj je bolje: tožit ali prestop k t-2? kajti pri tožbi boš dosegel to, da boš imel odprte porte, cene bojo pa še zmeraj astronomske, s prestopom boš pa mel odprte porte in nižje cene.. (govorim za ljudi, katerim je t-2 sploh obstoječa opcija)

jaz osebno se ne bom bunil, ker sem dobil od t-2 pismo, v katerem mi obljubljajo centralo, katere izgradnja lahko traja nekaj mesecev, ampak me to sploh ne moti, kajti 1. teh par mescev bom še že zdržal, če sem zdaj 6 let; 2. v tem času se bodo ustvarila dovolj zaupljiva mnenja uporabnikov t-2 .. pol pa horuk na t-2 in ktj triera :)

Dr Evil ::

Ma previsoke cene ma triera.:\

Ampak kaj češ,ko pa je siol še večjo sranje.T-2 pa je zelo na razdaljo omejen in je skoraj izključno tistim v blokih na razpolago.

CaqKa ::

btw.. trierini delavci berejo tudi slotech :)

Jap, sem že opato zato pa upam da bo kdo zaj kaj pogledal pa se bo stvar mogoče kaj premaknila :)

zaradi 3 ljudi, ki jamrajo ne vem, ce se bo kaj spremenilo? :\

AngelOfDeath ::

Triera ni isto kot Arnes ...

Jap, pri arnesu ne blokirajo portov

Tero ::

Ok zaj glede blokiranih portov... V Splošnih poogjih piše:
Naročnik se obvezuje, da svojega naročniškega priključka ne bo uporabljal za postavitev kakršnega koli strežnika ali strežniških servisov razen v primeru naročniških paketov, ki te aktivnosti izrecno dovoljujejo oz. v primeru, ko se naronik in operater s pogodbo ali aneksom dogovorita drugače,

Nekaj pa mi ni jasno.. Če tole sprejmemo dobesedno in brezpogojno..Pomeni da tudi se ne sme uporabljat p2p programov, uporabljati remote desktop, VNC in podobno. Ne sme se uporabljati irca ker uporablja za ident 113 port(Z kamijem sva ugovotila da tega porta izrecno ne blokirajo:\ ). Ne sme se uporabljat kakega ftp strežnika če želimo poslati kaki file kolegu...
Kdo res rabi tak ISP?:\
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Zanimivo je tudi da na njihovi strani pise
Vsak naročniški paket vključuje statični IP naslov, kar vam bo zelo olajšalo delo (npr. dostop do omrežja vašega podjetja, ipd.)

Torej v reklami spet govorijo nekaj s čim kršiš splošne pogoje?:\

marjanX ::

@Tero: sem 3x prebral tvoj zadnji post pa mi še vedno ni jasna povezava statični IP in zaprti server porti pod 1024.

"... Dostop do omrežja vašega podjetja ..."
in
"Statični IP"

pomeni (vsaj po moji kmečki logiki), da imaš ti, kot uporabnik njihovega servisa vedno isti IP in ti lahko v tvoji firmi dovolijo dostop do omrežja v firmi od doma (ker točno vedo, da si to dejansko ti in ne tvoj sosed). Seveda ob še drugih dodatnih zaščitah (gesla, ključi, ...).

Kje je tu server na tvoji strani? Če ti nekam dostopaš, uporabljaš (ponavadi) klienta, ne serverskega dela "aplikacije".

A si mogoče hotel kaj drugega povedat?
Ajd, Marjan

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: marjanX ()

Hmja se mislim da imaš prav...
Mogoče sem malo narobe razumel kaj so napisali.

Blue3D ::

Mene pa zanima zakaj na
Emuli 0.46c ne gre UPLOAD čez 10 kb/s.
Na speed testu imam 30kb/s.
Sem pognal adaware in odstranil neke trojane resetiral pa enako sranje.
Sem pa na Trieri.
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER

waLkeR^! ::

leech in the bud ?>:D
Don't annoy me. I can be really really strange.
««
26 / 364
»»