» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
25 / 364
»»

Spc ::

Za vse, ki si želite realtime statistike networka:
Intel ProSet 9.0

ProSet je sicer od Intela program za serverske mrežne kartice ampak mislim, da bo deloval ta "driver" na vseh mrežnih.
Sem stestiral pri meni na notebooku ko imam realteka pa deluje.
:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Kami ::

Jaz uporabljam ntop in mi je kul :)

ps: ups

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kami ()

CaqKa ::

intel kaj bi naj to delalo?
kami v linku zbriši 'www.'

intel kaj bi naj to delalo?
Prepozna ti Receive errors in transmit errors v realtime-u.
:)

kaj mi pa to koristi?
daj malo bolj se rzapiši zakaj to sploh uporabljaš.

Ta program pride zraven z vsemi intelovimi serverskimi mrežnimi karticami.
Tebi pa lahko to koristi če hočeš vedet ali ti switch oz. modem dela kakšne napake.
Če ti dela modem/switch oz. omrežje napake pomeni, da nekaj ni vredu z omrežjem in z tem programom lahko lepo preveriš delovanje.

torej bom uninstalliral :>

as you wish.
:))

meni bi blo bolj kul če bi kakšno tako zadevo kot je zgoraj kami omenil imel za na router gor.. router je hardverski od asusa wl500g. ali ap recimo awstats.. imam tudi možnost razširitve, da lahko usb ključ gor poknem, tak da bi dato imel gor. any ideas?

jurcy ::

no zdej mam pa jst s temle internetom malce problemov;(( in sicer, problemi pa so taki, da mi ping zelo skače, od nekje 40ms pa potem na 140 pa sped dol pa spet gor in tako dalje(pri css-ju, vsi na serverju imajo normalne pinge).In pa seveda drug problem, da upload nikdar ne doseže( z 2mbit/384kbit linijo) vsaj 42kB/s ampak skače tam od 37kB/s pa do 29kB/s in tako naprej.Zdej pa sem iz celja, in tudi iz elektro turnška fantje so bili že na obisku(mal so pingal okol pa en test skoz spustil-www.speedtest.nl- pa šli), pa so samo dejali da je nek šum na liniji-sposobni ja:\ (jim bom še težil>:D ).Ma kdo kake ideje, in če je res tale šum(čisto možno) in če je slučajno pri meni, kaj naj preverim.

Hvala

Dr Evil ::

Meni modem že par dni disconecta.Večinoma zjutraj.Kaj počnejo ti buzerji?

Prvo preveri delovanje BASE100-TX interface-a na modemu:
Intel ProSet Downloadaj ProSet in preveri če ti pri modem > mrežna prihaja do kakšnih errorjev.
Če ti ne prihaja do errorjev potem je verjetno DOCSIS/EuroDOCSIS omrežje.

Jaz sem predvčerajšnim stestiral TCM 420ko in mi je delal BASE100-TX interface na modemu receive errorje .. slika:

Probal sem vse 10/half/full 100/half/full duplex in v vseh mode-ih mi je delalo errorje.
Zadeva je delovala vredu samo, da več kot 230kB/s nisem mogel downloadat in ko sem normalno nekaj uploadal mi je ping poskočil do 800ms (average).
Sem pa zadevo tudi testiral z quake-om in ko sem sprostil internet mi je vsake tolko časa zalagalo za 1 minuto do 140ms .. in to je sigurno bil modem ker se prav vidi (žaga) na tej sliki:

Plava: send (TX)
Zelena: Receive (RX)

To mi je delalo v EuroDOCSIS in v DOCSIS mode-u.
Pomojem je to lokalni interface modema oz. po domače (Mrežna v modemu), ki povzroča te težave.

Zgodovina sprememb…

Dr Evil ::

Jaz nimam prek mrežne,ampak prek usbja.A dela to tud za tega?

Malkec ::

Spc točno takšno sliko sem imel jaz, dokler ni amis upgrejdal shita na TSRPL. Tak da to je bila njihova napaka.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Za usb pa nebi vedel.. jaz vedno uporabljam mrežo ker je 100x boljše to kot pa USB.

Sedaj imam spet nazaj star modem (CM 100) od Bay Networks in zadeva laufa že 2 dni in ni naredila niti enega errorja.

Če mogoče kdo ve..
Kaj Ethernet mrežna je v samem BCM3349 ali je externa?
Kolikor gledam tukaj je externa BCM3349.
Mogoče imajo te "mrežne" nekakšno napako, da delajo tolko receive errorjev ?
:|

Zgodovina sprememb…

Evo tako pa sedaj zgleda na starem modemu:

ping je vedno okoli 35-37ms stabilen.

Ta server pa je v nizozemski in sicer:
Triera > AMS-IX > www.leaseweb.nl > livenet.pl > Quake3Server.
Slovenija > Nizozemska > Nizozemska > Nizozemska > Quake3Server.
1000baseSX > 10GbE > 10GbE > (Local) > Quake3Server.

Najdete ga pod:
Betzie Betzie 2 efreeze server.

Zgodovina sprememb…

AMS-IX je spet dol padel .. zato smo na backupu z amisom.

chucki ::

:\ 8-O

Soprano ::

Izgleda, da so dodali nov link - eurorings.net =)

Route do ams-ix-a se je spremenil.
Prej je bil: rtr1.ams-ix.net (195.69.144.1)
Sedaj pa je: rtr1.ams-ix.net (193.194.136.37)

Občutil sem nižje in bolj stabilne pinge.

Tilen ::

Spc jaz s tem modemom, ki tebi dela tezave ne dobivam errorjev. Testirano z omenjenim programom zgoraj.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Možno pa je, da je ravno ta serija ko sem jo jaz dobil pokvarjena.
:|

AngelOfDeath ::

@spc tile stari modemi so zlo dobre zadeve glede na videno bi te vprašal če si jih poklical da pridejo s svojom modemom preverit ker kot kaže je problem v modemu ali liniji :)

Problem je sigurno v modemu ker mi dela errorje.
Mogoče če bom mel kaj časa bomo skupaj stestirali par modemov .. poznam ljudi tam na trieri pa ko bom imel čas če bo RedBull za to lahko stestiramo modeme.

Trenutno pa delam arhivo za mojo vremensko postajo.

bustaa ::

Intel ProSet 9.0

Pri tem programu lahko testiraš samo Intelove mrežne kartice ? Ker imam Compaq in ne najdem kje bi se lahko stestiral !? :\

Aja pa če še kdo pozna kakšen program kjer swe da stestirati povezavo, modem, mrežno... ker mi dela povezava težave, visok ping u igrah..( je pa smešno da imam le visok ping drugo pa dela dobro npr; odpiranje strani, download...) 2048/384 povezava !

Mene zanima, če kdo ve, če se kaj dodaja danes?

Net mi že od okoli 12:00 zelo šteka (dela počasi), strani se včasih sploh ne naložijo ali pa se nalagajo pol ure, net meče ven, tudi iz MSN-ja me večkrat diskonekta pa noče se takoj nazaj povezat...

Probal sem resetirat modem & router pa je enako, pa pregledal sem tudi statistike za sumljivke paketke (aka. DDos), pa se tam nena nič sumljivega dogaja :P

Aja če grem probat kaj downloadat nena dobim več kot 50kbps imam pa 6Mbit linijo, čeprav je še to vedno zelo hitro proti temu kako odpira strani pa vse ostalo kak počasi dela :)

Meni dela b.p. - Maribor center

pumaxx ::

Zanimivo bo videti kako se bodo če se bodo, odzvali ponudniki dostopa na internet (vključno z triero) na agersivni nastop prihoda na trg T-2, ali pa bodo čakali kako se bo vse skupaj izteklo.(zna biti prepozno)

Tilen ::

Tudi meni dela ok :)

MB C.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Ja, zgleda da je neki šibak ddos napad, ki traja že dva dni...

Sem klical na triero pa so rekli naj pošlem loge pa sem jih poslal, bom vido kaj bodo uredili...

gregastopar ::

Men je delal wse super na kablu triera F300, zj sn pa prešaltu na arnes A400 mi pa upload skače dramatično gor in dol, pa še majhen je. Prej mi je šibalo 45kB/s zdj pa od 0 do 25... Včasih se zgodi da je 35...

Kaj je narobe? :(

LP
Grega

Zgodovina sprememb…

Bakunin ::

Kaj je narobe? :(

....prešaltu na arnes...

GregiB ::

Zanimivo bo videti kako se bodo če se bodo, odzvali ponudniki dostopa na internet (vključno z triero) na agersivni nastop prihoda na trg T-2, ali pa bodo čakali kako se bo vse skupaj izteklo.(zna biti prepozno) Hja, tole tudi mene zanima... imam Arnes, pa mi praktično T-2 nudi precej več. A sem se odločil, da mesec, dva počakam in dam Trieri možnost, da reagira... Pa da vidimo...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

CyberAD ::

pri stabilnosti zadnji dni bi takoj menjal!

že 3 dni zapored mam na arnesu občasne izpade mednarodne linije!!! kak so lahko taki nespoti, jao?! ;(

Arns != Triera, drugače pa mi je triera tudi parkrat prekinlo kaki teden nazaj sedaj pa deluje super.

AngelOfDeath ::

Linija (Triera ) deluje bp

problem je pri Arnesu

bastadu ::

Ja tudi tukaj imam Arnes in so res neki problemi danes... občasni izpadi tujine in občasno več izgubljenih paketkov do prehodnega strežnika... Upam, da čimprej odpravijo težave:\

bastadu ::

Evo, sedaj tudi uradno s strani Arnesa... Očitno pa še problema niso čisto odpravili, saj so trenutno pingi okoli 100ms:\

Kako bo Triera reagirala na T-2 ? Pomojem bolj slabo saj so pakete ze dvignali ceno pa verjetno ne bodo sputili,ce pa jo bodo bo pa to minimalna.:\

Morali se bodo prilagoditi kajti moj "zastojn" dostop preko arnesa je dražji od ponudbe komercijalnega dostopa T-2, tako da ......

GregiB ::

Ne samo, da je T"2 cenejši od "zastonj" Arnesa... za nižjo ceno ponuja več....
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

najprej pocakte da prklopjo enga,dva, tisoc narocnikov pol bomo pa vidli kake so hitrosti v tujino ter ping.

Mr.Bump ::

Verjetno nebo slo nic naret v tej smeri. Ce pogledas malo po tujini majo redko sploh vecje pakete kot 4M/386kbps pri kabelskih ponudnikih.
Potemtakem bi mogla Triera Cene znizat in pakete pohitrit spet. Dvomim da se bo to zgodilo kmalu. 10M/10M in 10/2M takih paketov si pa tak nemorejo privoscit ker takoj zabasejo linije pomoje.
Verjetno bota dva tabora prihodnje. T2,Wimax z nizjimi cenami in ADSL,cable z trenutnimi se kr nekaj casa.
Nekaj pa je 100%. Dokler siol nebo paketov dvigno in cen znizal Triera,Telemach,Amis tudi nebodo in ker siol nima lih moznosti po takih paketih ko jim ma T2 niti z ADSL2 se to verjetno nebo zgodilo se tak hitro.

In če bo omrežje stabilno, potem brcnemo triera. To je tvoj nasvet? Med drugim me zelo privlači IP telefonija ker dosti kličem v tujino so pa tudi 50% cenejši pogovori v telekomovo omrežje.

Mr.Bump ::

Jaz bi reko takoj na T2 menjat. Tak edino trieri pokazes da se ne strinjas z cenami. Zgubit nemores nic v kolikor ne prekinjas kaksne dolgoltne pogodbe s tem. Kolko berem te poste tukaj, taksni kot Teyke, SPC in podobni ko majo ze po 10 modemov doma so tak ze njihovi prav vnuki vezani na triero tak da se ne splaca :D
Ampak mimo vseh jokov zgubit nimas nic. Ce ti je ping dosti bol pomemben kot hitri download in upload je seveda za razmislit in pocakat ampak sevedno lahko menjas nazaj. Meni je upload dostivec pomemben kot 10ms nizji ping na nekem kmeckem serveru v Kensesu. :8)

Ne razumem vsi tak hvaljo T2 v bistvu pa niti 1 cloveka niso se priklopl....zato ker tam pise 10mbit so vsi ze cist mokri :\

V kr nekaj državah že majo 10/10 kabl, tak da ...

Drugače pa sem zaenkrat zadovoljn z triero :)

Bakunin ::

>> Meni je upload dostivec pomemben kot 10ms nizji ping na nekem kmeckem serveru v Kensesu. :8)

nista mi pomembna niti upload, niti ping, ampak zanesljivost povezave. Pri tem pa triera blesti.

Jaz že dolgo nisem več obvezan, pa ne mislim menjavat Triere z drugimi, vsaj ne v bližnji prihodnosti. Sicer pa bo treba najprej počakat, da t2 dejansko priklopi nekaj uporabnikov, ki bodo poročali, koliko od teh 10/2 bo v praksi, kakšna bo zanesljivost povezave, pingi, tujina, itn. Zaenkrat mi 2 mbit za 8k čisto lepo znese 8-)

dejanslo ::

v okolici mb mamo pa že slaba dva tedna probleme s signalom ... upam, da bojo fantje hitro rešli to, kr t-2 še nekaj časa ne bo na voljo
There`s More Than One Way To Do It
««
25 / 364
»»