Forum » Mobilne tehnologije » Galaxy S3 rom
Galaxy S3 rom
helsing ::
V predalu imam očetov star S3, ki ga ne uporablja več, vendar je boljši od mojega trenutnega telefona. Rad ga bi začel uporabljati, vendar bi si prej želel naložiti malo novejši OS (ta S3 podpira le 4.3)... ja pokemon GO bi rad probal :D
Ima kdo izkušnje s tem? Zanima me kateri OS se splača namestit, da ne bi žrl preveč baterije in kako se sploh lotiti nadgradnje.
Me lahko potisne v pravo smer?
Ima kdo izkušnje s tem? Zanima me kateri OS se splača namestit, da ne bi žrl preveč baterije in kako se sploh lotiti nadgradnje.
Me lahko potisne v pravo smer?
BivšiUser2 ::
Jaz na starejše android naprave nalagam cyanogemod OS (predelan android), če je ta na voljo.
Konkretno za S3:
Moraš 100% biti ziher kaj delaš, drugače bo brick.
Konkretno za S3:
Moraš 100% biti ziher kaj delaš, drugače bo brick.
DISCLAIMER
Modifying or replacing your device's software may void your device's warranty, lead to data loss, hair loss, financial loss, privacy loss, security breaches, or other damage, and therefore must be done entirely at your own risk. No one affiliated with the CyanogenMod project is responsible for your actions. Good luck.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
gusto ::
Pokemoni že delajo na CyanogenMod, bolj je problem, da igra v osnovi zahteva 2GB rma, Galaxy S3 pa ima 1GB. Po hitrem googlanju sem sicer opazil, da so nekateri spravili igro na Galaxy S3, zdej ne vem ali gre po običajnem načinu, ali je treba kej zgulfat. Boš že ugotovil.
Za vse v zvezi s custom romom pa poglej ZS.
BivšiUser2 ::
Pokemoni že delajo na CyanogenMod, bolj je problem, da igra v osnovi zahteva 2GB rma, Galaxy S3 pa ima 1GB. Po hitrem googlanju sem sicer opazil, da so nekateri spravili igro na Galaxy S3, zdej ne vem ali gre po običajnem načinu, ali je treba kej zgulfat. Boš že ugotovil.
Lahko potrdim, da na tablici z 1,5Gb rama in telefonom 1Gb (g3 s) rama dela flawless
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()
No, morem povedat da mi je po gustovih jedrnatih navodilih uspelo namestiti CyanogenMod 12.1 brez večjih zapletov, čeprav so se stvari malenkost spremenile.
Hvala še enkrat!
Sedaj morem malo testirat ko dolgo drži baterija, čeprav se mi zdi da je žere več kot prej.
Glede PokemonGo, pa delujejo, čeprav le .apk verzija.
Hvala še enkrat!
Sedaj morem malo testirat ko dolgo drži baterija, čeprav se mi zdi da je žere več kot prej.
Glede PokemonGo, pa delujejo, čeprav le .apk verzija.
Čez noč sem opazil, da se mi je v 4h urah telefon spraznil za 9%, kar se mi zdi rahlo dosti ob neaktivnosti... Sicer sem si dol potegnil malo novejši ROM (cm-12.1-20160613-UNOFFICIAL-i9300) kot mi ga je priporočal gusto (cm-12.1-20151106-UNOFFICIAL-i9300), ker mi je ta drugi javljal napako ob inicializaciji GAPPS in se je "čarovnik za namestitev" telefona zaciklal tako da nisem mogel dalje. Me je pa moja različica tudi 1x vmes vprašala za pin kodo brez da bi izklopil telefon... zanimivo :)
Ima kdo kako idejo za malo manj baterijsko požrešen ROM/verzijo?
Naložil sem si tudi 13 (zadnji nightly build), vendar se mi zdi da zadeva ni bila tako odzivna v menijih kot bi se za svež os na S3 spodobilo. Bi morda v11 bila boljša alternativa za baterijo, saj je za moj model (i9300) to edina "ne-eksperimentalna različica" (https://download.cyanogenmod.org/?devic.... Čeprav bi raje ostal na Android 5+ zaradi lepšega menija :)
Ima kdo kako idejo za malo manj baterijsko požrešen ROM/verzijo?
Naložil sem si tudi 13 (zadnji nightly build), vendar se mi zdi da zadeva ni bila tako odzivna v menijih kot bi se za svež os na S3 spodobilo. Bi morda v11 bila boljša alternativa za baterijo, saj je za moj model (i9300) to edina "ne-eksperimentalna različica" (https://download.cyanogenmod.org/?devic.... Čeprav bi raje ostal na Android 5+ zaradi lepšega menija :)
gusto ::
če hočeš stabilnost, potegni zadnji official snapshop dol..
Ko sem že kar nekaj časa nazaj preizkušal različne rome na S3, mi snapshot ni delal ok, medtem ko je nightly delal super. Sem pa probal tudi kake 3, da sem našel ok verzijo.
@helsing, 9% niti ni tako veliko za 4h, sploh če so to "taprvi" procenti od 100 navzdol. Kako pa je drugače z baterijo, prideš čez dan, kakšen imaš screen on time?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gusto ()
če hočeš stabilnost, potegni zadnji official snapshop dol..
Ko sem že kar nekaj časa nazaj preizkušal različne rome na S3, mi snapshot ni delal ok, medtem ko je nightly delal super. Sem pa probal tudi kake 3, da sem našel ok verzijo.
@helsing, 9% niti ni tako veliko za 4h, sploh če so to "taprvi" procenti od 100 navzdol. Kako pa je drugače z baterijo, prideš čez dan, kakšen imaš screen on time?
Zdaj sem komaj dobil sim kartico ustrezne velikosti, tako da bom zdaj komaj začel uporabljati. Še 1x se si naložil 13 in se mi zdi da dela malo bolj kot prej. Morda vpliva dejstvo, da sem si naložil najmanjši možni gapps :)
Mi pa sedaj konstantno javlja neke "oddaje v celici" in zraven bližnje kraje/območja. Zadeva je dokaj moteča, saj se mi pojavlja vsakih 10 min... Se da to kje izklopiti?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: helsing ()
Mimogrede, glede na to kolko je ta telefon že bl prepolnjen, me zanima če bi boljša baterija podaljšala čas brez polnjenja?
Je važno katero kupim ali lahko kar najcenejšo na amazon?
novejša*
Je važno katero kupim ali lahko kar najcenejšo na amazon?
novejša*
Zgodovina sprememb…
- spremenil: helsing ()
Oldi ::
Bolj ko berem o različnih romih manj vem, sploh pa nikjer ne najdem kaka je sploh razlika glede na original.
Moj S3 (še nikoli restoran ali zamenjan rom) je tako zabasan, da se ne da več delati, sistem velikokrat javi, da se program ne odziva, čeprav se po opozorilu vedno pojavi in dela.
Bojim se, da se bo po tednu celovečerne hebe stvar ponovila, menda so zadnje verzije programov tako slabo napisane, da pač rabijo zadnje makine, da za silo tekoče delajo, zato bi bilo morda bolje kupiti nov telefon.
Ima kdo kake izkušnje s tem.
Moj S3 (še nikoli restoran ali zamenjan rom) je tako zabasan, da se ne da več delati, sistem velikokrat javi, da se program ne odziva, čeprav se po opozorilu vedno pojavi in dela.
Bojim se, da se bo po tednu celovečerne hebe stvar ponovila, menda so zadnje verzije programov tako slabo napisane, da pač rabijo zadnje makine, da za silo tekoče delajo, zato bi bilo morda bolje kupiti nov telefon.
Ima kdo kake izkušnje s tem.
buttcrack ::
Imaš na voljo Revolution Remix rom, ki teče na zadnjem androidu 7.0 - Nougat.
Z mal igračkanja vse dela. najdeš ga pa na xda forumu
Z mal igračkanja vse dela. najdeš ga pa na xda forumu
MrStein ::
Misliš http://www.resurrectionremix.com/ ? (to mi google vrne , če iščem po "Revolution Remix rom")
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
SumTingWong ::
Pa vam dela kokr tok spodobno? Imam CM14.1 na S3 in ... Hja, ni ravno za uporabo prevec.
klinker ::
Misliš http://www.resurrectionremix.com/ ? (to mi google vrne , če iščem po "Revolution Remix rom")
Je Resurrection remix, da.
Je pa to ena boljsih CM izpeljank. Stock CM je en drek od roma ki slej ko prej dela katastrofalno.
Drugace poglej ce je Slim za S3. Meni na S2 se dandanes dela precej spodobno, glede na starost aparata.
MrStein ::
Se mi zdi, da Slim že en čas ne podpira teh starih modelov.
Motiti se je človeško.
klinker ::
Hmja, ne vem kaj carajo.
Za 5X je tudi sele 6ka zunaj pa se ta je neka beta!
Skoda ker so meli res top rome, zdaj pa kr neki carajo v nedogled.
Za 5X je tudi sele 6ka zunaj pa se ta je neka beta!
Skoda ker so meli res top rome, zdaj pa kr neki carajo v nedogled.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere ROMe uporabljate?Oddelek: Operacijski sistemi | 3840 (2895) | SaXsIm |
» | Formatiranje telefonaOddelek: Mobilne tehnologije | 2734 (2586) | BlaY0 |
» | Oppo predstavlja N1, tudi s CyanogenModom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 21482 (18561) | PrimozR |
» | Kateri telefon si trenutno lastite (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 7774 (6219) | lvlOne |
» | [Galaxy S2] Težava z zagonom Cyanogen modaOddelek: Mobilne tehnologije | 1628 (1193) | Lonsarg |