Forum » Problemi človeštva » Vojaški puč v Turčiji
Vojaški puč v Turčiji
Aston_11 ::
Z dodatkom, da se je začel v soboto zvečer z vojaki, ki so dajali vtis, da ne vedo, za kaj se gre in z vojaki, ki so ornk pritisnili in delali škodo. Analitiki se čudijo nekim osnovnim napakam t.i. puča (neizklop komunikacij, neodstratev Erdota), tako da čisto verjamem tudi v to, da je bila zadeva zrežirana od vsega začetka - sploh zaradi posledic (sodstvo), ki se bodo šele pokazali. Sicer pa imajo turčini večstoletno tradicijo, Armeni so bili le še zgolj češnja na tej torti...
Brane22 ::
@Aston:
Možno je recimo tudi, da je šlo za časovno vojno in je prislil vojsko v ta korak, ki ga mogoče najraje (še?) ne bi storila.
Čudno je, kako so sklatili 17 glavnih konspiratojrrev kar tako, v enem hellikopterju.
Ali pa, da je imela vojska 2 lovca na Erdovem letalu, pa ga niso sestrelili itd itd.
Enivej, Turska posla. Oziroma, notranjepolitčna dinamika enega bistvenih NATO zaveznikov in s tem seveda tudi svetilnika demokracije.
Možno je recimo tudi, da je šlo za časovno vojno in je prislil vojsko v ta korak, ki ga mogoče najraje (še?) ne bi storila.
Čudno je, kako so sklatili 17 glavnih konspiratojrrev kar tako, v enem hellikopterju.
Ali pa, da je imela vojska 2 lovca na Erdovem letalu, pa ga niso sestrelili itd itd.
Enivej, Turska posla. Oziroma, notranjepolitčna dinamika enega bistvenih NATO zaveznikov in s tem seveda tudi svetilnika demokracije.
Smrekar1 ::
Tale:
Baton Rouge shooting: 3 officers dead;
Tema je vojaški puč v Turčiji, tako da za to prosim odpri svojo temo.
Z dodatkom, da se je začel v soboto zvečer z vojaki, ki so dajali vtis, da ne vedo, za kaj se gre in z vojaki, ki so ornk pritisnili in delali škodo. Analitiki se čudijo nekim osnovnim napakam t.i. puča (neizklop komunikacij, neodstratev Erdota), tako da čisto verjamem tudi v to, da je bila zadeva zrežirana od vsega začetka - sploh zaradi posledic (sodstvo), ki se bodo šele pokazali. Sicer pa imajo turčini večstoletno tradicijo, Armeni so bili le še zgolj češnja na tej torti...
To je prej posledica slabie organizacije, nejasnih navodil in napete situacije. Če daš 100 osebkom orožje in prednje postaviš množico, ki pritiska nanje, bo določen odstotek začel streljati v to množico. Dovolj je eden, saj bo za sabo potegnil še nekaj drugih in rezultat bo tak kot ga vidimo.
Meni se zdi pomenljivo predvsem to, da je skoraj 40% mrtvih pučistov, čeprav so nadnje poslali predvsem neoborožene množice in policiste. Jasno je, da je pravljica, ki jo pravi Pedrogan, res samo pravljica in da najmanj kar je zlorablja zadevo v svoj prid.
Morda je vse skupaj organiziral, ampak se mi zdi malo verjetno. Najverjetneje se mi zdi to, kar pravi tudi Brane22 (ne morem verjet, da se z njim celo v nečem strinjam!) - vedel je, da bo prišlo do udara, ga pomagal sprovocirati in zadevo zlorabil v svoj prid. Tipičen izprijenec tipa Putler, Chavez, Hitler, ni kaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
ProGo ::
Zanimivo je tudi, kako so erdoanovi "domnevno" dobili pogovore pučistov preko snapchata. Sem mislil da so šifrirani, samo kdor zna pač zna.
ziga1990 ::
evo Erdo je še 8000 policajev odstranil zaradi povezav z udarom
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
stjan ::
Samo na kole še nataknejo te "pučiste" pa bo Turčija tam kamor spada..
v 10. stoletju :(
Rabijo novega Ataturka.
v 10. stoletju :(
Rabijo novega Ataturka.
ziga1990 ::
^^ in potem turški vpadi 2016-2017
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
DarkSite ::
A ni bil Erdi na nekih počitnicah na ta dan v nekem kraju bogu za hrbtom? Torej ali gre za naključje?
Vsak normalen pučist bi prvo zajel njega in glavno vodstvo. Zakaj do tega ni prišlo? Ali niso vedeli kje se nahaja njihov vrhovni poveljnik?
Sam se tudi nagibam teoriji, da je vedel, da bo prišlo do tega in se je lepo umaknil na varno, tako da ga pučisti ne bi mogli zajeti.
Vsak normalen pučist bi prvo zajel njega in glavno vodstvo. Zakaj do tega ni prišlo? Ali niso vedeli kje se nahaja njihov vrhovni poveljnik?
Sam se tudi nagibam teoriji, da je vedel, da bo prišlo do tega in se je lepo umaknil na varno, tako da ga pučisti ne bi mogli zajeti.
::
Po moje se državni udar v Turčiji izvaja sedaj, tisto z vojsko je bila predstava za množice, ki je Erdotu dala mandat za izvajanje čistke. A si ni tudi Hićo podkuril v parlamentu?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: hammock ()
je izjavil:
Po moje se državni udar v Turčiji izvaja sedaj, tisto z vojsko je bila predstava za množice, ki je Erdotu dala mandat za izvajanje čistke. A si ni tudi Hićo podkuril v parlamentu?
Kolikor vem je Hićo samo izkoristil nekega komunista, ki je podkuril v parlamentu. Še danes ni nobenih dokazov, da bi šlo za kaj drugega, tako da je bilo to verjetno res samo to.
Pomojem je bilo v Turčiji podobno (a dosti bolj krvavo). Noja, posekati Hićota v nečem zlobnem je vsekakor dosežek.
Zgodovina sprememb…
Kolikor vem je Hićo samo izkoristil nekega komunista, ki je podkuril v parlamentu. Še danes ni nobenih dokazov, da bi šlo za kaj drugega, tako da je bilo to verjetno res samo to.
To vem. Ampak ko nekdo iz tovrstnega dogodka potegne tako velike koristi, se začnejo porajati vseh vrst vprašanja in namigovanja. Po drugi strani pa so politiki zelo pozorni na to, da vsako situacijo skušajo obrniti sebi v prid, kar videvamo tudi pri nas.
Cervantes ::
Če je bil to pravi puč, si kolovodje zaslužijo, da jih nataknejo na kole.
Amateurs.
Ampak osebno... sem skoraj čisto ziher... da... khm..
Se spomnite posnetkov tistih oficirjev, ki so jih vlačili naokol?
Ki niso bili v maskirnih uniformah, how come?
Amateurs.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
je izjavil:
To vem. Ampak ko nekdo iz tovrstnega dogodka potegne tako velike koristi, se začnejo porajati vseh vrst vprašanja in namigovanja. Po drugi strani pa so politiki zelo pozorni na to, da vsako situacijo skušajo obrniti sebi v prid, kar videvamo tudi pri nas.
No, seveda, ampak glede na vse videne dokaze lahko sklepamo, da je Lubbe delal sam, da nihče zanj ni kaj dosti vedel, Hićo je pa situacijo izkoristil v svoj prid. Tu je bilo nekoliko drugače, incident je bil precej bolj večji, krvav in najverjetneje je Pedrogan zanj vedel vnaprej.
No, seveda, ampak glede na vse videne dokaze lahko sklepamo, da je Lubbe delal sam, da nihče zanj ni kaj dosti vedel, Hićo je pa situacijo izkoristil v svoj prid. Tu je bilo nekoliko drugače, incident je bil precej bolj večji, krvav in najverjetneje je Pedrogan zanj vedel vnaprej.
Jasnih dokazov za vzroke obeh primerov najbrž ne bomo poznali in mene osebno tudi ne zanimajo. So pa zato posledice obeh dogodkov precej podobne. Za Hićota ni vredno izgobljati besed, saj zadeve poznamo dokaj podrobno, pri Erdotu pa situacija že dobiva obrise da lahko sklepamo kam se bo razvila. Konec koncev se o tem strinjajo tudi analitiki: letos ga je Božiček obiskal zgodaj.
je izjavil:
Jasnih dokazov za vzroke obeh primerov najbrž ne bomo poznali in mene osebno tudi ne zanimajo. So pa zato posledice obeh dogodkov precej podobne. Za Hićota ni vredno izgobljati besed, saj zadeve poznamo dokaj podrobno, pri Erdotu pa situacija že dobiva obrise da lahko sklepamo kam se bo razvila. Konec koncev se o tem strinjajo tudi analitiki: letos ga je Božiček obiskal zgodaj.
Pri Pedroganu je zadeva jasna: izvedel je državni udar, ukinil vladavino prava in s tem uničil demokracijo - bržkone edino demokracijo v državi z večinsko muslimanskim prebivalstvom.
Dosežek za v anale, ni kaj.
windigo ::
Erdogan je izvedel "ukrainizacijo" Turčije. Družbo je polariziral, oblast pa koncentriral. Take stvari se nujno končajo v krvavi diktaturi in/ali v prevratu oz. državljanski vojni. Zgleda da bo najprej prvo, potem šele morda nekoč drugo. V bistvu samo trolam Smrekarja.
DarkSite ::
Erdogan je izvedel "ukrainizacijo" Turčije. Družbo je polariziral, oblast pa koncentriral. Take stvari se nujno končajo v krvavi diktaturi in/ali v prevratu oz. državljanski vojni. Zgleda da bo najprej prvo, potem šele morda nekoč drugo. V bistvu samo trolam Smrekarja.
Nope. Erdi je sedaj na levelu Putina oz. Putlerja. Ena stranka, brez opozicije.
Vprašanje je le kako bo to všeč Kurdom in zna se zgoditi, da bomo kmalu dobili novo državo.
Starodavni ::
S tem neuspelim pučem si je Erdo zagotovil praktično položaj dosmrtnega sultana te države.
Zadnje elemente resnejše opozicije je s tem eliminiral, tako da je očitno poskrbel za to da je vojska povsem lojalna erdotu.
Ataturk, ki je začel s tem, kar je na koncu postala moderna Turčija bi močno objokoval današnjo Turčijo. Siguren sem, da bo Turčija na koncu postala diktatura tipa Egipta ali Savdske Arabije, kjer bosta alkohol in neprimerna oblačila za ženske prepovedana.
najbolje za Turčijo je, da je EU nikoli ne sprejme, dokler bo drsela v tako situacijo, ni šans.
Zadnje elemente resnejše opozicije je s tem eliminiral, tako da je očitno poskrbel za to da je vojska povsem lojalna erdotu.
Ataturk, ki je začel s tem, kar je na koncu postala moderna Turčija bi močno objokoval današnjo Turčijo. Siguren sem, da bo Turčija na koncu postala diktatura tipa Egipta ali Savdske Arabije, kjer bosta alkohol in neprimerna oblačila za ženske prepovedana.
najbolje za Turčijo je, da je EU nikoli ne sprejme, dokler bo drsela v tako situacijo, ni šans.
Smurf ::
Če je bil to pravi puč, si kolovodje zaslužijo, da jih nataknejo na kole.
Amateurs.
Imena vpletenih generalov so znana. Afaik, so to poveljniki 2. in 3. armade ter letalskih sil. Te generali so pod sabo imeli polovico vseh sil.
Starodavni je izjavil:
To me ne skrbi. S tem pučem je tudi zaprl vrata v EU, bržkone za vedno.
To si najbrž tudi sam najbolj želi. EU ima take zoprne kulturno-imperialistične zahteve, kot so vladavina prava in spoštovanje človekovih pravic, kar je za Pedrogana fuj in kak.
Vprašanje je le kako bo to všeč Kurdom in zna se zgoditi, da bomo kmalu dobili novo državo.
Kar tako ne bo šlo, zna se pa tole s Kurdi precej bolj krvavo zaplesti in nekoč končati v samostojni državi.
Zgodovina sprememb…
krneki0001 ::
Celo izraelci se sedaj oglašajo, da je sedaj treba kurdom dati državo. Je par dni to izjavila celo neka izraelska ministrica, tako da se lahko kaj takega zgodi.
krneki0001 je izjavil:
Celo izraelci se sedaj oglašajo, da je sedaj treba kurdom dati državo. Je par dni to izjavila celo neka izraelska ministrica, tako da se lahko kaj takega zgodi.
Nemogoče je skonstruirati argument za palestinsko državo, ki ne bi najmanj tako dobro veljal za Kurde. Glede na trpljenje, ki so ga zagovorniki palestinske države povzročilli Kurdom bi celo rekel, da bi morali Kurdi nujno dobiti državo pred Palestinci že če ne upoštevamo specifičnih pomislekov nad palestinsko državo (leglo terorizma ipd), ki jih pri Kurdih ni.
Zgodovina sprememb…
windigo ::
V Istambulu najdeš več ljudi, s katerimi se lahko pogovarjaš o kakšni Žižkovi knjigi (torej zelo levo usmerjenih), kot najdeš v Sloveniji ljudi, s katerimi se lahko pogovarjaš o katerikoli knjigi. Stranka za pravičnost in razvoj ima sicer večino, vendar so bili do sedaj Kurdi, mladoturki, levičarji številčno sicer ne tako majhna opozicija, pa se je Erdogan bistveno bolj bal drugih islamistov (Gülenovih privržencev), kot pa vseh ostalih, ker ostali zgleda (vključno z majorji prehitro povišanimi v generale (ne zaslužijo si niti čina polkovnika), ki so organizirali tale puč) operativno niso vredni kaj dosti. To pomeni, da jih lahko še nekaj let brez strahu stiska in pritiska, potem pa, če jih bo še kaj ostalo, se bodo spravili skupaj, ali pa že prej izginili.
Tudi pri Kurdih se je Apo Ocalan medtem v zaporu ideološko pacificiral, potem ko je v osemdesetih sam radikaliziral njihove težnje za večjo avtonomijo in ne vem niti, koliko lahko sledi situaciji na terenu, niti kakšno je sicer vodstvo PKK. Demirtasev vpliv oz. vpliv HDP na politiko bo v postpučistični Turčiji največ nekako takšen kot Arafatov na politiko Izraela, lahko bo hodil po zahodnih državah in predaval in jamral, ampak brez kakšnega večjega učinka in če bo pri tem zelo zelo pazil kaj govori, Erdogan je tu nadpovprečno občutljiv. Tako da tudi tukaj ne bi upal napovedovati razvoja dogodkov. Barzaniji in pa PKK so si na širšem kurdskem območju sicer nekje tako blizu kot Janša in pa Kučan, čeprav bi si tu celo znali pomagati.
Erdogan pa bo moral tako kot Putin za ljubi mir moral vzdrževati gospodarski čudež in dajati koncesije tudi vnaprej ali pa najti grešnega kozla (kar pomeni vojno), kar bo še najtežje. Sicer se zna tudi opozicija hitreje na novo oblikovati in iznajti.
Koliko je to drugače od Putina? Nima toliko plina in nafte. Torej precej drugače.
Starodavni ::
iščem kak vir, ki ni hrvaških, pa ne najdem NIČ!
Tako da so trditve o umiku atomskega arzenala s strani hrvaškega medija samo čas kislih kumaric.
ko bo BBC najavil, da se umika jedrski arzenal iz Turčije bom pol šele verjel, da bodo res umaknili to orožje, nič prej.
Tako da so trditve o umiku atomskega arzenala s strani hrvaškega medija samo čas kislih kumaric.
ko bo BBC najavil, da se umika jedrski arzenal iz Turčije bom pol šele verjel, da bodo res umaknili to orožje, nič prej.
Verjetno so ga že zdavnaj od tam odpeljali, ko so videli, da se zadeve ne bodo izšle po njihovih načrtih in da erdo preveč približuje isisu.
dexterboy ::
Danes sem pogledal zrcalo tedna na nacionalki. Pa me je nekaj zmotilo. Posnetek Erdogana, ko govori preko telefona, ko je izven države na begu in kasneje, ko je že nazaj na tleh. Na telefonskem pogovoru nima brkov, na tleh je pa že standardni brkčič.
Ali je še kdo opazil to "časovno nepravilnost" ali pa sem jaz tole videl v bolj "švoh kwaliteti"?
Ali je še kdo opazil to "časovno nepravilnost" ali pa sem jaz tole videl v bolj "švoh kwaliteti"?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Danes sem pogledal zrcalo tedna na nacionalki. Pa me je nekaj zmotilo. Posnetek Erdogana, ko govori preko telefona, ko je izven države na begu in kasneje, ko je že nazaj na tleh. Na telefonskem pogovoru nima brkov, na tleh je pa že standardni brkčič.
Lahko da so dali tudi kakšen star posnetek Pedrogana, ki govori po telefonu, ker niso imeli drugega.
Zmajc ::
Starodavni je izjavil:
iščem kak vir, ki ni hrvaških, pa ne najdem NIČ!
Čito zavajujoč naslov. Jedrskin konic nihče ne umika nikamor. So se pa začeli spraševat če je smiselno da jih še imajo tam.
xxxul ::
Turkey government seemed to have list of arrests prepared: EU's Hahn
še mal pa mu bodo v faco rekl da je zrežiru puč.
še mal pa mu bodo v faco rekl da je zrežiru puč.
A mislite da drugi režimi nimajo takih spiskov že v naprej napisanih? Še v Sloveniji je vsaj ena stranka znana, da vzdržuje tak seznam.
xxxul ::
ko visoki predstavnik EU javno poda tako izjavo, je malo drugače kot neke govorice po internetu...
razerznak ::
Če koga zanima branje dobro obveščenega Turka glede dogajanja
torej turkey is lost under islam, zdej upajmo na smrtno kazen da se jih vsaj rešimo v eu
vesoljec nacist fojb
#trump2016
ups https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/
#trump2016
mailer ::
...vendar bi to morali realizirati za vsako ceno... ni bolj nevarnega kot da extremnim muslijem v roke pade ena sama jedrska konica.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
dexterboy ::
Morajo umakniti vse nuke istočasno. Saj veste kaj pravijo; ni nas strah države z več sto konicami. Strah nas je norca z eno samcato bombo
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
ProGo ::
"Evropski komisar Hahn: Seznami za odstranitev so bili očitno pripravljeni vnaprej"
http://www.rtvslo.si/svet/evropski-komi...
http://www.rtvslo.si/svet/evropski-komi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ProGo ()
Matako ::
http://www.mycity-military.com/imgs4/23...
Z Atijem ni bilo hecov. Takrat je bilo sicer lažje, ker še ni bilo SJWjev in multi-kulti aktivistov, ampak stari je že takrat vedel, da islam _je_ problem in njegova totalna likvidacija _je_ rešitev. Ostalo je hoja okrog vrele kaše.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Cervantes ::
Kako je Evropa cool.
Vse skupaj me spominja na tista leta, ko je Hićo lezel na oblast.
Sicer sem bil takrat še mlad.
Ima pa Erdo trenutno v posesti enih 50 taktičnih nukic.
Bo še zanimivo.
Vse skupaj me spominja na tista leta, ko je Hićo lezel na oblast.
Sicer sem bil takrat še mlad.
Ima pa Erdo trenutno v posesti enih 50 taktičnih nukic.
Bo še zanimivo.
Zmajc ::
Torture and murder in streets of Turkey
Najbolj žalostno je pa to da večina teh rekrutov sploh ni vedela da so del puča.
Najbolj žalostno je pa to da večina teh rekrutov sploh ni vedela da so del puča.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
Manu ::
Ataturk je res bil napreden človek in Turki se mu lahko globoko zahvalijo za to, kar jim je dal.
Erdogan pa zgleda prinaša Turčiji nazadovanje. Škoda, ampak ljudje so ga izvolili. Naj se opečejo, se bodo pač naučili na težek način, da je bolje imeti državo, kot si je Ataturk zamislil, kot pa Erdogan. Čeprav verjamem, da je še vedno veliko Turkov, ki nasprotujejo Erdoganu in njegovi viziji Turčije.
Nekaj izjav Ataturka za večji optimizem glede na trenutne dogodke:
Erdogan pa zgleda prinaša Turčiji nazadovanje. Škoda, ampak ljudje so ga izvolili. Naj se opečejo, se bodo pač naučili na težek način, da je bolje imeti državo, kot si je Ataturk zamislil, kot pa Erdogan. Čeprav verjamem, da je še vedno veliko Turkov, ki nasprotujejo Erdoganu in njegovi viziji Turčije.
Nekaj izjav Ataturka za večji optimizem glede na trenutne dogodke:
In human life, you will find players of religion until the knowledge and proficiency in religion will be cleansed from all superstitions, and will be purified and perfected by the enlightenment of real science.
I have no religion, and at times I wish all religions at the bottom of the sea. He is a weak ruler who needs religion to uphold his government; it is as if he would catch his people in a trap. My people are going to learn the principles of democracy, the dictates of truth and the teachings of science. Superstition must go. Let them worship as they will; every man can follow his own conscience, provided it does not interfere with sane reason or bid him against the liberty of his fellow-men.
We do not consider our principles as dogmas contained in books that are said to come from heaven. We derive our inspiration, not from heaven, or from an unseen world, but directly from life.
It is claimed that religious unity is also a factor in the formation of nations. Whereas, we see the contrary in the Turkish nation. Turks were a great nation even before they adopted Islam. This religion did not help the Arabs, Iranians, Egyptians and others to unite with Turks to form a nation. Conversely, it weakened the Turks' national relations; it numbed Turkish national feelings and enthusiasm. This was natural, because Mohammedanism was based on Arab nationalism above all nationalities.
Mankind is a single body and each nation a part of that body. We must never say "What does it matter to me if some part of the world is ailing?" If there is such an illness, we must concern ourselves with it as though we were having that illness.
There are two Mustafa Kemals: One is me, the flesh-and-blood, mortal Mustafa Kemal ... The second Mustafa Kemal,... I can not express it with the word "me", it is not "me", it is "we". That is an intellectual and challenging society, struggling in every corner of the homeland for new ideas, new life and the great ideal. I represent their dream. My attempts are to satisfy the things they long. That Mustafa Kemal is you, all of you. That is the non provisonal Mustafa Kemal that must live and succeed.
Humankind is made up of two sexes, women and men. Is it possible for humankind to grow by the improvement of only one part while the other part is ignored? Is it possible that if half of a mass is tied to earth with chains that the other half can soar into skies?
[Turkish women] had lived free of the veil for 5,000 years, and had been covered only in the last 600 years.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
Turki kot turki. Bo treba dojet, da erdoganova turčija pač ne spada v evropo in da morajo ostati zunaj.
Če bo pa debil turški grozil z migranti, se pa pač pošlje vojsko na meje evrope in strelja na vse kar se premika proti evropi in ni evropsko. Bodo hitro dojeli, da tako ne gre več in bo mir.
Če bo pa debil turški grozil z migranti, se pa pač pošlje vojsko na meje evrope in strelja na vse kar se premika proti evropi in ni evropsko. Bodo hitro dojeli, da tako ne gre več in bo mir.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
razerznak ::
krneki0001 je izjavil:
Turki kot turki. Bo treba dojet, da erdoganova turčija pač ne spada v evropo in da morajo ostati zunaj.
bo erdofag sprejel smrtno kazen če jo sprejme parlament hahahahah, pol pa adijo eu adijo
vesoljec nacist fojb
#trump2016
#trump2016
Utk ::
Sem že kakih 10 let nazaj tu napisal, da Turki ne spadajo v EU, pa sem jih dobil po gobcu. 10 let kasneje je to samo še bolj res, ker v 10 letih so šli za vsaj 10 let nazaj, namesto naprej.
Ma ja, če danes na turčijo vržeš par atomskih, jih boš itak za par stoletij naprej prestavil, ker bolj kot so zdej nazadoval ne morjo več.
Manu ::
Erdogan (njegova vlada) je prejšnji mesec vložila tožbo zoper Gulena v ZDA:
Zgleda gre v Turčiji odvija boj med dvema političnima strujama, med nazadnjaškim Erdoganom in naprednim Gulenom. In sicer se to dogaja že leta in leta.
Erdogan na vsak način želi dobiti v roke Gulena in se ga znebiti. Gulenovo gibanje (Hizmet) je uvrstil med teroristične organizacije (vir, vir2, vir3, vir4, ...). Ti napadi se dogajajo že leta in leta na vse možne načine. Lahko bi tu gor navajal ogromno virov le-teh.
Tudi Gulen sam pravi, da je verjetno vojaški puč zaigran z namenom, da se njegovo gibanje obtoži in uniči, kot tolikokrat doslej, saj Erdogan hoče totalno oblast in kontrolo. Vir, vir2
Gulen pa ima svoj vpliv v smislu ogromno simpatizerjev, ki spoštujejo njegovo delo, miselnost in gibanje. Je človek, ki se bori za svobodo, demokracijo in znanost. Torej čisto nasprotje Erdogana.
Turkey's government funded the civil suit against Fethullah Gulen as part of a crackdown on the cleric and his movement by President Recep Erdogan.Vir
It claimed Gulen ordered sympathetic police, prosecutors and judges in Turkey to target members of a rival spiritual movement critical of his teachings.
U.S. District Judge Robert Mariani in Scranton threw out the suit, ruling the plaintiffs "offer only circumstantial and tenuous allegations of a connection between Gulen's domestic conduct and the violations of plaintiffs' rights in Turkey."
Zgleda gre v Turčiji odvija boj med dvema političnima strujama, med nazadnjaškim Erdoganom in naprednim Gulenom. In sicer se to dogaja že leta in leta.
Erdogan na vsak način želi dobiti v roke Gulena in se ga znebiti. Gulenovo gibanje (Hizmet) je uvrstil med teroristične organizacije (vir, vir2, vir3, vir4, ...). Ti napadi se dogajajo že leta in leta na vse možne načine. Lahko bi tu gor navajal ogromno virov le-teh.
Tudi Gulen sam pravi, da je verjetno vojaški puč zaigran z namenom, da se njegovo gibanje obtoži in uniči, kot tolikokrat doslej, saj Erdogan hoče totalno oblast in kontrolo. Vir, vir2
Gulen pa ima svoj vpliv v smislu ogromno simpatizerjev, ki spoštujejo njegovo delo, miselnost in gibanje. Je človek, ki se bori za svobodo, demokracijo in znanost. Torej čisto nasprotje Erdogana.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Manu ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Turčija - 20% padec valute v 12 urah , kaj točno se dogaja? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 40181 (30535) | Zheegec |
⊘ | Se bližamo WW3? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 21884 (19955) | ahac |
⊘ | Protesti v TurčijiOddelek: Problemi človeštva | 5679 (4581) | Gandalfar |