» »

Vklop. PCja Brez Tipke za Vklop?

Vklop. PCja Brez Tipke za Vklop?

nooby ::

Živjo. Imam težavo z vklopom PCja. Do včeraj je PC delal brez težav, nakar sem ga zvečer ugasnil. Danes zjutraj sem bekaj prčkal in pri tem snel prednjo masko. Noo ta maska se mi je prevrnila in par kablov spredaj ni več vklopljenih :-( Zanima me če se da PC vklopit brez tipke za vklop?
i7 9990k | Msi 2080ti |
Crucial 32gb |
Asus Z390 |

Assass1n ::

Seveda da, na matični najdi pravilna dva pina in med njima z nečem prevodnim ustvari stik. Deluje običajni izvijač ali sponka. Kje pa ta dva pina sta pa poglej v navodila od maticne plošče ali na www.google.com . Rabil pa boš model matične kateri ponavadi piše kje na robu le te.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

shadeX ::

Sam če ne zna priklopit kabla za gumb na matično, potem bo še bolj težko izvedel ta "manever" :)

Ja res sem bl noob za PCje. Je na dolenjskem kaksen servis računalnikov, da bi jim dal za zrihtat? Prej sem bil v Lj pa jih je cel.kup, za ta dolnski konec pa nic ne vem :/
i7 9990k | Msi 2080ti |
Crucial 32gb |
Asus Z390 |

Assass1n ::

V google vpiši računalniški servis pa zraven dodaj kakšen malo večji kraj v tvoji bližini pa boš že nekaj našel :) .
Osebno pa ne poznam ničesar v tem koncu.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

shadeX ::

Brezveze nosit to na servis. Gumb za vklop si verjetno staknil ven (iz pinov-čeprav ne vem kako je to možno). A lahko mal poslikaš tiste kable, ki so se staknili? Mogoče ti lohk pomagamo.

Pa še model matične plošče povej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

AC_DC ::

V biosu se da ponavadi nastaviti, da se sistem vklopi z določeno kombinacijo tipk/miške.

Katero ohišje ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

Riff ::

če je gumb za vklop slučajno zaštekal zveži tako da potem vklaplaš raćunalnik z reset tipko, saj reset se zelo redko uporablja saj pr meni :D, sem pa iz okolic Novega mesta :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Riff ()

BorutK-73 ::

Pini na matični plošči kjer se priklopijo kabli za front panel:
https://www.google.si/search?q=Front+pa...
Za vklop PC-ja rabiš "pwr sw" pin.

Odpri ohišje (ker si PC noob prej izklopi PC) in poglej kakšno matično imaš. Ponavadi je oznaka pod CPU hladilnikom nad grafično ali pa pod grafično.

Da povem. Na koncu se je izkazalo, da je šel napajalnik. Očitno je po zadnjem izklopu zaključu svojo napajalno življenje.
i7 9990k | Msi 2080ti |
Crucial 32gb |
Asus Z390 |

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925310 (8067) hojnikb
»

Računalnik se ne prižge

4317824 (13947) G_mAn
»

Računalnik noče vžgati

Oddelek: Strojna oprema
414982 (4265) speedtouch
»

Računalnik se noče zagnati

156283 (5633) Uporabnik-6
»

Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
569496 (7131) _pobesneli_

Več podobnih tem