Forum » Problemi človeštva » Izstop Velike Britanije iz EU
Izstop Velike Britanije iz EU
Temo vidijo: vsi
Invictus ::
Ni čudno da tistim zahojenim, z lažnim domoljubljem, z Američani zlizanim Poljakom predlog ni všeč.
Za Slovenijo bi bil pa to idealen scenarij. Že zaradi tega...
http://www.portalplus.si/1582/slovenski...
Sam bi tako super državo podprl. Kot rečeno, Združene Držav Evrope.
Za Slovenijo bi bil pa to idealen scenarij. Že zaradi tega...
http://www.portalplus.si/1582/slovenski...
Sam bi tako super državo podprl. Kot rečeno, Združene Držav Evrope.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
nevone ::
Demokracija je itak fail, je že Churchill rekel.
Vsak sistem je fail, če ima preveč takšnih članov, ki fail povzročajo.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
ZaphodBB ::
Seveda lahko planiraš. Halloooo.... Tako kot daš odpoved v firmi. Saj nisi tako butast da nimaš plana kaj potem. Ali pač ?!?!?!
Ali pa si tako butast, da splaniraš stvari, potem se pa držiš planov, medtem ko je realnost povsem drugačna.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
AndrejO ::
Seveda lahko planiraš. Halloooo.... Tako kot daš odpoved v firmi. Saj nisi tako butast da nimaš plana kaj potem. Ali pač ?!?!?!
Ali pa si tako butast, da splaniraš stvari, potem se pa držiš planov, medtem ko je realnost povsem drugačna.
In preparing for battle I have always found that plans are useless, but planning is indispensable.
- Dwight D. Eisenhower
mlamat ::
Recimo tako kot EU, ki ima razne "pakte o stabilnosti", ki ga je prva kršila Nemčija in ga sedaj kršijo vse večje EU države, ki so imajo za bolj enake od enakih.
Ali pa recimo tisti znameniti člen Lizbonske pogodbe, da vsaka država sama odgovarja za svoje dolgove.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mlamat ()
Smrekar1 ::
mlamat ::
Britancem se nikamor ne mudi.
Če bodo izbrali pravi trenutek, lahko v vmesnem času kršijo vso EU zakonodajo, pa naj jih Starbourg toži koliko ga je volja. Ko bodo odšli ven, bo sodišče itak izgubilo jurisdikcijo za izrek sodbe.
Če bodo izbrali pravi trenutek, lahko v vmesnem času kršijo vso EU zakonodajo, pa naj jih Starbourg toži koliko ga je volja. Ko bodo odšli ven, bo sodišče itak izgubilo jurisdikcijo za izrek sodbe.
Invictus ::
Britancem se nikamor ne mudi.
Eh, razmišljanje nekoga, ki non stop nateguje državo.
Gospodarska škoda bi bila prevelika.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
In preparing for battle I have always found that plans are useless, but planning is indispensable.
- Dwight D. Eisenhower
Absolutno se strinjam in drži.
Okvirno je plan Brexiterjev jasen. Dostop do skupnega trga, brez imigracije.
Preostanek Evrope pravi, da to ni možno. Kar je razumljivo, v teh okoliščinah, bi si praktično vse države v EU želele takih razmer.
Evrokracija na to ne more pristati - ker se mora držati svojih načrtov. In odprava mej, boj proti nacionalizmu ter homogenizacija kulutre in družbe je ena od temeljnih točk plana. Očitno bolj pomembna od svobode, blagostanja in dialoga.
Zato bodo vztrajali pri svojem planu.
Moja domneva je, da doberšen del populacije nima želje po EUSSR - kar pomeni, da bo vztrajanje Evrokracije pri "načrtih" samo pospešilo dezintegracijo.
Ki je tako ali tako neizbežna, zaradi fundamentalnih geopolitičnih razlogov.
Povedano po kmečko, balon na topel zrak ne more leteti, če mu zmanjka plina. Ne glede na to koliko potnikov in/ali balasta izskoči ali se odvrže.
Cervantes ::
Vsekakor.
Meni bi bilo bolj ljubo, da mi vladajo kralj in filozofi kot pa zbor butalcev (beri parlament).
Če misliš, da je to zbor butalcev. Počakaj, da pridemo do "večje demokratizacije".
Moja domneva je, da doberšen del populacije nima želje po EUSSR - kar pomeni, da bo vztrajanje Evrokracije pri "načrtih" samo pospešilo dezintegracijo.
Ki je tako ali tako neizbežna, zaradi fundamentalnih geopolitičnih razlogov.
Povedano po kmečko, balon na topel zrak ne more leteti, če mu zmanjka plina. Ne glede na to koliko potnikov in/ali balasta izskoči ali se odvrže.
Kaj pa bo prinesla dezintegracija? Zakaj si je nekateri tako zelo želijo, da jo takorekoč stalno napovedujejo? Kaj bomo pridobili?
Po moje prav nič. Stalna želja po neki radiklani spremembi ob vsakodnevnih težavah je zgolj močna želja, da bi s tem nekaj spremenili na bolje, vendar so te želje ponavadi povsem nepremišljene in samo primesejo nove težave, oziroma tiste težave, ki se jih prenaša iz sistema v sistem ne odpravi.
o+ nevone
Kaj pa bo prinesla dezintegracija? Zakaj si je nekateri tako zelo želijo, da jo takorekoč stalno napovedujejo? Kaj bomo pridobili?
A če seizmologi napovedujejo potres, to pomeni, da ga želijo? Kaj pridobimo s potresom?
Najbolje, da razbijemo seizmografe. Sigurno ne bo nobenega potresa več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
A če seizmologi napovedujejo potres, to pomeni, da ga želijo? Kaj pridobimo s potresom?
Na družbeno dogajanje imamo lahko precej večji vpliv kot na potrese (vsaj zaenkrat še). Za napovedjo družbenih sprememb pogosto stoji želja po teh spremembah.
Najbolje, da razbijemo seizmografe. Sigurno ne bo nobenega potresa več.
Potresa ne povzroča človek, če bi ga, potem bi ga lahko tudi preprečili.
o+ nevone
Na družbeno dogajanje imamo lahko precej večji vpliv kot na potrese (vsaj zaenkrat še). Za napovedjo družbenih sprememb pogosto stoji želja po teh spremembah.
Ja, saj se je Churchill trudil preprečiti WW2, pa so se mu vsi smejali.
Potresa ne povzroča človek, če bi ga, potem bi ga lahko tudi preprečili.
Ker smo ljudje racionalna bitja? Ti je kdaj prišlo na misel, da smo se v trenutnem clusterfucku znašli na podlagi racionalnih potez?
Ja, saj se je Churchill trudil preprečiti WW2, pa so se mu vsi smejali.
Če on sam ni mogel tega storiti, mnogo njih bi lahko.
Ker smo ljudje racionalna bitja? Ti je kdaj prišlo na misel, da smo se v trenutnem clusterfucku znašli na podlagi racionalnih potez?
Tudi. Saj ne boš menda trdil, da so vse naše odločitve iracionalne. Mogoče tvoje.
o+ nevone
Če on sam ni mogel tega storiti, mnogo njih bi lahko.
Saj so, potem, ko so videli da je imel prav. Vmes so ga pa zmerjali iracionalnim ignorantom in warmongerjem.
Ni prvič, da nisi sposobna videti očitnega, samo zato ker je neprijetno.
Zanimivo, da mene obkladaš z (izključno) iracionalnim.
Saj so, potem, ko so videli da je imel prav. Vmes so ga pa zmerjali iracionalnim ignorantom in warmongerjem.
Ni prvič, da nisi sposobna videti očitnega, samo zato ker je neprijetno.
Če je tole namenjeno meni, potem prosim za razlago, na podlagi česa je tole namenjeno meni.
Zanimivo, da mene obkladaš z (izključno) iracionalnim.
Sam si se:
Sam si se
Ne. Jaz sem dejal, da smo neracionalna bitja. Ti si pa nisi mogla pomagat, da ne bi pasivno agresivno poudarila, da sem izključno iracionalen.
Če je tole namenjeno meni, potem prosim za razlago, na podlagi česa je tole namenjeno meni.
Pojdi eno stran ali dve nazaj, sem že v odgovor Mavriku prilepil eno predavanje Georga Friedmana o geopolitičnem kontekstu. Če te res zanima si ga poglej, boš dobila mnogo odgovorov. Ker se enostavno ne da povedati v parih stavkih, katerih bi se potem ne drobilo in trgalo iz konteksta.
SimplyMiha ::
Razočarani britanci razmišljajo o švedskem državljanstvu, švedi pa razmišljajo o swexitu. Izpod dežja pod kap?
Ne. Jaz sem dejal, da smo neracionalna bitja. Ti si pa nisi mogla pomagat, da ne bi pasivno agresivno poudarila, da sem izključno iracionalen.
Naj ti bo, čeprav si tole iz riti potegnil.
o+ nevone
Kaj pa bo prinesla dezintegracija?
Vojno.
Zakaj si je nekateri tako zelo želijo, da jo takorekoč stalno napovedujejo?
Ker je destabilizacija in izredno stanje edini način, da se populacijo prepriča v nujnost tega, da izolacionisti in skrajni nacionalnistični populisti pridejo na oblast.
Kaj bomo pridobili?
Spremembo oblasti.
Ker je destabilizacija in izredno stanje edini način, da se populacijo prepriča v nujnost tega, da izolacionisti in skrajni nacionalnistični populisti pridejo na oblast.
Ti je kdaj morda prišlo na misel, da ta hipoteza ni najbolj pravilna?
Ti je kdaj morda prišlo na misel, da ta hipoteza ni najbolj pravilna?
Seveda mi je.
Test je seveda čisto enostaven. Če do dezintegracije dejansko pride, bomo videli, če je napoved pravilna. Če do dezintegracije ne pride, bo to ostala zgolj samo še ena izmed mnogih nepreverjenih hipotez.
MadMen ::
A Škotska lahko blokira exit?
Ne ne more, pa tudi če nebi hotela sprejet izhoda bi bilo to jalovo delo, ker ko se enkrat sproži article 50, po dveh letih(če ni podaljšanja) avtomatsko prekine člastvo UK v EU in je povsem irelevantno, kaj London ali Škotska sprejmeta in kakšno mata veljavno zakonodajo.
Test je seveda čisto enostaven. Če do dezintegracije dejansko pride, bomo videli, če je napoved pravilna. Če do dezintegracije ne pride, bo to ostala zgolj samo še ena izmed mnogih nepreverjenih hipotez.
Ja se strinjam s teboj.
Opozoril bi samo, da dezintegracija ni najbolj verjeten scenarij. EU ne bo nehala obstajati. Tako kot je Juga tudi načeloma še obstajala, ko v njej ni bilo nikogar drugega kot Srbi in Črnogorci.
Dejansko sem mnenja, da je Brexit en od mehanizmov, ki lahko pripomorejo, da se izognemo vojni.
Če za trenutek pustimo uradno retoriko in pogledamo kaj se govori manj naglas a je precej bolj relevantno:
http://www.auswaertiges-amt.de/EN/Infos...
It is to that end that we shall also recognize different levels of ambition amongst Member States when it comes to the project of European integration. While not stepping back from what we have achieved, we have to find better ways of dealing with these different levels of ambition so as to ensure that Europe delivers better on the expectations of all European citizens.
It is in this light that we strongly reaffirm our joint commitment to the European Union. However, we are aware that discontent with the functioning of the EU as it is today is manifest in parts of our societies. We take this very seriously and are determined to make the EU work better for all our citizens. Neither a simple call for more Europe nor a phase of mere reflection can be an adequate answer.
V luči gornje izjave, bi odmik od politične unije in fokus v skupni trg - že lahko pomenil najnujnejše korake.
Kar se tiče mene, sem močno za integracijo tudi za federacijo. Vendar v smislu, da formalna federacija odseva stanje na terenu. Ne pa, da ljudi na silo stlačimo v federacijo - kar se poskuša delati v zadnjem času.
Če se to ne bo obneslo, sledijo novi izstopi iz EU. Posledica teh bo formacija manjših federacij in ne neposredno vojna.
Tako bi lahko pričakovali Skandinavsko Unijo, Višegrajsko zvezo, Zvezo Francija + Benelux + Nemčija. V tem scenariju je potem vprašanje kaj se zgodi s Španijo, Italijo, Avstrijo, Balkanom in seveda našo malo deželico.
Britanija bi znala formirati unijo s Kanado, Avstralijo, Novo Zelandijo in ZDA.
Šele v tem slednjem kontekstu se lahko pojavi govor o vojni. IMO.
Aston_11 ::
Nice one ;) 15 mil bo nekam malo, manjkajo nule.... ker tale odfuk ni lokalnega značaja.
Cervantes ::
Krive so krave?
Sem imel že skoz en tak občutek.
Čeprav sem imel v tem primeru bolj na sumu vole.
Sem imel že skoz en tak občutek.
Čeprav sem imel v tem primeru bolj na sumu vole.
Matako ::
Poštena psihološka introspektiva razkrije, da je nasprotovanje brexitu v osnovi... nevoščljivost. Končno smo vreščali proti EU še nedolgo nazaj. Ne samo proti trojki ampak EU v celoti. Takrat nam ni ratalo, nekomu drugemu pa je, ker si upa več tvegati. In to nas jezi.
Debatirajte. ;)
Debatirajte. ;)
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Okapi ::
Krive so krave?No, ve se, kriv je Monsanto (ker bolezen norih krav so povzročile gensko spremenjene rastline od Monsanta).
_dice7 ::
Jaz sem bil za brexit, ampak sedaj sem izvedel da bom moral pri nakupu Mega XXXXXL Dragon Dildo Extra iz UK plačati davek, sem sedaj proti.
dice7 ::
Poštena psihološka introspektiva razkrije, da je nasprotovanje brexitu v osnovi... nevoščljivost. Končno smo vreščali proti EU še nedolgo nazaj. Ne samo proti trojki ampak EU v celoti. Takrat nam ni ratalo, nekomu drugemu pa je, ker si upa več tvegati. In to nas jezi.
Debatirajte. ;)
Temu se rece Tall poppy syndrome @ Wikipedia
sicer pa ne verjamem da gre ravno za nevoscljivost, za nas eu se vedno prinasa vec prednosti kot pa slabosti
Smurf ::
Debatirajte. ;)
Sploh si ne predstavljam po katerem scenarijo bi Sloveniji lahko bilo bolje zunaj EU (pa si za recimo UK to predstavljam bistveno lazje). Tako, da je tezko biti nevoscljiv. Osebno bi se verjetno preselil v kaksno sosednjo (EU) drzavo (vkljucno verjetno s celotno firmo).
za nas eu se vedno prinasa vec prednosti kot pa slabosti
To gotovo drži, ni pa nujno, da to drži za druge.
TESKAn ::
Da se evropa ne sklofa in ponovno potegne svet v vojno ni prednost za druge?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Da se evropa ne sklofa in ponovno potegne svet v vojno ni prednost za druge?
Daj mi povej kaj točno ima ravnost kumar veze s klofanjem evropejcev?
Ali pa regulativa, da ne smeš pojesti konja, ki ga imaš za domačo žival?
Da ne bom samo podjebaval. Evropa na začetku 20 stoletja ni bila integrirana. Začetek 20 stoletja je bil konec konkurenčnih imperijev, ki med seboj niso imeli ne gospodarskih niti bistvenih političnih stikov.
Trenutno dogajanje je posledica razhajanja interesov in ultimativna posledica razhajanja interesov je lahko tudi vojna. Vendar evrobirokracija pri tem v ničemer ne pomaga. Kvečjemu zaostruje situacijo.
Finančna kriza, Evro kriza in imigracijska kriza so tri temeljna področja pri katerih se interesi posamičnih držav močno razhajajo. Pri vseh treh je EU zgolj v napoto. Na kakšen način tukaj prispeva k miru?
p.s.: Moj argument ni, da so evropske integracije bad - ampak, da tvoj argument "Za" ne pije vode.
p.p.s: Pravi razlog, da se evropejci že sedemdeset let nismo sklofali med seboj je v tem, da so nas po vojni okupirali Američani in da so nam pobrali orožje in vojsko, razen par simboličnih vojačkov katerih sami ne znamo komandirati in namesto nas to delajo ZDA prek NATO pakta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
Za nas je EU dobra edino v temu, da nam da 2x več kot vplačamo. Denar seveda perspektivno porabimo tako, da vsako leto ponovno širimo eno in isto cesto ter tako porabimo prispevek. Če ne porabiš, drugo leto ni več toliko.
Dejansko pa se denar porabi za eminentne chefe v parlamentu.
Okapi ::
V resnici prinaša prednosti za vse, samo da jih eni iz takih ali drugačnih razlogov nočejo videti, oziroma nočejo videti, da je prednosti več, kot je slabosti. Eni, ker tega niso sposobni razumeti, eni, ker so namenoma zavedeni ...
Šolski primer iz Walesa.
It’s a town with almost no immigrants that voted to get the immigrants out. A town that has been showered with EU cash that no longer wants to be part of the EU.
https://www.theguardian.com/uk-news/201...
p.p.s: Pravi razlog, da se evropejci že sedemdeset let nismo sklofali med seboj je v tem, da so nas po vojni okupirali Američani in da so nam pobrali orožje in vojsko, razen par simboličnih vojačkov katerih sami ne znamo komandirati in namesto nas to delajo ZDA prek NATO pakta.
Ali so to samo tvoja čustva, ali imaš kaj dejstev za podlago?
Kolikor se jaz spomnim je Amerika zagreto branila muslimane ki so se širili na srbsko zemljo. Se mi zdi da bojo sedaj počeli isto, to je, spuščali bombe nad ljudi ki bojo skušali preprečiti ahmedu da 'poroči' njegovo 8 letno hči.
V resnici prinaša prednosti za vse, samo da jih eni iz takih ali drugačnih razlogov nočejo videti, oziroma nočejo videti, da je prednosti več, kot je slabosti. Eni, ker tega niso sposobni razumeti, eni, ker so namenoma zavedeni ...
Šolski primer iz Walesa.
It’s a town with almost no immigrants that voted to get the immigrants out. A town that has been showered with EU cash that no longer wants to be part of the EU.
https://www.theguardian.com/uk-news/201...
Eni nimate osnovnih razumevalnih sposobnosti, da če ti daš nekomu 10€ in jih ta potem tebi vrne 5€, si Še zmeraj 50% na slabšem. Koliko je Britanija dala v EU in koliko je dobila? Ti trdiš da sami Walesu ne bi mogli dati denarja, navkljub temu da bi imeli parkrat večji proračun? Bernikonomiki ste res posebna sorta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: _dice7 ()
Mufasa ::
Ma čisto fajn jim bo, nam pa tudi...eu se bo lepo reformirala "en wac it" kuk bi rekl zi žermans... bojo pa gotovo britanci več potegnil iz tega ko mi...
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
Smurf ::
Za nas je EU dobra edino v temu, da nam da 2x več kot vplačamo. Denar seveda perspektivno porabimo tako, da vsako leto ponovno širimo eno in isto cesto ter tako porabimo prispevek. Če ne porabiš, drugo leto ni več toliko.
Kje pa ta tvoj "izracun" recimo uposteva carino.
Ali pa hitrejsi pretok preko mej (kar zniza stroske).
Ali pa poenostavitev izvoza in uvoza zaradi podobnih predpisov (ni se treba prilagajati vsakemu trziscu posebej).
Ali pa prednosti stabilne valute.
Pa komajda praskam po povrsju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | a bo Hard Brexit al ne bo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10276 (7106) | AndrejO |
» | Kaj se zgodi ce drzava zapusti EuroOddelek: Loža | 7463 (5899) | Furbo |