Forum » Pomoč in nasveti » PS4 in DVI ekran
PS4 in DVI ekran

Jerry000 ::
Zanima me, če je OK uporabljati HDMI to DVI kabel? Namreč izposodil si bom PS4 za 1 mesec, in moj ekran (TV nimam) nima HDMI vhoda, ima samo DVI. Je boljše kupit kabelj ali adapter?

ST-777 ::
Najprej sem kupil neki poceni HDMI/DVI kabel, pa ni deloval. Nato sem kupil HDMI/DVI adapter, ki je bil dražji od HDMI/DVI kabla in vanj vtaknil DVI/DVI kabel, ki sem ga že imel in zadeva deluje brez problemov.

Najprej sem kupil neki poceni HDMI/DVI kabel, pa ni deloval. Nato sem kupil HDMI/DVI adapter, ki je bil dražji od HDMI/DVI kabla in vanj vtaknil DVI/DVI kabel, ki sem ga že imel in zadeva deluje brez problemov.
Torej ciljam na adapter. Kaj pa zvok? Dela če je adapter?
iloveboobz je izjavil:
delalo bo, sam zvoka neboš mel
Res? Zakaj ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()

iloveboobz je izjavil:
zato ker dvi ne prenaša zvoka, samo sliko
Se da kaj narediti glede tega? Razen nov ekran seveda?

ST-777 ::
iloveboobz je izjavil:
zato ker dvi ne prenaša zvoka, samo slikoSe da kaj narediti glede tega?
O tem so pisali na http://www.gottabemobile.com/2014/08/14...
"How to Connect Your PS4 to Any Computer Monitor"

Verjetno je ena rešitev HDMI - DVI adapter in pa PS4 ima optical audio out...tako da sklepam da tukaj zvočnike priključim in imam potem še zvok :)
@ST-777, točno tole sem bral predno si postal :). Ampak tukaj predlagajo kabelj, verjetno je še vedno boljše adapter HDMI/DVI? Zvočnike pa tko imam od PCja :)
@ST-777, točno tole sem bral predno si postal :). Ampak tukaj predlagajo kabelj, verjetno je še vedno boljše adapter HDMI/DVI? Zvočnike pa tko imam od PCja :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()

iloveboobz ::
če imajo tvoji zvočniki spdif, potem jih lahko prklopiš tja, ja.
Če pa nimajo rabiš pa nek aktivni pretvornik
Če pa nimajo rabiš pa nek aktivni pretvornik
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dvojni monitorOddelek: Strojna oprema | 4204 (3023) | BorutK-73 |
» | Nov PC in grafična kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4570 (3482) | hdx |
» | dvi-hdmi povezava na tvOddelek: Strojna oprema | 3542 (2696) | davco |
» | Slika iz prenosnika na lcd tvOddelek: Zvok in slika | 1227 (1134) | revvs |
» | Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 24185 (15489) | al3n |