Forum » Pomoč in nasveti » Kaj narediti z računalnikom
Kaj narediti z računalnikom
Adminer ::
Pozdravljeni!
Zanima me za kaj bi vi uporabili računalnik katerega ne potrebujete.
Intel i7 4x 3.1Ghz
4GB Rama
SSD + HDD
Radeon HD 7850 2GB
Zanima me za kaj bi vi uporabili računalnik katerega ne potrebujete.
Intel i7 4x 3.1Ghz
4GB Rama
SSD + HDD
Radeon HD 7850 2GB
smacker ::
Ne uporabiš ga, ker ga ne potrebuješ. Prodaš po komponentah ali v kompletu. Zgleda soliden PC, ga je škoda zavrečt.
Uporabiš ga lahko za marsikaj, ampak imet nekaj česar ne potrebuješ ni ravno uporabno. Če maš čas, voljo in zanimanje, lahko znucaš za učenje - razstaviš in sestaviš, daš gor Linux, narediš media server za vse naprave, postaviš svoj private cloud servis,... Ampak delat nekaj samo zato da PC ne stoji v prazno, nima smisla.
Uporabiš ga lahko za marsikaj, ampak imet nekaj česar ne potrebuješ ni ravno uporabno. Če maš čas, voljo in zanimanje, lahko znucaš za učenje - razstaviš in sestaviš, daš gor Linux, narediš media server za vse naprave, postaviš svoj private cloud servis,... Ampak delat nekaj samo zato da PC ne stoji v prazno, nima smisla.
Kurzweil ::
Jaz običajno naredim nekaj od naslednjega:
1. dam komu od ožjih sorodnikov, ki ga potrebuje.
2. če nisem ravno pri denarju, ga seveda prodam.
3. če imaš vikend in tam nimaš računalnika, ga nesi tja, če ga boš seveda uporabljal.
4. en računalnik do sedaj sem dal v neko boterstvo ali nekaj takega, revni družini, kjer imajo šoloobveznega otroka in nimajo za računalnik. Prisežem, da je občutek res lep in dober, ko vidiš srečnega otroka.
Lahko pa povem samo to, da sem že nekaj "računalnikom pospravil za kratek čas" in vse kar se je zgodilo je, da so izgubili skoraj vso vrednost in kar nekaj jih imam v kleti, garaži, na vikendu. Tako da ga ne bi nikakor postavil v kot, če ga imaš namen prodajat, ga prodaj takoj, da izgubi čim manj vrednosti in to po možnosti po komponentah, ker boš dobil več, če se ti seveda da vse posebej prodajat.
Imaš napajalnik? ohišje? Ali so to porabil za naslednji računalnik? Katerega podnožja je matična plošča, mi prosim pošlji na ZS.
1. dam komu od ožjih sorodnikov, ki ga potrebuje.
2. če nisem ravno pri denarju, ga seveda prodam.
3. če imaš vikend in tam nimaš računalnika, ga nesi tja, če ga boš seveda uporabljal.
4. en računalnik do sedaj sem dal v neko boterstvo ali nekaj takega, revni družini, kjer imajo šoloobveznega otroka in nimajo za računalnik. Prisežem, da je občutek res lep in dober, ko vidiš srečnega otroka.
Lahko pa povem samo to, da sem že nekaj "računalnikom pospravil za kratek čas" in vse kar se je zgodilo je, da so izgubili skoraj vso vrednost in kar nekaj jih imam v kleti, garaži, na vikendu. Tako da ga ne bi nikakor postavil v kot, če ga imaš namen prodajat, ga prodaj takoj, da izgubi čim manj vrednosti in to po možnosti po komponentah, ker boš dobil več, če se ti seveda da vse posebej prodajat.
Imaš napajalnik? ohišje? Ali so to porabil za naslednji računalnik? Katerega podnožja je matična plošča, mi prosim pošlji na ZS.
Terran ::
Prodaš/podariš. Se pa vedno splača imet kak backup računalnik, sploh če moraš slučajno kaj nujnega nardit pa ravno takrat kaj odpove. Čeprav tega je pomoje skoraj škoda za backup imet, za word/excel/email je tudi 10let star dober.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali se po bontonu sme prodati darilo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7288 (4814) | Furbo |
» | Kolikšna je vrednost računalnika? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 16348 (15359) | Brias |
» | Pomembno! Obupno stanje na trgu rabljene opreme (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 22756 (18538) | _IKE_ |
» | Koliko je vreden RAČUNALNIK ?Oddelek: Kaj kupiti | 1607 (1094) | mtosev |
» | Zberimo tu ideje kaj z starim PCjem naredit :)Oddelek: Strojna oprema | 3133 (1963) | VanGog |