» »

Nova kariera za stari Siol Box

Nova kariera za stari Siol Box

Eolus ::

Lepo pozdravljeni!

Govora bo o napravi "Netgem N5200-1T-4-N", ki jo predvsem Siolovi naročniki spoznamo kot stari Box za gledanje televizije.

Proizvajalčeva brošura s specifikacijami: http://www.netgem.com/datas/media/13171...

Naneslo je, da sem dobil en Box. Iz radovednosti sem strojček osvobodil plastičnega ohišja in, z Googlovo pomočjo, ugibal o funkciji posameznih večjih komponent na vezju. Dejsto je, da N5200, ki ga imam, premore 5 USB vhodov, eno RJ-45 mrežno povezavo (10/100), po en HDMI in S-Video izhod, zvočni izhod in dva koaksialna priključka (RF?). Za napajanje skrbi običajen 12 voltni adapter. Poleg tega na vezju najdem tudi žično anteno (WiFi?).

(Velika) slika:

Jasno je, da je naprava (bila) namenjena prikazovanju digitalnega televizijskega signala oziroma predvajanju vsebin, a me zanima, če bi se - opremljena s primerno distribucijo Linuxa - lahko izkazala tudi v kakšni drugi vlogi. Ker enostavno vstavljanje USB ključa z domnevno ustrezno distribucijo (za zagon) ni uspelo, se obračam na vas in sprašujem: kako lahko iz tega nardim igračo po svojem okusu?

>Mislim da N5200 ima UART priključek, je to zaželjeni način dostopanja do naprave?

>Se je že kdo v preteklosti zabaval s podobnim (komunikatorjem)?

>Kakšen tip procesorja je navedeni "SD8655" in s katero distribucijo (Linuxa) bi se imel najraje?

Hvala za pomoč :)

P.S.: Zakaj mi v Firefoxu ne pokaže gumba "pošlji" desno spodaj, ko urejam besedilo za objavo teme?

[Prosim prestavite temo v ustreznejši podforum, če sem falil/je potrebno! Hvala.]

Isotropic ::

še sreča, da nisi malo poguglal prej
baje naj bi ti STBji imeli en shell. probaj tam vtipkat !bash

Zgodovina sprememb…

Eolus ::

Isotropic je izjavil:

še sreča, da nisi malo poguglal prej
baje naj bi ti STBji imeli en shell. probaj tam vtipkat !bash

Takšen ton je odveč, ker sem stvar predhodno raziskal, ampak nisem našel ničesar kar bi razumel. Prosim razumi, da so moja znanja s področja obujanja teh in takšnih računalnikov res pičla.

Ravno zato sem vesel vsakršne pomoči, vključno s tvojim odgovorom. :)

>Torej, če naletim na ukazno vrstico vpišem "!bash"? Kaj za tem?

Daniel ::

Obstaja ena zelo dolga tema na Whirlpool forumu, kjer niso uspeli doseči nič. Tako, da dvomim, da bo tebi kaj uspelo. Zadeva je predobro zaščitena. Jaz sem iz svojega pobral disk in USB WIFI kartico ter ga postavil med odslužene naprave, ker z njim nisem imel več kaj početi...

http://forums.whirlpool.net.au/archive/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 bo dobil bash! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11449106 (41373) Jst
»

WD zunanji disk world edition

Oddelek: Strojna oprema
323809 (2713) Rikiboy
»

Zmogljivejši NAS RAID server

Oddelek: Kaj kupiti
142265 (1932) Brane2
»

Nadležni hrošč v browserjih (IE & FireFox)

Oddelek: Operacijski sistemi
331762 (1193) Jst

Več podobnih tem