» »

Padalstvo

Padalstvo

salcadoo ::

Pozdravljeni!

Star sem 15 let in pred časom sem šel na tandemski skok s padalom (prosti pad). Bilo je super ;)
Omenili so, da se je možno vpisati tudi v padalsko šolo, ko si star 16 let. Z veseljem bi še malo počakal in nato šel. Je kdo od vas že šel na tak tečaj? Kakšne so izkušnje? Kako naprej?

LP

jc ::

Tečaj ponavadi poteka med tednom, skoki so pa potem med vikendi, če je dobro vreme. Imaš dva načina šolanja, eden je klasični (na gurtno), kjer si pripet v letalo in imaš v štartu zelo malo prostega pada, saj se skače z višine 1200m. Drugi je pa AFF, kjer imaš že pri prvem skoku zraven dva inštruktorja, ki te držita in te naštimata v pravilen položaj, skače pa se iz višine 4000m. Razlika je, da boš pri prvem tečaju potreboval več skokov, preden boš dosegel isti nivo samostojnosti kot pri AFF. Zato bi ti svetoval AFF. V štartu je sicer precej dražji, ampak na koncu oba staneta isto, le da boš pri AFF vse skupaj zaključil v enem vikendu in potem lahko skakal samostojno, pri klasičnem pa šolanje traja tudi po 2 meseca ali več.

Po končanem tečaju pa skačeš v padalski šoli pod nadzorom učitelja in se šolaš naprej :)

Bi ti pa priporočil obisk vetrovnika v logatcu, kjer se boš naučil pravilnega položaja v prostem padu in ne rabiš čakati da boš star 16 za to.

salcadoo ::

Hvala za informacijo. Kaksne so pa cene skokov po koncanem tecaju? Je treba to licenco AFF podaljsevati?
I am reading book on anti-gravity. I can't put it down.

salcadoo ::

Pozabil sem vprasati kako je z opremo oz. ceno opreme. Verjetno ti padala ne sesije babica :))
I am reading book on anti-gravity. I can't put it down.

shadeX ::

Poglej na aliexpress :D

jc ::

Cene po tečaju so tam nekje 25€+-2€, odvisno kam greš, potem maš še izposojo padala, ki stane 10€. AFF je samo način šolanja. Ko narediš 25 skokov, greš lahko delat licenco za samostojnega padalca, ki ti velja 4 leta. Za podaljšanje rabiš pa v zadnjem letu narediti 10 ali več skokov.

Glede opreme je pa tako, da si jo sposojaš, vsaj do nekje 100. skoka, takrat pa itak že vidiš a je to šport zate ali ne. Po 100. skoku lahko začneš razmišljati o lastni opremi, za začetek najbolje nekaj rabljenega. Solidne rabljene komplete se dobi za 2000-3000€, nova roba je pa 6000€+.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

wingsuit padalstvo

Oddelek: Šport
143233 (2850) perci
»

Akrofobija-Strah pred višino...

Oddelek: Loža
385928 (4929) Symantec
»

Skok s padalom

Oddelek: Loža
292439 (1572) jc
»

Padalski izpit

Oddelek: Loža
439714 (6497) jc
»

Adrenalin - sem/nisem odvisen

Oddelek: Loža
402875 (1972) Grey

Več podobnih tem