» »

wingsuit padalstvo

wingsuit padalstvo

Kaktus" ::

Zadnje čase se precej zanimam za wingsuitin me zanima, če je v sloveniji kje začeti stem kot začetnik. Zanima me tudi padalništvo. Ali obstaja pri nas kakšenklub kjer je mogoče skočiti z letala ali se začeti ukvarjati s tem?

Invictus ::

https://www.prostipad.si/padalska-sola....

Evo en link. Google ti bo dal bolj primerne tvoji lokaciji.

Na hrvaškem imaš poleti cel kup tečajev v Vrsarju.

Za wingsuit rabiš kar precej skokov. Seveda pa lahko srečo probaš tudi prej. Ampak gre bolj v bistvu za odložen samomor ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

perci ::

V slo je res precej samomorilsko tole - tudi, če imaš dosti skokov.

Na norveškem pa...:D

In ne, z wingusitom ne moreš začeti, je treba najprej prosti pad obvladat.

Vsaj izpit moraš narediti preden greš na wingsuit. Namreč noben inšruktor te ne bo brez izpita pustil skočit z wingsuitom. Itak je pa ta padalski community v SLO dost majhen in v glavnem organizatorji skakanja poznajo vse. Tko, da si ne predstavljam, da bi se na boogieju pojavil nekdo z winsuitom, ne da bi bil prej preverjen. Krvavi fleki na tleh niso ravno dobra referenca za organizatorje skokov.

Kaktus" ::

Mene bolj zanima wingsuit skok iz letala ali balona, ne pa base jumping (tisto je res skorajda samomor)

perci ::

Nihče te ne bo spustil na avion z wingsuitom, štekaš. Ne dokler ne obvladaš v nulo prostega pada.

gregor_m ::

Kaktus" je izjavil:

Mene bolj zanima wingsuit skok iz letala ali balona, ne pa base jumping (tisto je res skorajda samomor)


Čisto vseeno je kje bi skakal. V vsakem primeru potrebuješ licenco za padalca. Torej najprej teorija, nato praktično usposabljanje. Mislim, da je potrebno vsaj 50 skokov iz letala (v praksi kar nekaj več) preden se lahko prijaviš na izpit za pridobitev licence (seveda potrebuješ ustrezen zdravstveni pregled). Ko ti to uspe pa potrebuješ še kakšnih 100 skokov preden se lahko začneš ukvarjati z wingsuitom. Na tej strani bi ti znali najbolje svetovat.

Pri jadralnem padalstvu je pa iz prve roke tako. cca 20-30 dni začetnega tečaja (šolsko opremo dobiš gratis), torej "letenje" iz cca 40m velikega grič. Nato greš na nadaljevalni tečaj, kar pomeni da skačeš iz pravih vzletiščih. Teh skokov potrebuješ vsaj 50, običajno nanese nekaj 10 skokov več. Nato se prijaviš na izpit jadralnega padalstva, opraviš teoretični del in potem še praktični in to je to.
Mimogrede še približni stroški šolanja jadralnega padalstva (odvisno od šole):
Začetni tečaj cca 400€
Nadaljevalni tečaj cca 400€ + nakup lastne opreme cca 3000€, rabljena je precej ceneje.
Zdravstveni pregled, izpit, licenca cca 200€

perci ::

Mimogrede, a ti resno misliš, da bi ti kar ratalo, če bi z wingsuitom skočil? Da bi skočil iz balona in kar kontrolirano letel?

Šola, ki jo je Gregor predlagal, je res OK.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Kaktus" ::

sem se že pozanimal, sem videl da rabiš izpit,zanima me samo kje se da to v sloveniji probat, ker vsepovsod piše samo za jadralno padalništvo. Seveda nisem mel namena skočit brez izkušenj

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kaktus" ()

perci ::

Človek. Pejt narest izpit za padalca najprej. Na boogiejih boš zagotovo spoznal tudi kake wingsuiterje (še preden boš imel licenco) in se boš z njimi začel pogovarjat.

Seveda pod pogojem, da boš šel na tečaj, da boš dejansko skočil in da boš dejansko vztrajal do licence. To pa se zgodi relativno majhnemu številu novincev.

Potem se da to probat kjerkoli se pač skače. Pozimi v Portorožu, poleti pa povsod.

Če pa hočeš takoj varno probat, potem je boljše, da si nekje sposodiš wingsuit (kje ne vem) in greš v zračni tunel v Prago, npr.

mitja73 ::

http://phoenix-fly.com/contact/
Tu se pozanimaj, dela ene boljsih oblek na svetu.

perci ::

Kaj naj se pa pozanima? Kako ne bo kupil te obleke?

mitja73 ::

Ta ki jih dela je eden prih wingsuit padalcev v slo, sigurno mu lahko da vec info kot tale forum.

ZaphodBB ::

Misliš, da bo njemu verjel, ko ga bo poslal na tečaj?
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

skyflyer80 ::

heej,
malo stara tema, ampak vseeno, ker je letet z obleko res noro dobr in je to najboljši približek temu da ljudje letimo kot ptice, 200 na uro čez greben, zaviješ točno tja ko hočeš, čutiš G-je v trebuhu... res je crazy shit. Kr kocine mi grejo pokonc. haha Tko da za vse tiste, ki bi nekoč probal...
Je samo en in edini dokaj varen pristop: greš v padalski tečaj, pri nas bi jaz izbral zgoraj naveden link prostipad.si (Tomaž Hrast). Rabiš denar... VELIKO denarja, ker boš naslednjih 4- 5 let skakal skoraj vsak vikend, razen zime, pa še opremo si boš mogu kupit. Imej kar par jurčkov na strani v štartu. Tunel je ok v štartu za osnove, da se naučiš letet, no, tut kasnej, pol daš pa denar raj za skoke, vsaj jaz... Preden skočiš WS iz aviona rabiš narest okoli 200 skokov, talenti mogoče samo 100, motorični debili pa raj okol 500. Je dobr obvladat svoje telo v zraku, pa ne mislim da padeš ko hlod ven in pol potegneš ročko, ampak da letiš sproščeno, elegantno priletiš zraven formacije, se ustaviš, primeš... in to tko na trebuhu kot v sede al pa na glavo... Jebi ga, več skokov ko boš naredu, bolj boš sproščen v zraku, in boš znal ti letet obleko in ne obleka tebe!!
Je pa padalstvo zelo zabavno, ne bi se smelo nobenmu mudit navlečt nase wingsuit, ker je ful zabavn skakat formacije, pa freefly in to so vse stvari zarad katerih boš boljši WS letalec čez par let! Ker boš čutil zrak in ne boš razmišljal kaj narest ampak boš samo naredu instinktno. To je to.
Tko da kar pogumno v tečaj, itak veš da je to stvar k jo morš enkrat probat :)

LP

perci ::

Res je zabavno.

Sam imam sicer šele enih 10 skokov iz 4k, vendar moram rečt, da vsakič, ko se usedem v letalo, mi grejo mravljinci po telesu.

Ni sprogramirano človeško telo za te zadeve :). Ampak je pa filing. Tudi potem, ko je padalo že odprto...se da kar adrenalinske stvari počet :).ž

Wingsuit me pa zaenkrat sploh ne mika, ker sem fotr in posledično ziheraš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tečaj jadralnega padalstva

Oddelek: Šport
81757 (1532) johnnyyy
»

Akrofobija-Strah pred višino...

Oddelek: Loža
385920 (4921) Symantec
»

Padalski izpit

Oddelek: Loža
439697 (6480) jc
»

Skoki s padalom

Oddelek: Loža
123551 (3391) smilyxx
»

Adrenalin - sem/nisem odvisen

Oddelek: Loža
402863 (1960) Grey

Več podobnih tem