Forum » Programiranje » entitete - sql
entitete - sql
krennn123 ::
Pozdravljeni, izdelal sem konceptuali model v programu modelsphere. Moral sem izdelati model za prijavo na športni dan. Zanima me, če mi lahko kdo pomaga povezat tabele med seboj... sam sem jih povezal, a potem program pojamra, da med določenimi tabelami morajo biti entitete 1,n(ena ali mnogo).
tu je slika modela:
tu je slika modela:
Hvala za odgovor, ... Ja, potrebujem mnogo,mnogo kardinalnost med nekaterimi entitetami... A bi se dalo na tem modelu uporabit nekje?
In prosil bi, če mi lahko z besedami poveš kakšne so kardinalnosti med tabelami, ker vidim, da so tudi vmesne tabele nastale, tako da se ne znajdem
In prosil bi, če mi lahko z besedami poveš kakšne so kardinalnosti med tabelami, ker vidim, da so tudi vmesne tabele nastale, tako da se ne znajdem
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krennn123 ()
boogie_xlr ::
Vmesne tabele so zato, ker v praksi M:N relacije med dvema tabelama ne obstajajo. Orodje MySQL Workbench ima možnost povezave M:N, rezultat pa je vmesna tabela s tujimi ključi povezanih tabel. Sicer pa glede na tvoj model, se vprašaš npr.: ali lahko ima en dogodek več organizatorjev? in nato še v obratni smeri: ali lahko en organizator organizira več dogodkov? če je odgovor na obe vprašanji pritrdilen, potem je relacija M:N. In tako se vprašaš za vsak par entitet, ki jih želiš povezati.
ajaa pa še eno vprašanje... kaj pa je razlika med 0,N in 1,N... in primer kdaj se uporablja 0,N...
boogie_xlr ::
čist tak banaln primer: oseba - bolezen je relacija 0,N; ena oseba lahko ima nič, eno ali več bolezni.
0,N nič, ena ali mnogo
1,N ena ali mnogo
M,N mnogo (v obe smeri)
0,N nič, ena ali mnogo
1,N ena ali mnogo
M,N mnogo (v obe smeri)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tag-i v MySQLOddelek: Programiranje | 1641 (1406) | MH0 |
» | ER diagramOddelek: Programiranje | 2488 (2031) | M1_Abrams |