Forum » Programiranje » Java SQL
Java SQL
d_DJ ::
Imam sledečo situacijo
v javi sem ustvaril vmesnik, ki se poveže na neko sql bazo (uporabljam posgreSQL). Vmesnik je namenjen iskanju ima 4 polja in gumb išči. Ideja je, da lahko v eno ali več polj vneseš neke vrednosti pritisneš gumb išči in dobiš neke rezultate.
Ker še nisem najbol domač glede SQL-a me zanima, kako bi bilo najbolje skombinirati SQL stavke.
Stvar sicer deluje zanima pa me, če je to pametno oz. če obstaja kakšna bolj elegantna rešitev.
v javi sem ustvaril vmesnik, ki se poveže na neko sql bazo (uporabljam posgreSQL). Vmesnik je namenjen iskanju ima 4 polja in gumb išči. Ideja je, da lahko v eno ali več polj vneseš neke vrednosti pritisneš gumb išči in dobiš neke rezultate.
Ker še nisem najbol domač glede SQL-a me zanima, kako bi bilo najbolje skombinirati SQL stavke.
String id_sql = "id IS NOT Null "; String ime_sql = "and ime != '' "; String priimek_sql = "and priimek != '' "; String naslov_sql = "and naslov != '' "; if (ID.getText() != ""){ id_sql = "id = " + ID.getText(); } if (ime.getText() != ""){ ime_sql = "and ime != " + "'" +ime.getText()+ "'"; } if (priimek.getText() != ""){ priimek_sql = "and priimek != " + "'" +priimek.getText()+ "'"; } if (naslov.getText() != ""){ naslov_sql = "and naslov != '' " + "'" + naslov.getText()+ "'"; } String sql = "SELECT * FROM clan WHERE" + id_sql + ime_sql + priimek_sql + naslov_sql + emso_sql;
Stvar sicer deluje zanima pa me, če je to pametno oz. če obstaja kakšna bolj elegantna rešitev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JAVA] Izpis imen vseh datotek iz direktorija in poddirektorijevOddelek: Programiranje | 4915 (2944) | Slovenet |
» | Android - ZačetnikOddelek: Programiranje | 1776 (1101) | hurlimannxt |
» | [java] naloge za vajoOddelek: Programiranje | 1368 (1054) | Yacked2 |
» | python -slovarOddelek: Programiranje | 3122 (2101) | Valex86 |
» | [C#] Query in codeOddelek: Programiranje | 1817 (1561) | iggy1 |