» »

Problem z matično ploščo?

Problem z matično ploščo?

klevic ::

Kaj se dogaja? Vžgem računalnik, takoj po vklopu mi pokaže full screen logo od matične plošče pod katerim piše press del to... ali tab to....

Poizkušam kaj pritisniti pa nič ne prime ( kot da ne dela tipkovnica ),torej ne morem niti v bios setup, pizkušal sem z drugimi kabli, diskom, tipkovnico in napajanjem iz drugega računalnika, pizkušal sem tudi "bios clear" ali reset z pomočjo jumperjev na plati pa nič ne pomaga;( ;( :'( :'( .Sumim da je preprosto nekaj narobe z konktorjem za tipkovnico.Kaj menite vi ? Kakšne napake so možne na plati?

Saj bi že peljal na servis ampak nisem iz LJ pa to ni ravno tako preprosto ( pa tudi redna stranka "servisne" službe sem čeprav je računalnik še v garanciji).

lp in hvala za odgovore:)

8-) klemen8-)
www.gwost.com

sash ::

takoj ob zagonu, preden ti pokaže ta logo že stiskaj "del" in boš verjetno prišel v bios, nato pa tam nastavi kar želiš - lahko tud izklopiš bootLogo

v kolikor boš pa stiskal "tab" pa ti bo namesto logota pokazalo vse ostale parametre kmot si jih bil navajen pri kakšni starejši plati (ram/ide/...)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

klevic ::

Ja to vem ampak to se ne zgodi, ravno v tem je problem. Jaz pritiskan del takoj ob vklopu računalnika lahko tudi preden se dvigne0:) . Ampak odziva ni. Sumim na napako pri konektorjih (vtiču) na plati za tipkovnico.

Duhec ::

Hm, se zgodi, da človek zamenja miško in tipkovnico med seboj ...
Meni se je že in sem isto preklinjal, da tipkovnica ne dela.
Preveri.

jureus ::

Baterijo na plati vzami dol za kakih 10min, da ti cisto resetira biose. Pa pol probaj. Drugace pa se konektorji za misko in tipkovnico hitro zamenjajo ce nisi previden:D .

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene (stuck on logo screen)

Oddelek: Pomoč in nasveti
281987 (1795) akulp
»

Nov računalnik se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
261405 (1068) seba-beba
»

Dobesedno cudni stvari ???

Oddelek: Strojna oprema
282584 (1450) *ziga*
»

Miš in tipkovnica se občasno ne odzivata