» »

Kako dostopati do mape pod XP

Kako dostopati do mape pod XP

Iztirjenec ::

Spet imam problem. Ker kot sem že pisal v drugi temi (po odstranitvi trojanca windows dela sploh ne :D ) sem upošteval nasvet in si naredil backup fajlov (večinoma .avi datoteke, nekaj izvornih kod mojih programov, itd (skupaj veliko 37,2GB) na drugi disk ( no sem samo kopiral iz c: na d: ki mi ga je posodil prijatelj, kopiral sem kar iz Win XP). Sprobal sem če mapa na D: deluje (pognal *.avi datoteko) in vse je bilo v redu. Torej začel sem na novo instalirati WIN XP (zbrisal C particijo in jovo na novo). Potem pa ko je bilo vse mimo, sem hotel nazaj posneti datoteke iz D diska (ob kopiranju na D: pred formatiranjem Cja sem na Dju ustvaril sem poseben direktorij "C kopija") in dvakrat kliknil na mapo.
Napiše mi "D:\C kopija" is not accessible. Access denied". Hja ko dam na lasnosti na to mapo, mi pokaže da ne vsebuje nobene datoteke in direktorija. Na disku pa ni nič prostora več (preden sem kopiral "C kopijo" na D: je bilo prosto 38 GB, zdaj ko pa mi to piše pa je prosto samo 800 MB, torej podatki so na disku. A je to tista finta da lahk samo tisti uporabnik ki je to ustvaril vidi? Kaj svetujete, ker so bile nekatere datoteke za mene res pomembne... "Zdaj hočem te nazaj", kot pravi Sebastjan. :D

Krmec ::

Probaj uporabit kakšen drug program za dostopanje map ( Total Commander)!!!Pa probi drgač pa pomojem nima tuki to nč veze s tistim USTVARIL - GLEJ;NEUSTVARIL - NE GLEJ

8-O 8-O 8-O 8-O 8-O

Hair_Y ::

Ja res je ta finta (no najverjetneje) !!!
Ker če mapa ne dovoljuje dostopa vsem, jo samo enemu uporabniku,
ki jo je ustvaril. Sedaj pa tega ni več (če pogledaš properties, security,
advanced, owner -> boš videl vprašaje). Tu moraš določiti novega lastnika,
vse skupaj potrditi, potem še enkrat na properties in security in pod
groups dodati uporabnika(sebe ali vse) in določiti popolnin dostop.

Mislim, da bi moralo to zadostovati; se tudi meni pogosto zgodi,
ko na novo formatiram particijo C, na D-ju pa imam na posameznih
mapah omejen dostop. Takim moram dostop ponovno določiti !!!

Uspešno....:))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lastništvo datotek na W10

Oddelek: Operacijski sistemi
82033 (1761) win64
»

Hp - Windows 7 obnovitveni disk

Oddelek: Programska oprema
312880 (2603) Cold1