» »

Ali se bi dal prklopit Delto ali pa Vantec tornado ventilator na Nexus fan controller??In vprašanje glede SLK 900U

Ali se bi dal prklopit Delto ali pa Vantec tornado ventilator na Nexus fan controller??In vprašanje glede SLK 900U

mato22 ::

Naslov že vse pove. Ali bi se dalo?? Ali bi se kej skurl?
Na 1 kanal naj bi lohk obesu do 18w kar je kar velik če recimo vantek porab 9,1w, vsaj tolk sem zasledu na eni strani k je bil review.
Pa še vprašanje glede slk900u, ki sem ga dons kupu in se mi čudn zdi, da nima na spodnji strani tiste stopničke za soket podnožje, se pravi da je raven. Sem gledu mal po internetu pa sem povsod opazu, da majo tisto stopničko da se prileže podnožju.
No sem zdele tud najdu take brez stopničke tko da je zgleda v redu, sam v čem je pa fora da eni majo eni pa ne?
  • spremenil: mato22 ()

asPeteR ::

Komot priklopis na Neksusa.

O kaksnih stopnickah govoris?

Jaka83 ::

Tudi jaz imam NEXUSA in me moti samo njegov "hrup". Ko zmanjšam vse kanale na 7v, se pojavi najedajoče visokofrekvenčno brenčanje, ki pa se pojavlja pri vseh NEXUSIH (sem bil v Redrat in sprobal ene tri). To prav najeda, ker imam gor obešenih 6 ventov (2x120mm na radijatorju, 4x80mm za vhode in izhode). Pomoje ni problem obesit gor po štiri vente na en kanal, samo odvisno je, kolk W imajo. Sej lahko izračunaš, če si mal štromarja/fizkarja.

Stopnička je običajna pri vseh air coolerjih, samo omenjeni cooler ima pač drugačen design, ki pa vstreza specifikacijam. Dokler se dobro stika z jedrom proca, bo dober.

Govorim o spodnji strani na hladilniku, kjer pride stik z jedrom procesorja. Tisti del ki je spoliran je pri meni cel raven in nima narejeno tko da bi bil daljši del izbočen na koncu pa vbočen, tako da lepo sede na socket.

Jaka83 ::

Sej ti pravim, da je dobro, dokler se dobro stika z jedrom proca. Vem katero stopničko misliš in vem, da je to standard za vse coolerje, ampak če ti paše na Socket in se lepo stika z jedrom, nebi smelo bit problemov in ni treba jokat zate, ker nimaš stopničke.:D

MALJUTKA ::

Tudi sam imam SLK 900 brez stopnicke. Pa kaj? Glavno da hladi za prvo ligo, a ne?

Maš prav ampak sem mogu vprašat, ker zdel morm še plato nabavt pa proc, tko da ga ne morem še probat zato sprašujem.
Sam ne vem zakaj so nardil dve različni varianti?
Recimo tam pri tistmu k ma to stopničko je spodaj debelejši kos bakra kot pri tistem brez stopničke.
A ma to kaj veze?
A drugače lepo sede na socket tud če nima stopničke?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mato22 ()

MALJUTKA ::

seveda sede

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skuril proc, kaj se je zgodilo?

Oddelek: Navijanje
181804 (1217) AndrewSmith
»