» »

ISDN modem Stollmann TA+ PP2

ISDN modem Stollmann TA+ PP2

eiht ::

danes so mi montirali ISDN s tem modemon...a ima kdo driverje za win2k pa se un program, ki omogoca uporabo obeh linij?

hvala za pomoc

Ribicija ::

Pojdi na ta link. klik!

To je njihov FTP server gor maš nove driverje in firmware.

lp

ja un program TA ISDN Configurator sem dobil....firmware tudi (za kaj se sploh rabi?:)) ampak jst rabim se driverje, da mi instalirajo vso zadevo tako kot je treba (njih pa nism nasel na ftpju)

Tam imaš eno mapo katera ima ime mislim da PP2. V tej mapi so driverji in vse ostalo.

lp

v mapi ISDN-terminal adapter/ta9+pp2/

so se naslednje mape
firmware
installation
macintosh
manual

v mapi installation pa je un progam za nastavitve

mape drivers al kaj podbnega pa ni

SAj v pami install vzameš dol tisti program za nastavitve, ga zaženeš in ti naredi vse nastavitve in instalira modem. Meni dela brez problema v WINME in W2K.

lp

A pa še to.
Ker ta modem v osnovi ni kao smart. Se pravi da ne zna v primeru da uporabljaš dve liniji naenkrat v oprimeru da te nekdo kliče ene odklopiti. Z novim firmwarom pa bi naj to bilo omogočeno.
Sicer meni še ni čist ratalo pri kolegu pa dela.

lp

Hmmm!

1. Meni un program ne najde modema tako, da mi ga ne instalira. Moram ga namrec rocno vendra problem je v tem, da ko dam disketo z driverji not mi napise "can't find _setup.dll" al neki tacga.

2. A ti imas v control panelu (tam kjer imas modeme) samo enga instalirang al mas tudi tiste "navidezne modeme"

Namrec nasel sem clanek, ki opisuje kako nastavit dvokanalno povezavo...."Modem Stollmann TA+PP2 omogoča tudi hkratno povezavo na dveh kanalih (če jo seveda omogoča tudi vaš ponudnik dostopa). Vklopi se jo tako, da se v Modem Properties modema "TA+PP2 ML-PPP" (v seznam modemov se pri namestitvi doda pet navideznih modemov - TA+PP2 ML-PPP uporabljajte za dvokanalno povezavo, TA+PP2 HDLC pa za enokanalno) pod Extra settings vpiše: AT**CMLP=1 . Prav tako morate v TA ISDN Configuratorju (program, ki se namesti ob namestitvi modema) vnesti CHAP Password. To je vaše geslo, s katerim se sicer prijavljate pri klicanju ponudnika. Vendar pozor - povezava je hitra, cena pa dvojna. "

Hvala za pomoc!

"

Hja. Glej jaz sem potegnil dol program, zagnal setup in zadeva je inštalirala mislim da 5 modemov (ne vem natančno ker nisem doma). Instalirane imam one normalne pa še neke **.x75 pa neke finte.
In mi tudi dela bp.
Bom pa zvečer točno pogledal pa ti napišem katere modeme mi je setup inštaliral.

Mimogrede hvala za navodila za multilink!

lp

ja vidis...prow v tem je stos...meni pa ne najde nicesar...a si ti ko si pognal ta isdn pro ta program ze imel modem instaliran (mislim na tisto ko ti ga sami windowsi zaznajo) al nisi imel nic?....ja, bi te prosil da mi poves zvecer kako imas vse nastavljeno

bye

sranje....sem si sposodil diskete od prjatla pa mi javi isto napako, da ne najde datoteke _setup.dll in da ne more nadaljevat z setupom....

a mislis da je mogoce da mi noce instalirat zaradi tega ker mam se zmeraj ta star modem notr????

Sorry me včeraj ni bilo doma pa si nisem še točno pogledal. Danes zvečer ti bom povedal točne nastavitve.
ZAenkrat samo tole koje windows pri meni zaznal modem se ga scenslal. Potem pa sem samo zagnal setup in je delalo.
Bom pa zvečer točno pogledal in ti povem.

lp

Ok zadeva je takšna. Na w2k imam instalirane naslednje modeme (ta+pp2 internet ml-ppp..; ta+pp2 internet ppp in pa ta+pp2 PNP). Sem šel še enkrat inštalirati zadevo in mi winsi naložijo samo zadnjega. Prva dva pa sem ročno inštaliral iz nadzorne plošče pod modemi. Pod za driverje sem mu pa pokazal v direktorij z letemi.

Upam da ti kaj pomaga.
lp

hvala za info....uspelo mi je vklopit oba kanala....in hitrost prenosa na testuhttp://bandwidthplace.com/speedtest/ je bila 90 kbps...a ti si probal

se neki: kaksna je razlika med temi tremi modemi, ki so instalirani...katerega uporabljas za dostop do neta?

hvala se 1x

Za dostop do neta imam tega "ta+pp2 internet ". Oni z ML dodatkom bi naj bil kao za multilink za tretjega pa nevem.
Meni še ni čisto ratalo da bi mi pod W2k delal ML. Moram si vzeti malo več časa.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Srebrna kovinska zadevca !?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5955 (808) wrhowc
»

ISDN modem - kateri je ta pravi ?!?

Oddelek: Kaj kupiti
71292 (1190) Poldi112