Forum » Pomoč in nasveti » Subvencija za delodajalca s strani zavoda
Subvencija za delodajalca s strani zavoda
jooker ::
Pozdravljeni vsi skupaj,
Imam vprašanje, če mi lahko kdo izmed vas pomaga oziroma svetuje, kako dolgo moraš biti prijavljen na zavod za zaposlovanje, da le ta tvojemu novemu delodajalcu odobri subvencijo za tvoje usposabljanje oziroma poskusno delo (2-3 mesece)? Pred cca. enim mesecem sem ostal brez zaposlitve, v tem času se zaradi določenih razlogov še nisem prijavil na zavod, medtem pa sem na njihovi spletni strani našel delodajalca, ki me je po opravljenem razgovoru pripravljen zaposliti. Takrat še ni bilo govora o kakršnikoli subvenciji oziroma, če sem prijavljen na zavod, sedaj pa vztraja da preden me zaposli, uredim te papirje, da lahko ob moji zaposlitvi prejme tudi subvencijo. Kaj lahko naredim, če lahko sploh kaj? Hvala za vse odgovore že v naprej! :)
Imam vprašanje, če mi lahko kdo izmed vas pomaga oziroma svetuje, kako dolgo moraš biti prijavljen na zavod za zaposlovanje, da le ta tvojemu novemu delodajalcu odobri subvencijo za tvoje usposabljanje oziroma poskusno delo (2-3 mesece)? Pred cca. enim mesecem sem ostal brez zaposlitve, v tem času se zaradi določenih razlogov še nisem prijavil na zavod, medtem pa sem na njihovi spletni strani našel delodajalca, ki me je po opravljenem razgovoru pripravljen zaposliti. Takrat še ni bilo govora o kakršnikoli subvenciji oziroma, če sem prijavljen na zavod, sedaj pa vztraja da preden me zaposli, uredim te papirje, da lahko ob moji zaposlitvi prejme tudi subvencijo. Kaj lahko naredim, če lahko sploh kaj? Hvala za vse odgovore že v naprej! :)
drvo ::
Verjetno so odgovori že na njihovi spletni strani, najbolj zanesljivo pa je, da stopiš do zavoda za zaposlovanje in ti bodo povedali kako in kaj.
shadeX ::
Klic na zavod bi te stal 1 minuto max. Tam boš dobil točne podatke.
Kolikor sem jaz seznanjen s tem, se maja sprostijo EU sredstva, ki jih delodajalec dobi če te zaposli za določen čas (najmanj 12 mesecev). Koliko dobi je pa odvisno od tega koliko časa si na zavodu. Se mi zdi da prav za to, moraš biti tja okoli 1. leta oz. še več. Dobi pa 5k €, če si več časa na zavodu pa 7k€.
Točnih informacij nimam, zato pokliči na zavod kjer ti bojo postregli s točnimi in svežimi informacijami.
Kolikor sem jaz seznanjen s tem, se maja sprostijo EU sredstva, ki jih delodajalec dobi če te zaposli za določen čas (najmanj 12 mesecev). Koliko dobi je pa odvisno od tega koliko časa si na zavodu. Se mi zdi da prav za to, moraš biti tja okoli 1. leta oz. še več. Dobi pa 5k €, če si več časa na zavodu pa 7k€.
Točnih informacij nimam, zato pokliči na zavod kjer ti bojo postregli s točnimi in svežimi informacijami.
jooker ::
Sem že klical, vendar sem bil prepozen z uradnimi urami, saj me je tudi delodajalec o tem obvestil malce prepozno. Ni to, da bi bil prelen, da bi se oglasil na zavod, vendar danes sem prepozen, sledi vikend, ponedeljek je praznik, delodajalec pa bi rad imel te paprije čim prej, zato sem se obrnil na ta forum, saj tukaj ponavadi res dobim veliko koristnih odgvorov in nasvetov :)
Kot sem omenil že drugemu uporabniku spodaj, sem bil prepozen za uradne ure in do torka sem pečen... Jah tako dolgo definitivno nimam glede na to da sem konec lanskega leta delal še preko študenta... Hvala Vseeno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jooker ()
drvo ::
Kot si že sam ugotovil je vikend in prazniki, tako, da tako in tako do torka zjutraj ne bo nič. V torek pa na zavod povprašat, če imaš pogoje za pridobitev subvencije za delodajalca in potem uredit papirologijo, ki jo bodo od tebe zahtevali. Pred torkom v javni ustanovi ne boš uredil nič.
z3ro ::
Mislim da je pogoj da se gre za tvojo prvo zaposlitev in na zavodu moraš biti minimalno 3 mesece prijavljen. Če imaš te pogoje in te delodajalec zaposli za 15 mesecev (od tega najprej 3 mesece poskusnega dela), dobi okrog 7.200€.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako prekiniti pogodbo za določen čas, denarno nadomestilo za brezposelnost (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 33891 (8483) | St235 |
» | Potek pogodbe za določen čas in denarno nadomestilo za brezposelnostOddelek: Loža | 10884 (9281) | St235 |
» | slovenec dela v tujini, s.p. ali drugo?Oddelek: Loža | 6931 (6313) | Matic1 |