Forum » Pomoč in nasveti » Disk share problem - vklopi se sam od sebe??!!??
Disk share problem - vklopi se sam od sebe??!!??
gkovac ::
Imam mašino na kateri sem lastnoročno ukinil default share na disku in izrecno reku, da NOČEM da se ta disk shara.
No... čez nekaj časa pogledam na disk in glej hudiča... disk je spet na default share. Spet ugasnem in rečem "Do not share this disk" in on se čez nekaj časa spet veselo postavi na default share.
Najprej sem mislil, da imam virus (in je res bil) ampak po odstranitvi se še zmeri pojavlja ta problem.
Mašina je pa en Athlon 900 se mi zdi pa NTFS file system. Bolj natančnih informacij pa ne morem dat, ker je ta mašina v Zagrebu.
Kakšne ideje?? In hvala za odgovore!
No... čez nekaj časa pogledam na disk in glej hudiča... disk je spet na default share. Spet ugasnem in rečem "Do not share this disk" in on se čez nekaj časa spet veselo postavi na default share.
Najprej sem mislil, da imam virus (in je res bil) ampak po odstranitvi se še zmeri pojavlja ta problem.
Mašina je pa en Athlon 900 se mi zdi pa NTFS file system. Bolj natančnih informacij pa ne morem dat, ker je ta mašina v Zagrebu.
Kakšne ideje?? In hvala za odgovore!
lp,
ToniT ::
Nisi povedal, kateri OS imaš.
za win XP home - tukaj.
Za win2000 pro in XP pro pa greš v register in nastaviš vrednost AutoShareWks REG_DWORD na 0 v ključu
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\parameters
za win XP home - tukaj.
Za win2000 pro in XP pro pa greš v register in nastaviš vrednost AutoShareWks REG_DWORD na 0 v ključu
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\parameters
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ToniT ()
gkovac ::
Ja res je ... pozabil sem... Win2K imam...
In hvala Toni... upam samo da bo pomagalo!
In hvala Toni... upam samo da bo pomagalo!
lp,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj mam non stop share-ane particije, tudi če jih ne share-am?Oddelek: Pomoč in nasveti | 996 (934) | Fizikalko |
» | Filesharing in XP, Simple filesharing na OFF !Oddelek: Omrežja in internet | 1594 (1436) | slokii |
» | 2 linux vprašanji (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3932 (3494) | ShowDown |
» | win 2k pro problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1353 (1171) | krho |
» | Mreža v w2000Oddelek: Programska oprema | 1198 (1075) | Quickbeam |