» »

Mreža v w2000

Mreža v w2000

Quickbeam ::

Mam dva računalnika povezana (eden w2000 in drugi w98) in iz onega ko ma w98 ne morem dostopat do "shared" direktorijev na drugem.
Ko kliknem na ikono računalnika v w98 mi pokaže okno Enter network password za \\moj_rač\ipc$...tega windowsi sami naredijo vedno ko jih zaženeš... kaj to je in kaj naj nardim? Namreč passworda za to nisem in ne morem nikjer nastavit, torej očitno nekaj delam narobe
Sej ni ne vem kak nujno, me pa vseeno jezi ;(

sasox ::

Dodaj kaksnega userja se in potem tam pri sharingu dodaj folderje katere hosec sherat (lahko tudi cel disk) in pri permision nastavi oz. dodaj userja in mu nastavi kaj vse lahko pocne (pise, brise, lista po direktorijih,...)

PaJo ::

Ja ali tako naredis da dodas userja na w2k masino in sicer z istim usernamom in passom ki ga mas an w98 masini ali pa da na w2k masini aktiviras guest userja, takrat ti lahko namrec vsakdo brska po masini tudi iz neta;(, zato ti to drugo opcijo odsvetujem:(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

JeDo ::

Ja pa ne pozabi na win2000 mašini narediti shara, ker tisti default share je bullshit (ne moreš dostopat do mašine !!)

lp JeDo
----------------------------------------------------------------------------
<br>

andrej ::

zakaj je default share bull shit? Default shari so zelo zelo prirocni,ker ne rabis cisto nicesar sharat - samo napises \\machina\c$ pa si ze na C-ju.

Quickbeam ::

10x vsi

Mislim da bo šlo, za share določenega direktorija je treba najbrž nastavit da lahko samo tisti comp (user) iz mreže dostopa do direktorija.

Nekaj glede teh default sharov me zanima...(ADMIN$, C$, D$ in IPC$) do tega lahko dostopajo samo uporabniki omrežja ali tudi od zunaj - iz interneta? Lastnosti namreč ne moreš ne pogeldat ne spreminjat - kdo ima tu dostop? Kaj je to mogoče uporabno če nisi na svojem računalu in rabiš dostop pa lahko od kod drugod zaženeš te share (kot administrator)?

andrej ::

v bistvu ti lahko do teh sharov dostopajo isti ljudje kot do navadnih sharov, s to razliko da jih lahko uporabljajo samo administratorji. Torej, ce mas kdo tvoj admin password lahko tudi preko neta dostopa do njih. Najboljse bo da instaliras kaksen personal firewall pa mas kontrolo.
to je zelo uporabno. Jaz mam recimo par racunal doma pa lahko dostopam do katerekoli datoteke na katerem koli racunalniku brez, da bi kaksen direktorij posebej sharal. V bistvu so ti shari misljeni samo za administratorski dostop.

Quickbeam ::

Ja se mi je zdelo da bo nekaj takega.
Hmm potem pa morem poskrbet da ne bo noben zvedo mojga admin passa... ;)
Mi je uspelo zdaj prit do w2k iz 98, userja z imenom onega računalnika sem dodal (v 2k), pa pass sem mu naštelal.
To mi ni najbolj jasno, da moreš dodat userja lokalno v w2k(moj_comp\user), sem pričakoval da bo drug_comp\user...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Server 2008 network sharing

Oddelek: Operacijski sistemi
192374 (2075) mazupan
»

Filesharing in XP, Simple filesharing na OFF !

Oddelek: Omrežja in internet
121549 (1391) slokii
»

dostop do računalnikov v mreži - vedno do njih z geslom

Oddelek: Pomoč in nasveti
181533 (1201) ToniT
»

win 2k pro problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
131315 (1133) krho
»

Mreža W98/W2k

Oddelek: Pomoč in nasveti
71619 (1541) Senitel

Več podobnih tem