» »

Slušalke za gledanje filmov, blu-ray, 7.1/5.1, ipd?

Slušalke za gledanje filmov, blu-ray, 7.1/5.1, ipd?

billy ::

Nekako se še vedno odločam o nakupu zvočnega sistema za gledanje filmov.

Glede zvočnikov sem se omejil na yamaho YSP 2500, kaj drugega je preslabo, kaj boljšega pa predrago. Ampak je en problem. Sem v bloku in sosedje mejijo s spalnico na mojo dnevno sobo (wtf ja). In ker želim ohraniti dobre odnose se jim ne bi rad zameril z gruščem ponoči. Poleg tega pa imajo še zelo majhnega otroka, oz dojenčka.

Zato se nekako vedno bolj nagibam k slušalkam, ampak se bojim, če je kvaliteta "v tako malem prostoru" sploh možna? Torej je sploh možno imeti kak prostorski zvok v slušalkah ali se naj raje osredotočim na neke solidne stereo slušalke, toliko da bo zvok jasen in tudi primerno močan. Wireless ne potrebujem. Bi pa uporabljal izključna za filme, glasbe ne poslušam, igerc tudi ne igram, torej samo filmi. Gledam pa karseda maks kvaliteto, blu-ray ISOte.

Trancedeejay ::

Če imate "problem" z glasnostjo vam ne preostane drugega kot slušalke, ki pa morajo biti odprte (to pomeni,da se zvok iz slušalk sliši ven in obratno, saj le tako omogočimo, da se membrane premikajo z lahkoto in slišimo najmanjše detajle). V primeru, da bi imeli normalen surround je največ problema z nizkimi frekvencami, saj "potujejo" do sosedov oz. zaznavne že pri nizkih jakostih. Kakšen je vaš budžetoz. koliko denarja ste pripravljeni vložiti?

Na povezavi kratek preizkus slušalk Audeze in Audio Technica
Link

Za vas bi bil verjetno OK enak predojačevalnik za slušalke z DAC kot v prispevku + Sennheiser HD650 - cenovni rang kompleta cca 950-1000 EUR.

Po vašem spraševanju sodeč predvidevam, da slušalkarskega High End-a še ne poznate, lahko pa marsikaj izveste na našem portalu Audio Kontakt.

Have a nice Day

Matt
Music is the key

Tomson ::

Pravega prostorskega zvoka, kot smo ga deležni na prostorskih zvočnikih, na slušalkah ni. Težava je v premajhni oddaljenosti zvočnikov do ušes in prostorski stiski v slušalkah.

Kljub temu pa seveda obstajajo surround slušalke, ki vsaj do neke mere poustvarijo prostorski zvok.

Če govorimo o kvalitetnih slušalkah, nasplošno dobre brezžične slušalke za glasbo/filme/igre, je dobra opcija Sony DS6500, v Slo za 270€, v tujini od 170€ dalje.

Alternativa so Razer Tiamat 7.1, za filme/igre kar ok, za glasbo niti ne. V tujini od 170€ dalje, v Slo od 230€ ...

Če bi sam kupoval surround slušalke, bi se odločil za prvo opcijo - Sony.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Tomson ::

In če denar ni ovira, najboljše surround slušalke za filme na trgu, se vsi držite - podpirajo 9.1 surround! :-)

Sony HW7000 za 470EUR...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

billy ::

Hm. Ampak te sony-jeve imajo samo en zvočnik na slušalke in torej ustvarjajo virtualni surround. Pomoje zato tudi podpirajo DTS-X in ne atmosa?

Torej bi enako lahko s katerimikoli slušalkami z uporabo recimo dolby headphones ali pa DTS headphone:X, čeprav je slednje zelo zelo skopo, ker je pač na strani producentov, da zadevo naredijo.

Tritton Pro+ imajo po 4 male zvočnike na slušalke, torej so iz tega vidika boljše, ampak reviewi so spet bogi...enostavno pač ni teorije v tako mali prostor stlačiti kaj dobrega.

IMO je najboljša opcija dobre slušalke in DTS headphone:X zvok, potem sonyjeve in potem spet navadne in uporaba dolby headphones mixinga.

Potem pa je problem basa. Odprte imajo slab bas, zaprte pa vse druge probleme.

Ja..hudič...sem mislil da je tehnologija šla kaj naprej, pa očitno še vedno ne, škoda, ker ko človek postaja starejši ugotavlja da so samo večeri primerni za kakšne oglede filmov, a takrat se ravno ne more "navit zvoka do konca" ker te vsi gledajo po strani.

Tomson ::

Sej možgani so zanimiva zadeva. Ne rabiš 10 zvočnikov v slušalki da slišiš surround. Dovolj so čisto navadne stereo slušalke in dober posnetek.

Dober primer: Virtual Barber Shop

Nadeni si slušalke, zatisni oči in uživaj! ;)

Sicrer pa tele Sony slušalke temeljijo na procesiranju, ki ustvarja surround efekt, ki je vsaj pri dražjem HS7000 modelu, kot berem, odličen. Če že na omenjenem posnetku čisto navadne stereo slušalke ustvarijo takšen efekt, torej ... ;)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

billy ::

Misliš da je boljše od dts headphones:x? Ali pa dolby headphones?

Scorpia ::

Kupi kaksen dober 5.0 sistemn ce ni problem v denarju. Sam imam od Monitor audio zvocnike, pa se basi cisto dovolj slisijo, pa se ne motijo v drugo sobo. Ok za kaksen dober sci-fi rabis nizkotonec, ampak za veliko vecino filmov, ne uporabljam nizkotonca. Sam sem dal kar veliko denarja, ker za 400-500€ ne dobis spodoben sistem, ki bi idelno igral base in ostalo kar pride zraven.
////

billy ::

Odpade to, problem so sosedje in pa ostali člani, ki jih ne bi želel motiti. Pač tanke siporeks stene, pa se vse sliši, tudi govor, kaj šele hudi basi v filmih :)

Mogoče kdaj v prihodnje, v lastni hiši, pa zvočno izolirana soba, heh ;)

Scorpia ::

Ja sam imam podoben primer. Ce nabavis dober sistem, ne rabis nabijat. Lepo igrajo pri nizki glasnosti. Prej sem imel dali sistem, pa sem ojacevalec obremenjeval 4/10 moci, da je zaigralo tko kot se zagre. Pri MA pa ojacevalec obremenjujem mogoce 2/10 pa se veliko boljse slisi. In tudi ojacevalec se precej manj greje.
////


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup "Gaming" slušalk. (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5411077 (10134) jasa123434
»

gaming slušalke (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8510284 (8851) r3dkv1c4
»

Naglavne slušalke

Oddelek: Zvok in slika
232236 (1782) perac
»

Katere GAMING slušalke kupiti???

Oddelek: Kaj kupiti
294144 (3551) Yohan del Sud
»

Obstajajo prostorske slušalke?

Oddelek: Kaj kupiti
251539 (1298) moj_nick

Več podobnih tem