Forum » Izdelava spletišč » Hitro vprašanje.
Hitro vprašanje.
streptokok ::
Živjo!
Imam idejo za mobilno aplikacijo, zanima me ali sem na pravi strani foruma za to temo, in kako "zavarujem" idejo preden jo predstavim na forumu.
Hvala
Imam idejo za mobilno aplikacijo, zanima me ali sem na pravi strani foruma za to temo, in kako "zavarujem" idejo preden jo predstavim na forumu.
Hvala
Bryn ::
streptokok je izjavil:
Živjo!
Hvala
Razdelaj idejo do potankosti, spiši vse skupaj v Wordu, sprintaj in si pošlji priporočeno, nakar ne odpri ampak shrani na varno mesto. Imel boš zapečaten dokument z datumom. Ni sicer patent, je pa precej ceneje.
jnovak ::
1. Si v temi "Izdelava spletišč" ... tako da odg. na prvo vpr. bo zgleda: NE. Try: "Mobilne tehnologije"
2. Odvisno kako dobro bi rad zavaroval. Najbolje tako, da je ne deliš z drugimi. Patenti in razni copy rights ... dvomim, da si pripravljen investirati. Za kaj drugega pa niti ne ostane več. Če boš delil, boš tvegal. Če ne boš delil, boš pa sam moral o vsem razmisliti. Če je res tako zelo super, potem si poišči pravo družbo kjer misliš začeti/nadaljevati zgodbo.
2. Odvisno kako dobro bi rad zavaroval. Najbolje tako, da je ne deliš z drugimi. Patenti in razni copy rights ... dvomim, da si pripravljen investirati. Za kaj drugega pa niti ne ostane več. Če boš delil, boš tvegal. Če ne boš delil, boš pa sam moral o vsem razmisliti. Če je res tako zelo super, potem si poišči pravo družbo kjer misliš začeti/nadaljevati zgodbo.
stapler rump ::
kako "zavarujem" idejo preden jo predstavim na forumu.
Najprej, ideje so brez vrednosti. Nihče ti jih ne bo ukradel. Kar šteje, je implementacija. Glede na to, da govoriš o mobilni aplikaciji, sem sploh prepričan, da nisi izumil nič takega, kar bi bilo potrebno zaščititi. Na to temo je bilo prelitega že ogromno črnila:
https://www.google.si/search?q=ideas+ar...
Paul Graham je napisal tale esej:
http://paulgraham.com/ideas.html
Razdelaj idejo do potankosti, spiši vse skupaj v Wordu, sprintaj in si pošlji priporočeno, nakar ne odpri ampak shrani na varno mesto.
Če privzamem, da ima Streptokok kako omembne vredno iznajdbo: Že patenti so danes bolj malo vredni, če nisi multinacionalka z zastopniki po celem svetu in miljoni dolarjev v banki, ki jih lahko zapraviš za sodne stroške. Neke kuverte poštempljane od slovenske pošte ne bo nihče jemal resno. Mogoče jo bo našel kak zgodovinar čez 200 let in bo Streptokok deležen majhne notice v enciklopediji, da je ta-in-ta brezimni vzhodni evropejec vzporedno iznašel to-in-to reč, ampak je skrival svojo idejo in zato svet danes kot izumitelja pozna tega-in-tega Američana.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako hitro se lahko naučiš izdelati aplikacijo za android operacijski sistem?Oddelek: Programiranje | 1910 (1170) | Stari89 |
» | imam idejo, kako naprej (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 9411 (7217) | bambam20 |
» | Aplikacija za turisteOddelek: Mobilne tehnologije | 1378 (974) | Isotropic |
» | GarageOnNet mobilna aplikacija za avtomobileOddelek: Mobilne tehnologije | 1656 (1263) | AljazGON |
» | Investitor (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9988 (6728) | bambam20 |