» »

peugeot 207 - platišča

peugeot 207 - platišča

Robi_slo ::

Pozdrav vsem,
Imam Peugeot 207 in samo en par (jeklenih) platišč. Ker bi rad imel letni par pnevmatik na svojih platiščih, me zanima katere lahko izberem?
V homologaciji imam predpisane dimenzije pnevmatik 185/65 R15.
Sicer sem že guglal in original ima sledeče specifikacije: 6J, 4x108mm, ET 28

V oglasih marsikje ni kaj več navedenega od col in razmika vijakov.... na kaj moram biti pozoren, da se ne zafrknem in ali kdo ve kje se to najbolje splača kupiti, mogoče tudi rabljene.

hvala in lp

sandmat ::

podatek 6J ti pove širino platišča. Google pravi " a 185mm tyre would usually be matched to a wheel which is 6 inches wide." - torej takšna, kot jih imaš homologirana (ni presenečenj).

iščeš torej 15 inčna platišča s širino 6J in 4 vijaki/luknjami globine 108mm ter zamikom feltne 28 (again, google ti pove kaj to pomeni v praksi: http://www.team-bhp.com/forum/attachmen...

sandmat je izjavil:

podatek 6J ti pove širino platišča. Google pravi " a 185mm tyre would usually be matched to a wheel which is 6 inches wide." - torej takšna, kot jih imaš homologirana (ni presenečenj).

iščeš torej 15 inčna platišča s širino 6J in 4 vijaki/luknjami globine 108mm ter zamikom feltne 28 (again, google ti pove kaj to pomeni v praksi: http://www.team-bhp.com/forum/attachmen...

to mi je že jasno... vendar je kar loterija dobiti takšen ET - še posebaj pri rabljenih. Če se vzame npr. ET 23 ali kaj podobnega... ima to kaj dosti vpliva na montažo, vožnjo ipd?

GrimReaper ::

ET23 je še boljše, v smislu boljše lege, enako kot če bi dal 5mm distančnike.
V minus greš lahko pri teh navadnih avtih (do 16") do nekje -20, pri -10 pa 100% ne bo problemov.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

a minus ET se dejansko označuje z minus? Ko sem gledal oglase, ni imel noben navedenega minusa...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

alu platišča za avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6310697 (7164) šernk
»

platišča in ET

Oddelek: Na cesti
82013 (1848) morosito
»