Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave

kanarin ::
Zanima me kakšno je vaše mnenje glede Redmi Note 14 Pro - pa če pustimo specifikacije ob strani, ker zanima me kako se vam dopade dizajn tega modela - seveda ciljam na curved display, kar je dejansko redkost pri Xiaomi modelih (popravite me če se motim -vem da je imel to Redmi Note 13 Pro+). Danes sem v eni trgovini imel možnost primerjat navaden Redmi Note 14, Pro Model pa še Xiaomi 14. Osebno nisem nikoli maral curved display dizajna, ampak moram pa tokrat priznati da tale 14 Pro deluje prav všečno kot celota, telefon zgleda tanjši kot dejansko je. Nekako deluje bolj fensi in moderno kot telefon s klasičnim dizajnom, še vedno pa nisem povsem prepričan ali bi rad vsak dan gledal ekran ki ni povsem raven. Kakšne so izkušnje pri uporabi takega telefona, čisto možno je da se hitro na to navadiš in te ne moti več (če te je na začetku) ? Recimo Apple sploh še ni imel modelov s curved displayi, tako da ne vem ali je to samo trenutna modna muha ali bo to kdaj mogoče postalo celo mainstream.

amacar ::
Curved ekrani so ze iz mode in so bili vcasih le na flagshipih (js imel na mi10, mi11, mi12), verjetno xiaomi reciklira staro zalogo. Meni osebno je kr vsec, ker boljse pase v roko, se pa pojavi kaksen nezazeljen dotik, pa v kaksnem appu je problem z interakcijo ob strani. Verjetno tudi lazje poci, pa tezje nalepis nanj zascitno steklo/ovitek (nisem nikoli uporabljal).

djgregec ::
Prodaja se nov Xiaomi 15, malo me moti da ni priložen polnilec in ne vem kaj naj z električnim scooterjem...
https://mi-store.si/collections/xiaomi-...

Torej 340€ vreden skiro dobiš zraven. Ni slabo - če je kdo že mislil nabavit tak telefon. Osnovna cena obeh modelov pri nas pa je seveda občutno previsoka. Me prav zanima po kakšnih cenah se jih bo dalo dobiti iz tujine. Sam v SLO sploh še nisem kupil pametnega telefona.

Cena je enaka kot lani, iz tujine pa letos ni takšnih akcij ko lani. Verjetno bo cena hitro padla, pa mogoče takrat kupim.

Horas ::
Prodaja se nov Xiaomi 15, malo me moti da ni priložen polnilec in ne vem kaj naj z električnim scooterjem...
prodaš naprej. duh.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

WizzardOfOZ ::
Xiaomi 15 pred OnePlus
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Tu se moraš vprašati ali kupuješ pogojno kompakten telefon ali ciglo, vsekakor nista primerljiva. Jaz bi vsekakor manjšega, torej Xiaomi 15.

Davidoff ::
Iščem telefon pri katerem bi naj kamera bila tisti izstopajoč element, če je kompaktnejši še toliko boljše, če ravno so zadnji telefoni bili kar "cigli".
Pivo Laško vsak dan eno flaško!

mtosev ::
Kateri Xiaomi se priporoča do 250€? Tujina ni problem.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

ZveeZ ::

poco x7 pro

ivanuscha ::
Xiaomiji imajo res slab softver v primerjavi s Samsungom. Mami sem kupil Poco X6 Pro in po prvem večjem updatu so zasrali velikost ikon itd. Ne moreš primerjat kako bolj profesionalen je v primerjavi Samsung, pa sem bil dolgo pristaš Xiaomija. Hardver imajo relativno dober, ampak podpora je katastrofa. Priporočam vsakemu da raje kupi neko A serijo Samsunga in da se ne gleda tako na specifikacije ker če ni optimizirano vse šteka tudi na Xiaomijih... vedno bolj vidim da je to Kitajsko sranje. Mogoče da je Redmi kaj boljši od Pocota, pa dvomim da dosti.

Benny123 ::
No jaz mam pa oba, tako Samsung A55 kot poco x7 pro in je poco totalna raketa proti Samsungu. Razlika v delovanju je enormna. Kot celeron proti core 2 duo včasih :) . Software pa je pri pocco vsaj enakovreden.

panja003 ::
No jaz mam pa oba, tako Samsung A55 kot poco x7 pro in je poco totalna raketa proti Samsungu. Razlika v delovanju je enormna. Kot celeron proti core 2 duo včasih :) . Software pa je pri pocco vsaj enakovreden.
Kako si zadovoljen s fotoaparatom na poco x7 pro? Res dela slabe fotke ali ni tako slabo?

easyrider3 ::
Moj Poco X5 Pro bo kmalu star 2-leti pa tudi meni se ne dopade ta njihov sistem in še kaj saj jaz veliko doma uporabljam dostopno točko kjer oddajam wifi in oba Xiaomija Poco X5 Pro in Redmi Note 7 Pro delata probleme pri hitrosti wifi-ja. Saj nekaj časa deluje a nato pade hitrost na 1-2 Mbps in potreben je ponovni zagon,da dobim spet hitrost wifi-ja nazaj.
Sam vem,da ne mislim v bodoče imeti več Xiaomija prav zaradi tega čudnega problema okrog dostopne točke in hitrosti wifi-ja.
Sam vem,da ne mislim v bodoče imeti več Xiaomija prav zaradi tega čudnega problema okrog dostopne točke in hitrosti wifi-ja.

Zvezdica27 ::
ja, malo so padli... cca 5 let nazaj so imeli top GSM, zdaj pa so res malo... ma škoda, drugače je OK, za to ceno, če bi sao optimizirali ta svoj android...
zz
zz

Vanadium ::
Ja postaja nabloatan. Tako kot je Samsungov touchwiz veljal, da je crap, da večjega ni, tako je xiaomi oz miui pač začel prevzemat to lovoriko.

matobeli ::
hyper OS dela povsem solidno in komot ugasneš cel kup jajc in imaš bolj enostaven vmesnik če je to želja.

hyper OS dela povsem solidno in komot ugasneš cel kup jajc in imaš bolj enostaven vmesnik če je to želja.
No, ugasnes lahko cel kup bloata, razen najvecjega (security app). S tem pa ni vmesnik nic kaj bolj enostaven.
Ravno zaradi premescanja raznih nastavitev v nelogicne podmenuje, sem jaz zakljucil s hyperos. Edina opcija zame, da bi se kdaj kupil xiaomija je ta, da ima qualcommov SoC in dober community support, da lahko flasham drugi rom, ceprav me to ne mika niti malo.

Eni imate res preveč časa v življenju da se vam da ubadat s takimi zadevami. Če nisi zadovoljen z Xiaomijem oz HyperOS imaš pač še druge znamke na izbiro.

mr_chai ::
Pa kdo da 1000+ EUR za telefon ?? Še za notebook redmi book pro sem dal manj kot to. Trg je prizadet. Potrošniki so po večini kr zabiti.

Nekateri dajo toliko za telefon kakor recimo tisti kateri kupijo računalnik ali prenosnik za 3.500 Eur.
Kolega pa njegova sestra sta tudi dala 900 Eur za Iphone 16 vendar telefon dela u piko ni to Xiaomi za 300-500 Eur.
Jaz,da imam na izbiro bilo kateri telefon imeti potem bi si izbral Iphone Pro Max ampak kupil pa ga ne bom je predrag trenutno rabim samo telefon kateri bo stabilen z mobilno dostopno točko in kateri ima najmočnejši signal 4G-LTE
Kolega pa njegova sestra sta tudi dala 900 Eur za Iphone 16 vendar telefon dela u piko ni to Xiaomi za 300-500 Eur.
Jaz,da imam na izbiro bilo kateri telefon imeti potem bi si izbral Iphone Pro Max ampak kupil pa ga ne bom je predrag trenutno rabim samo telefon kateri bo stabilen z mobilno dostopno točko in kateri ima najmočnejši signal 4G-LTE

Eni imate res preveč časa v življenju da se vam da ubadat s takimi zadevami. Če nisi zadovoljen z Xiaomijem oz HyperOS imaš pač še druge znamke na izbiro.
ne da se nam, zato sem na pixlu. sploh se ne spomnem kdaj sem nazadnje odklepal BL. verjetno nekje v casih rn7
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()

Ijus ::
A je že kdo kupu avto od šaomija. Saj probam hodit peš, ampak zgleda strupena zadeva.
podpiram. je... full je lep.

+1
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

KTr1sk ::
Jaz sem imel Note 3, 7 in 10pro. Na Note 7 in 10pro sem naložil custom rom in kako dober občutek je potem, kakor da bi imel nov telefon, dela lepo gladko in dober sofware, problem je nastal za e-banko in podobne aplikacije, ki zazna, da je telefon odklenjen. Imam pa zato namensko eno tablico, kjer imam bolj pomembne zadeve gor. Morem preverit ali delujejo custom-rom tudi na novejši modelih note14 ali note 14 pro.
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Djole ::
easyrider3 je izjavil:
Nekateri dajo toliko za telefon kakor recimo tisti kateri kupijo računalnik ali prenosnik za 3.500 Eur.
Fotru samsung ne vem kateri FE dela v piko za 250€, mami xiaomi 11lite za 180€ dela v piko, meni honor magic 5 pro za 600€ dela v piko, itd

easyrider3 je izjavil:
Fotru samsung ne vem kateri FE dela v piko za 250€, mami xiaomi 11lite za 180€ dela v piko, meni honor magic 5 pro za 600€ dela v piko, itd
Saj meni tudi dela nekaj časa a kaj ,ko nato začne hitrost padati saj jaz imam po več ur vklopljeno dostopno točko,ker drugače Wifi od modema(T-2) je zeloooo slab zaradi ADSL povezave(nimam optike).
Zato pa je meni pomembna stabilna hitrost dostopne točke in pa po možnosti tudi telefon kateri najbolje vleče 4G-LTE signal.
Našel sem tudi listo 10.najboljših telefonov v letu 2025 kateri sprejemajo slabši signal in morda katerega od teh tudi izberem.
https://www.linkedin.com/pulse/which-ce...

easyrider3 je izjavil:
Ne štekam kaj bi bilo konkretnega narobe s Xiaomi za 300-500€ , recimo kakšen 14T. Jaz imam že 5 let Mi 9T Pro pa ga še ne mislim menjat ker mu prav nič ne manjka. Eni ste prav bolani s takimi stališči da samo najdražji telefoni so nekaj vredni, ti cenejši pa so kao zanič.

Saj sem povedal kaj je narobe ,da telefon pač z oddajanjem signala wifi prek dostopne točke čez nekaj časa izgubi na hitrosti signala. Tudi to se je že zgodilo,da sem oddajal wifi signal na TV škatlico Xiaomi in mi je telefon dvakrat zapored čisto zmrznil.Telefon je obstal vključen in na njemu nisi mogel čisto nič narediti tudi hard reset ni nič pomagal dokler nisem izklopil TV škatlico Xiaomi. Sedaj pa povejte ali je to normalno,da ti tako telefon čisto zablokira,crkne? Seveda nekateri vi telefon uporabljate čisto za enostavne stvari in seveda za tisto deluje dobro in jaz pa sem povedal za kaj ga uporabljam in kaj se dogaja z njim pa nekaterim še vedno ni jasno. Sigurno bi sam vedno raje imel cenejši telefon pa ni važno katera znamka je nisem eden tistih kateri se hvali kakšen telefon ima ampak kot sem rekel rabim ga pa za večinoma za določen namen in želim,da potem prav za te potrebe tudi deluje dobro.

Normalno je, da se pri cenejsih telefonih nekje prispara. Ponavadi tam, kjer obicajen uporabnik ne opazi npr. antene.

@easyrider3 razumem, da imaš ti nek specifičen use case in bi rad da ti deluje tip top. Ta moja pripomba ni letela na tebe osebno ampak na tako posplošeno opazko, ki jo kar pogosto opažam. Saj meni je čisto vseeno če folk kupuje te najboljše in najdražje telefone za 1.000€ + (kdor želi in ga potrebuje naj pač kupi) samo res ne rabi zato dajat v drek cenejše modele, saj po moji presoji in izkušnjah veliki večini uporabnikov povsem zadoščajo in so dejansko zadovoljni z njimi.

Dostopna tocka.... Ah .. se najdejo čudaki ki so jim pomembne čudne stvari. Vecina pa to prizge 1x letno za 5 minut

Dostopna tocka.... Ah .. se najdejo čudaki ki so jim pomembne čudne stvari. Vecina pa to prizge 1x letno za 5 minut
Saj pravim nekateri tudi ne vedo kaj to je dostopna točka ampak jaz jo pa sem prisiljen uporabljati za WIFI signal in pač tako je kot sem opisal in meni je pač to obvezno najbolj pomembna zadeva od telefona.

Anney ::
Pri dostopni točki se telefon še kar greje, odvisno od obremenitve. Možno za lag.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

easyrider3 je izjavil:
Saj sem povedal kaj je narobe ,da telefon pač z oddajanjem signala wifi prek dostopne točke čez nekaj časa izgubi na hitrosti signala. Tudi to se je že zgodilo,da sem oddajal wifi signal na TV škatlico Xiaomi in mi je telefon dvakrat zapored čisto zmrznil.Telefon je obstal vključen in na njemu nisi mogel čisto nič narediti tudi hard reset ni nič pomagal dokler nisem izklopil TV škatlico Xiaomi....
No, xiaomi 14 tega ne počne. Med vikendom sem za službo delal remote (wifi točka in potem z laptopom priklp nanjo) iz morja (hrvaška) pa v dveh dneh, vsak dan osem ur, ni bilo tega kar ti tukaj govoriš, oziroma nobenih problemov, vse je delalo tekoče.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

MrStein ::
V drugi temi me prepričujejo, da je ves smisel androida to, da ga potem nastaviš in konfiguriraš in rekompajlaš in tako dalje....

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mailer ::
Za očeta potrebujem zapestnico/uro za nadzor srčnega utripa (alarm ob prekoračitvi željene frekvence). Nekako se odločam med Xiaomi Smart Band 9/pro. Mogoče kater drug predlog?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

tomazic89 ::
A obstaja kak telefon v rangu 200EUR, pa da ni cigla od 6.5"+?
Niti ni nujno da je Xiaomi. Sedaj je imel Xiaomi Mi A2 Lite 4G ce se ne motim.

Alexius Heristalski ::
Tu so se pogovarjali o tem: "Hočem mali Android telefon"
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

A obstaja kak telefon v rangu 200EUR, pa da ni cigla od 6.5"+?
Ulefone armor 20 pro mini
https://racunalniske-novice.com/armor-m...
nakup:
https://www.ulefone.com/products/armor-...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

tomazic89 ::
Ne, ne rabi rugged.
Kolkor gledam so se najboljse opcije:
- Motorola Edge 50 Neo
- Motorola Edge 2024
- Sonly Xperia 10 VI
Oz se najboljsi bi bil Pixel 7a, ampak ga ni nikjer vec za dobit po normalni ceni.
Kolkor gledam so se najboljse opcije:
- Motorola Edge 50 Neo
- Motorola Edge 2024
- Sonly Xperia 10 VI
Oz se najboljsi bi bil Pixel 7a, ampak ga ni nikjer vec za dobit po normalni ceni.

MrStein ::
Nikoli ne bom razumel ljudi, ki dajejo 600 EUR za telefon, če pa za 180 EUR dobijo telefon, kjer vse dela v piko.
Motiti se je človeško.

Ja folk igra igrice al pa slika. Sam slike od mojega brezzrcalnega sony alpha so svetlobna leta pred katerimkoli telefonom. V bistvu je razlika šokantna. Sam povprečen človek nima jurja ali dva za fotica, plus ne cuti da mu je to vredno tega denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Benny123 ()