» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
327 / 381
»»

facepalm ::

Valvoline je izjavil:

Redmi note 3 ter meizu mx5 sta bila tista gamechangerja k sta midrangerje premaknili mocno navzgor po hw specsih ter funkcijah, ter postavil midrange za 200-250e realen best buy.

Dejansko se je pravi gamechanger zgodil predlani z Mi A3, kjer so se znebili najhujsega bottlenecka v low midrangeu - emmc storage.
Rn3,rn4,rn5 so bili dober value ampak vsi trije perfomancno zelo podobni.
Ce bi Mi A3 imel lcd namesto amoleda, bi ga imel se danes.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

krop ::

Kaj ni glih amoled + pri tem telefonu. Si verjetno mislil resolucijo?

The Wiber ::

facepalm je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Redmi note 3 ter meizu mx5 sta bila tista gamechangerja k sta midrangerje premaknili mocno navzgor po hw specsih ter funkcijah, ter postavil midrange za 200-250e realen best buy.

Dejansko se je pravi gamechanger zgodil predlani z Mi A3, kjer so se znebili najhujsega bottlenecka v low midrangeu - emmc storage.

Ne vem, Mi A3 se ni dolgo obdržal...

krop je izjavil:

Kaj ni glih amoled + pri tem telefonu. Si verjetno mislil resolucijo?

Mene je motil PWM. Med branjem texta ob slabsih svetlobnih pogojih, so bile oci hitro utrujene.

The Wiber je izjavil:

facepalm je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Ne vem, Mi A3 se ni dolgo obdržal...

Mi A3 se ni dolgo obdrzal zaradi Xiaomijevega macehovskega odnosa do lastnih AndroidOne naprav.
Imajo pa vsi naslednji midrangerji UFS storage. In se opazi konkretna razlika v odzivnosti med RN7/RN8 (non pro) in RN9.

Zgodovina sprememb…

Skylord ::

kanarin je izjavil:

Seveda se povsem zadevam, da se telefon za 200 € še vedno ne more povsem primerjati s telefonom za 1000 €, ampak to sploh ni ključno oz ni poanta. Bistveno je to, da je že telefon iz cenovnega ranga 200-300 € danes dovolj dober že - mirno lahko rečem vsaj 90% uporabnikov. Še več - mislim da večina uproabnikov po mojem v praksi sploh ne bi opazila večjih razlik med najdražjimi flasgshipi in dobrimi midrange telefoni. Mislim da ravno to dejstvo najbolj moti take osebke kot je RokFeller (ker v praksi ne more več pokazat, da njegov telefon za 1000€ je res toliko boljši, oz da je tak nakup res smiseln). OK, njegov edini argumenet je "ker lahko". In to je to.

RACIONALNO odločijo za povsem dober telefon za bistveno nižjo ceno. Tak oda po mojem tukaj ne gre za fovšijo lastnihov cenejših telefonov ampak bolj trpeči ego lastnikvo najdražjih telefonov (ker nekako morajo upravičiti svoj drag nakup).

Ti se kar tolaži. Vsak izgovor je dober.
Ja res se sekiram, ker sem moral na prisilo kupit telefon za "1000€". Kakšen butel sem, ker nisem vzel Xiaomija za 200€. Moj ego full trpi, tud spat nisem mogel.
Kako bom sedaj to upravičil pri mamici. Pa čimprej naj že odprejo gostilne, da bom lahko svojega Z Folda dvojko vrgel na mizo, da bodo vsi videli kakšen frajer sem.
BDW
Ni bil 1000€.
Je pa fora. Ga prodam, če kupiš. Ker bi kupil S21 ultra. Bom še nekaj nazaj dobil. Kakašnih 200€ za kakšna dva Xiaomija.
LOL

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Zico44 ()

Valvoline ::

Lahko kupis se za 5k nekega samsunga pa bo gor se vedno shitty touchwiz. Mazohist.
:))

Zgodovina sprememb…

Valvoline je izjavil:

Lahko kupis se za 5k samsunga pa bo gor se vedno shitty touchwiz.

Nismo vec v 2015..

facepalm je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Nismo vec v 2015..

Ne, se slabsi je k takrat.

Valvoline je izjavil:

facepalm je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Nismo vec v 2015..

Ne, se slabsi je k takrat.

Touchwiza ni vec. Sedaj je oneUI. Manj bloated, manj customizacij. Sicer se vedno bloated, nekje na ravni stock miui.

Lahko ga preimenujes v klumpui, se vedno je touchwiz. :D

Valvoline je izjavil:

Lahko ga preimenujes v klumpui, se vedno je touchwiz. :D

Dober argument. Cestitam!

Tole:

Ce nastimajo proper miui gor, takoj kupim s10e.
:D

To da si fan miui nam je vsem jasno.
Bolj me zanima kj te moti pri oneUI?

zobnik ::

Sem mislil vzet pocota x3 za 190 evrov pa po tehtnem premisleku bom ostal kar na tem za 30 evrov.

aborko ::

Ti tut begaš, ko kura brez glave. Bi, pa ne bi, že par mesecev... Najprej napišeš oglas da kupiš Pocota, folk ti pošilja ponudbe, pol se pa odločiš da nič ne boš vzel. Zguba časa, ampak tvoj zgleda itak ni nič vreden, si ga samo drugim ukradel.

Luka99 ::

imam dele za mi9t, razen ekrana in motorcka za prednjo kamero je vse, dam za simbolicno ceno.

aborko je izjavil:

Ti tut begaš, ko kura brez glave. Bi, pa ne bi, že par mesecev... Najprej napišeš oglas da kupiš Pocota, folk ti pošilja ponudbe, pol se pa odločiš da nič ne boš vzel. Zguba časa, ampak tvoj zgleda itak ni nič vreden, si ga samo drugim ukradel.

Predvsem drugi zavajajo da kao delajo dobre slike v resnici pa ko si vzameš čas in pogledaš več slik da so bolj boge. Ker bi ga pač uporabljal tudi namesto digitalca, da ne nosim s sabo telefon in digitalc.

dobu pa sem 4 ponudbe za pocota

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

zobnik je izjavil:

aborko je izjavil:

Predvsem drugi zavajajo da kao delajo dobre slike v resnici pa ko si vzameš čas in pogledaš več slik da so bolj boge. Ker bi ga pač uporabljal tudi namesto digitalca, da ne nosim s sabo telefon in digitalc.

dobu pa sem 4 ponudbe za pocota

Napacno si interpretiras.
Delajo dobre slike za 200€ vreden telefon.
Sploh pa ne razumem to, ce kupujes rabljen telefon, zakaj gledas pocota, kateri je nov ravno toliko?
Ce ti je kamera kljucna, imas trenutno enega Huaweia P20pro med oglasi za manj kot 200€.

aborko ::

Ja nemogoči pogoji, max 200€, gcama noče, verjetno niti osnov fotografiranja ni osvojil. Težko potem kej dobro izpade in mogoče bolje da ostane pri telefonu za 30€. Še vedno bodo slabe slike, a vsaj denarja ne bo zapravil...

Poco je nov, ampak brezveze.

Vm1999 ::

Evo, imaš oglas za pocota tu na forumu..

sej tega sm mislu vzet

Kako vas je tale rokfeler triggeral (najbilj pa valvolina), jao...

Digtalc prodal, sedaj iščem telefon za 200 evrov.

Najbolje da se stegneš vsaj do Pixel 4a, če bi rad primarno slike

Ponuja si mi note 10 lite 64gb/6gb za 220 evrov, rabljen 1 mesec.
al pa nekaj od Huawei smart za 160-180 evrov novo.

Kripto mesi ::

zobnik je izjavil:

Ponuja si mi note 10 lite 64gb/6gb za 220 evrov, rabljen 1 mesec.
al pa nekaj od Huawei smart za 160-180 evrov novo.

Pa dobro, a si butast ti? Sam si pisal, da nima dobrih slik. Kupi nokio 3310 za 30€ pa digitalca za 170€.

zobnik je izjavil:

sam sem začel gledat telefone za -+200 evrov in mi je včeraj en poslal sliko od telefona Xiomi Mi Note 10 Lite
pa mi ne delujejo slike tud mal OK, čeprav vsak trdi da delajo dobre. Zdaj slikam z digitalcem, z enim med najboljšimi to s ostre sliek, čiste in ko povečaš šele vidiš kvalitetno sliko

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: zobnik ()

kanarin ::

Pa kaj vi pravzaprav razumete pod "dobre slike" ? Kot vsi vemo že nekaj let za vsakdanjo uporabo praktično vsi uporabljajo(mo) telefone za fotografija/video, kompaktni fotoaparati se dandanes zelo redko še uporabljajo (vsaj jaz tega praktično ne opazim več). Dilem oz debat, če so slike posnete s telefonom (dovolj) dobre praktično skoraj ni več (v vsakem primeru pa na koncu prevlada izjemna vsestranska praktičnost uporabe telefonov kot fotiča), z leta v leto se kvaliteta izboljšuje (pa še zdaleč ne samo v flagship modelih). V bistvu je to že nekaj zadnjih let daleč največje gonilo razvoja pri telefonih. Mislim, da je danes eden ključni razlogo pri zamenjavi telefona oz nakupom novega ravno boljša oz izboljšana kamera.

Mislim, da velja nek konsenz, da praktično skoraj vsi današnji telefoni (razen najcenejših) v dobrih svetlobnih pogojih delajo dovolj "dobre" slike. Razlike seveda so, ampak razmeroma majhne in marsikdo (laično gledano) sploh ne uspe več ločiti kaj je bilo posneto s flagshipom in kaj z midrage-om (če se ne res detajlno poglobiš v sliko, zumiraš in gledaš podrobnosti). Razlika nastane v slabših pogojih pa pri snemanju videa (EIS, OIS, 4K/60fps, super slow motion..). Tukaj je dejansko največja razlika - tako pri kvaliteti kot razliki v ceni, ki jo plačamo za tak (boljši) telefon. Ampak... razvoj je tako silovit, da bo čez par let imel midrange telefon isto oz lahko še boljšo kamero kot današnji flagship ! To vemo na podlagi izkušenj iz prejšnjih let.

Na splošo pa lahko mirno ocenim, da danes že telefoni za 200 € delajo "dobre" slike. Vsaj Xiaomiji (pri cenah pa mislim na nakup iz tujih spletnih trgovin).

Huawei smart PRO tega ma eden in dela dobre slike, je pa l.2019
Sedaj je zunaj smart 2021 mislim da gre za isto kvaliteto slik. gb, ram je isto

AvtoR ::

Se strinjam s Canarinom. Pa na Xiaomia lahko daš Gcam brez flešanja, za Huawei pa ne vem. V glavnem pri hiši imamo samo Xiaomi telefone in noben ne dela slabih slik...

zobnik je izjavil:

Huawei smart PRO tega ma eden in dela dobre slike, je pa l.2019
Sedaj je zunaj smart 2021 mislim da gre za isto kvaliteto slik. gb, ram je isto

Vzami raje tistega p20pro..

Egidij88 ::

Blind test dokazuje, da velikih razlik med telefoni pri slikanju (vsaj kjer je zadosti svetlobe) načeloma ni.

Blind test dokazuje, da nimamo pojma in nam je praviloma bolj všečna slika, ki je bolj saturirana. :)
Je pa letos ugotovil, da so potem razlike še pri vsaki platformi (instagram, twitter) na katero je naložil slike.

Razlike so lahko kar konkretne. Ce jih povprecen uporabnik opazi, je pa povsem drugo.
Naceloma se budget vs flagship opazi iz vesolja pri slikah premikajocih subjektov pod slabsimi svetlobnimi pogoji.

Zgodovina sprememb…

Če si gledal te teste od mkbhd, si videl, da je PocoF1 tisto leto premagal vse - tudi iphone, huawei, Pixel, ...
Komentiral sem konkretni test.

Vm1999 je izjavil:

Če si gledal te teste od mkbhd, si videl, da je PocoF1 tisto leto premagal vse - tudi iphone, huawei, Pixel, ...

Še link do testa

Vetrpiha ::

AvtoR je izjavil:

Se strinjam s Canarinom. Pa na Xiaomia lahko daš Gcam brez flešanja, za Huawei pa ne vem. V glavnem pri hiši imamo samo Xiaomi telefone in noben ne dela slabih slik...

Imam Mi 10T. Po defaultu dela slike khm khm, kot Sony... Za en kakec.
Na pro nastavitvah je za faktor 3 bolje in tam dejansko lahko izrabis potencial.

Vm1999 je izjavil:

Ampak tisti test je bullshit. Nekako tako, kot da bi primerjal photoshopane slike.
Primerjali so zmazke, zato so tudi dobili tako nekonsistentne rezultate.
Dandanes pa so skoraj vsi telefoni sposobni posnet dobro fotografijo ob dobrih pogojih.
Ko teh ni vec, se zacenja opazat razlika med cenovnimi razredi.
Ce bi veliko slikal z digitalcem in bi ga zelel zamenjati s telefonom s cim manjso izgubo na kvaliteti, ne bi odstel le 200EUR.

Zgodovina sprememb…

Nisem jaz prilepil linka za ta test, poznam pa vsebino:)

Jaz sem zobniku priporočil vsaj Pixel 4a za slike.
Konkretna razlika napram Xiaomi za 200 eur.

kanarin ::

Pa kakšen Pixel in ostalo, dejmo se v tej temi fokusirat predvsem na na Xiaomije. Kot smo ugotovili je kamera danes eden ključnih parametrov pri izbiri telefona. Če se fokusiramo na budget-low midrange segment (100-300€) bi mene tukaj predvsem zanimalo kakšne so sploh razlike pri kamerah pri najcenejših modelih (Recimo Redmi 9, Poco M3), pri le malenkost dražjih (Redmi Note 9, Redmi 9s) pa če gremo naprej do ranga Poxo X3 /Redmi 9 Note Pro pa še malo višje Mi 10(T) Lite.

Torej kaj je dejansko "sweet spot" oz P/P če gledamo samo kamero ? Govorimo iz vidika nekoga, ki išče telefon iz tega segmenta, pa bi rad dal čimmanj (rajši 100 kot 300 €). Torej tisto kar mene predvsem zanima je ali bo povprečni uporabnik v praksi sploh ločil/zaznal/cenil razlike v kvaliteti posnetih fotografije recimo med Redmi9/Poco M3 in Poco X3/RN9 Pro/MI 10(T) Lite ?

Če vprašam še nekoliko drugače - so fotografije posnet z današnjimi telefoni iz tega segmenta slabše, primerljive oz celo boljše kot recimo tiste narejene s 3-5 let starimi flagshipi ?

dmok ::

Vm1999 je izjavil:

Jaz sem zobniku priporočil vsaj Pixel 4a za slike.
Konkretna razlika napram Xiaomi za 200 eur.

Z uporabo GCam med Poco X3 in Pixel 4a sploh ni več neke hude razlike. Sicer preizkušeno samo na par fotografijah (tudi nočnih). Ampak bi tudi jaz v tem primeru rajše vzel Pixel 4a, če so nekomu fotografije pomembne.

kanarin je izjavil:

Pa kakšen Pixel in ostalo, dejmo se v tej temi fokusirat predvsem na na Xiaomije. Kot smo ugotovili je kamera danes eden ključnih parametrov pri izbiri telefona.

Zakaj nebi človeku, ki bi rad primarno slikal priporočil nekaj smiselnega.
Sem imel dober teden doma istočasno Poco F1, Poco F2, Redmi Note 5 in Pixel 4a.
In je res, kar pravi malo morje review-jev na internetu. S Pixlom je "point and shoot", s Pocoti pa "hit and miss" izkušnja.

Meni osebno je Poco X3 najbolj over-hyped zadeva v 2020. Kvazi gamer phone, ki pa ima probleme s touch response. 120hz, ampak laggy animacije v MIUI. 2 mpx kamera, ki je bolj za okras. Vse nekaj na pol.

Večji smisel je imel Poco F1, ki se je ubistvu dobro postaral (če izvzamem ogromen notch, in nesimetričnost zaslona - zgoraj raven, spodaj zaokrožen). Dela kot nov. Izkušnja s Poco F1 + gcam je boljša od Poco F2 + gcam, kar mi ni logično po specifikacijah, ampak pri Xiaomiju ne moreš ničemur zaupat.

Če ti je kamera ključna, ne vzameš Xiaomija za 200 eur.

Po uporabi Poco F2, bi težko priporočil ta brand naprej nekomu, ki ni entuziast. Zakaj? Software support je poden, verjetno še posebej odkar je Poco "samostojen".
Poco F2 oglaševan kot 5G telefon - podpira sami 2 frekvenci.
NFC tudi ni implementiran dobro, zato me prav zanima kako je s "Poco X3 NFC", če tam dela kot mora.

Redmi Note 9s/Pro - wifi bug... ena osnovnih funkcij telefona. Ni čudno, ko pa ima Xiaomi najmanj 10 modelov, ki vsebujejo "Redmi 9" v imenu.
Redmi Note 5 - oglaševan kot "AI camera", še ob zagonu telefona se izpiše - nikoli dobil te funkcije.

Ob naslednjem nakupu bo temeljit razmislek, če bo Xiaomi ponovno v igri.

MisterR ::

Kje znotraj EU dobiti Pixel 4A ? Seveda govorim o ugodni ceni, ne 500€ iz amazon.de

Kaj če bi par slik naredil in jih sem prlimal, da ne beremo vaših dolgih komentarjev.
Pač slika vedno pove 1000+ besed

zobnik je izjavil:

Kaj če bi par slik naredil in jih sem prlimal, da ne beremo vaših dolgih komentarjev.

V tem primeru pojdi po nasvete na imgur ali instagram.

tam eni slike obdelajo, da bolj izpadejo.

Kebo ::

avtek ::

Eno hitro vprašanje.

Kolega iz DE me je klical, da je kupil Xiaomi box in android TV. Poveže se na njiju preko nemškega IP (whatismyip na napravah - telefon , ps4, laptopi pokažejo pravilno). Potem pa se poveže na ta isti router z xiaomi tv in boxom (ne vem modela), mu pa whatismyip vrže da je v USA + ne more gledat recimo TVIN (ker kao ni v EU) + lag ima. Morda ve kdo kaj bi bilo?

zobnik je izjavil:

Si dobil prej tudi več kratkih komentarjev.
Imaš na gsmarena, youtube in še kje drugje primerjav telefonov kolikor hočeš.

AgiZ ::

Kebo je izjavil:

GSM Arena Test kamere, maš tukaj fotk malo morje vse neobdelane iz fisheye in glavne kamere

GCam naredi skoraj vedno (kar sem sam testiral vedno) boljše slike kot stock foto aplikacija. Torej taki testi niso najbolj merodajni.
««
327 / 381
»»