Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
Stari maček ::
Očitno bo tudi Xiaomi ponovil napako Samsunga in Huaweia...očitno se premalo zavedajo, da so njihovi kupci ljudje, ki cenimo svoj denar in ga ne razmetavamo zaradi marketinških obljub.
Ko bodo začeli pretiravati s ceno, jim rečem adijo.
Ko bodo začeli pretiravati s ceno, jim rečem adijo.
ivanuscha ::
Kolikor jaz razumem bo šla cena gor samo seriji Mi, ki bo tako verjetno edina prava Xiaomi serija. S tem ni nič narobe, če se bo kvaliteta še zvišala, recimo dodan IP rating ipd.
Zato bomo še vedno imeli super ugoden Pocophone in pa serijo Redmi, ki ima sedaj tudi ločen razvojni team. Namreč v načrtu je prvič Redmi telefon z top procesorjem (S855).
Mislim da so dobro zastavili zadevo in da bo izbira še večja.
Zato bomo še vedno imeli super ugoden Pocophone in pa serijo Redmi, ki ima sedaj tudi ločen razvojni team. Namreč v načrtu je prvič Redmi telefon z top procesorjem (S855).
Mislim da so dobro zastavili zadevo in da bo izbira še večja.
Sven2 ::
Prodam Xiaomi Mi6 6/128 GB Global version
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_6-85...
Telefon je črne barve, ohranjen kot nov, vedno nošen v ovitku z zaščitnim steklom. Kupljen preko aliexpress Mi global shopa pred letom in pou. Prodajam ker kupujem telefon z večjim ekranom, dela brezhibno. Cena je 200EUR. Telefon se nahaja v Brežicah, cena ni zadnja
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_6-85...
Telefon je črne barve, ohranjen kot nov, vedno nošen v ovitku z zaščitnim steklom. Kupljen preko aliexpress Mi global shopa pred letom in pou. Prodajam ker kupujem telefon z večjim ekranom, dela brezhibno. Cena je 200EUR. Telefon se nahaja v Brežicah, cena ni zadnja
keberovsky ::
Kateri telefon mi priporočate za nezahtevnega uporabnika in s ceno do 200 €.. Željeno je, da ima NFC..
Benny123 ::
keberovsky je izjavil:
Kateri telefon mi priporočate za nezahtevnega uporabnika in s ceno do 200 €.. Željeno je, da ima NFC..
Bife prek ceste
Dami ::
keberovsky je izjavil:
Kateri telefon mi priporočate za nezahtevnega uporabnika in s ceno do 200 €.. Željeno je, da ima NFC..Xiaomi, 200€, NFC
Pick two.
Bife prek ceste
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
dexterboy ::
@keberovsky, si preveril kaj tržišče; ali sploh obstaja telefon do 200 €, ki ima NFC?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
MrStein ::
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
r00k ::
Na svoj Poco sem dal miui eu ROM, pa mi je že med flashanjem nehalo zaznavati sd kartico. Ne zazna je niti na telefonu niti na računalniku, je to kakšna programska fora ? Da bi crknila ravno med igranjem in flashanjem ROMa mi je precej neverjetno.
ali3n ::
Dolgoletni uporabnik Windows mobile menja telefon (in sistem); budžed pod 300€; je Redmi Note 7 dobra izbira al se splača čakat PRO Global?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Anney ::
Sam sem iz podobnih zadev (L930, slaba beterija, 5let) šel na android, druge skoraj ni. Vzel sem H P20Pro ker sem ga dobil ugodno, je bil pa v ožjem krogu MI8 oz Mi9SE, Note 7 ima malo podhranjen precesor vendar za tekoče zdeve ok. Ne vem kaj si fural do sedaj. Jaz sem mislil predvsem na Mi9SE, vendar je na koncu prevladal Huawei (kamera+baterija).
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
950-tko imam; pa ga zadnje čase biksa (naključni reseti, se zacikla in se resetira non stop, itd.); pomemben mi je fotič, drugač precej nezahteven uporabnik (malo brskanja, telefon, kakšna navigacija itd... nič pretresljivega)
Wireless charging bi bil optimum, a tega verjetno ni v tem cenovnem razredu.
Wireless charging bi bil optimum, a tega verjetno ni v tem cenovnem razredu.
- "Rozi vidm." "S psom!"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ali3n ()
Jah, fotič, wirless charge je samo pri top end (Mi9), je pa zdaj in fast charge (meni se p20pro nafila v eni uri). Za fotič pa tukaj pogledaj, kaj ti sede. https://www.dxomark.com/category/smartp...
KTr1sk ::
Dolgoletni uporabnik Windows mobile menja telefon (in sistem); budžed pod 300€; je Redmi Note 7 dobra izbira al se splača čakat PRO Global?
Jaz sem šel iz Windows phone Lumia 640 na Xiaomi Note 3 pred slabimi 3 leti in še vedno ga uporabljam, trenutno sicer imam nadomestni telefon, ker sem si uničil vtič usb-micro, ampak še vedno je to telefon ki deluje gladko, tako da katerikoli telefon z Snapdragon 660 ali več bo deloval sigurno gladko
Vsekakor pa Global (internetaional) b20 800mhz 4g verzijo, če dosti uporabljaš internet boš imel več pokritosti,...nisem pa nikjer zasledil, če bo obstajala verzija
REdmi Note 7 pro z global verzijo...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
JocJOC ::
Pustimo ob strani zakaj, pa čeprav ga pri nas že dolgo ne prodajajo več.
Kupujem telefon Xiaomi Redmi Note 4. Kje ga lahko še najdem, po možnosti v Slo ali vsaj Evropi? Če ne drugače, ga prodajajo na Ebayu in Aliexpressu iz kitajskih koncev (vem, še carinjenje moram upoštevati).
Je kakšna razlika glede verzij? So za Evropski trg kaj drugačni (signal,...)?
Recimo: https://www.aliexpress.com/item/Origina...
Pri temu piše: "OS ----------- MIUI 8, China Version, Official Global Firmware, Support OTA update, No root"
Kupujem telefon Xiaomi Redmi Note 4. Kje ga lahko še najdem, po možnosti v Slo ali vsaj Evropi? Če ne drugače, ga prodajajo na Ebayu in Aliexpressu iz kitajskih koncev (vem, še carinjenje moram upoštevati).
Je kakšna razlika glede verzij? So za Evropski trg kaj drugačni (signal,...)?
Recimo: https://www.aliexpress.com/item/Origina...
Pri temu piše: "OS ----------- MIUI 8, China Version, Official Global Firmware, Support OTA update, No root"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JocJOC ()
Tole gledaj, Global rom: https://www.aliexpress.com/item/Origina...
Izberi DHL shipping in se izogneš carini.
Za malenkost več dobiš: https://www.aliexpress.com/store/produc...
Izberi DHL shipping in se izogneš carini.
Za malenkost več dobiš: https://www.aliexpress.com/store/produc...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
PrimozBG ::
Xiaomi Redmi Note 4X 5.5-inch 4GB RAM 64GB GLOBAL
133 EUR ( 3,8 EUR poštnina - EU Priority Line ) - je duty free
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozBG ()
Xiaomi Redmi Note 4X 5.5-inch 4GB RAM 64GB GLOBAL
sicer ne vem, zakaj kupuješ stari model, ampak če že je tole sigurno najceneje,ker ne rabiš nobenih dajatev plačevat in dobiš znotraj enega meseca (že naredil nekaj nakupov)
finkec ::
misso ::
Kaj kupiti?
Redmi note 7 (global) ali Mi A2 global?
Poglavita razlika je da ima Mi A2 manjšo baterijo? Pa stareji model?
Rabil sam za klice, sms, pa kake igrice gor igrati.
Sedaj imam Redmi note 3 pa more zamenjati
Redmi note 7 (global) ali Mi A2 global?
Poglavita razlika je da ima Mi A2 manjšo baterijo? Pa stareji model?
Rabil sam za klice, sms, pa kake igrice gor igrati.
Sedaj imam Redmi note 3 pa more zamenjati
Excavator ::
Kaj je trenutni bang for the buck? Trenutno imam RN4X, bo kmalu potrebna menjava.
Tam nekje do 300e, se najbolj splaca vzeti pocota?
Lahko dobim kaj z wireless charging+NFC za to ceno?(ni nujno)
Mogoce tudi cakanje na poco v2?
Pogoj je obsiren custom rom development.
Tam nekje do 300e, se najbolj splaca vzeti pocota?
Lahko dobim kaj z wireless charging+NFC za to ceno?(ni nujno)
Mogoce tudi cakanje na poco v2?
Pogoj je obsiren custom rom development.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Excavator ()
ivanuscha ::
Jaz Pocota ne bi zdaj več kupoval, ko je že toliko novejših modelov. Redmi Note 7 Pro pride v kratkem in je glede na ceno boljša stvar, ali pa kakšen MI9 SE... Poco F2 baje tudi že kmalu pride, bo ziher super.
r00k ::
Update za microsd; sem probal z ubuntu live in gparted pa je ne zazna, očitno je res šla po gobe. Za mixzo je še dolgo zdržala...
gregor ::
Vroča roba na manj zahtevne uporabnike...
Redmi 7 with 6.2-inch waterdrop notch screen, Snapdragon 632 and gradient body is official for 699 Yuan (~$104)
https://www.gizmochina.com/2019/03/18/r...
2 GB RAM + 16 GB storage - 699 Yuan (~$104)
3 GB RAM + 32 GB storage - 799 Yuan (~$119)
4 GB RAM + 64 GB storage - 899 Yuan (~$134)
Redmi 7 with SD632 & 4000mAh battery released for 699 Yuan ($104)
https://www.gizchina.com/2019/03/18/red...
Redmi 7 with 6.2-inch waterdrop notch screen, Snapdragon 632 and gradient body is official for 699 Yuan (~$104)
https://www.gizmochina.com/2019/03/18/r...
2 GB RAM + 16 GB storage - 699 Yuan (~$104)
3 GB RAM + 32 GB storage - 799 Yuan (~$119)
4 GB RAM + 64 GB storage - 899 Yuan (~$134)
Redmi 7 with SD632 & 4000mAh battery released for 699 Yuan ($104)
https://www.gizchina.com/2019/03/18/red...
buttcrack ::
Dami ::
Elegantn izgovor za podražitev. Kmal bojo vsi telefoni fasal "shortage"...
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Ker mi je Android tuj, še eno vprašanje za tiste, ki imate izkušnje z njim - Android One ali MIUI?
Berem o nekih oglasih pri MIUI, One verjetno tega nima?
Kolebam med MiA2 in Note7. Je Android One prednost?
- "Rozi vidm." "S psom!"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ali3n ()
Killermode ::
Ker mi je Android tuj, še eno vprašanje za tiste, ki imate izkušnje z njim - Android One ali MIUI?
oboje ima svoje prednosti in slabosti. Najboljše bo da si pogledaš kakšno youtube primerjavo obeh.
Yordi88 ::
Mika me Xiaomi Mi Pad 4 Plus. Kje ga najceneje dobiti in na kaj moram paziti?
Jaz tudi gledam, da bi ga nabavil. Trenutno sem ga našel najcenejše tukaj https://www.honorbuy.com/1521-xiaomi-mi...
264EUR Eu skladišče plus 24EUR poštnina, minus 5EUR kupon, kokar gledam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yordi88 ()
;-) ::
Danes sem kenslal narocilo za remi note 7 128gb ker se ga nebo v doglednem casu pravijo. Kako dolgo bom cakal denar?
Kje bim najhitrej dobil redmi note 7 64gb ali pocota?
Kje bim najhitrej dobil redmi note 7 64gb ali pocota?
nejcek74 ::
malo off, ampak ker lurk-am tole temo in mogoče ti pomaga:
jaz sem naredil prestop iz windows phone na huawei z njihovim EMUI in mi gre precej na živce. Komaj čakam, da dobim razlog da prešaltam na Android One, zato tudi spremljam tole temo, ker je šaomi opcija.
V glavnem, android je že tako ali tako natlačen z tisočerimi opcijami, potem pa pride še flawor proizvajalca s svojimi neodstranljivimi aplikacijami. Tako imaš na koncu 2 ali 3 identične app-e: lastnega izbranega, proizvajalčevega in po možnosti googlovega. Prav tako se ti vsi ponujajo za privzete app-e, za privzeto hrambo podatkov, za privzeto komuniciranje etc. Ob nadgradnjah se ti zna zgodit da ti (začasno) povozi tvoje nastavitve etc. Določenim app-om ne pustijo opravljati funkcije, sploh batery optimatization je nadležen. V glavnem, zame nikoli več.
https://mobitrgovina.com/izdelek/xiaomi...
Prodajajo tole global verzije ali ne? Na mishop majo samo crnega zato mi ne disi
Prodajajo tole global verzije ali ne? Na mishop majo samo crnega zato mi ne disi
NejcSSD ::
Pokličeš...
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
jaz sem naredil prestop iz windows phone na huawei z njihovim EMUI in mi gre precej na živce. Komaj čakam, da dobim razlog da prešaltam na Android One, zato tudi spremljam tole temo, ker je šaomi opcija.
V glavnem, android je že tako ali tako natlačen z tisočerimi opcijami, potem pa pride še flawor proizvajalca s svojimi neodstranljivimi aplikacijami. Tako imaš na koncu 2 ali 3 identične app-e: lastnega izbranega, proizvajalčevega in po možnosti googlovega. Prav tako se ti vsi ponujajo za privzete app-e, za privzeto hrambo podatkov, za privzeto komuniciranje etc. Ob nadgradnjah se ti zna zgodit da ti (začasno) povozi tvoje nastavitve etc. Določenim app-om ne pustijo opravljati funkcije, sploh batery optimatization je nadležen. V glavnem, zame nikoli več.
Včeraj sem naročil Xiaomi Mi A2 4/64 (146€). Upam, da "preživim" prehod brez večjih šokov.
Poročam kako bo.
- "Rozi vidm." "S psom!"
AgiZ ::
Sam uporabljam izključno LineageOS, ki je še najbolj "clean" od vseh mainstream verzij androida. Nobene navlake, nobenih neželjenih aplikacij, popolnoma clean. Priporočam.
Slaba stran:
1. ni za vse telefone (snapdragon telefoni so skoraj vedno podprti, če ne uradno, pa nekdo naredi custom rom. Huawei recimo nima snapdragona, torej avtomatično odpade)
2. naložiti tak ROM na telefon je včasih podvig za začetnike
Pri mojem Xiaomi Note 3 pri custom rom OS je bilo rečeno, da slike dela lepše na originalnem romu,..to še vedno velja tudi za ostale Xiaomi telefone?
Krajša razlaga: Google Camera si namesti, pa bodo slike, ki jih telefon naredi najverjetneje najlepše.
Daljša razlaga: Če ima telefon (Rom/driverji/...) omogočen Camera2API (ali se ga lahko omogoči skozi root), in posledično podpira Google camera port (spet samo za snapdragon, in optimiziran za model telefona), potem je taka kamera+software najverjetneje superioren vsem ostalim camera appom za ta telefon.
Vsaj trenutno je tako.
Daljša razlaga: Če ima telefon (Rom/driverji/...) omogočen Camera2API (ali se ga lahko omogoči skozi root), in posledično podpira Google camera port (spet samo za snapdragon, in optimiziran za model telefona), potem je taka kamera+software najverjetneje superioren vsem ostalim camera appom za ta telefon.
Vsaj trenutno je tako.
Fif55 ::
Google camera ni možno namestiti z google store. Potrebno je pridobiti samo .apk ali je potrebno rootat telefon ?
Danes sem dobil note 7 od mi store. Posiljanje in nakup je potekal hitro in sem zadovoljen z njihovim odzivom. Telefon je ok kaj naj recem sel sem iz galaxy s8 na note 7 torej na slabsi telefon v nekaterih pogledih.
Predvsem moti me kamera, od fotografij sem pricakoval vec...res pa je da me moti to da ima samsung tako nerealno mocne barve da bom malo rabil da se navadim.
Predvsem moti me kamera, od fotografij sem pricakoval vec...res pa je da me moti to da ima samsung tako nerealno mocne barve da bom malo rabil da se navadim.
Google camera ni možno namestiti z google store. Potrebno je pridobiti samo .apk ali je potrebno rootat telefon ?
Res je, to je predelan camera app od Google Pixel telefona. Ogromno različnih verzij za vse mogoče telefone, nekatere delajo ok z določenim modelom telefona in os-om, druge ne.
Če ima telefonov OS odklenjen Camera 2 API, potem mogoče tudi ne rabiš roota. Če ga ne, rabiš.
Malo prebrskaj https://www.xda-developers.com za navodila za tvoj telefon+rom.
Sam uporabljam to verzijo na večih telefonih, možno da je že kaka novejša/boljša, a meni se zdijo slike super.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AgiZ ()