» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
246 / 379
»»

amacar ::

Ne bluzi, med rn5 note (februar 2018) in rn7 note (sredina januarja 2019) je 1 leto razlike.

gddr85 ::

vmes pa še rn6

cresh ::

Sam zgleda rn7 hud. Če bo kul in če bo taka cena bi mogoče zamenjal za moj rn4.

facepalm ::

@amacar ok, sem zamesal med predstavitvijo indijske verzije rn5 in dejanski availability global verzije. nisem gledal dejanskih datumov ampak bolj po spominu, kdaj je bil rn5 global dobavljiv.
v tem primeru je med rn5 in rn7 11mesecev in en model vmes, med rn4 in rn5 pa 20 mesecev.
tudi ce ne dlakocepimo v tedne natancno, verjamem da razumes point..

louser ::

Saj ga ne rabis kupiti. Huawei je lani vrgel koliko? Ah, enih 6 ali 7 high end 'flagshipov'.

facepalm je izjavil:

@amacar ok, sem zamesal med predstavitvijo indijske verzije rn5 in dejanski availability global verzije. nisem gledal dejanskih datumov ampak bolj po spominu, kdaj je bil rn5 global dobavljiv.
v tem primeru je med rn5 in rn7 11mesecev in en model vmes, med rn4 in rn5 pa 20 mesecev.

Med rn4 note (januar 2017) in rn5 pro (februar 2018) je tudi 1 leto, tako da ;). 1 leto je itak nek normalen cikel za vse proizvajalce (samsung, apple, pixel...). Razen verzijo 6 so nespretno vtaknili vmes, ampak itak ne prinaša nič novega.

sm4rt4ss ::

amacar je izjavil:

facepalm je izjavil:

Med rn4 note (januar 2017) in rn5 pro (februar 2018) je tudi 1 leto, tako da ;). 1 leto je itak nek normalen cikel za vse proizvajalce (samsung, apple, pixel...). Razen verzijo 6 so nespretno vtaknili vmes, ampak itak ne prinaša nič novega.

Razen Sonya, ki meče ven flagshipe na pol leta. xD

amacar je izjavil:

facepalm je izjavil:

ne vem od kod ti podatki ampak ce se ze gremo v detajle je rn4 izsel junija 2016. rn4x je izsel v zacetku 2017 in kasneje se rn4 global.
ce gledamo first release rn4 (junij 2016) in rn5 (februar 2018), je 20 mesecev razlike.
ce gledamo global release rn4 (okoli aprila 2017) in rn5 (okoli aprila 2018) pa je res samo leto razlike.
januarja 2017 so izdali le rn4(x) s sd625 SoCom.
ampak vseeno se vidi pospesen launch modelov pri Xiaomiju, ker so v enem letu izdali 2 redmi note seriji telefonov.

Gledal sem na gsmareni, pa poglejmo iz wikipedije:
Redmi Note 2: August 2015 (Xiaomi Redmi Note 2 @ Wikipedia )
Redmi Note 3: November 2015 (Xiaomi Redmi Note 3 @ Wikipedia )
Redmi Note 4: June 2016 (Xiaomi Redmi Note 4 @ Wikipedia )
Redmi Note 5: February 2018 (Redmi Note 5 @ Wikipedia )
Redmi Note 6: September 2018 - available November 2018 (https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_n... )
Redmi Note 7: January 2019

Torej glede na datume lahko sklepamo, da naključno mečejo modele ven, vedno z razmakom manj kot 1 leto, izjema je rn4->rn5.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

Verjetno je rn4 toliko zdrzal zaradi popularnosti.
V tistih casih je imel super p/p. Rn5 in 6 nista bila bistveno boljsa, da bi opravicila menjavo in so zato hitro izdali naslednika.
Rn7 pa je ze druga zgodba. Zna bit novi "rn4".

Prihaja sd675 kot menjava 660 in pa 710 v uveljavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: louser ()

finkec ::

Treba it s trendom, waterdrop display itd. Zdaj vsi tekmujejo kdo bo mel boljši body to screen ratio.

misso ::

trenutno imam redmi note 3, kaj svetuje za zamenjavo ali naj še malo počakam? Baterija mi zdrži 1 dan ko sem pa zunja okol 0 stopinj pa mi jo celo pobere v roku 4 ur

Uporaba: srfanje, navigacijo in gmail kaj več pa neuporabljam.

telefon uporabljam od maja 2016

Počakaj na Note 7, izgleda da bo ugodnejši kot Note 6 Pro, če ne, bojo pa tudi cene Note 6 Pro padle potem.

Besna Glista ::

mi5 pro, je kakšna rešitev, da telefon ne bi imel problemov z pridobivanjem/preklapljanjem omrežja?

Killermode ::

Besna Glista je izjavil:

mi5 pro, je kakšna rešitev, da telefon ne bi imel problemov z pridobivanjem/preklapljanjem omrežja?

Načeloma moj nima problema ztem,
So pa možne rešitve:
1: ponastavitev na tovarniške nastavitve
2: menjava ROM-a za EU rom
3: menjava Sim
4: menjava operaterja
5: menjava telefona

stara mama ::

Besna Glista je izjavil:

Sicer za Redmi Note 4x, ampak prej mi ni telefon nikoli delal na 4G, tako da sem že to odmislil.
Po dveh letih po posodobitvi na MIUI 10 pa lepo dela :) (Telemach, ni B20)
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Besna Glista ::

Killermode je izjavil:

So pa možne rešitve:

1. ponastavil 3x - ne pomaga
2. to imam v planu še naredit
3. 3 različne simke - ne pomaga
4. dva različna operaterja - ne pomaga
5. menjava telefona - najverjetnejši scenarij...

Istočasno sta bila kupljena 2 enaka telefona. En dela BP, drugi hebe u pm..

Dimnik ::

stara mama je izjavil:

Besna Glista je izjavil:

Sicer za Redmi Note 4x, ampak prej mi ni telefon nikoli delal na 4G, tako da sem že to odmislil.

Nima veze z posodobitvijo, telemach ima lte, tudi drugi band oz frekvenco ne samo b20, zato ti tam dela lte

roberto1 ::

Dimnik je izjavil:

stara mama je izjavil:

Besna Glista je izjavil:

Nima veze z posodobitvijo, telemach ima lte, tudi drugi band oz frekvenco ne samo b20, zato ti tam dela lte

1800mhz (band 3) vklapljajo pospešeno,tako da v poseljenih območjih boš imel zmeraj LTE. Vsi kitajci pa imajo ta band.

btw. Aliexpress že ima listan Note 7. Cene so nekako takole:
32gb 179€
64gb 225€
6/64 250€
+ Poštnina seveda. Zanimivo bo videt, če bodo izdali global verzijo.
Someday never comes!

Master_Yoda ::

Heh a ni bila cena najcenejsa okoli 150 USD ? ALi je to samo "First adopter tax"?
Dovie'andi se tovya sagain.

stara mama ::

Dimnik je izjavil:

stara mama je izjavil:

Besna Glista je izjavil:

Bil sem v centru mest in tudi direkt pod oddajnikom, kjer bi naj imeli 1800mhz, pa ni nikoli hotelo delat, zato sem že takrat obupal.
Zdaj pa suprajz.
Ekologija™ in Trajnost™

Klamzi ::

Gledam na goldway črno China verzijo z Official Global ROMom za 313€, ki se pa od Global verzije razlikuje le v polnilcu, ali pač? Vse važne frekfence podpirata oba kolk vidim...

MAX34216 ::

Kupujem Xiaomi Mi Max 3.
Je kdo zasledil kje kakšen dober deal? Na Goldwayu preko dhl pride 244eur...

hvala.

Zico44 ::

MAX34216 je izjavil:

Kupujem Xiaomi Mi Max 3.

hvala.

Na Gearbestu sem zanj z neko kodo pred dvema mesecema plačal 202 EUR. Je pa trajalo zelooo doolgo da sem ga dobil.

hotlips ::

Besna Glista je izjavil:

Killermode je izjavil:

So pa možne rešitve:

1. ponastavil 3x - ne pomaga
2. to imam v planu še naredit
3. 3 različne simke - ne pomaga
4. dva različna operaterja - ne pomaga
5. menjava telefona - najverjetnejši scenarij...

Istočasno sta bila kupljena 2 enaka telefona. En dela BP, drugi hebe u pm..

Imam isti note 5 pro global model in sem bil tudi pred kartkim opozorjen, da sem večkrat nedosegljiv, nakar ko malo pogledam, če je vse ok s telefonom naenkrat dobim sms z obvestilom o zgrešenih klicih, sem pa na A1, vendatr to pomoje ni problem.
Sam sem spremenil v nastavitvah SIM, da telefon preferira 3G namesto LTE omrežje in od takrat nisem več zaznal težav.

LP

IcyFox ::

Ima kdo kakšne izkušnje z Mi 8 Lite? Mi je zelo simpatičen oblikovno, po specih pa tudi ne izgleda slabo...

soncee1 ::

IcyFox, daj mi razloži kaj pomeni da ti je MI 8 LITE simpatično oblikovno oblikovan. Matr, meni se zdijo oblikovno vsi telefoni enaki ?

Mi8 lite pa le ni "kot vsi ostali" (npr Note5/6, mi a2 itd..).

flameir ::

Kdo ve, kok pride na sevrsiu menjava ekrana oz. počenega stekla (sam LCD je ok) na MI A2 Lite?
Sem gledu kako nardiš sam, pa se mi zdi preveč kompliciran.

Killermode ::

hotlips je izjavil:

Imam isti note 5 pro global model in sem bil tudi pred kartkim opozorjen, da sem večkrat nedosegljiv, nakar ko malo pogledam, če je vse ok s telefonom naenkrat dobim sms z obvestilom o zgrešenih klicih, sem pa na A1, vendatr to pomoje ni problem.
Sam sem spremenil v nastavitvah SIM, da telefon preferira 3G namesto LTE omrežje in od takrat nisem več zaznal težav.

LP

Ubistvu imam podoben problem na A1 v službi, sicer z A1, signal mi kaže poln vendar klici in internet ne delujejo. S strani A1 so potrdili problem na njihovem omrežju. Smo pa preverili tudi na drugih telefonnih drugih proizvajalcev z SIM od A1. Vsi isti problem.
Zgleda, da ima A1 nekaj stolpov z zelo dobrim signalom, ki niso dejansko povezani v omrežje :S

flameir je izjavil:

Kdo ve, kok pride na sevrsiu menjava ekrana oz. počenega stekla (sam LCD je ok) na MI A2 Lite?
Sem gledu kako nardiš sam, pa se mi zdi preveč kompliciran.

Sam nisem našel servisa, ki bi to naredil pod 50€ + strošek digitizerja.
Raje menjaj sam LCD z Touch steklom skupaj. cca 15min dela(+ čas pošiljanja od koder pač naročiš). ponavadi osnovno orodje pride zraven.
Menjal na Redmmi 3, redmi 3s, RN 4 ter RN5.

Zgodovina sprememb…

Dimnik ::

IcyFox je izjavil:

Ima kdo kakšne izkušnje z Mi 8 Lite? Mi je zelo simpatičen oblikovno, po specih pa tudi ne izgleda slabo...

Ga imam oz moja hčerka. Telefon je res tanek proti rn5, majhen notch proti pocotu in mi8, kamera malce boljša od rn5, sd660 hiter kot se spodobi...drugače pa vprašaj

frfr ::

MAX34216 je izjavil:

Kupujem Xiaomi Mi Max 3.

hvala.

GB ga ima za 223,50eur in brezplačnim priority line....

IcyFox je izjavil:

V uporabi kakšna 2 tedna, solidna zadeva, zelo tanek in lahek. Baterija ni tako dobra kot pri recimo pocophone, ampak komot za 1 dan (med 6 in 7 ur sot). Zaslon je ok, kamera je precej dobra ob sprejemljivi svetlobi, signal in sprejem je ok. Skratka za tam cca 200 in nekaj € bi rekel da trenutno boljši nakup. Po ničemer ne izstopa, pa tudi nič ni napak s telefonon.
Someday never comes!

VanGog ::

A kdo uporablja kakšen custom ROM na Mi8, ki je kolikor toliko stabilen?
Ta miui mi nikakor ne sede.

LP

Excavator ::

Bi bil kateri flagship ekvivalenten pocotu po ceni in specsih, 3.5 jack ni nujen, namesto tega bi raje videl nfc. Budget tam okoli 300e, pogoj je tudi opcija stabilnih custom rom-ov.

Excavator je izjavil:

Bi bil kateri flagship ekvivalenten pocotu po ceni in specsih, 3.5 jack ni nujen, namesto tega bi raje videl nfc. Budget tam okoli 300e, pogoj je tudi opcija stabilnih custom rom-ov.

to obstaja?;))

poco trenutno nima konkurence. karkoli bos dobil za 300€ bo imelo slabsi chipset ali sibkejso baterijo. vecinoma pa kar oboje.

ce ti ni pomemben raw performance, lahko pogledas za kaksnim telefonom s sd710 chipsetom ali pa kaksen lanski flagship.

Excavator je izjavil:

Če se stegneš še par 10€, si lahko omisliš Mi8 ali pa Mix2(s), karkoli drugega ekvivalentnega pa v tem price rangeu ne boš našel. Namreč 300€ je cena midrangerjev, kamor neupravičeno štejejo pocophone. Če pa bi rad flašal, pa zaradi veliiega izbora custom romov, sploh kaj drugega kot Xiaomi ne glej. Pri Kirinu si zaklenjen, Nokie pa imajo tako ali tako skoraj pure Android. Kar ostane (Meizu, Lenovo, Nubia itd) pa softwarsko niti približno ni na nivoju.
Someday never comes!

MAX34216 je izjavil:

Kupujem Xiaomi Mi Max 3.

hvala.

Na banggoodu je cca 210€ s poštnino (Priority Line) vred (koda: 1BGMax3).

Note 7 bo imel tudi Pro verzijo s Sony-jevo 48 mp kamero kot jo ima Huawei Nova 4. Naj bi bil najavljen februarja, za Kitajsko novo leto.

w4nkst4 ::

xiaomi black shark 8g 128gb za 350e se mi zdi najbols deal...ma kdo tega? mnenja?

dexterboy ::

finkec je izjavil:

Note 7 bo imel tudi Pro verzijo s Sony-jevo 48 mp kamero kot jo ima Huawei Nova 4. Naj bi bil najavljen februarja, za Kitajsko novo leto.

Jaz sem kupil RN6 pro kakšen mesec nazaj. In bil zeeeelo presenečen nad rezultati. Zdej ne vem, kdo koga v glavo :(
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Stari maček ::

Zanimiva razlaga novih fototipal:
https://tehnozvezdje.si/honor-view-20-i...

GeForce GTX ::

Kaj menite o Xiaomi Mi 8 Lite?

MrStein ::

Stari maček je izjavil:

Zanimiva razlaga novih fototipal:
https://tehnozvezdje.si/honor-view-20-i...

Kaj za vraga je "potegnjena polna visoka ločljivost"?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

kanarin ::

Popravite me če narobe razumem - Xiaomijev nov telefon za 150 EUR (RN7) naj bi kao imel isti photo senzor kot prihajajoči Samsung Galaxy S10 - link ?!?

ivanuscha ::

Možno, izgleda da res. Lahko pa da Samsung proizvaja več verzij 48mp tipala..?

;-) ::

Rn7 je ze mozno kupit? Kje?

Se JD ga ima komaj v prednarocilu (ce prav razumem)...

15.1 naj bi bil release
««
246 / 379
»»