Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
lopov ::
bmwwww ::
antonija ::
Prizoomaj in opazuj artefakte, sum na temnih delih, fejk HDR na luckah (kjer bi pac moralo biti "prezgano"), itd.
Da ne bo kdo narobe razumel: pocophone ni nic slabsi v tem od drugih, to je posledica zelo zanic optike (ker dobre optike pac ne mores stlacit v tistih nekaj mm kolikor je na voljo v telefonih) in majhnega senzorja. Pa seveda "pametne" obdelave fotografij po enem in istem receptu ali dveh.
Da ne bo kdo narobe razumel: pocophone ni nic slabsi v tem od drugih, to je posledica zelo zanic optike (ker dobre optike pac ne mores stlacit v tistih nekaj mm kolikor je na voljo v telefonih) in majhnega senzorja. Pa seveda "pametne" obdelave fotografij po enem in istem receptu ali dveh.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
urbecar ::
lopov ::
Hoj,
dobil sem sicer delujoč Redmi 4X, a je potrebno zamenjati kompletno sprednjo stran. Takole zgleda:
Kakšno priporočilo kje oz. pri kom nabaviti?
Thx,
b.
Aliexpress, če se ne mudi pretirano.
Ne mudi se, je pa izbira kar velika in vse, kar sem dosedaj pogledal je tako-tako.
Rabim komplet (okvir, zaslon, digitizer) in po odzivih sodeč praktično ni razlike med tistim za 15 in tistim za 25 USD -- povsod so problemi kako sede v ohišje, ponekod seva svetloba spodnjih gumbov, sprane barve oz. manj svetel zaslon ... Skratka, loterija :/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Excavator ::
Na micro usb port mi je prislo nekaj kapljic vode, zdaj polni samo pod enim kotom. Priporocilo, kje nabaviti nov charging board v EU? Gre se za Redmi Note 4X.
Se mi bolj splaca zaspajkati nov port?
facepalm ::
Na micro usb port mi je prislo nekaj kapljic vode, zdaj polni samo pod enim kotom. Priporocilo, kje nabaviti nov charging board v EU? Gre se za Redmi Note 4X.
dobis ga za okoli 3eur na aliexpress (sem sam kupoval). preden narocis pa mores odpret telefon in pogledat kaksen imas priklop flat kabla, ker sta 2 razlicni verziji (wide, narrow).
Stari maček ::
antonija ::
Na micro usb port mi je prislo nekaj kapljic vode, zdaj polni samo pod enim kotom. Priporocilo, kje nabaviti nov charging board v EU? Gre se za Redmi Note 4X.Did you try putting it in rice?
Sorry, nisem mogel da nebi napisal
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
jakapaka ::
ching, chang, chong...
https://sparrowsnews.com/2019/01/07/red...
na tak način skor nobenga današnjega telefona neboš poškodoval ... dej raj 40 cm drope na beton pa bomo vidli kolk je vzdržliv xD
pojejo ::
živjo. je kakšen uporabnik oz. ima kdo izkušnje z mi a2 ? predvsem me zanima koliko časa zdrži baterija v praksi ? hvala.
glede baterije.. je povprecna. ce me spomin ne vara, sem dosegal cca 7h sot in polnil na cca 1.5 dni.
ti pa priporocam da pocakas na redmi note 7 serijo, katera bo imela isti SoC.
Namrec MIUI je (vsaj na xiaomijih), dosti bolj odziven/dodelan kakor Android One. Pa se updatei so bolj azurni.
ti pa priporocam da pocakas na redmi note 7 serijo, katera bo imela isti SoC.
Namrec MIUI je (vsaj na xiaomijih), dosti bolj odziven/dodelan kakor Android One. Pa se updatei so bolj azurni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
pixelzgaming ::
Hoj,
dobil sem sicer delujoč Redmi 4X, a je potrebno zamenjati kompletno sprednjo stran. Takole zgleda:
Kakšno priporočilo kje oz. pri kom nabaviti?
Thx,
b.
Aliexpress, če se ne mudi pretirano.
Ne mudi se, je pa izbira kar velika in vse, kar sem dosedaj pogledal je tako-tako.
Rabim komplet (okvir, zaslon, digitizer) in po odzivih sodeč praktično ni razlike med tistim za 15 in tistim za 25 USD -- povsod so problemi kako sede v ohišje, ponekod seva svetloba spodnjih gumbov, sprane barve oz. manj svetel zaslon ... Skratka, loterija :/
Sem kupil dva replacement screena za Redmi Note 3, enega od sellerja cui1873 Store in enega od iRedberry Store. Prvi je bil za 16.88 USD, drugi za 21.68 USD. Tisti ta prvi je bil v sončni svetlobi neuporaben, nisem videl nič na max brightness. Ekran se je tudi sam občasno stiskal. Video TUKAJ. Tisti ta drugi screen sem mel v uporabi samo kak dan, potem sem telefon prodal. V sončni svetlobi dosti boljše viden (vseeno manj kot original a ne dosti slabši), touch issues nisem zaznal. Priporočam da kupiš nek screen ki ima dosti reviewov (ne gledaj po večjih ocenah temveč raje preberi reviewe med 2 in 4 zvezdicami, kjer folk ponavadi dejansko napiše kakšno je delovanje, ne samo 5* ker je zadeva dejansko prišla do njih.)
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine
sm4rt4ss ::
Ok, en problem. Punca ima nov Mi A2 Lite...iiiiin...ratalo ga ji je polit s cedevito...oz. bolj namočit in sicer spodnji del, tam, ko so reže od zvočnika. Zdaj sva ga takoj ugasnila in vrgla v riž. Telefon je delal normalno, edino zvočnik je bil mrtev, za spodnji mikrofon in micro usb priklop pa še ne vem. Kakšen je postopek v primeru, da zvočnik in mikrofon ne delata več? Razumem, da bo izvengarancijsko popravilo. Telefon je bil kupljen na MiShop.si.
Zdaj pač druga ni, kot pa počakat par dni in upat na najboljše.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sm4rt4ss ()
Excavator ::
Ok, en problem. Punca ima nov Mi A2 Lite...iiiiin...ratalo ga ji je polit s cedevito...oz. bolj namočit in sicer spodnji del, tam, ko so reže od zvočnika. Zdaj sva ga takoj ugasnila in vrgla v riž. Telefon je delal normalno, edino zvočnik je bil mrtev, za spodnji mikrofon in micro usb priklop pa še ne vem. Kakšen je postopek v primeru, da zvočnik in mikrofon ne delata več? Razumem, da bo izvengarancijsko popravilo. Telefon je bil kupljen na MiShop.si.
Ce ne bi imel problema telefon sam odpreti, lahko menjas tisti charging circuit board+speaker, na Aliexpressu stane cca. 10e?, mas pa za dol vzet ohisje, odvit par vijakov in sneti kable.
2 leti nazaj sem naroceval preko Goldway-a s kodo GW-EUsupport. Je se ta deal vedno aktualen?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Excavator ()
user-pass ::
roberto1 ::
Ne vem, če je pametno ga poskušat dat polnit, ker ti lahko potencialno scvre še kaj drugega. Charging port oz. ta spodnji mainboard je kot zgoraj omenjeno, mogoče nabavit za par €. Zamenjava tudi ni problematična. Jaz bi naročil iz alija čimprej, ker bo dostava kar trajala.
Kar se nadaljnje garancije tiče, se bo videlo da je telefon bil odprt, saj so na vijakih oranžne nalepke.
Someday never comes!
gregor ::
Jutri bi naj bil predstavljen Redmi note 7. Z kar 48 mp kamero.
To bo prvi Redmi telefon, ki ne bo več spadal pod xiaomi. Redmi je sedaj samostojna blagovna znamka.
LP
To bo prvi Redmi telefon, ki ne bo več spadal pod xiaomi. Redmi je sedaj samostojna blagovna znamka.
LP
Generton ::
Pozdrav,
Kupil sem Xiaomi POCOPHONE F1 in imam z njim sledeco tezavo. V primeru, da ga prizgem in zazenem brez sim kartice, telefon deluje normalno, ko pa vanj vstavim sim kartico (lahko je telefon ze prizgan, ali pred zagonom) le-ta preneha delovati oz. Popolnoma zmrzne. Se komu kaj svita kaj bi to lahko bilo? Hvala za pomoč :)
Kupil sem Xiaomi POCOPHONE F1 in imam z njim sledeco tezavo. V primeru, da ga prizgem in zazenem brez sim kartice, telefon deluje normalno, ko pa vanj vstavim sim kartico (lahko je telefon ze prizgan, ali pred zagonom) le-ta preneha delovati oz. Popolnoma zmrzne. Se komu kaj svita kaj bi to lahko bilo? Hvala za pomoč :)
6151 ::
MIX 2S in MI8 sta dobila nekaj dni nazaj 960FPS slow motion in pa night mode, če še kdo ni posodobil ;)
Konlov ::
Slike na TV: je tole varno naložiti: https://dlna-player.apk.cafe/xiaomi/red...
Tole mi ne deluje. Kako pa vi slike iz telefona gledate na TV ki ima dlna?
bmwwww ::
Pozdrav,
Imam Pocota, ampak brez težav. Katero regijo imaš nastavljeno? Probaj Italijo al pa Belgijo nastavit.
Dimnik ::
MIX 2S in MI8 sta dobila nekaj dni nazaj 960FPS slow motion in pa night mode, če še kdo ni posodobil ;)
Posodobil včeraj, ja opazil novost...
Pozdrav,
Probaj drugo simko vstavit, če imaš možnost
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
louser ::
isto ko vw grupa
In ravno toliko, kot je samostojna OnePlus znamka.
Ter Pocophone.
In Honor.
Ter Realme.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()
UPDATE: Telefon po enem dnevu v rižu dela normalno. Zvočnik dela, usb port dela, mikrofon dela. Je pa res, da je nardila paniko in da sem zdaj zvedel, da je bilo samo par kapljic na ovitku in da zvočnik ni delal, ker je na instagramu v paniki nekaj narobe stisnila. #smh
Aja, A1 ima Mi Mix 2s po odprodajni ceni.
https://www.a1.si/telefoni/xiaomi-mi-mi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sm4rt4ss ()
Stari maček ::
Pozdrav,
V kateri reži pa imaš kartico? Pa z drugo simko probaj.
DePalmo ::
renofkinja je izjavil:
ima kdo izkusnje z mishop.si iz gorice?
Nisem vedel da so iz Gorice ... Sem kupil od punce telefon in nato še zaščitno steklo, brez problemov. Garancije pa še nisem uveljavljal, tako da o tem ne morem kaj reči.
renofkinja je izjavil:
ima kdo izkusnje z mishop.si iz gorice?
Naročil 20.12.18 zvečer (četrtek), dobil 24.12.18 (poedeljek) ob 13h. Brez problemov.
gregor ::
Xiaomi Mi Mix 3 review
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix_...
--------
[UPDATED] Redmi Note 7 announced with a fully-optimized SD660 SoC for 999 Yuan ($147)
https://www.gizchina.com/2019/01/10/red...
Is the new Redmi Note 7 worth the 999 Yuan ($147) launch price?
https://www.gizchina.com/2019/01/10/is-...
--------
[UPDATED] Redmi Note 7 announced with a fully-optimized SD660 SoC for 999 Yuan ($147)
Kolikor vem mishop.si ni uraden uvoznik, tako, da bi se ga sam osebno izogibal.
Drugac pa POCO z drugo simko dela bp. :D
Xiaomi Mi Mix 3 review
--------
Jao, 6.3". Spet en tv daljinc od telefona. Če bi Xiaomi nardil telefon med 4,5 in 5" s 6xx procesorjem in 3000mAh baterijo bi ga kupil takoj.
Kolikor vem mishop.si ni uraden uvoznik, tako, da bi se ga sam osebno izogibal.
Ne bluzit, poslujejo že nekaj časa, 2 leti garancije.......zaradi mene, če ga na črno uvažajo iz bosne...sicer se pa masovno kupuje iz kitajske, tam so sigurno vsi uradni trgovci....zakaj eni nekaj na pamet...
buttcrack ::
Xiaomi Mi Mix 3 review
--------
Jao, 6.3". Spet en tv daljinc od telefona. Če bi Xiaomi nardil telefon med 4,5 in 5" s 6xx procesorjem in 3000mAh baterijo bi ga kupil takoj.
vzemi v zakup, da 2 leti stari telefoni s 5" ekranom, so imeli precej materiala okoli dejanskega ekrana, danes je skoraj povsod ekran po celi površini in je 5" skoraj enako 6" :)
louser ::
radmannsdorf ::
REDMI NOTE 7
Tečno prehitri so že s temi izdajami. Konec leta bo že RN 10 ... ahhh ...
dokler ne trpi support, lahko izdajo vsak teden nov telefon:)
skoda, da ga niso predstavili en mesec prej. je taman, kar sem iskal (A2 z miui in vecjo baterijo).
skoda, da ga niso predstavili en mesec prej. je taman, kar sem iskal (A2 z miui in vecjo baterijo).
Nwm kdo pametuje, ampak edini uradni uvoznik je venkon-tehnix, od katerega lahko kupis izdelke na telemachu, A1 in Linksu ... tak, da jaz ne bluzim, to so samo dejstva.
Tvoja dejsta.....
Glej meni je vseeno uradni-neuradni-kitajski..glavna je cena in podpora....
Glej meni je vseeno uradni-neuradni-kitajski..glavna je cena in podpora....
finkec ::
radmannsdorf je izjavil:
REDMI NOTE 7
Saj vsi proizvajalci izdajo telefone kot po tekočem traku vsako leto, kako smo lahko že na Galaxy in iPhone 10.
Pri Xiaomiju je "vsak mesec nov model", more likely.
Med predstavitvijo rn4 in rn5 je bil cca 1.5 year gap.
Med rn5 in rn7 pa pol leta.
Med predstavitvijo rn4 in rn5 je bil cca 1.5 year gap.
Med rn5 in rn7 pa pol leta.