» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
238 / 379
»»

antonija ::

Ce ima obstojeci adapter ustrezne karateristike za Quick charge, ki ga tvoj telefon podpira, je kable irelevanten.

Ce pa zelis najhitrejse polnjenje kar ga telefon omogoca, moras pa preverit na adapterju ali zmore telefonu dostaviti dovolj "juice-a". Kabel je pa spet irelevanten, samo da so konektorji na obeh straneh pravilni.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

buttcrack ::

afaik so tudi kabli različni... pomoje ne gre preko vseh npr 3A...

vsaj sam imam 3 različne USB-C in gre preko istega adapterja različno "juieca"

100% je odvisno od kvalitete kabla, saj spravit 3A (velik tok) pri 5V (mickena napetost) ni tako lahko, ce ima kabel kot tak prevelik upor.

Amapk vezje, ki regulira, koli stroma bo potegnilo, je IMO v telefonu, tako da tisti "polnilec" v steni je samo adapter, kabel pa pac zmore kolikor zmore. Telefon se pa odloci kaj bo "potegnil", in na koncu "vzame" tisto kar mu adapter+kabel lahko ponudita.

JamesBond ::

bmwwww je izjavil:

JamesBond je izjavil:

bmwwww je izjavil:

JamesBond je izjavil:

Mene pa zanima, a je kater xiaomi (lahko tudi katera druga znamka, če ni xiamoi) boljši od galaxy s8 v rangu 300 - 400€ (raje manj)?

Mi8, poco

Hm, pocophone je edini, ki sem ga do sedaj gledal kot alternativo, pa se mi ne zdi lahka odlocitev.. Ima sicer malo boljsi cpu in ram, ostalo pa ima s8 vse boljse.. Zaslon, kamera, slusalke, vodoodporen pa.se kaj. Tezka.

Cpu, ram, grafika, baterija. 8 ima amoled zaslon, to pa je tud vse. A se misis potapljat z njim da mora bit vodoodporen? :-) jaz nisem bil dolgo v dilemi, zdaj pa mi sploh ni zal da sem vzel pocota. Dsnes sem se dobil redmi note 6pro za mamo. Zgleda malenkost vecji.

Kul. Zdaj sem šel malo raziskovat kam se da portat gcam in vidim, da so kitajci ful bolj podprti out of the box od recimo samsunga. To se mi zdi zelo dobra prednost v bistvu. Ve kdo z glave mogoče, kateri kitajci v tem cenovnem rangu imajo dober gcam port? Da se enostavno namesti pa da dobro dela, tudi v temi, portrait mode itd.?

tebodi ::

Tomson je izjavil:

@flameir:
64GB verzijo sigurno, 128GB bo okoli 270€, mogoče še kakšen € manj, je pa že danes dobra opcija:
Xiaomi Pocophone F1 Global 6/128GB s kodo: GBMPBF3 za 275€

Hvala, sam boljše še nisem supel zaslediti. Vendar se nisem odločil, 5 tednov mi je predolgo (3-5 oz. 15-25 delovnih dni), pa me preveč skrbi še carinski postopek (brez garancij).

HitraSperma je izjavil:

Bom kar tukaj vprašal - imam telefon s USB-C konektorjem - lahko samo dokupujem USB-C kable in da jih priključim v obstoječe adapterje (s tem zamenjam mini-usb kable). Da ne bom za brezveze kupoval polnilne adapterje, ampak samo USB-C kable?

USB-C je pravzaprav katastrofa, ker so vse zmešali in (skoraj) nič ni 100% zagotovljeno. (Ne bi se spuščal v podrobnosti, navajam okvirno.)
Odvisno tudi od dolžine kabla in "kvalitete" kontakta. Vedno velja vprašat prodajalca, če podpira, kar želiš koristiti - QCx...
Če je celotno zaporedje elementov "na meji", lahko kdaj laufa, kdaj ne. Sam tako po možnosti odklopim in še enkrat priklopim, potem pa "čudežno" gre na QC hitrost.

Konlov ::

Redmi 4x:
Sinhronizacije pošte na gmailu nikako ne uspem avtomatizirati. Privat gmail račun se normalno sinhronizira, ta delovni, ki ga upravlja firma, pa ne. Tudi do par dni ne naloži pošte.
Imam xiaomi, sodelavcem na drugih androidih deluje bp.
Ps: še tu, ko ste x profiči...

MrStein ::

buttcrack je izjavil:

afaik so tudi kabli različni... pomoje ne gre preko vseh npr 3A...

vsaj sam imam 3 različne USB-C in gre preko istega adapterja različno "juieca"

Ja, to je odvisno. Ni vsak kabel "enak".
Imam ene (sicer USB tip A-B), katerih obnašanje je že na meji verjetnega... :P
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Stari maček ::

Med kabli so ogromne razlike. Imam USB merilnik toka in sem testiral nešteto napajalnikov in kablov. Le redki dosegajo nazivne obremenitve.

sočan ::

Ima kdo kakšno dobro informacijo kje najugodneje kupiti "
Xiaomi Redmi Note 5 Global Version " ??

Hvala.lp

flameir ::

@Thomson

Pocofon 64/128 in mi band 3 - se da dobit kašne kode? HVALA!

Dimnik ::

Poglej v temo gearbest

Stari maček ::

flameir je izjavil:

@Thomson

Pocofon 64/128 in mi band 3 - se da dobit kašne kode? HVALA!

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...

louser ::

Stari maček je izjavil:

Med kabli so ogromne razlike. Imam USB merilnik toka in sem testiral nešteto napajalnikov in kablov. Le redki dosegajo nazivne obremenitve.

Izbereš nek zanesljiv z USB PD standardom kompatibilen kabel. Nekaj, kar zmore malce več kot tistih ušivih 20W in si IMO polrit za par let.
Res pa je, da tak kabel ne stane 5 ali 10 evrov.

PS Nek safe buy je Nintendo Switch polnilec.
Ali pa karkoli, kar zna polniti tudi prenosnike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: louser ()

PrimoZ_ ::

Xiaomi Redmi 6A 2GB ram 16GB flash, kako se to obnese ?
Rabim en telefon za malo brskat po netu in gledat YT. iščem pa nekaj poceni česar ne bo zares škoda.

Kako se to kaj obnese proti Xiaomi Mi A1 Android One ?

gddr85 ::

glede na hitrost/odzivnost ziher slabše kot A1
..bolje potem en redmi s2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

PrimoZ_ ::

To je pričakovano.
Ampak koliko slabše ? Malo slabše al je neuporabno počasi ?

Torej redmi S2 naj bi bil bolša opcija Redmi 6A ?

gddr85 ::

Ne vem, poglej na yt kak review/bench telefona, če iščeš čim ceneje (normalna uporaba, browsanje, yt..) bo tud 6A ok, sicer pa za mal več še najbolje en redmi 5 plus, razen če iščeš stock android in dobiš kje ugodno A1.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

Sem že prej omenil:
Po moje je najbolj smiselno, da v "spodnjem" razredu vzameš najaktualnejši model, kjer se npr. odločiš predvsem glede zunanjih dimenzij.
Sicer omenjenih 2GB ram-a se bo sedaj že kar poznalo na počasnejšem delovanju. Za razliko dodatnih... 20-30 EUR(?) bolje vzeti zadnji model, ki prinese boljši zaslon (HD), vsaj 3GB rama in 32 GB prostora.

barrels ::

Redmi Note 6 Pro ali Mi 8 Lite? Je sploh kakšna bistvena razlika za teh ~40€ razlike poleg procesorja in priključka za polnjenje?

pixelzgaming ::

barrels je izjavil:

Redmi Note 6 Pro ali Mi 8 Lite? Je sploh kakšna bistvena razlika za teh ~40€ razlike poleg procesorja in priključka za polnjenje?

Note ima malo večjo baterijo (4000 mAh proti 3350 mAh)
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine

dexterboy ::

Edino prednost Mi 8 Lite vidim zgolj v tem, da je čisti Android sistem, nič drugega...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Wonder ::

Si malo zamešal za Mi A2 (lite). Mi 8 so vsi MIUI.

facepalm ::

dexterboy je izjavil:

Edino prednost Mi 8 Lite vidim zgolj v tem, da je čisti Android sistem, nič drugega...

Pri A2 je Android One zal pomanjkljivost.

Djuro ::

Za ženo kupujem Pocophone F1 ... mi kdo namigne kje se ga splača kupit, ker pri nas so cene okol 350€ ... kar se mi zdi ein bischen tumač (tm).

Tenkju.

Bye ::

Poglej na GearBest oz. AliExpress.

Djuro je izjavil:

Za ženo kupujem Pocophone F1 ... mi kdo namigne kje se ga splača kupit, ker pri nas so cene okol 350€ ... kar se mi zdi ein bischen tumač (tm).
Tenkju.

Kot rečeno, vredno je počakati nekaj dni, da Tomson najde kakšno special ceno.
Sicer pa je Poco F1 res izjemno dobra varianta za vsako ceno okrog 300 EUR, edino to, da nima OIS je primerljiva slaba točka.

blackbfm ::

Ce je v tujini 300 (+postnitna) in tu 350.. Cej to too much, bo treba pocakat dve leti, pa bos prisparal mogoce se 150eur

bmwwww ::

blackbfm je izjavil:

Ce je v tujini 300 (+postnitna) in tu 350.. Cej to too much, bo treba pocakat dve leti, pa bos prisparal mogoce se 150eur

300eur je 128/6 v tujini, pri nas pa 64/6.
Jaz dal 285eur za 128 verijo

milos621 ::

Poco1 nima NFC, edina resna pomanjkljivost.

frfr ::

Ojla...

Evo pred cca 15minutami prispel Mi Max 3....Brez dajatev preko priority line...naročil sm mislim da okoli 7.11....
Pravkar nastavljam....me je vprašal za kopijo prejšnjih podatkov, sm nastavil google račun in je prenesel, kaj vse točno ne vem še, saj trenutno miui 9 podosablja na miui 10...

Me je spraševal o kopiji podatkov na MI cloud in za Mi račun...to sm preskočil... A je to nekaj kar je uporabno imet oziroma je treba imet?
Hvala za pomoč

Killermode ::

frfr je izjavil:

Ojla...

Me je spraševal o kopiji podatkov na MI cloud in za Mi račun...to sm preskočil... A je to nekaj kar je uporabno imet oziroma je treba imet?
Hvala za pomoč

Jaz uporabljam, sem si tudi kupil dodatni prostor. Shranjuje mi vse slike/video/sms/mms/stike/nastavitve/backup.
Na spletni strani my.mi.com je tudi vse lepo pregledno za urejanje slik, lokacija naprave itd. Koliko je pa varno pa nej vsak sam premisli :P

Nataly ::

Ne najdem glavne razlike med Xiaomi Pocophone F1 in Xiaomi Redmi Note 6 Pro? Izgledata podobna.

Killermode je izjavil:

frfr je izjavil:

Ojla...

Hvala za pomoč

Jaz uporabljam, sem si tudi kupil dodatni prostor. Shranjuje mi vse slike/video/sms/mms/stike/nastavitve/backup.
Na spletni strani my.mi.com je tudi vse lepo pregledno za urejanje slik, lokacija naprave itd. Koliko je pa varno pa nej vsak sam premisli :P

Ok, torej zaenkrat ne bom...sm vstavil spominsko kartico tako da prostora imam dovolj...

Še tole....

Kako si naredim ''mapo'' v katero potem dam več ikon od raznih aplikacij....
Hvala..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: frfr ()

Ce probas dat dve ikoni skupaj (eno na drugo), nastane mapa. Potem lahko pa eno od ikon das ven (ce hoces), mapo primenujes, itd.

Miami-T ::

frfr je izjavil:

Kako si naredim ''mapo'' v katero potem dam več ikon od raznih aplikacij....

Potegni eno ikono čez drugo in spusti. Avtomatsko se naredi mapa, ki jo lahko potem poljubno poimenuješ. Nato vanjo pomečeš še ostale ikone, ki jih želiš imeti notri.

:) vidim, da sem počasen pri tipkanju, Antonija ima hitre prste ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miami-T ()

Odlično...deluje...hvala za pomoč....

Kaj pa tipkovnica? Kje jo najdem za nastavitve....Me heca s predvidevanjem....

Na tipkovnici drži vejico in se ti prikaže kolešček za nastavitve

Našel tipkovnico.....pod dodatnimi nastavitvami....
Je kaka opcija da mi pokaže tudi tipke na katerih imam šumnike?

al1976 ::

Sem naletel na problem na pocotu, da androidauto ne deluje. Problem Xiaomiju znan že več kot pol leta pa se nič ne premakne.

https://www.androidauthority.com/xiaomi...
Problem #2
https://forum.xda-developers.com/mi-8/h...

frfr je izjavil:

Nastavi jezik tipkovnice na SLO in bo ob dolgem pritisku na ustrezno tipko dobil kot prvo izbiro sumnik.

antonija je izjavil:

frfr je izjavil:

Nastavi jezik tipkovnice na SLO in bo ob dolgem pritisku na ustrezno tipko dobil kot prvo izbiro sumnik.

Aha, hvala...to ni slabo....Pa vseeno če bi bila opcija da bi imel šumnik svojo tipko ne bi bilo slabo..Ker ekran imam ogromen ;-)

Mogoce se tudi to da, ampak jaz imam "normalno" velik telefon in bi bila tipkovnica zelo nabasana.

V skrajnem primeru si vedno lahko namestis kaksno drugo tipkovnico ki bo imela vse kar rabis.

Imaš prav...

Še eno tehnično vprašanje.... Kako si vstavim ''prazno stran'', ko podrsam v levo? Prikaže se mi stran polna ikon, a bi jst en widget oz.pripomoček vmes dal..koledar, pa ga ne morem ''vrinit'' ampak mi ga na koncu da, po dveh straneh...
Upam da razumljivo napisano...

za narest nov "ekran" (oz. home screen) primi en element, in ga zapleji v stran da se pokaze nov ekran in spusti.

Ce hoces med treutnim home screenom in tistim quick-nekaj-thingyjem-ki-se-ga-ne-da-izklopiti, bom pomojem moral prestavljati ikone iz trenutnega home screena v desno.

Uff...
Jst bi med home in prvim vrinil še enega ja...
Torej premikanje ikon....ok...hvala...

Nataly ::

Dimnik je izjavil:

Evo...

https://m.gsmarena.com/compare.php3?idP...

A ves, da sem najprej tukaj preverila, predn sem pisala... Ne najdem bistvene razlike, torej kje so? Podobne dimenzije, ista teza, kamera, baterija.

Ajde, poco ima boljši procesor, grafično, nima IR, enojno selfi kamero....

Blumper ::

Oj, ce ima kdo mi mix 3. Kako ste zadovoljni z slikami? Z cim bi lahko primerjal?
««
238 / 379
»»