» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
222 / 380
»»

dexterboy ::

6-ka cenejša od 5-ke :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

borisk ::

moj RN5 je ravno kar dobil MIUI10 posodobitev.

Dimnik ::

dexterboy je izjavil:

6-ka cenejša od 5-ke :))

Se motiš verjetno, ker primerjaš redmi6 z redmi note5

Killermode ::

borisk je izjavil:

Moj RN5 ima MIUI 10 od sobote. Ponoči se mi je avtomatsko posodobil... :\

antonija ::

Na kaksen nacin najraje delate prenasanje podatkov in aplikacij ko menjate telefone (kontakti, koledar, aplikacije, njihove nastavitve in logini, itd.)? Se to danes dela rocno, offline s PCjem ali preko oblakov?

Aja, pa kako je z Anti rollbackom in EU ROMi? Kaksna nevarnost za brickanje, ce si narocim sealed redmi 6 pro (sklepam da pride z eno od chinese stable verzij), odklenem bootloader in nalozim zadnji stable EU ROM?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

kanarin ::

borisk je izjavil:

Tudi moj (danes zjutraj) - končno ! :) Nisem imel pa še časa sprobat...

facepalm ::

@antonija
contacts, koledar, nastavitve.. kar miui cloud ali pa google cloud
Appi in njihove nastavitve pa titanium backup

A tisti Mi Mover je tudi kaj uporaben? To je na vsakem xiaomiju kolikor vem... saltal bom pa iz R3s prime na R6pro.

louser ::

harmony je izjavil:

dexterboy je izjavil:

@harmony; ali res rabiš 256 GB? Koliko je tisti z 128 GB?

360€

louser je izjavil:

harmony je izjavil:

Kaj menite, da se bo zgodilo s trgom smartfonov? Evo ravno gledam tega Mi8 na gsmareni in nemorem verjet kaksna zverina se prodaja za pol manj dnarja, kot so ostali flegsipi.

Noro res.

Ne ravno za pol denarja. Pri nas stane malo pod 500.
Skoraj pol manj je stal tudi Mate 10 Pro, če si ga uvozil.

No ja.
https://www.amazon.de/Samsung-Smartphon...
Ce pogledas tole es devetko je 790€ 256gb varianta. Tako, da ok mogoce ni pol cenejsi, ampak za 40% pa sigurno.

Pravim za Mi8 iz Azije in Mi8 iz Evrope.
Enako za Mate 10 Pro (Huawei) iz Azije in enak iz Evrope ob izidu.

borisk ::

antonija je izjavil:

Aja, pa kako je z Anti rollbackom in EU ROMi? Kaksna nevarnost za brickanje, ce si narocim sealed redmi 6 pro (sklepam da pride z eno od chinese stable verzij), odklenem bootloader in nalozim zadnji stable EU ROM?

Kupi global verzijo in odpade potreba po EU romu bonus je še B20.

lp, Boris

verzijeNi global verzije (se), pa EU rom je zakon ker ima gor zelo malo google sranja. Veliko raje bi EU rom.

hotlips ::

Jaz pa opažam pojačano praznenje baterije na note 5 MIUI10. Se mi pa zdi bolj odziven,hitrejši.

Katera je pa verzija androida v tem MIUI10-ki?

Seveda sprašujem za Redmi Note 5.

Zgodovina sprememb…

robertko ::

Tudi za RN3Pro še vedno prihajajo posodobitve, sicer MIUI 9.
Po skoraj treh letih še vedno zelo dobro delovanje sistema. Tudi z baterijo še ni problemov.

Moja baterija na 3s prime pa ni vec tisto kar je bila svoje cajte... na zacetku sem filal 1x na teden (ampak sem res uporabljal zelo malo telefona), potem pocasi 2x na teden, v zadnjem casu pa filam vsak drugi dan, s tem da na koncu drugega dneva komaj ostane kaj %. Bo treba filat kar vsak dan, kar je pa meni popolnoma nesprejemljivo (sem se iz casov starih nokij, ki smo jih filali enkrat mesecno).
Je pa res da je telefon zdaj v uporabi vec kot dve leti, pa po mojih dosedanjih izkusnjah zacnejo baterije crkovati pri 2 letih pri moji uporabi in reizmih polnjenja.

Upam da bo baterija na redmi 6 pro vsaj enako dolgo zdrzala. Ce bom dal za telefon vsake 2 leti samo okrog 170EUR in imel masinco ki zmore vse za kar jo rabim, me ne bo prav nic bolelo 8-)

Jaz imam MIUI 9.6.2.0 na RN4, 625 čipset. Slovenski vmesnik.
Android je 7.0. Ako ne mislijo posodobiti androida, bom vzel novejšega, tega pa imel za igranje z Lineage OS.

Fif55 ::

Ja, po 2 letih začnejo baterije pošteno pešati. Bo potrebno naročiti novo. Moja sedaj po skoraj 3 letih tud zdrži le po 2 dni.

vilonja ::

No, še moja izkušnja z RN3. Telefon imam že dobri 2 leti in ga nikakor ne morem izprazniti v enem dnevu, kar mi je najbolj pomembno. Ponavadi mi baterija drži 2 dni.

Veliko sem probaval custom rome (vsaj ene 20-krat sem flashal, pa verjetno sem še premalo rekel), a zadnji mesec sem na MIUI 10 by xiaomi.eu 8.8.23 in sem zelo presenečen nad hitrim delovanjem telefona in baterijo.

Vem da vmes nisem hotel biti na MIUI 8, ker mi je MIUI sam killal spotify medtem, ko sem počel druge stvari (imam samo 2gb rama). Do zdaj se mi to na 10ki še ni zgodilo. So pa vmesnik na MIUI 10 kar polepšali, se mi kar dopade.

Edino še vedno sem ostal na android 6.0. Sicer ne vem, kje bi se poznalo, če bi nadgradili na novejšo verzijo, ampak c`mon xiaomi, vsaj na nougat ali oreo bi lahko beta verzijo posodobili, pred vrati je že pie.

lonewolf_ ::

Rabil bi pomoč z 3S routerjem, kako ga spravit na angleški jezik... Če ima kdo file za eng rom naj mi piše na zs, ali pa kako drugo rešitev.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Tomson ::

Najlažja rešitev je da uporabiš aplikacijo (Mi WiFi, če se ne motim), kjer lahko vse nastavljaš preko angleškega vmesnika ... Sicer pa je za Mi Router R3 verzijo tale ROM, ki je v ANG, malo prej preveri če je ok za 3S verzijo ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

gddr85 ::

btw kdo ve je kakšna opcija, da greš iz stable miui10 nazaj na stable 9 brez, da hardbrikaš telefon s tem novim spešl anti rollback sistemom, ki so ga uvedli pri določenih xiaomijih?

Najprej preveri s fastbootom ce tvoj telefon sploh ima ARP.

gddr85 ::

ima - ver.4 izpiše ;)

robertko ::

Če bo kdo kupoval uro Amazfit 2 Stratos, ena od dobrih variant:
English Version AMAZFIT Stratos AMAZFIT 2 Smart Sports Watch Bluetooth GPS 512MB/2GB 5ATM Waterproof 1.34" 2.5D Screen GPS Watch
https://s.click.aliexpress.com/e/cFnuB9...

Dostava iz Španije v parih dneh, kupon iz omenjene trgovine ti zniža ceno za dodatnih 8€, (no tax no vat).

gddr85 je izjavil:

ima - ver.4 izpiše ;)
Potem predlagam da _ne_ gres na starejso verzijo.

carlito149 ::

Imamo kaksnega lastnika Xiaomi Mi MIx 2S?
Zanimajo me izkusnje.

Generton ::

carlito149 je izjavil:

Imamo kaksnega lastnika Xiaomi Mi MIx 2S?
Zanimajo me izkusnje.

Povej kaj te zanima, sem ga imel na testu :)

MrStein ::

Za info (nekje je bila te dni debata o AMOLED ekranih):
Po letu dni in 8 mesecih ima Xiaomijev AMOLED ekran konkreten burnin.
Vidijo se ikone s startnega ekrana, pa še neka mreža (sumim sudoku aplikacijo).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

@Carlito149:
Sam imam Xiaomi Mi Mix 2S sedaj že nekaj mesecev, še vedno v uporabi. Generalno zelo zadovoljen z njim. Lahko si prebereš moj test in uporabniško izkušnjo, če pa te kaj konkretnega zanima pa kar vprašaj ...

@MrStein:
Xiaomi je imel tudi z LCD paneli že kar nekaj težav z BurnIn-om pri določenih modelih ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Evo, nova kost za glodati 8-)

Dimnik ::

MrStein je izjavil:

Kateri telefon? Mi note2?

Ja tam sem tudi napisal, da vprašanje kako bo na dolgi rok ta amoled, sploh kdo malo več uporablja telefon...

Pa sem mislil vzet mi8, ampak sedaj pa mi mix2s ali poco...

Generton in Tomson
Najbolj me zanima kvaliteta fotografij. Sedaj imam iphone 7 in nebi sel na slabsi fotoaparat.
Tomson na tvoji recenziji se mi zdijo fotografije zelo sprocesirane. Ni neke ostrine. Sploh portret puncke.

Sem osebno primerjal fotografije z iPhone 7 Plus, pa so mi na Mi Mix 2S bolj všeč. Se je tudi lastnik iPhona strinjal, ko sva zajemala popolnoma iste kadre za primerjavo, je pa res da so na Xiaomiju nekoliko vidno močnejše barve in kontratsti, sploh ko je vklopljen HDR, kar je pri večini omenjenih posnetkov, medtem ko ima iPhone bolj naravne, na videz sprane tone v primerjavi. Sploh pa je razlika ko je slabša svetloba. Pri omenjenih fotografijah je bilo izkopljeno "olepševanje" fotografij ,vklopljen pa AI način in ponekod HDR. Pri portretu je mogoče težava, ker je bolj fokusirana mačka kot obraz, lol ... Še en primer portreta, od včeraj, npr. Tudi če pogledaš na DX Reviews, je kamera kar visoko ocenjena, meni osebno je ena boljših, na telefonih ki sem si jih lastil, tudi OIS odlično deluje ...

Zgodovina sprememb…

Glede na test sem bil zelo zadovoljen predvsem z gladkim delovanjem naprave in slikami main kamere. Opisal bi jo tako kot je zgoraj omenil Tomson, sam sem primerjal s Huawei P20 in iPhone 8 Plus in po mojem mnenju se kamera vec kot kosa s konkurenco.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Generton ()

Mogoce ga pa le sprobam :)

louser ::

Dimnik je izjavil:

MrStein je izjavil:

Ja tam sem tudi napisal, da vprašanje kako bo na dolgi rok ta amoled, sploh kdo malo več uporablja telefon...

Pa sem mislil vzet mi8, ampak sedaj pa mi mix2s ali poco...

Mimogrede, poco in A2 imata QuickCharge 4, kompatibilen z USB PowerDelivery. Za tiste, ki bi radi imeli en powerbank za vse naprave.

Dimnik je izjavil:

MrStein je izjavil:

Redmi Pro
Motiti se je človeško.

errhec ::

Sam imam tudi REDMI PRO in ni nikakršnega burnina na AMOLED zaslonu. Normalna uporaba.
dd

Khm... strokovno vprašanje; med brskanjem po medmrežju za Lineage OS za moj RN4 sem naletel na podatek, da bo RN5 spomladi dobil nadgradnjo na androida 9. In ker imam ponudbo za RN5 (Global, Ai verzijo) s konfiguracijo 3/32 GB, me zanima, bo to dovolj za prihajajoče čase ali pa se moram stegniti do 4 GB rama? Igric ne igram in tudi ne bom.

Mimogrede: Big Bang ima A1 v akciji za 180 EUR, tudi na obroke.
(imajo na plakatu pred trgovino napisano)

errhec je izjavil:

Sam imam tudi REDMI PRO in ni nikakršnega burnina na AMOLED zaslonu. Normalna uporaba.

Kako dolgo pa ga imaš?
Svetlost ekrana?

V glavnem, če kdo pozna kake metode za reševanje burnina, se priporočam.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein je izjavil:

errhec je izjavil:

Kako dolgo pa ga imaš?
Svetlost ekrana?

Prodajajo ze, vendar zaenkrat se ne preko uradnega uvoznika, torej telefone, ki niso certificirani preko maticnega podjetja.

Stari maček ::

MrStein je izjavil:

errhec je izjavil:

Kako dolgo pa ga imaš?
Svetlost ekrana?

Obstaja kar nekaj Anti burn programov....

Zgodovina sprememb…

errhec ::

MrStein je izjavil:

errhec je izjavil:

Kako dolgo pa ga imaš?
Svetlost ekrana?

Kmalu bo leto okoli, svetlost na avtomatsko. Je pa res da končam dan z 50 ali več % baterije. Povprečen SOT je 1-2h na dan.
dd

Ahim ::

Morda kdo ve kaj (ce sploh kdaj) bo pri nas preko nekoga z garancijo na voljo Mi8 SE? Iscem telefon manjsih dimenzij kakor je trenutni trend raznih 6"+ dilc za klobase rezat, ogromna prednost bi hil Android One, a je se dodatna zahteva da ni nek braindead SoC kot ga ima A2 Lite (kot A2 - samo v manjsem ohisju in z manjsim zaslonom - bi bil v redu, a zal tak model ne obstaja).

Pac nekaj podobnih diomenzij kot Nexus 5, vsaj 3 GB RAMa, 32-64 GB flasha, cimbolj stock Android in nikakor ne z A53 kot "performance" jedri. Qi wireless charging bi bil velik plus.

Mi 8 SE kolikor sledim ni in verjetno ne bo v trgovinah pri nas, ker ni Global verzije, se pa dobi navadna Mi 8 verzija, ki je sicer občutno dražja, preko 500EUR ... Pri 5" pa je žal dandanes izbira telefonov precej okrnjena, sploh malo boljših modelov, imaš pa še kakšen Moto G5, G5S, okoli 5", sicer iz 2017 a z upgredom na Android Oreo ...

Zgodovina sprememb…

kody ::

Mnenje o mi pad 4 plus...da ali ne

Absolutno da. Imam Mi Pad 4 in je odličen overall, od kvalitete materialov, izdelave, zaslon, zmogljivost, baterija. Ni najcenejša opcija, a je vreden malo višje cene.

Zgodovina sprememb…

harmony ::

Tomson je izjavil:

Absolutno da. Imam Mi Pad 4 in je odličen overall, od kvalitete materialov, izdelave, zaslon, zmogljivost, baterija. Ni najcenejša opcija, a je vreden malo višje cene.

Kje si ga kupil, ter koliko si dal zanj?

Na GB za 189€ kakšen mesec nazaj, je pa trenutno 165€ z DHL poštnino na Goldwayu ...

tomy5 ::

Kaj pa ta ?

https://tradingshenzhen.com/en/mi-pad-4...

Kdo kupuje tu ? Servis v Nemčiji.
««
222 / 380
»»