» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
221 / 381
»»

gregyk ::

amacar je izjavil:

Tole: https://www.banggood.com/Xiaomi-Mi8-Mi-... je pa res, da sem imel še neke VIP točke, ki sem jih lahko unovčil. Drugače je koda: 9BGMI864GEU, cca 344€.
Vzame se pa: European Direct Mail, ki gre brez carine skozi.

Sem preklical na Gearbest naročilo in ga naročil preko Banggood-da (modrega), točno me je prišel 343,68eur, tokrat "prava" global verzija - in koda deluje (sicer sem šel preko kimovil.com noter in jo tam videl).

splatman ::

Zdravo, kateri xiaomijev telefon bi bilo najbolje kupiti do 250€ max?

Tomson ::

V tem cenovnem rangu so najboljše opcije Redmi Note 5 Global 4/64GB za 180€ (EU skladišče) ali Mi A2 Global 4/64GB za 195€ ali Mi Max 3 Global 4/64GB za 224€ ...

Vsi dobri modeli, vsak ima svoje specifike. Max 3 je npr. daleč največji (6.9" zaslon), ima največjo in najzmogljivejšo baterijo, Mi A2 ima nekoliko zmogljivejši procesor, Android One, Quick Charge 4.0, v low light boljšo kamero, a edini brez SD kartice in 3.5mm priključka ter z najmanjšo baterijo, Redmi Note 5 najugodnejši, dober overall a edini z Micro-USB ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

gddr85 ::

redmi 5 plus po defaultu podpira 4k video, note 5/pro pa ne? kje je tle point? :|

But why no 4K? There is obviously no shortage of power. The Snapdragon 636 and its DSP are more than up to the task. The only thing standing in their way is market segmentation. Well, this trick is definitely not universal, but it turns our Xiaomi is using standard camera APIs. So, we just downloaded the OpenCamera app from the PlayStore and bingo! 4K@30fps.

Despite the hack, the MP4 video has no issues, and runs very smooth, with a rock-solid frame rate of 30 and over 40 Mb/s bit rate on the AVC video stream. Resolved detail is clearly better. Other than that, quality looks bout the same.

DePalmo ::

Sem nato le našel telefon ki ima skoraj vse omenjeno razen baterije in amoled zaslona, se pa malce odkupi ker naj bi bil vodoodporen: https://www.gsmarena.com/lg_g7_thinq-91...

Se opravičujem ker sem smetil temo o Xiaomijih.

jbj__ ::

Podetje Apple je nedavno uspešno zaključilo tradicionalni dogodek, kjer vsako leto predstavi nove naprave, letos pa so bile glavne zvezde tega dogodka kar trije novi pametni mobilni telefoni iPhone. Tu gre za pametne mobilne telefone iPhone Xs, iPhone Xs Max in iPhone Xr (http://bit.ly/2N6cZS6), pri čemer je iPhone Xs Max opremljen z ogromnim zaslonom s kar 16,6-centimetrsko (6,5-palčno) diagonalo, telefon iPhone Xs z zaslonom s 14,7-centimetrsko (5,8-palčno) diagonalo, telefon iPhone Xr pa z 15,5-centimetrsko (6,1-palčno) diagonalo precej manjše ločljivosti. Poleg tega je podjetje Apple predstavilo še pametno ročno uro Watch Series 4, ki prinaša predvsem boljši zaslon in funkcionalnosti namenjene zdravju.

Konkurenca na nedavno potezo podjetja Apple seveda ni dolgo čakala, prvo pa je v boj stopilo podjetje Xiaomi in sicer s posebno ponudbo njegovih izdelkov. Za vstopni model cenovno dostopnega telefona Apple iPhone XR je v Združenih državah ameriške treba odšteti 749 ameriških dolarjev, Xiaomi pa je za kupce pripravil poseben paket imenovan XR suit. Za enako vsoto kupec prejme pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 8 SE s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika, prenosni računalnik Mi Notebook Air s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State z 256 vgrajenega prostora, fitnes zapestnico Mi Band 3 in celo brezžične ušesne slušalke Bluetooth.

Za vstopni model nekoliko dražjega pametnega mobilnega telefona Apple iPhone XS je v Združenih državah ameriške treba odšteti 999 ameriških dolarjev, Xiaomi pa je za kupce pripravil paket imenovan XS suit. Za enako vsoto kupec dobi pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 2S Mix s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti vgrajenega pomnilnika, 12,9-centimetrski (13,3-palčni) prenosni računalnik Mi Notebook Air, fitnes zapestnico Mi Band 3 in celo brezžične ušesne slušalke Bluetooth.

Za vstopni model najdražje različice pametnega mobilnega telefona Apple iPhone XS Max, za katerega je treba onkraj luže odšteti kar vrtoglavih 1.099 ameriških dolarjev, pa je podjetje Xiaomi pripravilo poseben paket imenovan XS Max. Ta vključuje pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 8 s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika, prenosni računalnik Mi Notebook Pro in brezžične slušalke. S tem je Xiaomi dal jasno vedeti, da so novi izdelki podjetja Apple dejansko predragi.

VIR: Računalniške Novice

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jbj__ ()

MrStein ::

jbj__ je izjavil:

Konkurenca na nedavno potezo podjetja Apple seveda ni dolgo čakala, prvo pa je v boj stopilo podjetje Xiaomi in sicer s posebno ponudbo njegovih izdelkov. Za vstopni model cenovno dostopnega telefona Apple iPhone XR je v Združenih državah ameriške treba odšteti 749 ameriških dolarjev, Xiaomi pa je za kupce pripravil poseben paket imenovan XR suit. Za enako vsoto kupec prejme pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 8 SE s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika, prenosni računalnik Mi Notebook Air s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State z 256 vgrajenega prostora,

Telefon 6 GB RAM, PC: 4 GB RAM ????
Kdo je tu nor? 8-O

PS: Samo laptop sam pride 660 EUR (pri mimovrste, pa še ta model z le 128 GB SSD je), tu so krepko ceno spustili, ali je nekaj zamolčano. 749 USD je namreč 640 EUR, tudi če odštejemo DDV, še vedno ne "štima")
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein je izjavil:

jbj__ je izjavil:

Konkurenca na nedavno potezo podjetja Apple seveda ni dolgo čakala, prvo pa je v boj stopilo podjetje Xiaomi in sicer s posebno ponudbo njegovih izdelkov. Za vstopni model cenovno dostopnega telefona Apple iPhone XR je v Združenih državah ameriške treba odšteti 749 ameriških dolarjev, Xiaomi pa je za kupce pripravil poseben paket imenovan XR suit. Za enako vsoto kupec prejme pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 8 SE s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika, prenosni računalnik Mi Notebook Air s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State z 256 vgrajenega prostora,

Telefon 6 GB RAM, PC: 4 GB RAM ????
Kdo je tu nor? 8-O

Apple, ker prodaja telefon s 3GB RAMA, za ceno pcja in telefona, zapestnice in brezžičnih slušalk.

a kr 3gb rama? nekam radodaren je ratal apple..

Ni to 'droid, da rabiš 4GB samo za boot... ;)
Motiti se je človeško.

sej pravim, sem mislu, da so še vedno na 1gb, pa vidim, da so šli celo na 4gb ;)

MrStein je izjavil:

Ni to 'droid, da rabiš 4GB samo za boot... ;)

meh, na drugi strani pa mam droid, z giga rama, za streamat filme in podobne zadeve.
pa se ne prtožujem, edin mrežna 100mb ga je.., ker ne morem 10gb velkih filmov streamat. (doma, prek mreže)
na morju sem prek wifi streamu live programe prek lte, in ni problemov.
ok, lažem, bootal sem libreelec, samo kodi isto dela, samo ne rabm vseh aplikacij androida za tv gledat.
če bi pa mel tipkovnco pa miš s sabo bi bootal v android. (za brskanje po internetu)

Je pa res, ni apple.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jbj__ ()

Točno tak, tam ne bi rabil nič hekat... ;)
Motiti se je človeško.

jb_j ::

MrStein je izjavil:

Točno tak, tam ne bi rabil nič hekat... ;)

Sej tut tuki ne, samo mam preveč časa za take stvari.

Potem je android ravno prav zate! ;)

Zdaj pa nazaj na Xiaomi-je...
Motiti se je človeško.

gregor ::

za F1 bodo na voljo tudi preobleke:

Official Xiaomi Poco F1 skins to go on sale tomorrow; Available from Mi.com and Flipkart
https://www.gizmochina.com/2018/09/18/o...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

Matej_K ::

... .. .

sigurno je že bil omenjen, ni pa tako "popularen" kot ostali...

Xiaomi Mi Max 3 recenzija - idealan za gledanje filmova i igranje video igara
http://www.racunalo.com/xiaomi-mi-max-3...

jijetelu ::

a ve kdo slučajno kje bi lahko kupil Pocophone Amoured Edition ?

ivanuscha ::

Mislim da še ni dobavljiv.

lopov ::

Hoj, ima kdo nameščen MIUI 10 ter konfiguriran Exchange?

V službi imamo nekaj teh kitajčkov in vsi z MIUI 10 imamo problem, da tovrstnega računa ni možno dodati. Kdor se ni igral in je ostal na MIUI 9 tega problema nima.

Thx,
b.

jijetelu ::

ivanuscha je izjavil:

Mislim da še ni dobavljiv.

škoda, a mogoče kdo ve kdaj ?

robertko ::

Izgleda da prihaja spet nov model:

https://www.gsmarena.com/global_xiaomi_...

Na Goldway-u ga že prodajajo:

https://www.aliexpress.com/store/produc...

tomy5 ::

lopov je izjavil:

V službi imamo nekaj teh kitajčkov in vsi z MIUI 10 imamo problem, da tovrstnega računa ni možno dodati. Kdor se ni igral in je ostal na MIUI 9 tega problema nima.

Thx,
b.

Imam MIUI 10 in Exchange, dela vse OK, tudi koledar.

dexterboy ::

Tale redmi Note 6 sem že bral novice, pa mi nekaj ni jasno; če pogledamo cene RN4, RN5 in RN6, so vse v nekem rangu okoli 50-60 evrov. Ne razumem, čemu dajo na tržišče nekaj novejšega, hkrati pa prodajajo prejšnji model za skoraj nespremenjeno ceno?
Na začetku leta sem dal skupaj s poštnino 130 € za RN4 3/32 GB. Danes sem pogledal na GB in še vedno prodajajo (je na zalogi) 3/64 GB za ceno 190 evrov!
Razumel bi, da cene počasi padajo prejšnjim modelom, dokler so še na zalogi. Ne štekam pa to filozofijo...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

lazni ::

lazni je izjavil:

drzni86 je izjavil:

facepalm je izjavil:

lazni je izjavil:

Dobil prek GB Xiaomi A2 6/128GB. Nad telefonom sem zelo razočaran. Proximity senzor ne deluje tako kot treba in se mi med klici prižiga ekran in nato stalno z obrazom sprožujem vse živo na ekranu. Berem malo po netu da je to kar pogosto. Zame, ki telefon veliko uporabljam za klice je praktično neuporaben. Sem že poskusil sklaibrerati senzor in tudi med klici čim bolj previdno držati telefon pa nič ne pomaga. Imate kakšne ideje kaj bi pomagalo? Pa ekran je polarizeran tako da ko držiš telefon pokonci z sončnimi očali nič ne vidiš na ekranu. Če bi te dve zadeve štimale, bi bil odličen telefon tzako pa ga ne morem priročati.

Jaz bi zahteval vracilo kupnine (zaradi senzorja).

Nabavil že kakšnih 6-7 xiaomijev in se tole prižiganje ekrana z obrazom pojavlja skor pri vseh. Sam sem se navadil, da ko se mi to dogaja med klicem izklopim ekran z gumbom tako, da mi to ni dealbreaker...

Da izkolpiš ekran z gumbom, sploh nisem pomislil. Hvala za idejo.
Sam da ene take malenkosti ne zrihtajo pri svojih telefonih, mi pa ni jasno.

Sem sedaj še enkrat preko servisnega menija kalibriral proximity senzor in sedaj vsaj za enkrat zadeva deluje zadovoljivo.

Po drugi strani pa;
https://www.gearbest.com/redmi-note-6-_...

In še en dokaz, da imajo cene svoj žur;
https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...

Zgodovina sprememb…

ivanuscha ::

robertko je izjavil:

To je zelo čudno, prvič da ga prodajajo pred uradno predstavitvijo, drugič da skoraj ni razlike glede na Note 5 in tretjič da pride naslednik ven po pol leta. Vse prejšnje generacije so izhajale na 1 leto.

EDIT

Se popravljam, med Note 4X in Note 5 je bilo 1 leto, sicer pa so prihajale ven verzije kar random..

Zgodovina sprememb…

lopov ::

tomy5 je izjavil:

lopov je izjavil:

Thx,
b.

Imam MIUI 10 in Exchange, dela vse OK, tudi koledar.

Lepo prosim povej, kako in kje si nastavil.

kanarin ::

ivanuscha je izjavil:

robertko je izjavil:

To je zelo čudno, prvič da ga prodajajo pred uradno predstavitvijo, drugič da skoraj ni razlike glede na Note 5 in tretjič da pride naslednik ven po pol leta. Vse prejšnje generacije so izhajale na 1 leto.

EDIT

Se popravljam, med Note 4X in Note 5 je bilo 1 leto, sicer pa so prihajale ven verzije kar random..

Saj to je dejansko postalo že malo absurdno oz smešno, dobrega pol leta po predstavitvi RN 5 predstavljajo že naslednjo verzijo ki razen tega smotanega notcha prinaša novega....KAJ ??

Bolj me zanima, kdaj bo končno na voljo MIUI 10 nadgradnja preko OTA za RN5. Že en mesec berem razne novice, da je to že na voljo (China, India), ampak jaz na mojem telefonu imam še vedno 9.6.4.0 (zadnja možna posodobitev).

mneda si jih večina želi na super notch, za mene sicer totalno brezveze, raje potem še manjši rob(edge to edge), edino kar je novega je sprednja dvojna selfie kamera

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

robertko ::

@kanarin:
saj tudi pri drugih znamkah in modelih OTA nadgradnja ni istočasna za vse, mislim da so prvi dobili v Indiji z modelom Xiaomi Redmi Note 5 Pro, medtem ko za kitajski Note 5 še prihaja, zaenkrat je bil za Xiaomi Mi 6 ...

To recall, the rollout of the first stable version of MIUI 10 was started by Xiaomi in China last month. After almost three months since its launch in beta, MIUI 10 had arrived in a stable version in Mi 6 in the country. Earlier this week, Xiaomi had started rolling out the MIUI 10 Global Stable ROM to the Redmi Y2 smartphone, the India variant of the Redmi S2.

As mentioned, Xiaomi has just started rolling out the MIUI 10 OTA update to the Redmi Note 5 Pro, but it may take some time for the update to reach every unit. Meanwhile, you can check for the latest MIUI 10 Global Stable ROM by going to Settings > About phone > System updates > Check for updates. You can download it through the Updater app. Notably, Xiaomi is yet to provide the Recovery ROM and Fastboot ROM links for those who wish to sideload or flash.

harmony ::

Kater je torej premium telefon pri Xiamoju?

antonija ::

iPhone Note XIs prime (global). :D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

mi mix 2s, verzija 3 pa bi naj bila predstavljena oktobra
ali stopnico nižje, mi 8 EE oz samo mi 8...
je še več variant mi 8, nekatere bodo kmalu bile predstavljene

vsega skupaj bo cca 5, 6 variant mi 8, če se motim me popravite :))

Kaj menite, da se bo zgodilo s trgom smartfonov? Evo ravno gledam tega Mi8 na gsmareni in nemorem verjet kaksna zverina se prodaja za pol manj dnarja, kot so ostali flegsipi.

Noro res.

Nič posebnega, podobno kot se dogaja zadnjih nekaj let. Kitajske znamke bodo vedno močnejše in bolj prisotne, ker za polovično ceno ponujajo skoraj enako kot najbolj uveljavljeni flagship modeli. Vedno več bo izbire, modelov, ker v nasprotju z, na zahodu bolj uveljavljenimi znamkami, kitajski proizvajalci radi na veliko in široko izdajajo nove modele ter na krajša obdobja v njih potiskajo vedno zmogljivejšo strojno opremo. Skratka, veliko izbire, konkurenčnih modelov telefonov z dobrimi specifikacijami za zmerno ceno ...

Naj stisnem gumb za nakup Xiamoi Mi 8, 256Gb za 410€ ?

Ali lahko pricakujem v kratkem se kaj boljsega kot ta telefon?

Vedno je za ovinkom nekaj novejšega, boljšega, ampak potem lahko čakaš v nedogled. Najbolje se je odločit na podlagi trenutnih potreb oz. želja. Če ta hip potrebuješ nov telefon, je to ena najboljših opcij, res odličen telefon za ceno, sicer počakaš in kupiš najboljše v trenutku, ko boš res potreboval nov telefon.

Trismegistus ::

Tomson ima prav, kupiš, ko potrebuješ in se potrebe poklopijo s ponudbo - vse ostalo je nepotrebno potrošništvo in boostanje ega. 14 dni nazaj sem še gledala Mi A2 in je bil po cca. 240 eur oz. se je komaj začel prodajati. Danes sem ga na GB kupila za 189 eur, aprila, ko je bil predstavljen, se mi ni zdelo, da bo cena tako ugodna. Konkurenca dela svoje in v segmentu do 250 eur je ubijalska. No, res je, da bi si lahko kupila dražjega, samo verjetno dodatnih funkcij ne bi nikoli uporabila, no amoled zaslon bi že zaznala. Zame je to optimalna izbira, ki sem jo izluščila po občasnem prebiranju foruma.

@harmony - hmm, v ta cenovni segment bi sama zašla, če bi imel 5G, naslednje leto naj bi se začelo s tem omrežjem, ker pač telefon uporabljam vsaj dve do tri leta. Računam, da mi bo Mi A2 služil do pohoda 5G.

@harmony; ali res rabiš 256 GB? Koliko je tisti z 128 GB?

louser ::

harmony je izjavil:

Kaj menite, da se bo zgodilo s trgom smartfonov? Evo ravno gledam tega Mi8 na gsmareni in nemorem verjet kaksna zverina se prodaja za pol manj dnarja, kot so ostali flegsipi.

Noro res.

Ne ravno za pol denarja. Pri nas stane malo pod 500.
Skoraj pol manj je stal tudi Mate 10 Pro, če si ga uvozil.

dexterboy je izjavil:

@harmony; ali res rabiš 256 GB? Koliko je tisti z 128 GB?

360€

louser je izjavil:

harmony je izjavil:

Noro res.

Ne ravno za pol denarja. Pri nas stane malo pod 500.
Skoraj pol manj je stal tudi Mate 10 Pro, če si ga uvozil.

No ja.
https://www.amazon.de/Samsung-Smartphon...
Ce pogledas tole es devetko je 790€ 256gb varianta. Tako, da ok mogoce ni pol cenejsi, ampak za 40% pa sigurno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harmony ()

Mislim, da lahko teh 50 evrov zapraviš v nakup zaščitnega stekla, ovitka in BT slušalk.
Pa še ti ostane denarja :)
Ampak, lepo prosim, to je zgolj moje mnenje...

Imam pa pitanje za vse lastnike, ki si lastijo "noč" telefone; kako se sploh zaščitno steklo obnese na teh ekranih;
je kaj razlike, ko šariš s prsti po ekranu okoli roba ali pa je vse običajno kot na sedanjih telefonih?

Gledam RN6 in RN5; čemu sploh vzeti 6-ko? Samo enkran? Potem raje vzamem Mi Max 3.

Mi 8 lite; koga to oni "hebejo v glavo"? Nima amoled, nima spominske kartice, nima slušal, cena pa "ko u svetog Petra Kajgana"... wtf?

Kar se tice ovitka, zascitnega stekla, slusalk. Nic od tega ne rabim. Ma sej bom se vidu. Ni mi sedaj neka nuja. Pa ce tud pogledam resnicno tudi 410€ ni malo. Ceprav so cenejsi od flagshipov, so to vseeno dosti velike cene za telefone.

@DexterBoy:
Xiaomi Mi 8 Lite bo bistveno cenejši od Mi 8, nekje 250€, isti dizajn sicer, a slabši procesor, zaslon, brez NFC, QC3 (ne QC4) ...

antonija ::

Kje je trenutno Redmi 6 pro 4/64 crna barva najugodnejsi?

Je se edini med "tamanjsimi" v poceni razredu. Ce sem prav gledal je to se edini manjsi xiaomi v poceni razredu, A2 lite mi pa zaradi Andoid One ne disi prevec (sicer isti HW z dodanim B20). Za nas s "tamalimi" ni vec kaj veliko ponudbe :8)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Trenutno na MiGlobalStore ali Goldway za 150€ +22€ DHL poštnine, a Global verzije ni ...
««
221 / 381
»»