» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
220 / 381
»»

Dimnik ::

Daj link kje ga dobiš za 270 v slovenijo....kot mi8 z 365

dexterboy ::

MI 8 da je 365 evrov? Prej še manj :)
https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

amacar ::

To je "neuporabna" verzija. Mora biti global. Je bil zadnjič za 355€ na gearbestu.

Tomson ::

Še vedno je, Xiaomi Mi 8 4/64GB Global za 354€ ... Tudi Pocophone F1 6/128GB Global je spet v akciji za 302€ ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

V bistvu če prek appa kupiš je še -10$, tako da isto stane 400$.

lazni ::

Dobil prek GB Xiaomi A2 6/128GB. Nad telefonom sem zelo razočaran. Proximity senzor ne deluje tako kot treba in se mi med klici prižiga ekran in nato stalno z obrazom sprožujem vse živo na ekranu. Berem malo po netu da je to kar pogosto. Zame, ki telefon veliko uporabljam za klice je praktično neuporaben. Sem že poskusil sklaibrerati senzor in tudi med klici čim bolj previdno držati telefon pa nič ne pomaga. Imate kakšne ideje kaj bi pomagalo? Pa ekran je polarizeran tako da ko držiš telefon pokonci z sončnimi očali nič ne vidiš na ekranu. Če bi te dve zadeve štimale, bi bil odličen telefon tzako pa ga ne morem priročati.

louser ::

Dimnik je izjavil:

Evropske cene z evropskim, prosim.

facepalm ::

lazni je izjavil:

Dobil prek GB Xiaomi A2 6/128GB. Nad telefonom sem zelo razočaran. Proximity senzor ne deluje tako kot treba in se mi med klici prižiga ekran in nato stalno z obrazom sprožujem vse živo na ekranu. Berem malo po netu da je to kar pogosto. Zame, ki telefon veliko uporabljam za klice je praktično neuporaben. Sem že poskusil sklaibrerati senzor in tudi med klici čim bolj previdno držati telefon pa nič ne pomaga. Imate kakšne ideje kaj bi pomagalo? Pa ekran je polarizeran tako da ko držiš telefon pokonci z sončnimi očali nič ne vidiš na ekranu. Če bi te dve zadeve štimale, bi bil odličen telefon tzako pa ga ne morem priročati.

Jaz bi zahteval vracilo kupnine (zaradi senzorja).

Ga vrneš in dobiš denar nazaj.
Aja, ne. Iz Azije je.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: bosslipxx ()

drzni86 ::

facepalm je izjavil:

lazni je izjavil:

Nabavil že kakšnih 6-7 xiaomijev in se tole prižiganje ekrana z obrazom pojavlja skor pri vseh. Sam sem se navadil, da ko se mi to dogaja med klicem izklopim ekran z gumbom tako, da mi to ni dealbreaker...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drzni86 ()

louser je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Saj si ti povedal da dobiš poco za 270e, ampak ne v evropi, zato sem ti povedal, da se mi8 dobi v slovenijo za 365e oz še manj

Evo naročil mi8 global z banggooda za 337€.

drzni86 je izjavil:

facepalm je izjavil:

lazni je izjavil:

Nabavil že kakšnih 6-7 xiaomijev in se tole prižiganje ekrana z obrazom pojavlja skor pri vseh. Sam sem se navadil, da ko se mi to dogaja med klicem izklopim ekran z gumbom tako, da mi to ni dealbreaker...

Zanimivo, sam imam doma 4 xiaomije, 5 kolegov in noben nima teh težav...pa so serije redmi, redmi note in mi....

Glede polarizacije je pa na mi note 3 vredu...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

amacar je izjavil:

Evo naročil mi8 global z banggooda za 337€.

Link? Najcenejši je 419usd z brezplačno poštnino, ampak to gre sigurno prek carine

Tole: https://www.banggood.com/Xiaomi-Mi8-Mi-... je pa res, da sem imel še neke VIP točke, ki sem jih lahko unovčil. Drugače je koda: 9BGMI864GEU, cca 344€.
Vzame se pa: European Direct Mail, ki gre brez carine skozi.

Ja sem našel...ampak kupon več ne deluje..

Poročaj ko dobiš, me zanima kako dolgo traja posiljanje

lazni ::

drzni86 je izjavil:

facepalm je izjavil:

lazni je izjavil:

Da izkolpiš ekran z gumbom, sploh nisem pomislil. Hvala za idejo.
Sam da ene take malenkosti ne zrihtajo pri svojih telefonih, mi pa ni jasno.

Jaz sem dal skozi 6 xiaomijev in nisem zasledil tega buga. Zanimivo..

buttcrack ::

men se tu pa tam vklopi speaker na A1, ampak zdaleč da bi bil to dealbreaker.

Dimnik je izjavil:

louser je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Saj si ti povedal da dobiš poco za 270e, ampak ne v evropi, zato sem ti povedal, da se mi8 dobi v slovenijo za 365e oz še manj

Ti iz HongKonga dobiš v Slovenijo za 365, jaz iz drugod iz Azije dobim Pocota za 270 eur

Daj link...mogoče pa vzamem poco namesto mi8

okica11 ::

Če kdo zasledi Mi 8 6/128 akcijo se priporočam :)

Akcije so vedno, vprašanje je, kaj ti je sprejemljiva cena ;) Meni je bila pod 340€ za Mi8 6/64, ker iz principa ne dam več. ČE bo pa kakšen dan poznejša menjava se mi ne mudi, itak furam iphone7 in menjam bolj iz firbca.

robertko ::

lazni je izjavil:

Sem zadnjič reševal enak problem pri Mi A1.
Si pogledal pod nastavitvami klicanja, če je vklopljen ali izklopljen.
Poišči, ker se ne spomnim točno poti, pri MIUI-ju je tako:
Gumb za klicanje > tri črtice > Možnosti menija-nastavitve > Nastavitve dohodnih klicev > Senzor bližine (samodejno izklopi med klici)

@okica11:
Najceneje je trenutno Xiaomi Mi 8 Global 6/128GB na GB s kodo: GBMP8MI8 za 380€ (vse barve) ter PrioirtyLine za 0€ ...

WiseBear ::

Za nezahtevnega uporabnika kupujem xiaomi telefon v rangu do cca 130 eur. Tomson, kaj priporočaš? Ali je Redmi 6 dobra izbira?

kanarin ::

Po mojem je tak telefon optimalen za nezahtevnega uporabnika, vsaj iz vidika P/P. Sam osebno bi se v tem cenovnem rangu (okoli 100 €) vsekakor izognil ultra budget (a) seriji - namreč v Teleamch prodajalni sem si v živo ogledal Redmi 5 in Redmi 5a - razlika je že na prvi pogled precej očitna (vsaj kar se tiče dizajna oz kvalitete ohišja oz ergonomije pri uporabi telefona). Ne vem pa kako je pri seriji 6. Opcija v tem rangu je še recimo še Redmi S2.

@WiseBear:
v tem cenovnem rangu +- so najboljše opcije: Xiaomi Mi A2 Lite za 147€ (EU skladišče), sledi Xiaomi Redmi S2 za 112€ in nato še Xiaomi Redmi 6 za 112€ iz EU skladišča.

Overall najboljši je Mi A2 Lite mode, Snapdragon procesor, 4000mAh baterija, velik zaslon z najvišjo ločljivostjo in 2x višjo svetilnostjo, Android One ... Sledi Redmi S2, ki ima enak procesor, še za las večji zaslon, a z nižjo ločljivostjo ter svetilnostjo, občutno manjšo baterijo. Redmi 6 ima še za odtenek slabši procesor, najmanjši zaslon, tudi nižje ločljivosti, tudi manjšo baterijo kot A2 Lite.

Za nezahtevno uporabo bodo vse naštete opcije super, lahko pa se odločiš katere lastnosti so pomembnejše ...

gregyk ::

amacar je izjavil:

To je "neuporabna" verzija. Mora biti global. Je bil zadnjič za 355€ na gearbestu.

Zakaj je Mi8 international neuporabna verzija? OTA ima, global rom ima, B20 ima...?

PacificBlue ::

@WiseBear
Bi rekel, da vzami S2..trenutno ga uporabljam kot začasni telefon pa mi lepo dela in mislim, da ga bom kar obdržal neki časa še:). Nižja ločljivost se sploh ne opazi. Baterija mi zdrži dva dni ob neki normalni uporabi. Za tak denar in povprečnega uporabnika je kar deal breaker.
I’m out.
:3

gregyk je izjavil:

amacar je izjavil:

Zakaj je Mi8 international neuporabna verzija? OTA ima, global rom ima, B20 ima...?

Ne dela face id, nfc, kitajski polnilec(rabiš adapter, to sicer ni velik problem)

Dimnik je izjavil:

gregyk je izjavil:

amacar je izjavil:

Ne dela face id, nfc, kitajski polnilec(rabiš adapter, to sicer ni velik problem)

Kje piše kaj o tem da ne dela NFC? Jaz o tej temi ne najdem nič. Face ID dela če spremeniš regijo na Indijo (baje)

Edit: sem ga naročil, povem vtise in kaj (baje) ne dela ali dela ko dobim :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

No poročaj, ko dobiš....kje si pa naročil?

NFC dela, ampak ne za google pay. Pa še več appov in servicev je povezanih s tem (odklenjen bootloader). Recimo: https://www.reddit.com/r/Fortnite_mobil...

Nekatere stvari se da porihtat z Magisk, vseeno, meni osebno se s tem ne da ukvarjati, sploh ker je trenutno za 6/64 verzijo enaka cena za international in global verzijo na gearbestu.

cvick ::

Jest mam kitajskega MI8 z global romom, pa dela nfc in face unlock. Za face unlock moraš spremenit regijo, lahko tut v Italijo.

Dimnik je izjavil:

No poročaj, ko dobiš....kje si pa naročil?

Gearbest. Sem pa res spregledal da je global verzija prek app cena ista... Že preklicujem naročilo :)

Vzameš prek topcashback pa dobiš še 3% nazaj..

antireal ::

Jaz imam mi8 z global rom. Naložil twrp in xiaomi.eu rom. Deluje vse popolnoma bp. OTA updates to itak weekly, face unlock deluje, nfc deluje, LTE (vsi bandi) delujejo. Deluje čist vse.

No potem tudi če ne prekličem bo ok :)

Če misliš nalagat xiaomi.eu pol bolš da vzameš international verzijo, ker ga dobiš že odklenjenega.
Za odklep pa nekateri čakajo že po en mesec.

cvick je izjavil:

Če misliš nalagat xiaomi.eu pol bolš da vzameš international verzijo, ker ga dobiš že odklenjenega.
Za odklep pa nekateri čakajo že po en mesec.

Mislim da ne bom nič nalagal, poslal sem če mi lahko zamenjajo za global verzijo če ne, je pa vseeno.

antireal je izjavil:

Jaz imam mi8 z global rom. Naložil twrp in xiaomi.eu rom. Deluje vse popolnoma bp. OTA updates to itak weekly, face unlock deluje, nfc deluje, LTE (vsi bandi) delujejo. Deluje čist vse.

Kero verzijo roma pa maš? Če ni skrivnost.

Konlov ::

Kako se obnese wifi polnenje in ali je kak xiaomi ki ima to in vsaj 4000mah baterijo?

DePalmo ::

Dimnik je izjavil:

Daj ti naštej telefone druge znamke, ki imajo vse te pogoje...pa potem gremo naprej

Če bi ga našel, nebi spraševal ampak bi ga kupil. Sem nato še enkrat prebral pogoje za telefon ker sem mislil da sem pretiraval, ampak vidim da nisem čisto nič pretiraval in to bi dejansko pričakoval od telefona v letu 2018. Pa je to od Xiaomija, Samsunga ali pa kakšne tretje firme. A ko vidim da večina še vedno trpi za slabo oz. povprečno kamero, ko imaš na voljo samo wireless charging ALI quick charging (in ne obojega hkrati), ko dobiš 6 inčen zaslon z notchem (ali celo brez!) ampak z baterijo okoli 3000 mAh, me pa vse mine. A res ne znajo narediti enega konkretnega telefona?

Konlov ::

Nočejo. Marketing 8-O

antonija ::

Takega telefona ni, ker se stvari, ki si jih nastel, med sabo izkljucujejo.

Za trge, kjer se lahko telefone polni za vsakim ovinkom, velike baterije nimajo smisla. Velike baterije os za indijo in podobne trge, kjer so se vedno predeli, na katerih se je za dostop do elektrike (sploh ce si nizji sloj) treba kar zelo potrudit.
Quick chanrging in wireless charging se tudi izkljucujeta, ker si ali na hitro napolnis na kablu, ali pa imas telefon polozen na polnilni podlagi in ga med polnjenjem lahko uporabljas (s prekinitvami polnjenja ampak brez vtikanja kabla).

Tehnicno gledano verjetno res ni ovir za telefon kot si ga zelis, ampak kot vse kaze je povprasevanje na trgu za take telefona premajhno, da bi se ga komu splacalo narest. Ce si drugacnega mnenja in vidis trzno niso, pa le urno vprezi podjetnisko zilico in organiziraj proizvodnjo take masine.

Jaz bi tudi imel telefon maximalno 4.5" velik, z ekranom cez celo sprednjo stran, brez sprednje kamere, z ogromno baterijo, wireless chargingom, vsaj full HD resolucijo, itd. Amapk takih kot sem jaz je bolj malo, vsi bi imeli ogromna jajca s kamerami na vsakem robu da se lahko potem pritozujejo, zakaj "fotoaparat" ki ima 2mm objektiva pred senzorjem dela slabse fotke in kateregakoli poceni sklocarja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Dejansko gledajo stroske. Komponente so drage, zato jih kombinirajo tako, da so stroski izdelave v mejah normale.
Ce bi izdali tak telefon, bi ga morali prodajati po 800+eur. Kdo bi pa to kupoval.. oh wait.. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

A pa ima samsung, apple ali kdo tretji tak telefon (neglede na ceno)?

Za take buticne zadeve enostavno ni trga. Razen ce kdo pogrunta linijo za sestavljat telefone po individualnih zeljah uporabnikov (z OSom ki bo vsaj mlao univerzalen, ne pa da vsak model rabi svojo verizjo OSa), bomo imeli na ovljo masovno proizvedene modele, od katerih ne bo nikoli vsem po godu.

Ce ne znas ali ne zmores narest sam (in telefonov vecina ne zna in ne zmore, jaz jih tudi ne :() pac toleriramo/trpimo to, za kar je vecina pripravljena placati.

tomy5 ::

Spet teoretiki zarot tule gor, jao jao
Pa dajte sami začet delat tak telefon in zakupite proizvodnjo, poiščite tolko kupcev kot pravite d ajih obstaja za tak mobi in boste v reku leta miljonarji, banke dandanes posodijo vsakeku resnemu s poslovnim palnom ki je realen

Kje pa ti vidis zarote?!?
««
220 / 381
»»