Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
louser ::
Ne trokira ravno dobesedno. Le perfomans je na nivoju 835. Kar vseeno ni slabo, ker je poraba energije vseeno na boljšem 845 nivoju.
Amoled sicer ni nujno boljši od dobrega IPSa. Boljši je sicer tudi dražji.
Evforija zato, ker se v EU tudi uradno prodaja po nenapihnjeni ceni.
Mislim, saj se (bo) Mi8 pravtako, a bo cena bližje 430 eur.
Evforija zato, ker se v EU tudi uradno prodaja po nenapihnjeni ceni.
Mislim, saj se (bo) Mi8 pravtako, a bo cena bližje 430 eur.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()
kanarin ::
Ne trokira ravno dobesedno. Le perfomans je na nivoju 835. Kar vseeno ni slabo, ker je poraba energije vseeno na boljšem 845 nivoju.
A si dal mogoče kdaj dal zraven IPS in Amoled in primerjal za tako izjavo ? Črna barva na iphone (primer dobrega IPS zaslona) ter na splošno kontrast se pač v nobenem primeru (tako kot pač velja za vse IPS zaslone) ne more primerjati z dobrim AMOLED zaslonom. Dokler konketno ne primerjaš se ti mogoče zdi vse v redu - potem pa dam zraven Samsung A3 2016 (ki ga na rabljene trgu dobiš krepko pod 100 €) s iPhone 6s ter RN5 (te telefone imam trenutno doma) - in že ta Samsung enostavno poseka oba. Ni primerjave. Zame ni debate, naslednji telefon bo imel pod nujno Amoled, mi je to bolj pomembno kot performance.
Dimnik ::
A si dal mogoče kdaj dal zraven IPS in Amoled in primerjal za tako izjavo ? Črna barva na iphone (primer dobrega IPS zaslona) ter na splošno kontrast se pač v nobenem primeru (tako kot pač velja za vse IPS zaslone) ne more primerjati z dobrim AMOLED zaslonom. Dokler konketno ne primerjaš se ti mogoče zdi vse v redu - potem pa dam zraven Samsung A3 2016 (ki ga na rabljene trgu dobiš krepko pod 100 €) s iPhone 6s ter RN5 (te telefone imam trenutno doma) - in že ta Samsung enostavno poseka oba. Ni primerjave. Zame ni debate, naslednji telefon bo imel pod nujno Amoled, mi je to bolj pomembno kot performance.
Jaz sem rasel z vsakim Amoledom gor. Vem njegove prednosti in njegove slabosti. Dejstvo je, da je dober amoled predrag za v Pocophone, če za isti denar dobiš najboljši IPS.
dexterboy ::
Khm... mislim, da se mora vsak v živo na lastne oči prepričati, kaj pomeni, ko je črna RES črna in ne, ko gre skozi črno še vedno nekaj svetlobe. Zato sem pred leti tudi kupil Plazmo in ne LCD, pa čeprav bi ga dobil za manj denarja... In zato bo moj next TV OLED. Pri telefonih je pa enako; črna je črna samo pri Amoled. Žal ali pa na srečo. Pa ne rečem, da je IPS slab ekran. Nasprotno. Ko ljudem pokažem TN matriko in IPS matriko na PC ekranih, se jim posveti šele ob takšni primerjavi. In kakšni imajo težave pri AMOLED / OLED ekranih, ker so navajeni LCD in sprva mislijo, da je ekran... pokvarjen.
Seveda pa lahko narediš šrot od Amoled ekrana ali pa umetnino od TN ekrana... tole pišem na ekranu znamke EIZO s TN matriko. Masterpice
Seveda pa lahko narediš šrot od Amoled ekrana ali pa umetnino od TN ekrana... tole pišem na ekranu znamke EIZO s TN matriko. Masterpice
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
338 evrov za MI8? Amoled, optična stabilizacija slike, 845 chipset, 6,2 ekran, NFC, Sony IMX 363 senzor... modonca, to je pa tako, kot če bi objemal Nicole Aniston v živo :)
Edino, kar mu manjka do popolnosti, je brezžično polnenje...
Edino, kar mu manjka do popolnosti, je brezžično polnenje...
Jirzy ::
Drugače me res zelo zanima, zakaj se s tem novim modelom zganja taka evforija, človek bi mogoče še razumel, če bi bil občutno cenejši kot Mi8, tako pa... Pri slednjem dobiš AMOLED zaslon (kar je moje pojme že "must be" feature za flagship telefon dandanes), boljšo kamero, da ne govorim o sami ergonomiji oz izgledu (lažji, tanjši, na splošno bolj premium izgled). Prosim na plan z argumenti. Je to samo 600mAh bolj zmogljiva baterija ?
Meni osebno prevaga ze 3,5mm jack, baterija pa mi je tudi pomembnejsa od OLED vs IPS ekrana. Pa ne bom kupil, ker imam novega RN5. Ce pa bi se odlocal med tema modeloma, pa bi definitivno izbral Poco.
Domobrancek ::
Pocophone ima heatpipe hlajenje, ki ga MI8 nima. MI8 se zaradi tega zelo hitro segreje in mu performance pade - nekje na nivo snap dragona 835. Pocophone pa ima boljše hlajenje in zato boljši performance. Plus tega ima poco 2 zvočnika (spodnjega + tisti, ki je v uporabi ob klicu se tudi aktivira, ko se posluša muska/gleda posnetke)česar pravtako MI8 nima. Edina "prednost" MI8 pred pocophonom je AMOLED zaslon..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Domobrancek ()
Poco ima še prednost, v stereo zvočnikih ima pa večje črne robove okrog ekrana ima manjši ekran od mi8, čeprav je večji od mi8....
Ja jeba se je odločit med njima....sicer me bolj vleče k mi8, bom videl za kakšen teden, ko bom naročal...
Ma to hlajenje je spet en marketinški nateg, potem bi vsi z sd845 delovali poćasneje....sem pogledal eno primerjavo na yt, med poco in oneplus 6, se je op6 segrel stopinjo ali dve več, ampak je še vedno posekal pocoja v hitrosti
Ja jeba se je odločit med njima....sicer me bolj vleče k mi8, bom videl za kakšen teden, ko bom naročal...
Ma to hlajenje je spet en marketinški nateg, potem bi vsi z sd845 delovali poćasneje....sem pogledal eno primerjavo na yt, med poco in oneplus 6, se je op6 segrel stopinjo ali dve več, ampak je še vedno posekal pocoja v hitrosti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
tomy5 ::
Domobrancek je izjavil:
Pocophone ima heatpipe hlajenje, ki ga MI8 nima. MI8 se zaradi tega zelo hitro segreje in mu performance pade - nekje na nivo snap dragona 835. Pocophone pa ima boljše hlajenje in zato boljši performance. Plus tega ima poco 2 zvočnika (spodnjega + tisti, ki je v uporabi ob klicu se tudi aktivira, ko se posluša muska/gleda posnetke)česar pravtako MI8 nima. Edina "prednost" MI8 pred pocophonom je AMOLED zaslon..
Tisti drugi zgoraj za stereo je samo marketinški trik, "takega" imajo vsi, samo ga ne oglasujejo kot zvočnik
Ja imajo zgoraj zvočnik, ker drugače nebi slišal sogovornika....pri predvajanju glasbe ali yt pa dejansko delujeta oba zvočnika,pri ostalih deluje samo spodnji zvočnik
Stari maček ::
Samo v čem je poanta dat 360 € za Pocophone, če dobiš Mi8 že za 338 € - link ? Pa ja je menda Mi8 boljši telefon !
Povophone ne trokira tako, kot če bi v njem bil Snapdragon 835
Do explain zakaj bi mi8 trokiral. Sem v dilemi kaj vzet ali pocophone, ki ima večjo baterijo ali mi8 kateri ima amoled.
Ker nima vodnega hlajenja. Ko se pregreje, je gotov. Pa baterija je tudi bistvena. Vsaj zame.
Drmr ::
Meni je fora kako so navili ceno Pocophone-a, ko so videli kaksen hype je.
Npr. na Goldwayu pise v reklamni sliki da je cena $310, a ko gres v trgovino je cena $350...
Podobno je drugje, so kr navili ceno.
Npr. na Goldwayu pise v reklamni sliki da je cena $310, a ko gres v trgovino je cena $350...
Podobno je drugje, so kr navili ceno.
Cena pri nas je 330evrov. A še ni dobavljiv. Cena Mi8 je pri nas krepko čez 450eur.
Temu bomo pcjaši rekli vodno hlajenje, ko bo glavni odvajalec toplote voda in ne baker.
Sicer Mi8 ne trokira dobesedno. Take težave ima kar nekaj modelov tudi od konkurence.
Stari maček je izjavil:
Samo v čem je poanta dat 360 EUR za Pocophone, če dobiš Mi8 že za 338 EUR - link ? Pa ja je menda Mi8 boljši telefon !
Povophone ne trokira tako, kot če bi v njem bil Snapdragon 835
Do explain zakaj bi mi8 trokiral. Sem v dilemi kaj vzet ali pocophone, ki ima večjo baterijo ali mi8 kateri ima amoled.
Ker nima vodnega hlajenja. Ko se pregreje, je gotov. Pa baterija je tudi bistvena. Vsaj zame.
Temu bomo pcjaši rekli vodno hlajenje, ko bo glavni odvajalec toplote voda in ne baker.
Sicer Mi8 ne trokira dobesedno. Take težave ima kar nekaj modelov tudi od konkurence.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()
Domobrancek ::
Mam eno vprašanje, da ne bomo samo o pocophonu govorili Kako pa kaj uspeva xiaomi-ju z posodobitvami? So redne? Kako dolgo jih povprečjo dobivajo telefoni?
BOCo. ::
Domobrancek je izjavil:
Mam eno vprašanje, da ne bomo samo o pocophonu govorili Kako pa kaj uspeva xiaomi-ju z posodobitvami? So redne? Kako dolgo jih povprečjo dobivajo telefoni?
Posodobitve so redne. Stable različice prihajajo na 3-6 mescev, medtem ko so Beta posodobitve na voljo vsak konec tedna (četrtek, petek).
gregor ::
dva nova testa:
Xiaomi Mi Max 3 - Recenzija
https://mob.hr/xiaomi-mi-max-3-recenzij...
Xiaomi Pocophone F1 - Recenzija
https://mob.hr/xiaomi-pocophone-f1-rece...
Xiaomi Mi Max 3 - Recenzija
https://mob.hr/xiaomi-mi-max-3-recenzij...
Xiaomi Pocophone F1 - Recenzija
https://mob.hr/xiaomi-pocophone-f1-rece...
Zaključak
Pocophone F1 je definitivno jedno od ugodnijih iznenađenje ove godine. Xiaomi ga je predstavio doslovno s neba pa u rebra i time prilično podigao prašinu. Ovim potezom je rukavicu u lice bacio mnogima, a posebice OnePlusu, koji svoje uređaje naziva flagship killerima. Istini za volju, zadnji koji bi takvu titulu mogao ponijeti bio je OnePlus 3/3T, jer je s kasnijim modelima cijena počela rasti.
Pocophone F1 6/64 GB će u početku prodavati Tele2, koji će, naravno, forsirati svoje modele pretplate u kombinaciji s otplatom, dok cijena samog uređaja bez pretplate iznosi 3099 kuna. Kako će cijena biti formirana u slobodnoj prodaji, za sada nemamo informacija.
Kako god okrenemo, ovo je više nego dobra ponuda za uređaj pokretan Snapdragonom 845 u kombinaciji sa 6 GB RAM-a, vrlo dobrom kamerom, natprosječnom autonomijom, i nikako manje bitnom stavkom, izuzetno brzim softverom i konzistentnim radom sučelja.
xandros ::
Cisti bullshit ...
Poco F1, flagship killer brez NFC, brez opticne stabilizacije, slabe fotke v nocnem nacinu,...
Poco F1, flagship killer brez NFC, brez opticne stabilizacije, slabe fotke v nocnem nacinu,...
Tomson ::
Če komu prav pride, dobra cena: Xiaomi Pocophone F1 Global 6/128GB s kodo: GBMPPOCO iz 334€ na 305€ ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Flagship, ki ne dela dobrih fotografij, preprosto ne moreš klicati flagship....?
Je..mu, Lumia 950XL je delala fotke, ki si jih lahko uokviril, ne pa nekaj, kar se stabilizacije ne premore.
Je..mu, Lumia 950XL je delala fotke, ki si jih lahko uokviril, ne pa nekaj, kar se stabilizacije ne premore.
@manta:
kaj uradnega še ni, predvideva pa se, da bo pri nas v prodaji nekje septembra/oktobra ...
kaj uradnega še ni, predvideva pa se, da bo pri nas v prodaji nekje septembra/oktobra ...
poco...
za 300 usd je potrebno nekje šparat, tudi xiaomi ne more naredit istega telefona za 300 ali pa 400,500 usd.
sicer pa me zanima mix 3
https://www.gizmochina.com/2018/09/03/x...
ali morda kdo ve če bo tale mix 3 sploh lahko šel v ovitke, ker ima slider...?
LP
za 300 usd je potrebno nekje šparat, tudi xiaomi ne more naredit istega telefona za 300 ali pa 400,500 usd.
sicer pa me zanima mix 3
https://www.gizmochina.com/2018/09/03/x...
ali morda kdo ve če bo tale mix 3 sploh lahko šel v ovitke, ker ima slider...?
LP
Dzhimen ::
Če komu prav pride, dobra cena: Xiaomi Pocophone F1 Global 6/128GB s kodo: GBMPPOCO iz 334€ na 305€ ...
Uf, tole bom pa jaz nabavil. Vzamem Priority Line, a ne? Upam, da bo še v septembru prišel v nabiralnik.
Sam mislim da se ta izraz "flagship" že malo preveč zlorablja, oz če obstaja že toliko aktualnih modelov (enega proizvajalca), ki naj bi se kitili s tem nazivom, potem vse skupaj malo razvodeni. Torej pri Xiaomi naj bi bili aktualni flagshipi sledeči: Mi Mix2s, Mi 8 in Pocophone F1 ? A to velja izključno zaradi SN 845 ? Kaj pa ostala oprema oz karateristike - ne igra vloge ? Tudi zame telefon, ki nima kamere na nivoju "pravih" flagshipov pa tudi da nima amoled zaslona pač ni flagship. Ima resda dober (oz. eden najboljših ta hip) procesor in ugodno ceno - in to je to. Recimo ko izide Mi Mix 3 - ali bodo ostali omenjeni (starejši) modeli še flagshipi ? Bo to veljalo do izzida telefona s SN 855 ? Kaj torej dejansko sploh definira "flagship" ?
@Dzhimen:
Drži, Priority Line EU, odprava v sredini septembra in potem še dobra 2tedna za dostavo, se pravi konec septembra, začetek oktobra dostava...
Drži, Priority Line EU, odprava v sredini septembra in potem še dobra 2tedna za dostavo, se pravi konec septembra, začetek oktobra dostava...
Do sedaj še ni bilo primera da bi preko te opcije kdo imel dodatne stroške, pa tudi če bi se teoretično zgodilo bi GB te stroške povrnil...
antonija ::
Dejmo mu rect flagship troll pa bo.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Najprej je bilo obvestilo da se zelo priporoča, potem pa sem izvedel, da je bil v nekem obdobju manjši procent pošiljk izgubljen, so sicer vse povrnili, a zaradi tega sedaj priporočajo, da se vzame Insurance, ker je zavarovano in tudi trgovina dobi povrnjene stroške. Sicer so pošiljke tako ali tako zavarovane tudi preko PayPala tako da nujno ni, zaradi boljšega občutka in hitrejše povrnitve stroškov v primeru težav pa sigurno ne škodi ...
Dzhimen ::
@Dzhimen:
Evo ga, naročeno!
EU Priority Line brez zavarovanja je prišlo 306,58€, plačano preko PayPala. Če gre navedenim rokom na Gearbestu verjeti, pride v best-case scenariju 21.9., v worst-case scenariju pa 4.10. Bomo videli kdaj se bo zadeva naslikala doma.
Hvala ti Tomson za link in kodo!
xiaomi ima premalo telefonov v prodaji, to vsi vemo
zato sedaj pride še:
Xiaomi Mi 8 Youth, Mi 8 Screen Fingerprint Edition tipped to debut soon
https://www.gizmochina.com/2018/09/05/x...
Xiaomi Mi 8 Series To Add More Amazing Variants Soon
https://www.gizchina.com/2018/09/04/xia...
morda celo brez SN845, we will see
zato sedaj pride še:
Xiaomi Mi 8 Youth, Mi 8 Screen Fingerprint Edition tipped to debut soon
https://www.gizmochina.com/2018/09/05/x...
Xiaomi Mi 8 Series To Add More Amazing Variants Soon
https://www.gizchina.com/2018/09/04/xia...
morda celo brez SN845, we will see
Klamzi ::
Kolega išče xiaomi mobilnik, 5 do 5,5 inčov, za neko povprečno uporabo, za nekje 150€ iz Slovenije. Kakšen predlog?
tebodi ::
Po novem se čaka 720 ur za odklepanje bootloaderja na Xiaomi telefonih.
Za statistiko: 21.8. sem naročil Redmi 6 Pro na Mi Global Store (AE). Kazalo je na problem, ker od začetka niso posodobili tracking informacije (nespremenjena lokacija "gatwick", shipment information received), vendar so ga danes uspeli dostaviti (dhl brez ddv).
Vendar sem sedaj videl, da so na Xiaomiju (spet) uvedli 30 dni čakanja, da si kupec lahko unlocka BL in flasha Xiaomi.EU ROM???
To pa je res bedno. Še posebej, ker je glede bootloader unlock toliko različnih informacij, od tega, da so nekateri odklenili takoj, do 7 dni itn.
In mimogrede, če se poskusi unlockati z drugim Xiaomi account-om ali na drugem pc-ju, se števec resetira nazaj na 720 h (!). Tako pravijo na unlock tool.
Meni je sicer neprijetno to čakanje (telefon namenjen za darilo), mislim pa, da se bo nekaj ljudem rahlo utrgalo ob takšnem postopku.
Glede MIUI 10: pred par dnevi sem updatal (mi4c Xiaomi.EU rom), in je dober update, lep design, izgleda so se potrudili na optimizacijah, meni je sicer malo ikone (standardne) zmrdalo, so pa to še več ali manj tedenski release.
Za statistiko: 21.8. sem naročil Redmi 6 Pro na Mi Global Store (AE). Kazalo je na problem, ker od začetka niso posodobili tracking informacije (nespremenjena lokacija "gatwick", shipment information received), vendar so ga danes uspeli dostaviti (dhl brez ddv).
Vendar sem sedaj videl, da so na Xiaomiju (spet) uvedli 30 dni čakanja, da si kupec lahko unlocka BL in flasha Xiaomi.EU ROM???
To pa je res bedno. Še posebej, ker je glede bootloader unlock toliko različnih informacij, od tega, da so nekateri odklenili takoj, do 7 dni itn.
In mimogrede, če se poskusi unlockati z drugim Xiaomi account-om ali na drugem pc-ju, se števec resetira nazaj na 720 h (!). Tako pravijo na unlock tool.
Meni je sicer neprijetno to čakanje (telefon namenjen za darilo), mislim pa, da se bo nekaj ljudem rahlo utrgalo ob takšnem postopku.
Glede MIUI 10: pred par dnevi sem updatal (mi4c Xiaomi.EU rom), in je dober update, lep design, izgleda so se potrudili na optimizacijah, meni je sicer malo ikone (standardne) zmrdalo, so pa to še več ali manj tedenski release.
Lokacija se ti ne spremeni dokler ne pride pošiljka z ups do anglije, potem gre naprej z dhl in deluje dhl sledenje, do do gatwick z ups pa ti je prodajalec naknadno poslal sledilno za ups....poglej sporočila od prodajalca
antonija ::
Ko je bil ravno redmi 6 pro omenjen: je kdo ze zasledil taisti model z B20? (ne A2 lite ki ima isti hardware in b20, ampak redmi 6 pro z MIUIjem)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
tebodi ::
Lokacija se ti ne spremeni dokler ne pride pošiljka z ups do anglije, potem gre naprej z dhl in deluje dhl sledenje, do do gatwick z ups pa ti je prodajalec naknadno poslal sledilno za ups....poglej sporočila od prodajalca
Hvala, vem. Ne, prodajalec ni ničesar sporočil, sam sem ga parkrat pozval, na kar ni dal smiselnega odgovora, in bi sam danes odprl dispute. Sporočam, ker sam ne morem vedeti, ali gre za zelo slučajen "glitch" v mojem primeru ali za bolj razširjeno "finto". Mimogrede, zadnji odgovor prodajalca je bil, da zamenjujejo dostavno službo na 1. relaciji (iz DHL v UPS zaradi zasedenosti), koliko kaj drži, je možno ugibati.