Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
MrStein ::
Kaj vam na default launcherju ni všeč, tisti, ki se menjali?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
woman ::
Zadnje čase, 14 dni ali več, ne vem točno, imam težave z wifi-jem, imam RN3.
Samsung J3 ima recimo 100% signal, RN3 pa 10 ali 20% od tega.
Iskala sem po spletu, pa nič pametnega ne najdem, hard reset je res zadnja opcija, pa še to ni sigurno, da bi pomagalo.
Ima kdo kakšno idejo za telebane?
P.S. Sama že leta uporabljam Smart Launcher, mi nekako najbolj sede. ;)
Samsung J3 ima recimo 100% signal, RN3 pa 10 ali 20% od tega.
Iskala sem po spletu, pa nič pametnega ne najdem, hard reset je res zadnja opcija, pa še to ni sigurno, da bi pomagalo.
Ima kdo kakšno idejo za telebane?
P.S. Sama že leta uporabljam Smart Launcher, mi nekako najbolj sede. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: woman ()
mtosev ::
baje pride kmalu oreo update za redmi note 5a? ma kdo kak info
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
kanarin ::
Imel bi vprašanje za lastnike 6 (in več) inčnih teleonov, kako in ali so se sploh (že) navadili na takšno velikost (in težo) telefona. Sam sem dober mesec lastnik RN5 in moram priznati, da se nisem še navadil. Oz mogoče bi se celo navadi, če ne bi (redno) uporabljal tudi drugega (oz drugih) telefonov. Moj primarni telefon je namreč (služben) Samsung A5 2016 in razlika (v velikosti in teži) je res precejšnja. Saj je po eni strani fajn imet tako velik ekran, samo po drugi strani pa trpi ergonomija oz praktičnost. Tudi samo z eno roko je na takem ekranu skoraj nemogoče delati.
Druga zadeva - ali večina uporablja "full screen gesture" ali imate nastavljene 3 standardne gumbe na ekranu ? Brez gumbov zgleda res fensi na pri pogled (pač iPhone X stil), moti me edino "back" gesta, ki nekako ne deluje najbolj "gladko" oz praktično. Še posebej če imaš na telefonu ovitek zadaj, se mi pogosto dogaja, da nekako podrsavam tudi po ovitku in tako občutek ni najboljši. Backup gumb se zame bistveno bolj obnese, samo kaj ko ti gumbi zasedajo kar občuten spodnji del zaslona in tako v bistvu izniči prednosti (near) bezless zaslona. Kakšno je vaše mnenje oz izkušnje ?
Drugače pa nestrpno čakam pa MIUI 10 posodobitev (preko OTA), po napovedih bi to moralo biti na voljo res kmalu (septembra).
Druga zadeva - ali večina uporablja "full screen gesture" ali imate nastavljene 3 standardne gumbe na ekranu ? Brez gumbov zgleda res fensi na pri pogled (pač iPhone X stil), moti me edino "back" gesta, ki nekako ne deluje najbolj "gladko" oz praktično. Še posebej če imaš na telefonu ovitek zadaj, se mi pogosto dogaja, da nekako podrsavam tudi po ovitku in tako občutek ni najboljši. Backup gumb se zame bistveno bolj obnese, samo kaj ko ti gumbi zasedajo kar občuten spodnji del zaslona in tako v bistvu izniči prednosti (near) bezless zaslona. Kakšno je vaše mnenje oz izkušnje ?
Drugače pa nestrpno čakam pa MIUI 10 posodobitev (preko OTA), po napovedih bi to moralo biti na voljo res kmalu (septembra).
prenasalec ::
Imel bi vprašanje za lastnike 6 (in več) inčnih teleonov, kako in ali so se sploh (že) navadili na takšno velikost (in težo) telefona. Sam sem dober mesec lastnik RN5 in moram priznati, da se nisem še navadil. Oz mogoče bi se celo navadi, če ne bi (redno) uporabljal tudi drugega (oz drugih) telefonov. Moj primarni telefon je namreč (služben) Samsung A5 2016 in razlika (v velikosti in teži) je res precejšnja. Saj je po eni strani fajn imet tako velik ekran, samo po drugi strani pa trpi ergonomija oz praktičnost. Tudi samo z eno roko je na takem ekranu skoraj nemogoče delati.
Meni se ni bilo treba na RN5 nič navajati. Resda je razmeroma težek telefon, ampak me to ni motilo. Prej sem imel RN2, ki je 5.5 inčen, tako da preskok ni bil velik, dimenzije teh dveh telefonov so praktično iste ker ima RN5 večji screen-to-body ratio. V glavnem, jaz pri tem telefonu nisem naletel na nobeno oviro glede velikosti in teže.
Glede full screen gestures, prvi dan sem si jih vklopil in od takrat jih vedno uporabljam. Res se mi zdi praktično, kako lahko na veliko večjem delu zaslona pokličeš funkcijo Nazaj, namesto da bi vedno segal po tistem gumbu spodaj. Uporabljam priložen prozoren ovitek. Ta me ne moti, ne vem pa, kakšnega imaš ti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: prenasalec ()
dexterboy ::
Ali se je kdo že igral s spodnjo tematiko? Sem odprl novo temo, ker ni samo Xiaomi v igri, telefona pa ne bom menjaval. Če ima kdo izkušnje, bi bil hvaležen, ako jih deli z nami :)
Prsni merilec srčnega utripa z blutooth povezavo na telefon
Prsni merilec srčnega utripa z blutooth povezavo na telefon
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Jirzy ::
Zdaj sem kaksne 3 tedne lastnik RN5, zato lahko napisem kratko primerjavo z Redmi 4 Prime, menjal sem, ker so mi ga ukradli.
Plusi:
- Software. To, da lahko na notification odgovoris direktno iz desktopa, je zelo uporabno.
- Fotkic. Sicer ne slikam veliko, ampak se opazi, da je kamera boljsa.
- Zvocnik. Mnogo boljsi zvok in glasnejsi.
- Hitrost. Sicer sem bil tudi z R4P zelo zadovoljen (najprej sem hotel kupiti se enega, pa jih ni bilo nikjer za dobiti), ampak tole je pa se eno stopnicko visje.
- SW podpora. R4P je bil kljub dobremu HW relativno zanemarjen. Govorim po Xiaomi standardih, ne po Samsungovih :D. V teh 3 tednih sem dobil 3 update. No, prvi je bil na voljo takoj ob vklopu, potem pa sem dobil se 2.
-
Minusi:
- Handling. Tezko je upravljati telefon z eno roko. Kdaj bo Google ugotovil, da spada naslovna vrstiva v Chromu na dno ekrana, ne na vrh?! Sicer so Lumie inferiorne v vseh pogledih, samo to, da je naslovna vrstica na dnu je pa res fino. Sicer sem pricakoval to... Na zalost so si ocitno vsi proizvajalci enotni, da mora biti telefon cezdalje vecji, ce ni entry level.
- Notification LED ni RGB, ampak samo bela. R4P je imel RGB in je bilo res fino, ko si po barvi vedel, kako polna je baterija, ali si dobil SMS, klic, ali pa navaden notification.
Drugo:
- Ekran je (razen velikosti) prakticno identicen.
- Google Keep widget mi ne dela. Ko ga postavim na desktop, mi telefon rece 'This app is not installed' oz nekaj v tem stilu. App je seveda instaliran :) Ima kdo kaksno idejo? Poizkusil sem zbrisat cache, pa ne pomaga. Xiaomi support pravi, naj preko Update package-a instaliram nov ROM, pa se mi ne da zajebavat s ponastavljanem nastavitev.
Telefon je pa super za to ceno. Sem ze skoraj celo druzino opremil Xiaomiji :)
Plusi:
- Software. To, da lahko na notification odgovoris direktno iz desktopa, je zelo uporabno.
- Fotkic. Sicer ne slikam veliko, ampak se opazi, da je kamera boljsa.
- Zvocnik. Mnogo boljsi zvok in glasnejsi.
- Hitrost. Sicer sem bil tudi z R4P zelo zadovoljen (najprej sem hotel kupiti se enega, pa jih ni bilo nikjer za dobiti), ampak tole je pa se eno stopnicko visje.
- SW podpora. R4P je bil kljub dobremu HW relativno zanemarjen. Govorim po Xiaomi standardih, ne po Samsungovih :D. V teh 3 tednih sem dobil 3 update. No, prvi je bil na voljo takoj ob vklopu, potem pa sem dobil se 2.
-
Minusi:
- Handling. Tezko je upravljati telefon z eno roko. Kdaj bo Google ugotovil, da spada naslovna vrstiva v Chromu na dno ekrana, ne na vrh?! Sicer so Lumie inferiorne v vseh pogledih, samo to, da je naslovna vrstica na dnu je pa res fino. Sicer sem pricakoval to... Na zalost so si ocitno vsi proizvajalci enotni, da mora biti telefon cezdalje vecji, ce ni entry level.
- Notification LED ni RGB, ampak samo bela. R4P je imel RGB in je bilo res fino, ko si po barvi vedel, kako polna je baterija, ali si dobil SMS, klic, ali pa navaden notification.
Drugo:
- Ekran je (razen velikosti) prakticno identicen.
- Google Keep widget mi ne dela. Ko ga postavim na desktop, mi telefon rece 'This app is not installed' oz nekaj v tem stilu. App je seveda instaliran :) Ima kdo kaksno idejo? Poizkusil sem zbrisat cache, pa ne pomaga. Xiaomi support pravi, naj preko Update package-a instaliram nov ROM, pa se mi ne da zajebavat s ponastavljanem nastavitev.
Telefon je pa super za to ceno. Sem ze skoraj celo druzino opremil Xiaomiji :)
Dimnik ::
Narediš varnostno kopijo na mi accaunt, izbereš kaj vse želiš shraniti in potem samo iz mi accaunta narediš kopijo na telefon skupaj z nastavitvami...
Tomson ::
Imamo kakšne lastnike Mi A2 Lite 4/64GB? Kupiti kje, za koliko dinarjev :)?
Imaš kar nekaj opcij z dostavo brez dodatnih stroškov:
- Xiaomi Mi A2 Lite Global 4/64GB s kodo: GB$MPAlite2 za 158€ ter 0.53€ za PriortiyLine EU poštnitno (2-3 tedne dostava)
- Xiaomi Mi A2 Lite Global 4/64GB za 189€ ter 5€ poštnina (EU skladišče - dostava 3-7dni)
- Xiaomi Mi A2 Lite Global 4/64GB za 165€ + 23€ DHL poštnina (dostava 7-10dni)
- Xiaomi Mi A2 Lite Global 4/64GB za 196€ ter brezplačna poštnina (EU skladišče - dostava 2-7dni)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
TehDucky ::
Tašči bi kupil nov telefon, okvirna cena cca 200 eur. Slovenski jezik je nuja, a to majo že vsi Xiaomi? Teh kitajcov je čist preveč, pa se niti ne znajdm med vsemi temi modeli. Edin, ki sem ga malo bolj pregledal je Redmi Note 5.
Zadeva more laufat, brez da me rabi klicat vsak dan, zakaj nekaj ne dela, drugače se ji rajši kupi Huawei P20 Lite.
Zadeva more laufat, brez da me rabi klicat vsak dan, zakaj nekaj ne dela, drugače se ji rajši kupi Huawei P20 Lite.
Narediš varnostno kopijo na mi accaunt, izbereš kaj vse želiš shraniti in potem samo iz mi accaunta narediš kopijo na telefon skupaj z nastavitvami...
Se settingi v aplikacih ohranijo?
Odvisno od aplikacij verjetno...gmail ostane, watsap ostane, edino moraš v sami aplikaciji naredit varnostno kopijo, igre so itak vezane na gmail acaunt, nastavitve telefona ostanejo....v glavnem jaz ko zamenjam xiaomi za drugi xiaomi, samo naredim kopijo iz mi acaunta, v glavnem brez nekih večjih komplikacij, s tem da moraš označit kaj želiš shraniti v mi accaunt, gre tudi zgodovina klicev in sms
Tašči bi kupil nov telefon, okvirna cena cca 200 eur. Slovenski jezik je nuja, a to majo že vsi Xiaomi? Teh kitajcov je čist preveč, pa se niti ne znajdm med vsemi temi modeli. Edin, ki sem ga malo bolj pregledal je Redmi Note 5.
Xiaomiji imajo vsi slo jezik, glej da vzameš global verzijo, če bo njen orvi xiaomi, bo rabila malo časa, da ugotovi kaj in kako, sicer rabiš na vsakem telefonu malo časa...
Npr, moj oče je prešel iz lg na xiaomi redmi 5, zadovoljen, ampak včasih me kaj povpraša o kakšnih nastavitvah, ker nima naštudiranega oz ne ve kaj vse lahko uporablja in kako..
@TehDucky:
Jup, vsi Xiaomiji Global verzije so v slovenščini, kakšen non-Global pa tudi ni ... V tem cenovnem rangu glej kot omenjeno Xiaomi Redmi Note 5 ali mogoče še bolje za taščo, če še ni imela kakšnega Xiaomija, malo dražji, tudi odličen z Android One operacijskim sistemom Xiaomi Mi A2, dobiš npr. iz EU skladišča za 207€ +5€ poštnine (dostava 3-7dni) ... Malo ceneje pa ni slaba opcija kakšen Xiaomi Redmi S2 ali A2 Lite ...
Jup, vsi Xiaomiji Global verzije so v slovenščini, kakšen non-Global pa tudi ni ... V tem cenovnem rangu glej kot omenjeno Xiaomi Redmi Note 5 ali mogoče še bolje za taščo, če še ni imela kakšnega Xiaomija, malo dražji, tudi odličen z Android One operacijskim sistemom Xiaomi Mi A2, dobiš npr. iz EU skladišča za 207€ +5€ poštnine (dostava 3-7dni) ... Malo ceneje pa ni slaba opcija kakšen Xiaomi Redmi S2 ali A2 Lite ...
Se settingi v aplikacih ohranijo?
Odvisno od aplikacij verjetno...gmail ostane, watsap ostane, edino moraš v sami aplikaciji naredit varnostno kopijo, igre so itak vezane na gmail acaunt, nastavitve telefona ostanejo....v glavnem jaz ko zamenjam xiaomi za drugi xiaomi, samo naredim kopijo iz mi acaunta, v glavnem brez nekih večjih komplikacij, s tem da moraš označit kaj želiš shraniti v mi accaunt, gre tudi zgodovina klicev in sms
Hvala. Mogoce pa res :)
antonija ::
O obstaja kaksen drug (pomoznosti offline in neodvisen od googla/proizvajalca telefona) nacin za backup telefona in restore na novem telefonu?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Jup, meni je npr. super My Backup Pro. Imam sicer plačano verzijo ampak je res top ...
SumTingWong ::
Danes sem inštaliral MIUI 10 na OnePlus 5 Če primerjam MIUI 7 in 8 vs 10, je slednji res abnormalno lepši. Že zaradi MIUI 10 bi ponovno kupil Xiaomi mobitel. Kmalu pride Mix 3, we shall see.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SumTingWong ()
Zico44 ::
@TehDucky:
Kaj pa Xiaomi mi Max 3 4/64 (global)?
Drmr ::
Stari maček je izjavil:
Sem naročil tule 128 GB global verzijo za 339 €... 10 € je pa poštnina iz Irske.
https://m.ebay.de/itm/Neu-Xiaomi-POCOPH...
Ahhh je ze sla cena za 20eur gor...
Je kdo nasel se kaksen EU source za nakup?
@Zico44:
Xiaomi Mi Max 3 je tudi dobra opcija, če 7" zaslon ni prevelik zalogaj! :) Solidna kvaliteta izdelave, res velik zaslon, dobra baterija, dober zvok, kamera, zmogljivost, nima pa GorilaGlass zaščite ... Dobra opcija v segmentu okoli 250€ pa je jasno še Xiaomi Mi8 SE z AMOLED zaslonom ...
Xiaomi Mi Max 3 je tudi dobra opcija, če 7" zaslon ni prevelik zalogaj! :) Solidna kvaliteta izdelave, res velik zaslon, dobra baterija, dober zvok, kamera, zmogljivost, nima pa GorilaGlass zaščite ... Dobra opcija v segmentu okoli 250€ pa je jasno še Xiaomi Mi8 SE z AMOLED zaslonom ...
@Zico44:
Vem. Imam Mi Max 2. Žal nima b20 banda. Mi Max 3 je skoraj enake velikosti kot Mi Max 2.
Iščem ugodno ceno za Mi Max 3 4/64 Global.
Najceneje ga trenutno dobiš na MiGlobalStore za 240€ z DHL poštnino ali na Goldway za 244€ z DHL poštnino ...
ivanuscha ::
https://www.honorbuy.com/1526-xiaomi-po...
Včeraj je bil še na zalogi, bo treba počakati na novo pošiljko.
Včeraj je bil še na zalogi, bo treba počakati na novo pošiljko.
Najceneje ga trenutno dobiš na MiGlobalStore za 240€ z DHL poštnino ali na Goldway za 244€ z DHL poštnino ...
Najlepša hvala. Zdaj sem v dilemi, ali naj vzamem Mi Max 3 ali Mi 8 ali naj počakam na novi Mi Mix 3.
amacar ::
Prej ko bo mi mix 3 global verzija bo že konec decembra Sem pa v podobni dilemi pocophone vs mi8 vs mi8 explorer (sploh ni global verzije, tako da v bistvu ne pride v poštev) vs mi mix 3.
dmorec ::
mene tudi zanima pocofon.? če narocim iz kitajske oz.gearbesta kako je z uveljavljanjem garancije? hvala in lp
robertko ::
Ima kdo izkušnje s to trgovino?
Pocophone imajo on stock, ter dostava tudi v Slovenijo - Free shipping (6-8 working days delivery) in Up to 24-month Standard Warranty.
https://www.eglobalcentral.eu/xiaomi-po...
Na Nemškem eglobalcentral je še ceneje (sedaj s popusti 277.39 €), vendar dostava samo Nemčija, Avstrija in Luxemburg.
https://www.eglobalcentral.de/xiaomi-po...
Pocophone imajo on stock, ter dostava tudi v Slovenijo - Free shipping (6-8 working days delivery) in Up to 24-month Standard Warranty.
https://www.eglobalcentral.eu/xiaomi-po...
Na Nemškem eglobalcentral je še ceneje (sedaj s popusti 277.39 €), vendar dostava samo Nemčija, Avstrija in Luxemburg.
https://www.eglobalcentral.de/xiaomi-po...
Ne vem koliko je varno nakupovat od eglobal, review-ji so zelo mesani.
No brez denarja mislim da ne ostanes, je le paypal vmes, samo pri morebitnih komplikacijah zna trajat da se jih resi.
No brez denarja mislim da ne ostanes, je le paypal vmes, samo pri morebitnih komplikacijah zna trajat da se jih resi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Drmr ()
TehDucky ::
Prosil bi še za enako vprašanje glede Aliexpressa, recimo za novega Pocophone, ki ima Aliexpress standard shipping in pa DHL Express.
Veron ::
Verjetno ne bo nič iz "global" verzije Mi8SE, ki bi imela B20?
Zakaj nočem Mi8, ekran SE verzije je ravno na zgodnji meji velikosti telefona, kar bi še nekako sprejel. In po drugi strani dovolj močna zadeva, da deluje vse lepo gladko.
Zakaj nočem Mi8, ekran SE verzije je ravno na zgodnji meji velikosti telefona, kar bi še nekako sprejel. In po drugi strani dovolj močna zadeva, da deluje vse lepo gladko.
Ce nikjer explicitno ne pise da so customs payed, potem obstaja moznost da bos imel dodatne stroske.
Ne vem pa zakaj bi ga sploh narocal od kitajcev,
ce ga lahko dobis iz EU za primerljivo ceno.
Ne vem pa zakaj bi ga sploh narocal od kitajcev,
ce ga lahko dobis iz EU za primerljivo ceno.
Domobrancek ::
Sedaj ga imajo tudi na "slovenski" strani si.mobileshop.eu. Je pa cena malo višja (380€).
@Thomson morda kakšen link za pocofon? 6+128 verzija
Najhitreje in najugodneje trenutno Pocophone F1 128GB za 360€ z vključeno DHL poštnino na Goldway ali MiGlobalStore ...
gregor ::
bo potrebno počakat kak mesec ali dva da cene padejo na npr 320 usd
čeprav se bojim, da bo povpraševanje presegalo ponudbo in bodo cene bolj počasi padale
upam, da dajo oktobra ven mi mix 3 za 400 usd
čeprav se bojim, da bo povpraševanje presegalo ponudbo in bodo cene bolj počasi padale
upam, da dajo oktobra ven mi mix 3 za 400 usd
Samo v čem je poanta dat 360 € za Pocophone, če dobiš Mi8 že za 338 € - link ? Pa ja je menda Mi8 boljši telefon !
International verzija ni global verzija(če se ne motim), ampal global rom, ki ima pomanjkljivosti....
louser ::
Z malo iznajdljivosti je mi8 moder 6/64 global verzija, dosegljiv za 360eur na goldway
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
Vanadium ::
Samo v čem je poanta dat 360 € za Pocophone, če dobiš Mi8 že za 338 € - link ? Pa ja je menda Mi8 boljši telefon !
Povophone ne trokira tako, kot če bi v njem bil Snapdragon 835
Do explain zakaj bi mi8 trokiral. Sem v dilemi kaj vzet ali pocophone, ki ima večjo baterijo ali mi8 kateri ima amoled.
Povophone ne trokira tako, kot če bi v njem bil Snapdragon 835
Kakšen Snapdragon 835 ?? MI 8 ima SN 845 tako kot Pocophone.
Drugače me res zelo zanima, zakaj se s tem novim modelom zganja taka evforija, človek bi mogoče še razumel, če bi bil občutno cenejši kot Mi8, tako pa... Pri slednjem dobiš AMOLED zaslon (kar je moje pojme že "must be" feature za flagship telefon dandanes), boljšo kamero, da ne govorim o sami ergonomiji oz izgledu (lažji, tanjši, na splošno bolj premium izgled). Prosim na plan z argumenti. Je to samo 600mAh bolj zmogljiva baterija ?