Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
-valvoline- ::
Ko smo pri alternativah, a se splaca tega narocit? Kak se obnese mtk x27 pri porabi?
https://www.kimovil.com/en/where-to-buy...
https://www.kimovil.com/en/where-to-buy...
facepalm ::
@klinker ce imas moznost, primi mi6 ali kaj novejsega high end Xiaomija. razlika v build quality med mi5 in mi6 je tako velika, da je tezko verjet, da sta od istega proizvajalca.
kar se tice vmesnika oz home screena je tudi zame miui malo mimo.. menuje se prebavim, tisti 4x5 grid na homescreenu pa nikakor, sploh na 5,5"+, zato je evie launcher ze nujen app. tudi xiaomi, tako kot drugi proizvajalci, se razvija dalje. tudi sam sem se zgrazal nad galaxyji do S6. od s7 gor so pa ze kar spodobni in tudi predragi za moje potrebe:)
kar se tice vmesnika oz home screena je tudi zame miui malo mimo.. menuje se prebavim, tisti 4x5 grid na homescreenu pa nikakor, sploh na 5,5"+, zato je evie launcher ze nujen app. tudi xiaomi, tako kot drugi proizvajalci, se razvija dalje. tudi sam sem se zgrazal nad galaxyji do S6. od s7 gor so pa ze kar spodobni in tudi predragi za moje potrebe:)
Zakaj je 25% manjsi aku tak problem? Ti teh nekaj ur grozno pomeni? Meni S8 drzi skoraj polna 2 dneva, ga pa sicer vsako noc priklopim, Redmija sem pac vsako drugo noc. Jaka muda.
Je pa kamera skoraj neuporabna tu, no, za FB frike je dovolj, zame in se marsikoga pa zal ne, ker bi rad imel lepe fotke svojega otroka za spomin.
Da o zaslonu, ki se na soncu komaj kaj vidi ne bi.
ne poznam nobenga z s8 ki se neb pritozeval nad obupnim battery lifom. flagshipi majo qhd, brezvezen overkill k pa spet tolce po bateriji. se fhd je nepotrebn, raje 720p za telefon do 5.5 incev ce bi to pomenilo vec sot.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()
Dimnik ::
Na s8plus sem mel po 5ur sot, na mi note3 imam po 8ur sot....pa imata oba 3500mA akku....
Ekran vidiš ob soncu....
Kamera brez pripomb...v temi malo slabša
Klinker ne primerjat 4leta stare xiaomije z novim samsung flagšipom...
Glede kamere, pa se da debatirat tudi pri samsung a in j serijah....
Ekran vidiš ob soncu....
Kamera brez pripomb...v temi malo slabša
Klinker ne primerjat 4leta stare xiaomije z novim samsung flagšipom...
Glede kamere, pa se da debatirat tudi pri samsung a in j serijah....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
rn5p 3/32gb je 140e pri goldway. Sot 10ur+ izboljsana kamera. Kaj ces boljsga k to? Se pa mi vseeno zdi da meizu ponuja najvec za svoj denar, pa se flyme je zakon. Cakam na naslednjega m7 note upam da bo spet z snapyjem in 4000+ mah pa takoj narocim.
roberto1 ::
@klinker - če bi kdaj delal na servisu, kot sem sam, kamor so dnevno prinesli dva kovčka polomljenih in potopljenih telefonov skoraj izključno high-end (iphone, galaxy s7, s8), bi vedel da se te stvari dogajajo kar pogosto. Nerodnost ali nesreča, pač dogajajo se.
Kovčki so bili btw. samo od Bigbang in A1. Šlo pa je za zavarovane naprave, se pravi za zavarovanje cca 100EUR in lasten delež med 100 in 150EUR ob popravilu oz. zamenjavi naprave.
Moj point je, da so nekateri ljudje ugotovili, da ne bodo več dajali 800 ali 1000EUR za stvar, ki je sicer boljša, ampak ne par 100EUR boljša od recimo telefonov o katerih teče tukaj beseda.
Vse je sicer stvar osebne preference, če te osreči 1000EUR vreden telefon - kdo sem jaz da ti zatrjujem nasprotno. Jaz osebno tega denarja ne dam, pa ne zato ker ga nimam, ampak zato ker so zame cenejše alternative enakovredne, v nekaterih pogledih celo boljše od t.i. mainstream high-end in high-budget naprav.
Mi pa ne pade na pamet, da grem v Samsung, Apple, Huawei itd. teme ter jim tam solim pamet, kako super so Xiaomi ali Meizu ali katerikoli drugi telefoni:))
Meni so pac kamera in zaslon pomembni, takisto UI. To pri Xiaomi ne dobis, UI pa mi zal ne sede, ceprav sem mu dal 3x sanso, ker je lep, ampak za uporabo mi ni ok. Mi8 je predrag, so boljse alternative v tem rangu. Kaj folk dela s telefoni ni moja stvar, razbil sem jih seveda nekaj, zato pa zdaj vedno ze pred nakupom novega narocim tako ovitek kot zascitno steklo in ni problema ce pade, trenutni S8 je pa se vodoodporen, tako da no problem. Vseeno je razbitega telefona skoda, kostal 100EUR ali 500EUR, predvsem ker si pol brez.
Pa nikjer jst nisem napisal da Xiaomi kupuje folk ki nima kesa, ker sem tudi sam racionalen decko in vedno gledam na ceno pri nakupih, sem pa telefone imel tako cheap kot highend ker pac treba sprobat zakaj je en drag, drugi pa poceni. Nekomu je pac dovolj Redmi, meni pac ni bil, zato sem saltal na Mi serijo, ki pa spet ni bla to to in sem kupu Nexus 5X, ki pa je seveda bil top za svoj denar in mi zadostoval. Zal Nexusov vec ne dobis, sprobal se par naprav v tem cenovnem rangu in me niso zadovoljile. Tudi iPhone me ni btw in tudi P10 me ni. Me pa zdaj S8, ceprav sem ga klincal zaradi preteklih slabih izkusenj, ampak je napram zadnjem S4 ki sem si ga lastil drugi svet.
Kdor kupuje fon do 200EUR, mu bom vedno predlagal nekega Redmija, ker je pac Redmi top in brez konkurence za to ceno, za vec denarja pa obstajajo tudi drugi tekmeci zal.
There you go. Se strinjam s tabo. Kolikor je komu kaj pomembno, tako si nastavi šoping listo. Cenejši telefoni so prišli zelo daleč v vseh aspektih. Mainstream proizvajalci še vedno vztrajajo pri višjih cenah za budžet modele, pa so nekateri kitajci v vseh pogledih boljši za polovico denarja. Če recimo primerjaš Samsung J serijo, ki je njihov entry-level, vidiš kje je realnost. Kaj ti ponujajo oni za 200EUR in kaj dobiš tukaj za 200EUR. Dan in noč.
Če pa telefon za 800-900EUR ne bi bil superioren Redmiju za 150-200, potem bi bilo nekaj hudo narobe, to nam je vsem jasno.
Pa daleč od tega da sem Xiaomi fanboy, sem pa fanboy racionalnega nakupa. User sem zelo povprečen, social media, mejli, kakšna fotka, telefon. Thats it. In za to je recimo Redmi 5 za 130EUR overkill. Kot je za velik procent populacije. Za hype, biti kul in statusni simbol v glavi ter opcijo slikanja fotk za velikost jumbo plakata pa je potrebno dat par stotakov več. Če to pač hočeš met - pay up:))))
Someday never comes!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roberto1 ()
s8 ekstra telefon funkcije in kamera, top shit v vseh pogledih, zasral pa so ga pr bateriji in sot, tako kot vedno.
Dami ::
Ko sem lani iskal telefon zase in starše sploh ni bilo kaj za razmišljat. Redmi 4x 3/32gb za 130€ shipped iz Goldway. Konkurenca je bila najmanj 100€ dražja. Če pa gledamo še baterijo, je pa sploh ni. Jaz ga polnim po cca 8-10 dni, mami še nisem polnil pod 14dni. Res da je kamera obup, razn na močni svetlobi kjer je ok. Ampak za tak denar nič druga niti blizu ne pride. Jih bomo uporabljali še vsaj 2 leti če ne več oz. dokler bojo delali :)
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Daj nehaj bluzit in jamrat...saj ti jamraš kot kakšen otrok
Ne misli, da si samo ti imel več različnih telefonov...
Ne misli, da si samo ti imel več različnih telefonov...
MxxW5 ::
V bistvu bi bilo smiselno, če bi tale topic, ki postaja neobvladljiv, razdelili na dva ali celo tri nove:
- splošno o Xiaomi napravah;
- nasveti pri nakupu Xiaomi naprav;
- odklepanje/rootanje/ flashanje Xiaomi telefonov.
jizzer ::
Glede na to, da ti še vedno odgovarjajo na vsaki troll post, se prvič strinjam s tabo ja Je pa res, da če ti kaj ne paše se odstrani in nehaj trollat folk. Tudi to ogromno pove o tebi.
Kdaj pride Mi8SE v prodajo?
Kdaj pride Mi8SE v prodajo?
a ni mi8se ze v prodaji? v eni od tem je nekdo celo prilepil link in kodo za okoli 275eur (super poceni).
edit:
edit:
... Xiaomi Mi8 SE 4GB 64GB za 273,90€ kupon za tako ceno BGMI8SE4 (izberi pri pošiljanju European Direct Mail- tako ti --Banggood plača davek)...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
V bistvu bi bilo smiselno, če bi tale topic, ki postaja neobvladljiv, razdelili na dva ali celo tri nove:
Tema o rootanju in flašanju že obstaja, tako, da ni potrebe po novih temah...edino eni morajo nehat smetit z svojimi nebulozami v tej temi...
a ni mi8se ze v prodaji? v eni od tem je nekdo celo prilepil link in kodo za okoli 275eur (super poceni).
edit:
... Xiaomi Mi8 SE 4GB 64GB za 273,90€ kupon za tako ceno BGMI8SE4 (izberi pri pošiljanju European Direct Mail- tako ti --Banggood plača davek)...
To je preorder...pošiljanje komaj po 15 juliju...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
tryhard ::
-valvoline- je izjavil:
s8 ekstra telefon funkcije in kamera, top shit v vseh pogledih, zasral pa so ga pr bateriji in sot, tako kot vedno.
Trenutna Samsungova generacija SoCa je glede porabe faljena, to je dejstvo.
MrStein ::
Iščejo se predlogi za ukrotitev porabe Redmi Pro, originalen FW.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
ropo009 ::
Hi,
v roke sem dobil redmi 5 plus. Ko sem ga tako testiral sem opazil, da je browser okno (chrome)
manjše kot je resolucija zaslona. Sicer sedaj nimam točnega podatka (nimam telefona pri sebi)
a je bila precej manjša kot 1080 x 2160 pixels (to ima telefon).
Ali kdo ve kaj je tukaj narobe oziroma ali je kje kakšna nastavitev glede tega?
lp.
v roke sem dobil redmi 5 plus. Ko sem ga tako testiral sem opazil, da je browser okno (chrome)
manjše kot je resolucija zaslona. Sicer sedaj nimam točnega podatka (nimam telefona pri sebi)
lp.
_sas_ ::
hej
Kupujem nov telefon in me zanima, če se še splača kupit mi mix 2 - https://mobitrgovina.com/izdelek/xiaomi...
Telefon rabim za osnovno uporabo ... browsanje, kake slike, social media, ... skratka, da bo uporaben za kaka 3+ leta ... zdaj imam lg g3 in mi že pošteno freeza.
lp
Kupujem nov telefon in me zanima, če se še splača kupit mi mix 2 - https://mobitrgovina.com/izdelek/xiaomi...
Telefon rabim za osnovno uporabo ... browsanje, kake slike, social media, ... skratka, da bo uporaben za kaka 3+ leta ... zdaj imam lg g3 in mi že pošteno freeza.
lp
NiggerBob ::
Hi,
lp.
Settings -> Full screen display -> Fullscreen mode
Tu lahko nastaviš, da aplikacije delajo v fullscreen načinu ali ne.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"
Settings -> Full screen display -> Fullscreen mode
Tu lahko nastaviš, da aplikacije delajo v fullscreen načinu ali ne.
To ni to (je imel chrome to nastavitev). Sedaj sem še dalje raziskoval in chrome
prikazuje v resoluciji 786x393.
Je pa zadeva povezana z dpi, kolikor sem uspel izbrskati. Spreminjat je ne moreš
(samo root ali adb) in lahko pokvariš delovaje kakšnega programa.
Skratka čemu je potem namenjena visoka resolucija zaslona, če je programi ne
(morejo) uporabljajo?
Ales ::
Če bi na telefonu brskalnik prikazoval vsebino v polni resoluciji 1080 x 2160, bi bila vsebina zelo majhna in bi bilo pravzaprav nemogoče karkoli prebrati.
Smešno, ko pogledaš Macbook Pro z 5k ekranom in vidiš, da je dejansko prikazana vsebina privzeto ekvivalent 1280px... to je šele wtf trenutek.
Smešno, ko pogledaš Macbook Pro z 5k ekranom in vidiš, da je dejansko prikazana vsebina privzeto ekvivalent 1280px... to je šele wtf trenutek.
radmannsdorf ::
Honorbuy je znižal poštnino za nas, iz 22€ na 15€. Zdaj pa še mene mika da bi vzel RN5! :)
Če bi na telefonu brskalnik prikazoval vsebino v polni resoluciji 1080 x 2160, bi bila vsebina zelo majhna in bi bilo pravzaprav nemogoče karkoli prebrati.
Nonsens. Tu imam poleg telefon z 1920x1080 in spletne strani so čisto normalne.
Motiti se je človeško.
Tomson ::
Zdravo! Iščem telefon do 300 eur z odlično kamero. Kaj mi priporočate?
Asus Zenfone 5 Global za 335€ (PriorityLineEU za 0€ za dostavo brez dodatnih stroškov) - TEST kamere. Dober telefon "overall" (6.2" FHD+, 4/64GB, Snapdragon 636, BT 5.0, NFC, AI Charge) z eno najboljših kamer v srednjem cenovnem rangu ter z najnovejšim, Android O operacijskim sistemom ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
Sedaj sem še enkrat številke in tukaj so: spletna stran browsersize.com
Android 7, redmi 5 plus:
Browser window size: 981x416
Screen size: 786x393
Prenosnik (za primerjavo):
Browser window size: 1742x922
Screen size: 1920x1080
Nimam pa nobenega telefona, ki bi imel tako veliko resolucijo,
da bi lahko primerjal če tudi drugi tako delajo.
Android 7, redmi 5 plus:
Browser window size: 981x416
Screen size: 786x393
Prenosnik (za primerjavo):
Browser window size: 1742x922
Screen size: 1920x1080
Nimam pa nobenega telefona, ki bi imel tako veliko resolucijo,
da bi lahko primerjal če tudi drugi tako delajo.
Na omenjenem telefonu meni piše 980x1536 / 360x640
Vprašanje kaj te številke sploh pomenijo.
Motiti se je človeško.
w4nkst4 ::
radmannsdorf je izjavil:
Honorbuy je znižal poštnino za nas, iz 22€ na 15€. Zdaj pa še mene mika da bi vzel RN5! :)
za slovence bi loh mel osebni prevzem :D
Te številke (WxH) tudi sam dobim, če je telefon navpično, tiste prej so če je vodoravno.
In stran je potem prikazana v teh merah in če je responsive design pač preklopi, kar me
moti, če je že telefon 1080 x 2160 zakaj ne bi prikazal normalno širino. Saj imam potem
zoom če hočem. Desktop pogled meni bolj ustreza.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ropo009 ()
radmannsdorf je izjavil:
res je. mogoče bo treba mal začet težit pa jim omenjat slo-tech in naše zahteve :)
bajsibajsi ::
radmannsdorf je izjavil:
radmannsdorf je izjavil:
res je. mogoče bo treba mal začet težit pa jim omenjat slo-tech in naše zahteve :)
Ampak najcenejsi RN5 64/4 Global, ki ga trenutno vidim na Honorbuy naj bi imel ceno 195 evrov, medtem ko je na GB 170 evrov https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...
165€ v zlati barvi s kodo: GBmid-yearNote5 ;)
Ales ::
Pomenijo da ni ravno nonsens kar sem zgoraj napisal.
Na žalost imamo zdaj svet responsive dizajna za splet na mobilnih napravah, enormne resolucije telefonskih ekranov sicer pomagajo pri ostri sliki, pri količini prikazanih podatkov pa se zalomi. Enostavno na kakem 1080x1920 5,5" ekranu ne moreš ljudem prikazati iste spletne vsebine, kot na 1920x1080 24" monitorju. Premajhen ekran, nič se ne bi dalo niti videti, kaj šele prebrati.
Podobno se žal servira tudi uporabnikom 5k 13" laptopov, samo da se jih ne vrže ravno na mobilne verzije strani. Je pa slika ostra, to pa to.
bajsibajsi, Tomson, se strinjam, ampak ko kupujem, ponavadi hočem čimprej in v črni barvi!
Ne razumem zakaj je črn "vedno" najdražji?
buttcrack ::
ko daš en cover gor, je lahko ohišje sivkodrlajsasto, itak se ne vidi...
Vidi se samo bela ali črna spredaj.
Veron ::
tomy5 ::
radmannsdorf je izjavil:
bajsibajsi, Tomson, se strinjam, ampak ko kupujem, ponavadi hočem čimprej in v črni barvi!
Zato ker ga večina hoče in tu se da par $ več zaslužiti zato, ponudba in povpraševanje :-)
ko daš en cover gor, je lahko ohišje sivkodrlajsasto, itak se ne vidi...
Problem je k pri modrih, zlatih in roza, ki imajo sprednjo plastiko belo. Jaz mam RN4, ki je sicer siv, s črnim ovitkom je totalno črn, ampak siv ima sprednjo ploščo črno, tako kot črn.
Samo črne delat pa mir ;)
jp. jaz imam zlatega rn4x. v ovitku se ne vidi kaksne barve je. je pa bela sprednja stran bolj taka.. grsa od crne. spominja na kakega starega galaxyja (s2,s3,s4,s5).
sem pa spet narocil zlatega rn5 zaradi cene in ker se ne obremenjujem z izgledom telefona:)
sem pa spet narocil zlatega rn5 zaradi cene in ker se ne obremenjujem z izgledom telefona:)
Egidij88 ::
Matte black all the things je rekel MKBHD.
Pri dosti telefonih je tako... v bistvu me ne zanima ali je temno plav, črn, srebrn ali siv. Ampak bela sprednja stran je bruh, tako da.
Drugače pa se mi zdi Redmi Note 5 Pro od Xiaomija... samo nočem presedlati, ker sem dolgo Nexus user. Mi A2 ftw.
Pri dosti telefonih je tako... v bistvu me ne zanima ali je temno plav, črn, srebrn ali siv. Ampak bela sprednja stran je bruh, tako da.
Drugače pa se mi zdi Redmi Note 5 Pro od Xiaomija... samo nočem presedlati, ker sem dolgo Nexus user. Mi A2 ftw.
nejcpirc5 ::
Zdravo!
Odločil sem se za nakup Xiaomi Mi Mix 2S.
Najcenejše kar sem našel je 497$ skupaj z dostavo: link
Zanima me, če mogoče kdo pozna še kakšno boljšo ponudbo oz., če bi se splačalo za njo ali padec cen še nekoliko počakati?
Če ima kdo mogoče izkušnje, me zanima tudi, če bi za 100$ manj bila boljša izbira Xiaomi Mi Mix 2 (kamera mi je srednje pomembna) ali še kakšen podoben telefon?
Hvala in lep pozdrav!
Odločil sem se za nakup Xiaomi Mi Mix 2S.
Najcenejše kar sem našel je 497$ skupaj z dostavo: link
Zanima me, če mogoče kdo pozna še kakšno boljšo ponudbo oz., če bi se splačalo za njo ali padec cen še nekoliko počakati?
Če ima kdo mogoče izkušnje, me zanima tudi, če bi za 100$ manj bila boljša izbira Xiaomi Mi Mix 2 (kamera mi je srednje pomembna) ali še kakšen podoben telefon?
Hvala in lep pozdrav!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejcpirc5 ()
Če se ti ne mudi, malo počakaj na Xiaomi Mi 8, Global (ROM) verzijo. Precej sličen telefon, a z AMOLED zaslonom, podobno ceno ...
buttcrack ::
Čav boysi, koliko imate SOTa na Mi A1? Meni komaj 3 ure zdrži, pa še ko je baterija na 8%, gre expresno potem dol.
Neki mi očitno žre baterijo pa ne vem kaj.
Neki mi očitno žre baterijo pa ne vem kaj.
Nekje 5-7h je ok za Mi A1. Preveri katera aplikacija/e črpa baterijo, načeloma pa so najhujše tiste ki se konstantno sinhronizirajo (družabna omrežja, komunikacije, pa razne storitve ala GPS,BT,HotSpot, povezane naprave itd) ...
nejcpirc5 ::
Če se ti ne mudi, malo počakaj na Xiaomi Mi 8, Global (ROM) verzijo. Precej sličen telefon, a z AMOLED zaslonom, podobno ceno ...
Hvala! :)
A je ta AMOLED zaslon res taka nadgradnja?
Bil sem tudi med enim in drugim, ampak mi je na koncu na stran prvega prevesil neprimerljivo lepši dizajn Mi Mix 2S + wireless polnjenje + manjša naprava (v primerjavi z recimo zaslonom in sprednjo kamero Mi8- ostalo se zdi zelo slično res).
Res pa je, da nimam precej pojma in mi bo mogoče žal :D
Kaj pa glede nakupa, je Hong Kong Goldway med preverjenimi za naročanje v SLO (in med cenejšimi), če ima kdo kaj izkušenj?
LpN
kanarin ::
Zanima me natančna razlika med Redmi 5 Plus in Redmi Note 5 - kar se tiče kamere. Je na slednjem res toliko boljša, da se splača samo zaradi kamere dodati 30-50 EUR več (če zanemarimo boljši oz hitrejši cipset)? Vem da ima RN5 dual kamero (R5+ pa ne) in s tem omogoča "famozni" bokeh efekt - samo menda bo (skorajšnji) MIUI 10 omogočal to na vsaki (ne dual) kameri na podprtih Xiaomi modelih. Kaj razlika je še ta, da RN5 ima EIS ? Je dejansko kamera in cipset edina razlika me tema dvema modeloma ?
Še nekaj, ali oz kje se v praksi pozna dodatni GB RAM-a (za 4/64 GB verzijo namesto 3/32 GB)
Še nekaj, ali oz kje se v praksi pozna dodatni GB RAM-a (za 4/64 GB verzijo namesto 3/32 GB)