» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
199 / 380
»»

antonija ::

klinker je izjavil:

Cena je z razlogom nizja ;)
Ja, veliko nizje marze imajo pri xiaomiju. Cena komponent in sestavljanja je pa verjetno za vse tri skoraj ista.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

klinker ::

Jup, Xiaomi je karitas ;) ti pa imas vpogled v poslovanje vseh treh in to ves ;((

kumer ::

Tomson je izjavil:

Drži, Telemach ima večino LTE postaj na B20:800MHz. MiGlobal, Goldway, oba ok, na Goldway lahko še uporabiš kodo: GW-EUsupport, za zaščitno steklo in etui ...

"We will send the correct Plug Adapter that suitable for the country in the shipping address"

Naročeno iz goldway :)

Global Version Original Xiaomi Redmi Note 5 3GB RAM 32GB ROM

213,89 usd (tel + ovitek + steklo) = 184,40 eur

freekshot ::

Hvala za odgovore. Mislim da se bom odločil kar za note 8. Še vedno, kamera je super, všeč pa so mi tudi features in pa vmesnik. Pri MIUI platformi
me malo moti le vmesnik, da nima home screen in side screenov, v ozadju pa menu screen. Ker imam več gadgetov na zgornjih straneh (2x mail, notes, callendar...) bi
to pomenilo da bi imel pri xiaomiju 10 strani -.-'.

Kot zanimivost pa v prihodnje prihaja (meni neznana znamka) Oppo Find X

https://www.racunalniske-novice.com/nov...

Pravijo naj bi pometel s konkurenco.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: freekshot ()

Premisli se o S9+. Boljsi chipset in novejsi OS ter daljsa podpora, predvsem security patchev. Kamera je enaka kot na note8, oz. naj bi bla se malo bolj dodelana.

okica11 ::

Mati išče nov telefon. Ranga max 200e. Sam uporabljam RN4 in sem zadovljen. Kaj predlagate za kak denar ter pri kom (sam sem naroceval na goldwayu). Ce ima kdo kakšnega odvec pa ponudbe kar na zs :)

klinker je izjavil:

Jup, Xiaomi je karitas ;) ti pa imas vpogled v poslovanje vseh treh in to ves ;((
Ti pa nimas vpogleda, posledicno nimas pojma in pises neumnosti.

gregor ::

Xiaomi Has Sold 1 Million Units Of the Mi 8 Series
https://www.gizmochina.com/2018/06/23/x...

morda kdo ve kdaj lahko pričakujemo globalne verzije teh telefonov?

facepalm ::

klinker je izjavil:

name one (razen slabsega fotoaparata).

SumTingWong ::

Ne nameni toliko denarja v marketing. V azijskih drzavah si je ze ustvaril renome.

Nima fizicnih poslovalnic, s tem manj stroska.

barakus ::

Njihov poslovni model ni sluzenje z marazami na hardware-u (tako pravijo...)

Ales ::

facepalm je izjavil:

klinker je izjavil:

Sodeč po testih sta fotoaparata v Xiaomi Mi8 in Xiaomi Mi Mix 2S čisto na nivoju dražje konkurence. Če bo še pri drugih telefonih šel Xiaomi po tej poti, bo moral premagati "samo" še predsodke in razna nabijanja tja v tri dni. Glede kamer so si namreč ustvarili nekoliko negativen sloves, potem pa pridejo še kaki padalci nabijat o "kitajcih", pa maš.

antonija je izjavil:

klinker je izjavil:

Popolnoma enako kot ti ;)

klinker je izjavil:

antonija je izjavil:

klinker je izjavil:

Po defultu ne mores imet enak vpogled kot jaz, ker sva dva locena individuma.

Ales je izjavil:

facepalm je izjavil:

klinker je izjavil:

Sodeč po testih sta fotoaparata v Xiaomi Mi8 in Xiaomi Mi Mix 2S čisto na nivoju dražje konkurence. Če bo še pri drugih telefonih šel Xiaomi po tej poti, bo moral premagati "samo" še predsodke in razna nabijanja tja v tri dni. Glede kamer so si namreč ustvarili nekoliko negativen sloves, potem pa pridejo še kaki padalci nabijat o "kitajcih", pa maš.

Sej ce ne bi imel 3eh Xiomijev bi ti se verjel, pa je kamera samo en razlog, zakaj ga ne povoham vec in raje dam kakega stotaka vec za boljso zadevo.
Stevilke so pac zadnja stvar, ki se gleda pri telefonih, imas dosti clankov na to temo po netu ;)
Ce isces cheap, je Redmi serija super in brez konkurence, za konkreten denar pa so boljse alternative na voljo.

antonija je izjavil:

klinker je izjavil:

antonija je izjavil:

klinker je izjavil:

Po defultu ne mores imet enak vpogled kot jaz, ker sva dva locena individuma.

Res je. Jst sem popolni realist, ti pa zgleda iluzijonist ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

klinker je izjavil:

Ales je izjavil:

facepalm je izjavil:

klinker je izjavil:

Sej ce ne bi imel 3eh Xiomijev bi ti se verjel, pa je kamera samo en razlog, zakaj ga ne povoham vec in raje dam kakega stotaka vec za boljso zadevo.
Stevilke so pac zadnja stvar, ki se gleda pri telefonih, imas dosti clankov na to temo po netu ;)
Ce isces cheap, je Redmi serija super in brez konkurence, za konkreten denar pa so boljse alternative na voljo.

Številke? Kdo omenja številke? Samo ti res nabijaš tja v tri krasne.

Za vse, ki jih taka primerjava dejansko zanima, na netu so testi kamer v omenjenih modelih in vzorci dejanskih fotografij in lahko vsak primerja sam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

Tako je, kr poglej si jih, predvsem te v slabsih svetlobnih pogojih.
Razumem pa da vecino boli, ko se kaj realno napise o njegovi priljubljeni znamki :)

Xiaomi nima nobene blage veze z mano, če to misliš, v življenju ga nisem imel in zaenkrat tudi ne načrtujem. Ti si zgleda nek talent za namigovanja, ki nimajo nobene blage veze z realnostjo, da bi pa kaj konkretnega napisal o čem pa ne.

No, jst sem jih imel 3, tako da nekaj vec vem od tebe, ane.

Katere tri? Če si mnenja "več kot 200€ pa ne dam za kitajca", potem vemo pri čem smo.

R3Pro, Mi4 in Mi5.
Jup, zdaj sem tega mnenja, ko sem dal to skozi.

Zanimivo. Jaz sicer glede na trenutno stanje tudi še dolgo ne bom šel nazaj na Xiaomi (OP mi zgleda prija, že od 1+1), ampak sem pa bil zelo zadovoljen z Xiaomi Redmi Note 3G (prvi Note se mi zdi), Xiaomi Mi3 in Xiaomi Mi4c (tudi s kamerami). Govorim seveda o dnevnih fotografijah, nočne so kakršne so. Če je potreba po veliko nočnih fotografijah, ne vzameš takega telefona.

Dimnik ::

klinker je izjavil:

R3Pro, Mi4 in Mi5.
Jup, zdaj sem tega mnenja, ko sem dal to skozi.

No ti veleum....kaj manjka mi5 kameri? Nekaj govoriš o telefonih za 160eur(redmi note 3) in primerjaš z samsung jajci za 600 in več eur.....kot ti je napisano že zgoraj primerjava mi8 in mi mix2s so kamere že blizu tvojega samsunga, kateri je jajc za svoj denar proti xiaomiju...imel s8plus, prodal po 5mescih in vzel nazaj xiaomija za 260eur mi note3....telefon gladko šiša tvoj s8....za tretjino denarja....ampak če si samsung boy je tako....itak imaš vedno neke komentarje proti xiaomiju, huaweiju, oneplus....

Mimogrede imam par xiomijev pri hiši in sem na tekočem, ti pa pravljice klobasaš o treh in štiri letih starih xiomijih, ter primerjaš z samsung flagšipom

Fantje kako se vam da z modelom ukvarjat, naj ima svoje veselje v samsungu

Nekaj govoriš o telefonih za 160eur(redmi note 3) in primerjaš z samsung jajci za 600 in več eur

Citiram sebe tu spodaj...

Mi5 kameri...da jo je moj bivsi Nexus 5x popolnoma zasencu, v bistvu zasencu cel Mi5

imel s8plus, prodal po 5mescih in vzel nazaj xiaomija za 260eur mi note3....telefon gladko šiša tvoj s8....za tretjino denarja....ampak če si samsung boy je tako....itak imaš vedno neke komentarje proti xiaomiju, huaweiju, oneplus....

Sevda, ti si imel S8+ in S9+ in vse je krs. Samsunga imel nazadnje S4, od takrat ga niti povohal vec do S8ke, ki je totalno nasprotje od prejsnjih modelov. Drugace sem Nexusboy, to so bli pravi telefoni za pravi denar. 1+ je pa super, le kamera bi spet lahko bla boljsa za ta kes, Huawei je pac bolj dodelan Xiaomi, kamere so pa odlicne, vsekakor boljsa izbira kot Xiaomi.
Ja, sem dal skozi ze prav vse znamke. Edino kar je slabse od Xiaomi, so HTC in Sony...pisem seveda za znane zadeve, ne Ulephone ipd neznanke. Teh nikoli nisem imel.

Zgodovina sprememb…

w4nkst4 ::

GRT kako lahko mečeš huawei med iphone in Samsung, ko pa je xiaomi gladko jači od huawei

w4nkst4 je izjavil:

GRT kako lahko mečeš huawei med iphone in Samsung, ko pa je xiaomi gladko jači od huawei

V cem ze? 8-O
Seveda on pretirava, pa vseeno.

Zgodovina sprememb…

balluf ::

Znanka ima težavo pri pošiljanju MMS, in sicer ji napiše "trenutno ne morem poslati sporočila. prevec neposlanih vecpredstavnostnih sporocil".
Mi lahko kdo razloži kje to izbrisati oz. Popraviti.

Hvala

@GRT dejansko pa vidis vec revezev z iphoni in Galaxyji, kakor s Xiaomiji:)

@GRT revezi nimajo 300eur za telefon zato kupijo iphoneX, 11,12 ter galaxyje s9, s10 in s11+ na obroke. tako kot kupijo audija/vwja na lizing, ker za mercedesa pac ni.

Oba imata popolnoma prav :))

GRT ::

Ja pač enkrat vam eden mora povedat tako kot je in vas postavit na realna tla. Nobenega ne žalim osebno zato ne vem zakaj vas to tako boli. Xiaomi je nekako tako kot Kia med avtomobili:P
Ne rečem da iPhone upravičuje svojo ceno toda realno gledano v povprečju tako je, kdor ima iPhona (govorim o novejših modelih) Đek8-) Noben Nexus, Pixel...nima tega "slovesa".
Da o Samsungih ne govorim kakšen krš je ratal, ker temu ni primerna tema.
Trenutno je Huawei še najboljši price/performance telefon. Pol pa rečte kar hočte.
Pa ne bom o tem več, ker ni prava tema.

Zgodovina sprememb…

Blazz ::

oppo find x ima trenutno priporočeno ceno 1000 eur. se pa še ne prodaja. reviewi so mixed, kamera je zanič, tist feature za odklep in vse senzorje je pa trenutni "wow" vsi pa pravijo, da ne vedo kako bo če bo notr pršu prah.

balluf ::

balluf je izjavil:

Znanka ima težavo pri pošiljanju MMS, in sicer ji napiše "trenutno ne morem poslati sporočila. prevec neposlanih vecpredstavnostnih sporocil".

Hvala

A mi lahko kdo pomaga.

balluf je izjavil:

balluf je izjavil:

Hvala

A mi lahko kdo pomaga.
Poskusi google.

@GRT nisi povedal nic pametnega ali konstruktivnega. le svoje subjektivno mnenje. nisi niti razlozil zakaj menis, da je Huawei top in zakaj je nekdo "butl" ce daje 150 eur za Xiaomija, ko pa konkurenca ponuja podobno sele od cca 250eur+?

@GRT ce nimas pojma gtfo, dumb troll.

roberto1 ::

No ja, Huawei za 150€ ne ponuja nič, ampak res popolnoma nič uporabnega. Xiaomi ima za 150€ kar nekaj zelo uporabnih zadev, tako da....
Ne vidim pa smisla v Xiaomi temi nabijat o tem kak so druge znamke super, brez kakršnegakoli konkretnega primera.
Najstniki verjetno pač iščejo pozornost:))))
Someday never comes!

Dimnik ::

Grt, ti res nisi videl xiaomija od blizu..govoriš o plastikfantastik, a mi serije so vse iz stekla, tako da....

Ajde kot je roberto napisal, daj huawei-a za 150e ali samsunga ali kar želiš in primerjaj z xiaomi

Xiaomi za reveže...mater si glup, resno...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

radmannsdorf ::

Nehajte smetit temo s primerjavami drugih znamk. Tole je Xiaomi tema in pika.

gregor ::

Točno tako in če morda kdo ni opazil je to že stran 200 te teme.

Ali imajo Ssmsung, Huawei, Apple itd temo z 200 stranmi? :)

No, primerjat je tudi treba a ne. Kje si ti vidu temo o cemerkoli, da se ne primerjajo razlicni produkti med sabo.
GRT je pac malo zafrustriran froc in ga mece.

-valvoline- ::

Ko bo mel huawei neki uporabnega z 4000+ mah baterijo in sot 12+ ur mogoce vzamem kasnega. Drgac pa ne hvala.

Z 12h sot seveda streljas
P20 Pro

Zgodovina sprememb…

klinker je izjavil:

Z 12h sot seveda streljas
P20 Pro

Rang 200-300e prosim. Pa ne ker ni denarja ampak enostavno telefoni se lomijo, ne splaca se dragega kupovat. Aja note 4 sem btw kupu za 125e. Zdele bi pa vzel meizu m6 note za 120e

Hja, dobra baterija, pa krs zaslon, chipset, kamera itd.
Meni ni tezko vsak vecer priklopit fon, teh 1000mah vec ni noben dealbraker, kot so ostale zadeve.
Ovitek in steklo sem pa imel tako na Redmiju kot na Nexusu, kot zdaj na S8ki in vseh ostalih. Telefon kostal 100€ ali 700€, ga ne rabim lih razbijat in metat v smeti.

roberto1 ::

@klinker - če bi kdaj delal na servisu, kot sem sam, kamor so dnevno prinesli dva kovčka polomljenih in potopljenih telefonov skoraj izključno high-end (iphone, galaxy s7, s8), bi vedel da se te stvari dogajajo kar pogosto. Nerodnost ali nesreča, pač dogajajo se.
Kovčki so bili btw. samo od Bigbang in A1. Šlo pa je za zavarovane naprave, se pravi za zavarovanje cca 100EUR in lasten delež med 100 in 150EUR ob popravilu oz. zamenjavi naprave.

Moj point je, da so nekateri ljudje ugotovili, da ne bodo več dajali 800 ali 1000EUR za stvar, ki je sicer boljša, ampak ne par 100EUR boljša od recimo telefonov o katerih teče tukaj beseda.

Vse je sicer stvar osebne preference, če te osreči 1000EUR vreden telefon - kdo sem jaz da ti zatrjujem nasprotno. Jaz osebno tega denarja ne dam, pa ne zato ker ga nimam, ampak zato ker so zame cenejše alternative enakovredne, v nekaterih pogledih celo boljše od t.i. mainstream high-end in high-budget naprav.
Mi pa ne pade na pamet, da grem v Samsung, Apple, Huawei itd. teme ter jim tam solim pamet, kako super so Xiaomi ali Meizu ali katerikoli drugi telefoni:))
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

tryhard ::

Pa mene bi bilo sram pridet u kafič pa dat tak telefon na mizo, no ja, če ga imaš v kakšnem debelem etuiju pa še štunf čez

Kakšen LeEco je bil simpatičen, ZUK, Nubia, Smartisan, Meizu, BBK grupa imajo ali pa so imeli privlačne telefone. Pa še jih je, sploh japanezarji so imeli v preteklosti dokaj privlačne, a pri nas nedostopne modele.
Je pa res, da ste ti in tebi podobni glede mobilcev dokaj neizobražena skupina ljudi.

roberto1 je izjavil:

@klinker - če bi kdaj delal na servisu, kot sem sam, kamor so dnevno prinesli dva kovčka polomljenih in potopljenih telefonov skoraj izključno high-end (iphone, galaxy s7, s8), bi vedel da se te stvari dogajajo kar pogosto. Nerodnost ali nesreča, pač dogajajo se.
Kovčki so bili btw. samo od Bigbang in A1. Šlo pa je za zavarovane naprave, se pravi za zavarovanje cca 100EUR in lasten delež med 100 in 150EUR ob popravilu oz. zamenjavi naprave.

Moj point je, da so nekateri ljudje ugotovili, da ne bodo več dajali 800 ali 1000EUR za stvar, ki je sicer boljša, ampak ne par 100EUR boljša od recimo telefonov o katerih teče tukaj beseda.

Vse je sicer stvar osebne preference, če te osreči 1000EUR vreden telefon - kdo sem jaz da ti zatrjujem nasprotno. Jaz osebno tega denarja ne dam, pa ne zato ker ga nimam, ampak zato ker so zame cenejše alternative enakovredne, v nekaterih pogledih celo boljše od t.i. mainstream high-end in high-budget naprav.
Mi pa ne pade na pamet, da grem v Samsung, Apple, Huawei itd. teme ter jim tam solim pamet, kako super so Xiaomi ali Meizu ali katerikoli drugi telefoni:))

Meni so pac kamera in zaslon pomembni, takisto UI. To pri Xiaomi ne dobis, UI pa mi zal ne sede, ceprav sem mu dal 3x sanso, ker je lep, ampak za uporabo mi ni ok. Mi8 je predrag, so boljse alternative v tem rangu. Kaj folk dela s telefoni ni moja stvar, razbil sem jih seveda nekaj, zato pa zdaj vedno ze pred nakupom novega narocim tako ovitek kot zascitno steklo in ni problema ce pade, trenutni S8 je pa se vodoodporen, tako da no problem. Vseeno je razbitega telefona skoda, kostal 100EUR ali 500EUR, predvsem ker si pol brez.
Pa nikjer jst nisem napisal da Xiaomi kupuje folk ki nima kesa, ker sem tudi sam racionalen decko in vedno gledam na ceno pri nakupih, sem pa telefone imel tako cheap kot highend ker pac treba sprobat zakaj je en drag, drugi pa poceni. Nekomu je pac dovolj Redmi, meni pac ni bil, zato sem saltal na Mi serijo, ki pa spet ni bla to to in sem kupu Nexus 5X, ki pa je seveda bil top za svoj denar in mi zadostoval. Zal Nexusov vec ne dobis, sprobal se par naprav v tem cenovnem rangu in me niso zadovoljile. Tudi iPhone me ni btw in tudi P10 me ni. Me pa zdaj S8, ceprav sem ga klincal zaradi preteklih slabih izkusenj, ampak je napram zadnjem S4 ki sem si ga lastil drugi svet.
Kdor kupuje fon do 200EUR, mu bom vedno predlagal nekega Redmija, ker je pac Redmi top in brez konkurence za to ceno, za vec denarja pa obstajajo tudi drugi tekmeci zal.

Zgodovina sprememb…

telefoni z manj k 4000mah so neuporabni. Pa se 4000mah je premalo.
samsungisti in iphonisti majo powerbank kot obvezno dodatno opremo ;) v vsak zep po eno.

Zgodovina sprememb…

Zakaj je 25% manjsi aku tak problem? Ti teh nekaj ur grozno pomeni? Meni S8 drzi skoraj polna 2 dneva, ga pa sicer vsako noc priklopim, Redmija sem pac vsako drugo noc. Jaka muda.
Je pa kamera skoraj neuporabna tu, no, za FB frike je dovolj, zame in se marsikoga pa zal ne, ker bi rad imel lepe fotke svojega otroka za spomin.
Da o zaslonu, ki se na soncu komaj kaj vidi ne bi.

Zgodovina sprememb…

««
199 / 380
»»