Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
GRT ::
Samo redmi note 5 china in redmi note 5 pro india nista čisto ista telefona, je kar nekaj razlik, predvsem pri kamerah...
https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/r...
The phone is powered by a Qualcomm Snapdragon 636 SoC, coupled with 3GB, 4GB, or 6GB of LPDDR4X RAM and 32GB/ 64GB inbuilt storage. To recall, the Redmi Note 5 Pro in India has only 4GB RAM, 64GB storage and 6GB RAM, 128GB storage variants.
The major difference between the Indian version (Redmi Note 5 Pro) and the Chinese Redmi Note 5 is that the latter has a larger 1.4-micron pixel sensor (1.25-micron pixel sensor on Indian variant) and a larger aperture of f/1.9 (f/2.2 on Indian) for the primary rear. It also gains dual-pixel PDAF, unlike the India model, which just has PDAF. There is also a 13-megapixel front sensor with AI and HDR for selfies and video calling; the Indian Redmi Note 5 Pro has a 20-megapixel front camera.
Additionally, there is a 4000mAh battery backing the internals. Connectivity options include Bluetooth 5.0, 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac, Wi-Fi Direct, GPS/ A-GPS, and USB Type-C with Qualcomm Quick Charge 3.0 (the Indian model has Quick Charge 2.0).
sem se morda kje zmotil?
se že dobi china verzijo kot global?
LP
Tako nekako ja. No pa še enkrat iz prejšnih postov:
Se pravi imamo:
Redmi 5
Redmi 5 Plus (India Redmi Note 5)
Redmi Note 5 (India Redmi Note 5 Pro)
ali
Redmi 5 Plus (China) (čeprav se tudi 5 Plus prodaja z Global ROMom oziroma B20(800) / Redmi Note 5 (Global-India)
Redmi Note 5 Pro (India) / Redmi Note 5 (China)
Pri nas oz.za/v EU naj bi se prodajale po oznakah China verzije.
Tukaj je tudi primerjava:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i...
Pod All Versions lahko spreminjaš modele in specifikacije. Čeprav kot je zgoraj napisano za charger, ne vidim razlike oba naj bi imela Quick Charge 2.0
Torej razlika naj bi bila v LTE podpori (B20(800)...), spomin, kamera, OS in polnenje, če.
Pa še to:
http://en.miui.com/thread-2047988-1-1.h...
kanarin ::
Pa dobro, je kdo že nabavil ta famozni Redmi Note 5 ? Zanima me predvsem glede kamere, če je v praksi res toliko boljša od ostalih Redmi 5 oz predvsem v primerjavi z Redmi 4 serijo.
skodars ::
Živjo,
Mene zanima če morda kdo ve kateri mikrofon in zvočnik nabavit za redmi note 4 (global)
Ker gledam pa je variant vec redmi nite 4g single card, dual card,redmi note 4, redmi note 4x.... Ima kdo morda kakšne izkušnje?
Mene zanima če morda kdo ve kateri mikrofon in zvočnik nabavit za redmi note 4 (global)
Ker gledam pa je variant vec redmi nite 4g single card, dual card,redmi note 4, redmi note 4x.... Ima kdo morda kakšne izkušnje?
radmannsdorf ::
Xiaomi CIGA - mehanska ura. Ouje! :)
ja preveri kateri telefon imaš ti ane? potem pa po tem išči. za začetek. :)
Živjo,
ja preveri kateri telefon imaš ti ane? potem pa po tem išči. za začetek. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()
M@73Y ::
@ kanarin - jaz sem naročil zlatobelo 4GB/64Gb verzijo, in seveda še čakam da prispe (Gearbest za 189€).
..jump into psytrance tunnel..
dexterboy ::
Hojla,
v tej poplavi šaumija, aka šavja, sem še jaz izgubljen. In me zanima; kaj vzeti, da bom imel v roki dostojnega naslednika Redmi Note 4? Ker to je pa zares foun kot se šika. Ne rečem, da ima vse kar imajo veliki in res je, da kamera ni stvar superiornosti, ampak kot celota je pa bomba. In sedaj, ko cene padajo, pa itak traje pot en mesec iz azijskega skladišča, je treba nekaj vzeti za prihodnost...
Kaj svetujete? Redmi Note 5 ali kaj drugega? Da vzamem nekaj, kar ima 625 čipset, bi rekel, da nisem naredil napredek... Najraje bi Mi Max 2-ko zaradi ekrana, ampak cene so pa še vedno visoke za to, da bi dobil zgolj večji ekran in baterijo ob istem vezju...
v tej poplavi šaumija, aka šavja, sem še jaz izgubljen. In me zanima; kaj vzeti, da bom imel v roki dostojnega naslednika Redmi Note 4? Ker to je pa zares foun kot se šika. Ne rečem, da ima vse kar imajo veliki in res je, da kamera ni stvar superiornosti, ampak kot celota je pa bomba. In sedaj, ko cene padajo, pa itak traje pot en mesec iz azijskega skladišča, je treba nekaj vzeti za prihodnost...
Kaj svetujete? Redmi Note 5 ali kaj drugega? Da vzamem nekaj, kar ima 625 čipset, bi rekel, da nisem naredil napredek... Najraje bi Mi Max 2-ko zaradi ekrana, ampak cene so pa še vedno visoke za to, da bi dobil zgolj večji ekran in baterijo ob istem vezju...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Tomson ::
@DexterBoy
Jup, Redmi Note 5 Global za 170€ ali pa če želiš top perfomanse novi Mi Mix 2S za 419€ (Snapdragon 845, WirelessCharging, dobra kamera, keramični dizajn), dejansko flagship telefon, mu manjka le AMOLED, čeprav ima menda vrhunski LCD - review. Sem danes prejel paketek, jutri odprem in preverim beštijo, kako se obnese v praksi, glede na teste je trenutno najboljši Xiaomi telefon, pričakovano, poročam ...
Jup, Redmi Note 5 Global za 170€ ali pa če želiš top perfomanse novi Mi Mix 2S za 419€ (Snapdragon 845, WirelessCharging, dobra kamera, keramični dizajn), dejansko flagship telefon, mu manjka le AMOLED, čeprav ima menda vrhunski LCD - review. Sem danes prejel paketek, jutri odprem in preverim beštijo, kako se obnese v praksi, glede na teste je trenutno najboljši Xiaomi telefon, pričakovano, poročam ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
umetnic ::
Da bi le imel support za mojo 128GB kartico...
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.
gregor ::
ne pozabit da pride konec meseca MI7 oz MI8 oz morda še kakšno presenečenje od xiaomija...
morda se splača počakat, da vidimo kaj bo in kakšna bo cena
https://www.gizchina.com/2018/05/17/xia...
https://www.gizmochina.com/2018/05/17/x...
to še počakam, potem pa se odločim kaj nabavim , trenutno je moj favorit redmi note 5 china verzija z boljšim fotoaparatom...
LP
morda se splača počakat, da vidimo kaj bo in kakšna bo cena
https://www.gizchina.com/2018/05/17/xia...
https://www.gizmochina.com/2018/05/17/x...
to še počakam, potem pa se odločim kaj nabavim , trenutno je moj favorit redmi note 5 china verzija z boljšim fotoaparatom...
LP
Xiaomi Mi Mix 2S Global 6/64GB s kodo: GB-MP$100-7 iz 425€ na 419€
Jup, 4000mAh bi bolj sedla, a glede na teste baterija ni tako švoh, cel dan naj bi zdržala brez težav, je na nivoju Galaxy S9+. Android Oreo in MIUI 9.5 naj bi kar učinkovito skrbela za avtonomijo. No, kmalu preverim kako je v praksi ...
kanarin ::
Hmm, za ceno enega Xiaomi Mi Mix 2S se dobi dva do tri Redmi Note 5. Če pustimo ob strani gole tehnične specifikacije me bolj zanima kaj se dejansko v praksi dobi (toliko) več na toliko dražjem telefonu. Tako da nestrpno čakam na Tomsonovo poročilo.
btw. kot razumem tukaj noben dejansko še ni prejel Redmi Note 5?
btw. kot razumem tukaj noben dejansko še ni prejel Redmi Note 5?
Linko ::
Jup, 4000mAh bi bolj sedla, a glede na teste baterija ni tako švoh, cel dan naj bi zdržala brez težav, je na nivoju Galaxy S9+. Android Oreo in MIUI 9.5 naj bi kar učinkovito skrbela za avtonomijo. No, kmalu preverim kako je v praksi ...
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix_...
ne zgleda dober.. res poročaj kako je v praksi, ker mi je na 1 mestu za nakup...
Egidij88 ::
Lastniki Mi A1. Kako ste zadovoljni z baterijo? Kaj pa opevani Android One? Ste na 8.1. in dobivate OTA security update redno? Razmišljam o Mi A2.
Miami-T ::
Meni zdrži baterija dva dni (48 ur), pa imam vedno vklopljen BT, WiFi in podatke, razen ponoči. SOT nekje od 4 do 5 ur. Trenutno uradne nadgradnje na 8.1 še ni, so se pa pojavile kao pobegle kopije na XDA. Drugače nisem nič modificiral sistema. Omogočil sem samo Camera2 API za veliko boljše fotografije kot s stock kamero.
D&DD ::
Kaj pa ta pri Telemachu je ok? Z vezavo v paketu do nedelje 1€...
https://telemach.si/a38586/spremembe-po...
https://telemach.si/a38586/spremembe-po...
Oprosti @Ale123, me prosim ne metat v isti koš, razlikujem med spamanjem in podajanjem koristnih informacij. Kot prvo, vedno bolj uvidevno objavim kodo/povezavo le ko kdo vpraša kje kupiti in po kakšni ceni ali če gre res za zelo dobro, najboljšo ceno na trgu. Kot drugo, če še nisi opazil, poleg navedem še druge opcije in tretjič, mislim da s svojim doprinosom, dnevno, na celotnem forumu zadnjih 15let, z nasveti, odgovori, izkušnjami, predlogi in razlagami prispevam dovolj, da omenjeno početje v okviru primernega in sprejemljivega obsega ni sprejeto kot spamanje z izključno enim samim namenom.
Dimnik ::
Tomson glej, ni letelo direkt na tebe....meni je vseeno, če od mojega nakupa zasluži banggood in on ki je prilepil link ali gearbeast in ti, pač kupimbkje je ceneje in hitreje, saj sem zgoraj v postu napisal, da bi bilo boljše, da odpre svojo temo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
dexterboy ::
Samo brez kreganja, Por Favor
Hvala za podane odgovore in informacije, sem preletel ponudbe, ampak mi je žal, ker finančno se ne morem "stegniti" do 300+ ojrov. Torej ostajamo pri Note generaciji.... In sem izbor skrčil na Note 5 Pro. Zdej je pa je..a, ker naj ne bi imel B20 omrežja, ampak, recimo, da se da živeti brez tega...
Me pa muči ena druga svar, ki je tu nihče ne omenja. Ali se jo NE uporablja ali pa NI uporabna. In to je brezžično polnenje, saj je adapterjev pri kitajcih dovolj na razpolago. Je to kdo že probal, testiral, uporablja?
Zgolj v info; prej sem imel 950XL, ki je to imela serijsko. Dokler tega ne probaš, ne veš, kaj to je
Vem, da se bere mogoče "plebejsko", ampak prideš domov, položiš telefon na kredenco in voila... jao, tata, pa on se puni! Znam, sine, znam, tata to sredio
Hvala za podane odgovore in informacije, sem preletel ponudbe, ampak mi je žal, ker finančno se ne morem "stegniti" do 300+ ojrov. Torej ostajamo pri Note generaciji.... In sem izbor skrčil na Note 5 Pro. Zdej je pa je..a, ker naj ne bi imel B20 omrežja, ampak, recimo, da se da živeti brez tega...
Me pa muči ena druga svar, ki je tu nihče ne omenja. Ali se jo NE uporablja ali pa NI uporabna. In to je brezžično polnenje, saj je adapterjev pri kitajcih dovolj na razpolago. Je to kdo že probal, testiral, uporablja?
Zgolj v info; prej sem imel 950XL, ki je to imela serijsko. Dokler tega ne probaš, ne veš, kaj to je
Vem, da se bere mogoče "plebejsko", ampak prideš domov, položiš telefon na kredenco in voila... jao, tata, pa on se puni! Znam, sine, znam, tata to sredio
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Peter18 ::
Xiaomi Redmi Note 5 Pro, Global različica, ima B20.
Sem pa ravno včeraj preklical svoje naročilo na Gearbestu... Mobitel naročen 15.4.2018... Kao bomo poslali do 17.5.2018...
Čakam na refund, da naročim preko DHL na Mi global store. Hitreje in ceneje. 64/4GB različica z B20 pri tebi v 1 tednu.
Sem pa ravno včeraj preklical svoje naročilo na Gearbestu... Mobitel naročen 15.4.2018... Kao bomo poslali do 17.5.2018...
Čakam na refund, da naročim preko DHL na Mi global store. Hitreje in ceneje. 64/4GB različica z B20 pri tebi v 1 tednu.
Sem napisal par postov nazaj, da pošljejo konc meseca komaj....tam naročiš, če imaš voljo dva meseca čakat...
Tako je, global verzija ima b20, jaz bom danes zvečer naročil na goldway z kodo za dodano steklo..
Tako je, global verzija ima b20, jaz bom danes zvečer naročil na goldway z kodo za dodano steklo..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
ivanuscha ::
Xiaomi Redmi Note 5 Pro, Global različica, ima B20.
Kako v enem tednu, če piše 50 dni? Še za DHL piše 30 dni.
Dhl pride v 8-10dni, preverjeno že parkrat pri goldway....v opisu imaš opisano pod dhl, še slikovno je prikazano...3-5dni iz kitajske do anglije in 2-3dni iz anglije k nam oz eu....
Killermode ::
Sem naročil na Mi global store na aliju in so mi v petek poslali telefon proti angliji z UPS namesto DHL. Napisal so da je DHL preveč zaseden. Po trackingu sodeč bo jutri v angliji.
Za DHL iz anglije do doma imam pa tudi že pripravljen tracking ko ga prevzamejo.
V prihajajočem tednu pričakujem Redmi Note 5 global 4/64.
Za DHL iz anglije do doma imam pa tudi že pripravljen tracking ko ga prevzamejo.
V prihajajočem tednu pričakujem Redmi Note 5 global 4/64.
Jebac18 ::
Thompson slike z mix2s prosim ???saj so na YouTubu samo bi dejansko kvaliteto slike rad videl
Jup, jup, evo ga, za prvo silo - KLIK. Vse je "point and shoot", non-HDR, s tovarniškimi nastavitvami.
Prvi vtisi: kamera je fenomenalna. Daleč daleč najboljša na Xiaomi telefonih. Na MiNote3/Mi6 je bila dobra, ampak tole je pa res top. Kolikor se spomnim iz Galaxy S9 bi rekel da je praktično isti nivo. Naravne barve, dobri kontrasti, dobra ostrina a mehki robovi, slike v res slabi svetlobi so me popolnoma navdušile, zadnje slike npr. pri res slabi svetlovi, predzadnja v zatemnjeni sobi, praktično v mraku, izgleda pa kot podnevi.
Prvi vtisi telefona: ok, telefon je težek. Teh 190g se čuti. Ni pretežek, je pa občutno težji od sedanjega OnePlus 5T. Zaslon je dober. Res dober. Na testih pravijo da je trenutno najboljši LCD zaslon na trgu. Verjamem da res. A če ga primerjam z AMOLED na OnePlus 5T je slednji še vedno opazno boljši. Boljši prikaz črne, višje kontrastno razmerje, dosti boljši vidni koti, višja svetilnost, malo bolj bel. Na močnem soncu sta pa oba dobro berljiva, ni opazne razlike. Telefon je hiter, mislim res hiter. Že Snapdragon 835 je raketa, pri Mi 2S in Snapdragon 845 imaš občutek da enostavno ni vriante da ga kaj spravi na kolena, a pri uporabniški izkušnji sta oba izjemno odzivna. Bralnik prstnih odtisov, kot se za Xiaomi spodobi, 1A. Boljši kot na OP 5T. Priložen ovitek zadnje strani mi je nekako zlezel pod kožo, čeprav zadnjih 10let uporabljam le žepek za telefone, tale priložen pa je res zelo lep in resnično prijeten, mehek, topel, bi ga kar držal, lol. Zvočnik je ok, dober, nič presunljivega, je na OP 5T občutno glasnejši, z nekoliko lepše zaokroženim zvokom. Baterija po celem dnevu na 49% (piše sicer 7h 3min uporabe, a nisem prepričan da je to "screen on time") ...
Skratka, vidim da bo kar težka odločitev kaj bom na koncu obdržal kot glavni telefon OnePlus 5T vs Mi Mix 2S. Po eni strani AMOLED in dober zvok na 5T, po drugi izjemna kamera in surova moč pri Mi 2S, če bi imel Mi 2S AMOLED ne bi bilo kančka dileme ... Še napišem več vtisov po nekaj dnevih uporabe.
Prvi vtisi: kamera je fenomenalna. Daleč daleč najboljša na Xiaomi telefonih. Na MiNote3/Mi6 je bila dobra, ampak tole je pa res top. Kolikor se spomnim iz Galaxy S9 bi rekel da je praktično isti nivo. Naravne barve, dobri kontrasti, dobra ostrina a mehki robovi, slike v res slabi svetlobi so me popolnoma navdušile, zadnje slike npr. pri res slabi svetlovi, predzadnja v zatemnjeni sobi, praktično v mraku, izgleda pa kot podnevi.
Prvi vtisi telefona: ok, telefon je težek. Teh 190g se čuti. Ni pretežek, je pa občutno težji od sedanjega OnePlus 5T. Zaslon je dober. Res dober. Na testih pravijo da je trenutno najboljši LCD zaslon na trgu. Verjamem da res. A če ga primerjam z AMOLED na OnePlus 5T je slednji še vedno opazno boljši. Boljši prikaz črne, višje kontrastno razmerje, dosti boljši vidni koti, višja svetilnost, malo bolj bel. Na močnem soncu sta pa oba dobro berljiva, ni opazne razlike. Telefon je hiter, mislim res hiter. Že Snapdragon 835 je raketa, pri Mi 2S in Snapdragon 845 imaš občutek da enostavno ni vriante da ga kaj spravi na kolena, a pri uporabniški izkušnji sta oba izjemno odzivna. Bralnik prstnih odtisov, kot se za Xiaomi spodobi, 1A. Boljši kot na OP 5T. Priložen ovitek zadnje strani mi je nekako zlezel pod kožo, čeprav zadnjih 10let uporabljam le žepek za telefone, tale priložen pa je res zelo lep in resnično prijeten, mehek, topel, bi ga kar držal, lol. Zvočnik je ok, dober, nič presunljivega, je na OP 5T občutno glasnejši, z nekoliko lepše zaokroženim zvokom. Baterija po celem dnevu na 49% (piše sicer 7h 3min uporabe, a nisem prepričan da je to "screen on time") ...
Skratka, vidim da bo kar težka odločitev kaj bom na koncu obdržal kot glavni telefon OnePlus 5T vs Mi Mix 2S. Po eni strani AMOLED in dober zvok na 5T, po drugi izjemna kamera in surova moč pri Mi 2S, če bi imel Mi 2S AMOLED ne bi bilo kančka dileme ... Še napišem več vtisov po nekaj dnevih uporabe.
nofaith ::
Ko smo ravno pri slikah moram pohvalit mi5 v kombinaciji z Google kamero, sicer ni najhitrejša in najbolj zanesljiva zadeva sam fotke so pa včasih res impresivne
slikce
slikce
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.
huelz ::
Mal nepovezano vprašanje - so se še komu pojavile rumene črte po ekranu zaradi slabega stika z lepilom?
Prvi odgovor servisa je, da ne priznajo te napake, ker kao se tam stiska telefon s prsti (meni se je sicer pojavilo na levi strani), nekateri imajo probleme tudi tam, kjer je on/off oz. volume gumb oz. lahko kar random na zaslonu.
Še link do threada kjer je prikazano, o čem govorim
http://en.miui.com/thread-80609-1-1.html
Ne vem, a naj težim, ker mi je postalo res moteče, mogoče bi celo kontaktiral Xiaomi direkt, samo če je praksa, da to res zavračajo, potem ne kupim nobenga njihovega telefona več (ta je že drugi sicer).
Samo heads up ostalim, če se boste srečal s tem primerom, ker vidim, da se to kar dogaja ne glede na tip oziroma model telefona.
Prvi odgovor servisa je, da ne priznajo te napake, ker kao se tam stiska telefon s prsti (meni se je sicer pojavilo na levi strani), nekateri imajo probleme tudi tam, kjer je on/off oz. volume gumb oz. lahko kar random na zaslonu.
Še link do threada kjer je prikazano, o čem govorim
http://en.miui.com/thread-80609-1-1.html
Ne vem, a naj težim, ker mi je postalo res moteče, mogoče bi celo kontaktiral Xiaomi direkt, samo če je praksa, da to res zavračajo, potem ne kupim nobenga njihovega telefona več (ta je že drugi sicer).
Samo heads up ostalim, če se boste srečal s tem primerom, ker vidim, da se to kar dogaja ne glede na tip oziroma model telefona.
profii ::
@Killermode, tvoj telefon se že premika?
Moj naročen prejšni teden, sem dobil šele včeraj UPS tracking od kitajca proti londonu, vendar še ni bil prevzet...
Moj naročen prejšni teden, sem dobil šele včeraj UPS tracking od kitajca proti londonu, vendar še ni bil prevzet...
darkolord ::
Pravkar sem zamenjal LCD+digitizer na Mi A1 zaradi počenega stekla. Kupil sem ga tukaj (so dobri reviewi).
Sem se bal, da bo kaj razlike, pa je panel očitno originalen in povsem enak prejšnjemu, prav tako okvir. Edino steklo ni tako gladko kot tisto prej (sicer ne bi vedel, če ne bi imel starega zraven za primerjavo).
Sem se bal, da bo kaj razlike, pa je panel očitno originalen in povsem enak prejšnjemu, prav tako okvir. Edino steklo ni tako gladko kot tisto prej (sicer ne bi vedel, če ne bi imel starega zraven za primerjavo).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
vezalke ::
Zanimam se za Mi mix 2 . Na mimovrste imajo še dodatni 10% popust na vse XIAOMI naprave, tako da pride cca. 368€. A LTE deluje nemoteno v SLO pri vseh ponudnikih na tem telefonu?
Tako je, ima podporo vseh potrebnih LTE omrežij ...
Killermode ::
@Killermode, tvoj telefon se že premika?
moj telefon je bil prevzet v londonu danes
Delivered On:
Monday, 2018/05/21 at 8:39
Vendar ga še DHL ni prevzel, da ga bi poslali proti Slo.