» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
180 / 380
»»

next3steps ::

xiaomi nima uradne trgovinena AE

Fyi Prihaja A2

Zgodovina sprememb…

borisk ::

no, potem pa aut. reseler.

gre se za trgovino xiaomi online store ki ima status Top Brands.
https://xiaomionline.aliexpress.com/sto...

https://sale.aliexpress.com/__pc/topbra...

Top Brands are top-rated stores on AliExpress. When you're shopping at these stores, you're either directly buying from the brand itself or from an authorized reseller

Dimnik ::

Kaj ti to pomaga, če te dodatno opali carina....in si na dražje kot goldway, global mi store

buljo7 ::

Zivjo,
ravno iscem nov telefon in sm nasel ta forum..
..cisto ste me navdusili za xiaomija!

Imam pa eno vprasanje, se vam zdi tale ponudba uredu:
https://www.mimovrste.com/pametni-telef...

Hvala za pomoc.

Tomson ::

Dobiš v Slo še občutno ceneje, od 175€ dalje - klik, v tujini pa sploh, od 139€ dalje ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

radmannsdorf ::

Ali za isti denar 4Gb + 64Gb verzijo, tukaj. Skladišče je v sloveniji, prištej 20-22€ dostave, pa si na isti ceni. :)

Trismegistus ::

Bolj kot gledam Xiaomi-je, bolj so mi všeč :)

Imam vprašanje glede prstnega odtisa, če kateri ve. Torej, kam se ta shrani pri Xiaomijih - na telefon ali kak kitajski oblak?

Excavator ::

Trismegistus je izjavil:

Bolj kot gledam Xiaomi-je, bolj so mi všeč :)

Imam vprašanje glede prstnega odtisa, če kateri ve. Torej, kam se ta shrani pri Xiaomijih - na telefon ali kak kitajski oblak?

to ima procesor safe storage area, se pravi ima do njega dostop NSA,CIA,MOSSAD,Kitajsko ministrstvo za državno varnost in še pri samem proizvajalcu procesorja (qualcom, mtk). Pred FSB si po mojem varen, kitajci pa znajo tvoj prstni odtis hardcodat v vse ključavnice na prstni odtis, ki jih bodo naredili od 8. 8. 2018.

musicfreak ::

Mi lahko kdo prosim najde najcenejso varianto za nakup crnega redmi note 5 (32 ali 64gb), pa da je v evropi, da ne cakam dolgo na njega. Se dobi pod 150? Hvala

peburuchug ::

musicfreak je izjavil:

Mi lahko kdo prosim najde najcenejso varianto za nakup crnega redmi note 5 (32 ali 64gb), pa da je v evropi, da ne cakam dolgo na njega. Se dobi pod 150? Hvala

https://www.kimovil.com/en/

okica11 ::

Je kdo lastnik Xiaomi Smart Mi Air Purifier? mnenja :) ?

@ Excavator: Hvala za konkreten odgovor!

@ borisk: je 8. 8. 2018 kak poseben datum glede regulacije ali gre samo za skupek kitajskih srečnih števil - lahko dodatno pojasniš? Mislim, da NSA v tem trenutku še nima dostopa do podatkov Xiaomi telefonov, ker se uradno ne prodajajo v ZDA, naj bi se do konca leta, tako sem brala. Morda bo podobna zgodba kot s Huaweijem, ki jim ne dovoli brskanja po telefonih in posledično ne dobi dovoljenja za prodajo v ZDA (deal z Verizonom je padel v vodo), vsaj toliko je meni znanega. Zame je vprašanje varovanja biometričnih podatkov zelo pomembno, saj je z njihovo zlorabo mogoče napraviti konkretno štalo.

next3steps ::

Huawei lahko prodaja v US of A. Le nihče ne kupuje v prosti prodaji.

če nisi zaznal sarkazma v mojem sporočilu ti sporočam da je joke (šala).
8.8. je res referenca na kitajke srečne številke.

pri vsem tem varnostnem vprašanju se gre za zaupanje, najprej v qualcom, potem pa v xiaomi. Sej telefon ne shranjuje "fotografije" prstnega odtisa in jo primerja,ampak senzor pošlje neko hash vrednost in to shrani v zgoraj omenjeni secure locker nekje v jedru. tvoji podatki niso nič bolj ali nič manj varni kot na katerem koli telefonu v prosti prodaji.

cresh ::

Ima kdo na rn4 stable custom rom z oreo gor?

facepalm ::

no such thing yet.

thramos ::

Pixel experience je dokaj stable.

borisk je izjavil:

če nisi zaznal sarkazma v mojem sporočilu ti sporočam da je joke (šala).
8.8. je res referenca na kitajke srečne številke.

pri vsem tem varnostnem vprašanju se gre za zaupanje, najprej v qualcom, potem pa v xiaomi. Sej telefon ne shranjuje "fotografije" prstnega odtisa in jo primerja,ampak senzor pošlje neko hash vrednost in to shrani v zgoraj omenjeni secure locker nekje v jedru. tvoji podatki niso nič bolj ali nič manj varni kot na katerem koli telefonu v prosti prodaji.

Ja, ne vem, ne vem, tudi trol vsake toliko zrno resnice najde, tako kot pokvarjena ura, ki je dvakrat na dan točna. :))

Excavator ::

Laufa kdo mogoce kak oreo rom na mido-tu(RN4X)?

cypena ::

Ker se moj Samsung S5 zelo hitro poslavlja, gledam za njegovega naslednika v mojem žepu.
Gledal sem Umidigi s2 pro, za 250eur iz Gearbest, in podobne kitajske konkurente. Huawei Mate 10 lite tudi mislim za 250eur, zdaj pa gledam še Xiaomi,vendar bolj firbcam, manj vem oziroma vedno več različnih telefonov/modelov imam v izboru...

Mi mogoče kdo ve kaj bi bil best buy for the buck pri Xiaomiju ali pa kom drugem proizvajalcu?

Nekako mi je pomembno, da dobro "lovi" signal, dober sprejem GPS, soliden zaslon(gorilla),soliden/dober fotoaparat pa da prebavi tudi malo večje število aplikacij, da ne počepne takoj, ko jih recimo ene pet inštaliraš :) da je nekako dovolj RAMa in notranjega spomina pa da je mogoče vsaj malo odporen proti vodi ali prahu, da ni neki čisti plastik fantastik, ker pri meni zna imeti kar pestro življenje :)
Budget pa od 200 do recimo mogoče 400 eur, raje manj. Če bi se pa kaj res hudega našlo pa dam mogoč tud kak evro več.
Pogoj je še, da je iz EU, ker ga nujno in hitro rabim, da bi ga drug teden že imel.

Aja, pa da bi imel ta b20, s katerim naj bi bolje sprejemal?

Pa lepe praznike vam želim :)
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cypena ()

solatjek ::

A uporablja kdo HOT, nikakor mi ne uspe nastaviti MMS APN. Prosil bi za printscreen APN-jev.

Hvala

thramos ::

Excavator je izjavil:

Laufa kdo mogoce kak oreo rom na mido-tu(RN4X)?

Ja, že parkrat omenjeni Pixel Experience. Ne sicer zadnje verzije.

facepalm ::

solatjek je izjavil:

A uporablja kdo HOT, nikakor mi ne uspe nastaviti MMS APN. Prosil bi za printscreen APN-jev.

Hvala

cypena je izjavil:

Mi mogoče kdo ve kaj bi bil best buy for the buck pri Xiaomiju ali pa kom drugem proizvajalcu?
Nekako mi je pomembno, da dobro "lovi" signal, dober sprejem GPS, soliden zaslon(gorilla),soliden/dober fotoaparat pa da prebavi tudi malo večje število aplikacij, da ne počepne takoj, ko jih recimo ene pet inštaliraš :) da je nekako dovolj RAMa in notranjega spomina pa da je mogoče vsaj malo odporen proti vodi ali prahu, da ni neki čisti plastik fantastik, ker pri meni zna imeti kar pestro življenje :)
Budget pa od 200 do recimo mogoče 400 eur, raje manj. Če bi se pa kaj res hudega našlo pa dam mogoč tud kak evro več.
Pogoj je še, da je iz EU, ker ga nujno in hitro rabim, da bi ga drug teden že imel.
Aja, pa da bi imel ta b20, s katerim naj bi bolje sprejemal?
Pa lepe praznike vam želim :)

Jaz bi vzel Xiaomi Mi A1 za 199EUR + 9,90EUR za ovitek.
V tej trgovini imaš tudi 2 leti garancije.

Zgodovina sprememb…

radmannsdorf je izjavil:

Zelo mamljivo, moram priznat :) Mi je pa v oko padlo, da ni "splash resistant" in pa da ni baterija med vzdržljivejšimi, kar je pri meni zaželjeno, ni pa lih tako nujno. Ampak glede na to, da ta Mi A1 kar veliko ponuja za malo denarja, bi bil tudi s povprečno energijsko vzdržljivostjo kar zadovoljen...

deejaymarc86 ::

S prebiranjem te teme, sem si tudi sam naredil "lušte" in v 2 mesecih nabavil kar nekaj stvari od Xiaomija, pa da malo pohvalim...

Najprej Xiaomi Huami Amazfit, vzel pri mishop.si, meni osebno odlično deluje, boljša mi je od samsungove S2 (ki jo uporabljam v službi), baterija brez problema zdrži 5 - 7dni,
kadar dosti športam seveda manj. Zaščito sem si naročil še dodatno steklo... cena je bila okoli 100 eur, sedaj se jo dobi že za 70, odkar je prišla ven ver.2.

Xiaomi TV box 3s: tukaj sem malo brcnil v temo na začetku. Vzel sem ga preko GearBesta, in nisem bil pozoren da je Chinese verzija,... se zgodi, vendar malo googla in youtuba,
zamenjal ROM,tako da "laufam" zdaj gor android 6 v angleščini. Škatlica odlično deluje, priporočam programe Stremio, Terrarium TV, Popcorn in seveda KODI (dodatek: Neptune rising, Exodus,....)

Ker pa sem se že malo naveličal svojega LG G4, sem si vzel še Xiaomijev telefon... Odločil sem se za dražjo različico Xiaomi MI MIX 2 dolgo sem prebiral kupone na gearbest pa nikoli nič pametnega, tako da sem ga vzel pri HonorBuy. Telefon je res dober, po tednu uporabe sem zelo zadovoljen, v kompletu pride tudi etui, steklo še čakam. Kamera zadovoljiva za moje potrebe, zadnja verzija Miuia dobro laufa, Za to ceno (350€) sem zelo zadovoljen z vsem kar ima. Res da nima vseh teh dodatkov kot S9 ali Iphone, vendar za 500 eurov manj, jih niti ne bom toliko pogrešal ;)
Mogoče me samo malo moti da je kar težek, vse ostalo BP.

Toliko z moje strani glede Xiaomija, naslednji izdelek bo pa verjetno robotski sesalec ;)

solatjek ::

Jaz uporabljam Redmi note 4 dva tedna. Aparat je top, le kamera bolj tak, ampak za ta denar po pričakovanjih. Kar me je pa zelo pozitivno presenetilo, pa je baterija, ki mi drži 7 dni. Telefon uporabljam enako, kot prej lumio 950, ki je zdržala zgolj dva dni. Baterija je res fantastika!

Mi zna kdo po domače razložiti kaj je praktična prednost B20 in točno pri čemu mi pomaga?

B20 je podpora za LTE omrežje ki ga nekateri operaterji v večji meri uporabljajo, kar pomeni, da v primeru da imaš telefon brez B20 podpore pri npr. A1 operaterju, v ombočju kjer je B20 omrežje telefon ne bo povezan preko LTE/4G povezave ampak preko 3G, kar nadalje pomeni, da prenosi ne bodo teoretičnih 80/40Mbps ampak preko 3G recimo 4/1 (tudi več), kar pa je v praksi za večino opravil še vedno povsem ok in marsikdo razlike ne bo opazil, pri pretakanju veišjeločjivostnih vsebin ali prenašanju večjih datotek pa razlika jasno je ...

To zna pri meni kar pomagati, ker imam pri Telemachu recimo 50% časa težave s signalom, kateri sicer je, vendar ni ravno najboljši...
Hvala za izčrpen odgovor.

KuntaKinte ::

kaj je zdaj z xiaomi telefoni pri Telemachu?

cresh ::

solatjek je izjavil:

Jaz uporabljam Redmi note 4 dva tedna. Aparat je top, le kamera bolj tak, ampak za ta denar po pričakovanjih. Kar me je pa zelo pozitivno presenetilo, pa je baterija, ki mi drži 7 dni. Telefon uporabljam enako, kot prej lumio 950, ki je zdržala zgolj dva dni. Baterija je res fantastika!

Pri meni podobno, 5dni uporabe in 9h sot.

MxxW5 ::

KuntaKinte je izjavil:

kaj je zdaj z xiaomi telefoni pri Telemachu?

Delajo super, če imaš verzijo z B20 (800 Mhz). Če je nimaš, si kupil v bistvu 3G telefon, vsaj moje izkušnje so take. Jaz sem cca. 90% na 800 Mhz. 1800 Mhz mi lovi v bistvu le v Ljubljani. Skratka, na Telemachu je telefon brez B20 telefon brez 4G. As simple as that.

Itak pa osebno ne vidim razloga, zakaj bi kupil xiaomija brez B20. Kolikor mi je znano (naj me kdo popravi, če se motim), večina xiaomijevih telefonov obstaja v verziji z B20 (global verzija). Zakaj bi kdorkoli v Evropi kupil verzijo brez B20, mi je uganka.

Mislil sem,kdaj bodo v prodaji

Tomson je izjavil:

Modeli Redmi 5A, 5 in 5 Plus pridejo na Telemach čez cca. 14dni, okoli 5.aprila ...

MxxW5 ::

KuntaKinte je izjavil:

Mislil sem,kdaj bodo v prodaji

Aja, pa res. :D Ignorirjaj potem.

hvala Tomson

Tomson je izjavil:

Tomson je izjavil:

Modeli Redmi 5A, 5 in 5 Plus pridejo na Telemach čez cca. 14dni, okoli 5.aprila ...

Cena teh modelov je že kaj znana?

j4nm4n ::

Zdravo! Imam Redmi 4x že skoraj eno leto. Zadnje 2 meseca opažam da se baterija hitreje prazni. Recimo čez noč na letalskem načinu pade za cca. 10%. To zna sovpadat z nizkimi temperaturami. Vem da te nizke temperature vplivajo na baterijo, me zanima, če vplivajo na baterijo permanentno, al se stanje kasneje izboljša.
Prej nisem imel takih težav z izpraznenjem čeprav imam vedno vžan bluettoh (zaradi Mband2) in lokacijo. Nisem našel pametnih tem na netu na to temo. A bi reset na tovarniške nastavitve kaj pomagalo?

GRT ::

Kje pa imaš ponoči telefon zunaj na balkonu ali kako misliš nizke temperature saj zadnje dni tudi ni več nizkih temperatur?
In zakaj čez noč letalski način, kaj si ponoči na avionu?

GRT, haha! :)
j4nm4n, jaz bi ga na tvojem mestu dal na tovarniške nastavitve, jap. Varnostna kopija/sinhronizacija vsega kar rabiš in akcija!

taja13 ::

GRT je izjavil:

Kje pa imaš ponoči telefon zunaj na balkonu ali kako misliš nizke temperature saj zadnje dni tudi ni več nizkih temperatur?

s tem izklopi vse radijske zadeve in ima malo manjšo porabo

GRT ::

Ja pa ja de. Telefon je zato, da je priklopljen. Pa če tudi ti ponoči požre tistih 10% pa kaj, če ti potem ne zdrži vsaj čez dan, da ga pred spanjem spet priklopiš na polnenje ga vrži v smeti in si kupi drugega, ki to zmore.8-)

A ma kdo kak link iz EU skladisca za redmi 5 plus (black) pod 150 evrov? Hvala.

Zgodovina sprememb…

Vzameš na MiGlobalStore za 133€, poleg je še 21€ DHL poštnine pa si na dobrih 150€ ...

Tomson je izjavil:

Vzameš na MiGlobalStore za 133EUR, poleg je še 21EUR DHL poštnine pa si na dobrih 150EUR ...

159 pride, potem mi je boljse na honorbuy ko je 3-5 dni dostava za 161. Je za honorbuy kaka koda za popust?

Zgodovina sprememb…

j4nm4n ::

GRT je izjavil:

Hehe, npr. februarja, marca ko je bil minus zjutraj/čez dan ti se poslabša delovanje baterije koliko vem, in pač če veni na -10 brskaš po netu, moraš kaj poslikat, posnet se praznjenje še bolj potencira In od takrat se opaža da je poraba na standby večja. Me je zanimalo če ima kdo podoben problem, ker se od takrat hitreje sprazni, a me ne moti toliko, ker večino dni pridem skozi dan brez polnjenja.

Ponoči, med spanjem če imaš kje blizu telefon sem mnenja da je boljše da izklopiš povezave, če ne rabiš bit dosegljiv. Pa kdaj sploh 1% baterije ne porabi.

radmannsdorf je izjavil:

Sem naročil predlagan model, da še kaj drugega kot dosedaj samo Samsung probam...
Imam uro Amazfit od Xiaomija in sem z njo zaenkrat še zelo zadovoljen.
Če so telefon tudi tako naredili, sem zmagal :)
Hvala za pomoč.

gregor ::

https://www.aliexpress.com/store/produc...

na tem linku piše da gre za pre sale, spodaj pa piše da so tel na zalogi, različna količina za vsako barvo

torej to potem pomeni, da se tel lahko normalno naroči, se motim?
se dobi še kje ceneje kot 226 usd, seveda brez ddv, carine...

hvala

LP
««
180 / 380
»»