Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
Dimnik ::
Ne vem kdo je kaj zamešal, takšno je pač bilo zastavljeno vprašanje. ;) Sicer pa ja, imamo Redmi 5A, Redmi 5, Redmi 5 Plus (Note 5) in prihajajoči Redmi 5 Pro ...
To misliš na Redmi Note 5 Pro ali prihaja tudi R5pro, ki bo enak HW kot Note, ampak mal manjši ekran? To bi bilo kar sweet za ne-ljubitelje velikih ekranov.
Mislil je redmi note5 pro, se je zatipkal
ivanuscha ::
Tomson ::
Ok, ok ... :)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
GRT ::
Ne vem kdo je kaj zamešal, takšno je pač bilo zastavljeno vprašanje. ;) Sicer pa ja, imamo Redmi 5A, Redmi 5, Redmi 5 Plus (Note 5) in prihajajoči Redmi 5 Pro ...
On je napisal Redmi Note 5 Plus, ki ne obstaja. Mislis je pa verjetno na Note 5 Pro.
Saj Note 5 Pro tudi ne obstaja
mat11 ::
Ali kdo kupuje v tej trgovini?
izkušnje?
https://www.eglobalcentral.eu/xiaomi-mi...
Traja kakšnih 14 dni, prvo v Anglijo in nato k tebi. Obvezno plačilo z paypalom.
mat
On je napisal Redmi Note 5 Plus, ki ne obstaja. Mislis je pa verjetno na Note 5 Pro.
Seveda obstaja, kmalu bo naprodaj na kitajskem trgu
Drži, to bo to, ko bo. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
DuCoM ::
Ali kdo kupuje v tej trgovini?
izkušnje?
https://www.eglobalcentral.eu/xiaomi-mi...
Traja kakšnih 14 dni, prvo v Anglijo in nato k tebi. Obvezno plačilo z paypalom.
Hvala,bom probal.
Seveda obstaja, kmalu bo naprodaj na kitajskem trgu
To ni res!
Drži, to bo to, ko bo. :)
To je Redmi Note 5 Pro!
A vi kaj berete, kdo kaj piše!
Ki obstaja, bo obstajal, lol ... let's move on, shall we? :)
Kaj vam ni jasno Note 5 Pro ne obstaja in NE bo nikoli obstajal(no ja mogoče kdaj v daljni prihodnosti) temveč je to REDMI NOTE 5 PRO.
Če ivanuška podjebava in se dela pametnega z takimi malenkostmi(čeprav vsi vemo zakaj se gre) potem se držmo tistga, kar je res. Že tako je en kup enih modelov pa za EU trg pa za China trg. Tako da naj se točno napiše kaj bi kdo rad, ne pa da potem pride do nesporazumov, kaj je kaj.
Če ivanuška podjebava in se dela pametnega z takimi malenkostmi(čeprav vsi vemo zakaj se gre) potem se držmo tistga, kar je res. Že tako je en kup enih modelov pa za EU trg pa za China trg. Tako da naj se točno napiše kaj bi kdo rad, ne pa da potem pride do nesporazumov, kaj je kaj.
gregor ::
ne vem ali ste že videli, vendar tukaj piše, da bo redmi note 5 na kitajskem predstavljenm ta petek
https://www.gizmochina.com/2018/03/09/c...
https://www.gizchina.com/2018/03/09/pri...
cena bi naj bila 237 usd za 6GB + 64GB verzijo, ne vem kaj bo z kamero... bi naj bila drugačna kot pri indijskem rn5 pro?
če to drži, bodo torej prve AE... ponudbe preprodajalcev okrog 300 usd?
LP
https://www.gizmochina.com/2018/03/09/c...
https://www.gizchina.com/2018/03/09/pri...
cena bi naj bila 237 usd za 6GB + 64GB verzijo, ne vem kaj bo z kamero... bi naj bila drugačna kot pri indijskem rn5 pro?
če to drži, bodo torej prve AE... ponudbe preprodajalcev okrog 300 usd?
LP
facepalm ::
Dokler vsi vemo, da je note 5 pro enako redmi note 5 pro, ne vidim razloga za dlakocepljenje.
redmi note 5 (china) = redmi note 5 pro (india)
morda pa bo še kaka sprememba glede kamere... napram indijski verziji
indiska verzija ne bo v prodaji preko kitajskih trgovin
torej bomo na tem forumu govoril samo o redmi note 5 (ne pro)
lp
morda pa bo še kaka sprememba glede kamere... napram indijski verziji
indiska verzija ne bo v prodaji preko kitajskih trgovin
torej bomo na tem forumu govoril samo o redmi note 5 (ne pro)
lp
Redmi Note 5 Pro naj bi prišel v kitajske trgovine 16.marca kot model poimenovan Redmi Note 5. KLIK ...
... suggests that the Redmi Note 5 Pro would be arriving in China as Redmi Note 5.
Zgodovina sprememb…
ni pa nujno da bo bosta kitajska in indijska verzija enaki
Lei Jun Confirms Camera Surprise on the Redmi Note 5 China Version
https://www.gizmochina.com/2018/03/01/l...
Xiaomi Redmi Note 5 China Edition Will Support AI Smart Beauty Feature
https://www.gizmochina.com/2018/03/08/x...
Redmi Note 5 for China Features Snapdragon 636 SoC, 6 GB RAM
https://www.gizmochina.com/2018/03/09/r...
torej vsi tej 3 linki omenjajo da kitajska verzija ne bo čisto enaka indijski
še 4 dni in bomo vedeli
LP
Lei Jun Confirms Camera Surprise on the Redmi Note 5 China Version
https://www.gizmochina.com/2018/03/01/l...
Xiaomi Redmi Note 5 China Edition Will Support AI Smart Beauty Feature
https://www.gizmochina.com/2018/03/08/x...
Redmi Note 5 for China Features Snapdragon 636 SoC, 6 GB RAM
https://www.gizmochina.com/2018/03/09/r...
torej vsi tej 3 linki omenjajo da kitajska verzija ne bo čisto enaka indijski
še 4 dni in bomo vedeli
LP
Kaj vam ni jasno Note 5 Pro ne obstaja in NE bo nikoli obstajal(no ja mogoče kdaj v daljni prihodnosti) temveč je to REDMI NOTE 5 PRO.
Kaj se pa ti razburjaš in usajaš zdej? Rabiš kakšen tablet mogoče?
Tole je moj prvi odgovor:
Zamešali ste modele med sabo...
musicfreak najbrž misli Redmi Note 5 Pro, ko bo prišel na naše tržišče. Redmi Note 5 Pro ima precej izboljšano kamero napram Redmi Note 4.
Gre se pa za to, da je Tomson v odgovor musicfreaku prilimal video link od Redmi 5 Plus. Nadalje je Tomson napačno zapisal Redmi 5 Pro, ki (zaenkrat še) ni najavljen, mislil pa je seveda na Redmi Note 5 Pro.
V drugem odgovoru sem napisal samo Note 5 Pro, ker je jasno da se pogovarjamo o seriji Redmi. Letos pa najbrž pride tudi Mi Note 4. Mi serija pa je klaso višje.
In ne, ni bilo jasno vsem za kater model se gre. To je tudi zasluga Xiaomija, ki ga zelo biksa s temi oznakami.
Over and out.
kanarin ::
To je tudi zasluga Xiaomija, ki ga zelo biksa s temi oznakam
ivanuscha ima tukaj prav. Konec koncev je trg danes globalni in te različne oznake za iste telefone za različne trge so kar neki. Že tako ima Xiaomi toliko različnih aktualnih modelov na voljo (ne vem če ima še kakšen drugi proizvajalec toliko) da so dela zmeda res po nepotrebnem.
Je pa tale kitajski Redmi Note 5 definitivno zelo zanimiv telefon, seveda pa je precej odvisno tudi od cene. Na začetku verjetno ne bo ravno nizka (beri pod 200 €).
Omenjena je cena 237 USD + provizija za trgovino, cca 300 USD vse skupaj
V petek bo več znano...
V petek bo več znano...
dexterboy ::
Naj bi izšel ta mesec ali naslednji, ne vem točno, kdaj je kongres v Barceloni.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
next3steps ::
__Devil__ ::
Ker se mi je pokvaril ekran na iPhone 6 bi sedaj rad nabavil cenovno ugodnejši in zmogljivejši Xiaomi Note 4 (pro?) in vidim cene na bolhi okrog 160-200€ , sedaj pa me zanima kje priporočate nabavo tega telefona? Saj preko aliexpressa naročujem zelo veliko ampak nebi rad raskiral, čeprav daš 21€ za poštnino, bo verjetno skupaj z carino ves postopek veliko dražji kot, če kupim rabljenega ali novega preko slovenske spletne strani za okrog 200€. Namreč v mislih imam ta telefon:
Xiaomi NOTE 4
Kaj pravite, je to najbolj hitra rešitev za nakup? Telefon se mi zdi, da ima vse kar potrebujem. Top MI interface, super 4Gb rama, hiter procesor, odličen ekran in kamera. Ali dobim za 200€ kaj boljšega?
Hvala za nasvet!
Xiaomi NOTE 4
Kaj pravite, je to najbolj hitra rešitev za nakup? Telefon se mi zdi, da ima vse kar potrebujem. Top MI interface, super 4Gb rama, hiter procesor, odličen ekran in kamera. Ali dobim za 200€ kaj boljšega?
Hvala za nasvet!
Pri Aliexpressu naročiš preko GlobalMiStore ali Goldwaya, DHL, pa je brez dodatnih stroškov, je pa res DHL poštnitna cca. 22€ ... Sicer pa dobiš najceneje in najhitreje na GB iz EU skladišča za 157€ +4€ (2-5dni dostava, brez dodatnih stroškov) ...
Precej zanimiv je še novejši Xiaomi Redmi 5 Plus, a hudih razlik ni, še najbolj opazna razlika je v večjem zaslonu in "brez-robemu dizajnu" 5 Plus modela. Alternativa je Xiaomi Mi A1, če imaš raje stock Android, z Android ONE sistemom, sicer pa je Note 4 še vedno dober telefon glede na ceno ...
Precej zanimiv je še novejši Xiaomi Redmi 5 Plus, a hudih razlik ni, še najbolj opazna razlika je v večjem zaslonu in "brez-robemu dizajnu" 5 Plus modela. Alternativa je Xiaomi Mi A1, če imaš raje stock Android, z Android ONE sistemom, sicer pa je Note 4 še vedno dober telefon glede na ceno ...
Zgodovina sprememb…
Zgleda super, res odlična cena za to kar ponuja, najlepša hvala za ta link Tomson, mislim, da bom ga zelo kmalu naročil in poročal
Inicijator ::
Zgleda super, res odlična cena za to kar ponuja, najlepša hvala za ta link Tomson, mislim, da bom ga zelo kmalu naročil in poročal
Svetoval bi ti, da počakaš vsaj do petka, ko naj bi predstavili Redmi Note 5 pro za kitajski trg. Je precej posodobljen v večino aspektih proti Redmi 5 Plus! Vprašanje edino koliko bo navita na začetku cena, kot so že pred mano omenili, pa za počakat bo kakšen mesec preden bo dobavljiv. Tudi na morebitno International verzijo bi treba še počakat. Ko bo navoljo International in da malenkost pade cena, bo recimo mesec maj. Če do takrat lahko počakaš, ti zelo verjetno ne bo žal. :)
Da se razumemo, tudi z Note 4 iz tvojega linka ali Redmi 5 Plus boš navdušen :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ivanuscha ()
kostollany ::
Dajte mi prosim pomagat.....sem pretrd za tehniko.
Na MI A1 imam podvojen imenik iz sim kartice in google računa. Kako izklopim to vražjo zadevo, da mi ne podvaja vseh stikov?
Hvala vsem.
Lp
Na MI A1 imam podvojen imenik iz sim kartice in google računa. Kako izklopim to vražjo zadevo, da mi ne podvaja vseh stikov?
Hvala vsem.
Lp
Killermode ::
kostollany je izjavil:
Dajte mi prosim pomagat.....sem pretrd za tehniko.
Hvala vsem.
Lp
v imeniku samo držiš levo spodnjo tipko 3sekunde in se ti odprejo nastavitve menija.
tam naprej pa potem iščeš nastavitev Display preferences.
Hvala za namig ampak nisem odpravil problema. Če v imeniku držim levo spodnjo tipko 3 sekunde, mi razpolovi zaslon na dva dela (dvozaslonski način). Mogoče je pomemben podatek, da sem nadgradil na Oreo (android 8.0.0).
Hvala za pomoč.
Hvala za pomoč.
Dobro vprašanje na katerega pa ne poznam odgovora. Vem samo, da če stisnem "slušalko" in grem pod stike je vse podvojeno. Če pa grem v meni in stisnem "človečka"(stike), pa mi odpre samo enojno. Saj pravim "nije žvaka za seljaka" ali kako že gre tisti pregovor
jopar ::
kostollany je izjavil:
Dobro vprašanje na katerega pa ne poznam odgovora. Vem samo, da če stisnem "slušalko" in grem pod stike je vse podvojeno. Če pa grem v meni in stisnem "človečka"(stike), pa mi odpre samo enojno. Saj pravim "nije žvaka za seljaka" ali kako že gre tisti pregovor
Greš v Nastavitve -> Aplikacije sistema -> Stiki -> Prikaži preference in tam odkljukaš, da ti prikazuje SIM stike.
Ali pa, greš v imenik pa takoj pod iskalnikom stikov, se pravi druga vrstica klikneš in se ri odprejo vsi imeniki...mi račun, google,watsapp, viber itd. in izbereš katerega ti prikazuje...tako je pri meni na mi note3
Resnično hvala vsem za podane predloge.........nič ni pomagalo, zato sem uporabil staro trdo metodo....sim kartica ven, noter v stari telefon, pobriši stike in nato nazaj v novi telefon. DELA.
Hvala še enkrat, super ste in lep dan.
Hvala še enkrat, super ste in lep dan.
tukaj je še nekaj na temo cen za rn5 china
https://www.gizchina.com/2018/03/12/xia...
zanimivo, očitno bo celo na voljo 3+32 verzija
še vprašanje glede 4 oz 6 gb rama, ali je res potrebno nabavit tel z 6 gb, kaj s tem pridobim?
vsekakor pa bo potrebno počakat kakšen mesec ali dva da se znižajo cene, ker na začetku bodo navite, kot običajno
LP
https://www.gizchina.com/2018/03/12/xia...
But today it became known there will be a 3+32GB variant as well. Its price is expected to be 1199 yuan ($189). As for the rest of memory options, the 4+64GB is said to cost 4+64GB 1499 yuan ($236), while the 6+64GB variant will go on sale at 1799 yuan ($284).
zanimivo, očitno bo celo na voljo 3+32 verzija
še vprašanje glede 4 oz 6 gb rama, ali je res potrebno nabavit tel z 6 gb, kaj s tem pridobim?
vsekakor pa bo potrebno počakat kakšen mesec ali dva da se znižajo cene, ker na začetku bodo navite, kot običajno
LP
Za midrangerje je 6gb overkill. Si ne predstavljam scenarija, ko bi jih android dejansko uporabil (games aside).
Za mojo uporabo je 3gb dovolj in verjamem, da mi bo 4gb dovolj za naslednji 2 leti.
Za mojo uporabo je 3gb dovolj in verjamem, da mi bo 4gb dovolj za naslednji 2 leti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
Tadejcek8 ::
xiaomi redmi 5 plus , zanima me če morda kdo ve zakaj mi pri tem telefonu vsake toliko vrže ven wifi za par sekund. Torej prekine povezavo nato pa čez 3-5 sec zopet vzpostavi povezavo wifi.
hvala!
hvala!
@ivanuscha, kaj pa za slovenski trg? Približne cene so znane? Ja najbrž bo minilo nekaj mesecev preden bo Redmi Pro 5 dosegel ceno ~ 160€ za nas. Bomo pa Note 4 prodali in zamenjali, če bo želja in potreba. Sem pa preveril zdaj in vidim veliko posodobitev kot boljši procesor, 6gb rama, updated android OS verzija in veliko več. Res so obetavni ti Xiaomi telefoni. Sploh MI OS, ki je res privlačen in uporaben meni osebno že odkar sem na Samsung Galaxy s2 naložil MI rom sem navdušen nad tem, sedaj pa še sam MI telefon, odlično!
Namreč trenutno uporabljam Tablico Samsung Galaxy Tab s2, ki je odlična in hitra za "zasilni telefon". Ampak ne morem več čakat . Res hvala za predloge in spodbudo. Nič ni overkill 6gb rama, hitrost je vedno dobrodošla za produktivnost in odzivnost, sploh čez čas, ko tehnika "zastara" in je bolj future proof. Sam kupim telefon in ga imam vsaj 2 leti oz. dokler deluje oz. ga ne uničim. Imel sem namen posodobit iz iPhone 6 na 7 ali 8 ampak mislim, da mi bo sprememba prijala, zaradi same kustomizacije androida. iPhone je postal boring in me je rahlo razočaral z pokvarjenim ekranom, ki bi se naj dal popravit z čiščenjem kontaktov (sem naročil iPhone tools za popravilo ekrana) 0,50€. Če mi uspe, ga prodam poceni, gre se mi najbolj za same slike in videje iz telefona. Ekran deluje (touch) a slika ne.
Ta tema je super in prijazni ljudje, pripravljeni pomagat. Lep dan vsem, poročam, ko se odločim in dobim Note 4 !
Namreč trenutno uporabljam Tablico Samsung Galaxy Tab s2, ki je odlična in hitra za "zasilni telefon". Ampak ne morem več čakat . Res hvala za predloge in spodbudo. Nič ni overkill 6gb rama, hitrost je vedno dobrodošla za produktivnost in odzivnost, sploh čez čas, ko tehnika "zastara" in je bolj future proof. Sam kupim telefon in ga imam vsaj 2 leti oz. dokler deluje oz. ga ne uničim. Imel sem namen posodobit iz iPhone 6 na 7 ali 8 ampak mislim, da mi bo sprememba prijala, zaradi same kustomizacije androida. iPhone je postal boring in me je rahlo razočaral z pokvarjenim ekranom, ki bi se naj dal popravit z čiščenjem kontaktov (sem naročil iPhone tools za popravilo ekrana) 0,50€. Če mi uspe, ga prodam poceni, gre se mi najbolj za same slike in videje iz telefona. Ekran deluje (touch) a slika ne.
Ta tema je super in prijazni ljudje, pripravljeni pomagat. Lep dan vsem, poročam, ko se odločim in dobim Note 4 !
Overkill sem mislil v smislu, da je za zahtevnejse taske prej chipset bottleneck in se razlika med 4gb in 6gb rama pozna v cca 0% pohitritvi.
Sem imel pred dvema letoma telefon s 4gb rama in ja, vsaj 1gb je bil notri "za lepo videt". Zato bom pri naslednjem telefonu vzel raje 4gb verzijo, ce bo ta obcutno cenejsa. Za 20eur razlike, bom pa verjetno vseeno vzel 6gb just in case.
Sem imel pred dvema letoma telefon s 4gb rama in ja, vsaj 1gb je bil notri "za lepo videt". Zato bom pri naslednjem telefonu vzel raje 4gb verzijo, ce bo ta obcutno cenejsa. Za 20eur razlike, bom pa verjetno vseeno vzel 6gb just in case.
Od viška ne boli glava. Za nekega nezahtevnega uporabnika je dovolj. S časom ob naloženi vsemogoči šari in kakšnih bolj požrešnih aplikacijah pa se pozna vsak MB.
Itak da ne. Ampak ko je treba visek doplacat, se je za vprasat ali je smiselno. Ce bi se danes prodajal rn5pro za 200eur/3gb 250eur/4gb 300eur/6gb, bi si verjetno privoscil 3gb verzijo.
Redmi Note 5 with Full Screen Gestures Arriving in China; Key Specs Officially Confirmed
https://www.gizmochina.com/2018/03/13/r...
https://www.gizmochina.com/2018/03/13/r...
@devil
160EUR bo mogoče čez par mesecev 32gb varjanta. Se splača vzet 64gb... pa pri teh cenah sploh ni za razmišljat. Tudi če daš 250EUR za tak telefon, je vreden vsakega centa.
Tudi meni je zelo všeč MIUI. Zelo je "speglan", deluje tekoče, izredno redko se zgodi da karkoli zašteka ali da bi se telefon sam od sebe restartal, kot se mi je dogajalo pri Samsungu precej pogosto. Bistveno bolj dodelan izdelek kot Samsungov Touchwiz.
Tukaj pa je ena primerjava med 4gb in 6gb RN5 Pro:
Je razlika, ampak v 99% primerih je za povprečnega uporabnika 6gb še vedno "overkill".
Pa še en zanimiv video :)
160EUR bo mogoče čez par mesecev 32gb varjanta. Se splača vzet 64gb... pa pri teh cenah sploh ni za razmišljat. Tudi če daš 250EUR za tak telefon, je vreden vsakega centa.
Tudi meni je zelo všeč MIUI. Zelo je "speglan", deluje tekoče, izredno redko se zgodi da karkoli zašteka ali da bi se telefon sam od sebe restartal, kot se mi je dogajalo pri Samsungu precej pogosto. Bistveno bolj dodelan izdelek kot Samsungov Touchwiz.
Tukaj pa je ena primerjava med 4gb in 6gb RN5 Pro:
Je razlika, ampak v 99% primerih je za povprečnega uporabnika 6gb še vedno "overkill".
Pa še en zanimiv video :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ivanuscha ()
next3steps ::
Za midrangerje je 6gb overkill. Si ne predstavljam scenarija, ko bi jih android dejansko uporabil (games aside).
Ni, ni.
2GB požre sam OS. Dodaj še stream kakšnega FullHD posnetka in si hitro blizu nule.
MrStein ::
Danes je 3GB dovolj, jutri več ne bo (zakaj lastniki Nexus 5X (ima 2GB RAM-a), kupujejo matične plošče, ki omogočajo 4GB? KEr je ob izidu 2GB bilo čist dovolj, danes pa pač ni)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Master_Yoda ::
Jaz imam Redmi note 3 z 2GB rama in mi OS pozere okoli 1GB, od kdaj se je poraba RAMA OSa podvojila ? Ali pa imajo mogoce kaksno prefetch/superfetch finto kot je na Windows OS ?