Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
tomy5 ::
Naročil včeraj zjutraj pri HonorBuy, danes že dostavljeno v paketomat GLS.
Sicer malo razočaran nad GLS (ali pa imajo tako prakso). Res da nobenega ni bilo doma, ampak soseda je bila. Nisem prejel nobenega klica, slučajno videl po trackingu, da so "dostavili".
Tudi SMSa s kodo nisem prejel. Šele po klicu na GLS, "kam je dostavljeno", je povedala kodo in lokacijo... Me zanima, če je na paketu napačna telefonska ali dejansko noben nič ne pokliče. DHL je vedno poklical.
Pač kolikor ti ali prodajalec plača za logistiko, taka je potem tudi storitev.
Za malo ceno ne pričakujte dobave na naslov, kljub xxx vrsticam o oh in sploh prodajalcu.
radmannsdorf ::
skyline ::
Well, en teden mam A1 (GearBest EU lager, vse skupaj je blo dobrih 185 EUR).
Zaenkrat vse super, toplo pa priporočam inštalacijo Googlovega fotiča - orenk razlika, sploh zvečer.
Je pa postopek ratal res enostaven (brez rootanja in factory reseta):
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/...
Zaenkrat vse super, toplo pa priporočam inštalacijo Googlovega fotiča - orenk razlika, sploh zvečer.
Je pa postopek ratal res enostaven (brez rootanja in factory reseta):
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/...
Indijska angleščina me pogreje kot kiperbuš!
Moram ta app spavit na RN4, da vidim. Me mika! Jaooo, indijci, jaoooooo.. :)
EDIT: Uspelo! Navodilo: "Google Fotoaparat" app naložil iz Google Play na telefon. :)
EDIT: Uspelo! Navodilo: "Google Fotoaparat" app naložil iz Google Play na telefon. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()
AvtoR ::
radmannsdorf je izjavil:
Lahko napišeš malo več, kako ti je uspelo? Meni niti ne najde "Google Fotoaparat" v Google Play.
ivanuscha ::
radmannsdorf je izjavil:
Lahko napišeš malo več, kako ti je uspelo? Meni niti ne najde "Google Fotoaparat" v Google Play.
Ne bi škodilo če bi prebral cel post ter odprl link na xda...
radmannsdorf je izjavil:
takole.
Uspelo mi je inštalirat Pixel 2 kamero na Redmi Note 4.
Navodila:
Moram še testirat, ampak zaenkrat izgleda kar neverjetno. Dobiš portrait mode, boljši low light performance in celo EIS deluje!
Navodila:
Moram še testirat, ampak zaenkrat izgleda kar neverjetno. Dobiš portrait mode, boljši low light performance in celo EIS deluje!
Tomson ::
Ta hip Xiaomi Redmi 5 Plus Global, najceneje na GB za 149EUR s poštnino, dobava cca. 3-tedne, s hitrejšo dostavo pa preko Goldway za 165EUR ali Honorbuy za 171EUR ... Druga opcija pa Xiaomi Mi A1 z Android One, tudi odličen, najhitreje in najceneje na GB iz EU skladišča za 181EUR ... Oba odlična, Mi A1 ima stock Android, malo boljšo dvojno kamero, USB-C, 2.4/5G WiFi, Redmi 5 Plus pa večji 18:9 brezrobi zaslon, zmogljivejšo baterijo ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
kanarin ::
Sam z zanimanjem čakam predvsem na na začetek prodaje oz dobavljivosti za Redmi NOTE 5 PRO. Še bolj kot (končno) hitrejši procesor oz chipset mi je pozornost pritegnila menda občutno boljša kamera (kot vemo Redmi serija dosedaj ni ravno blestela na tem področju). Zato bo zanimivo videti, kakšna bo cena - ali bo bližje Redmi 5 plus ali A1 (predvidevam). Ker ta Redmi 5 Plus razen (večjega in bezel less) zaslona menda ne prinaša nobene druge novosti oz izboljšave v primerjavi s prejšnjo generacijo (oz celo dvema - Redmi Note 3). Redmi Note 5 Pro mi deluje, da nekako združuje dobre lastnosti Redmi 5 plus in MI A1, tako da zgleda res zanimiva izbira v tem segmentu telefonov (pod 200 €).
Še eno osebni pogled - ko dejansko prvič vidiš oz držiš v roki ta nov (moderen) brezrobi 18:9 ekran - ti v hipu ostali "klasični" ekrani (vključno z vsemi Iphone-i - razen iPhone X) delujejo precej zastarelo. Meni zaenkrat še najbolj sede ta novi Samsung A8 - samo kaj ko je njegova cena bolj v rangu flagshipov kot (high) midrange. Definitivno preveč za moj okus (tu pa sploh ne mislim na finančne zmožnosti), pa čeprav me načeloma kar mika.
Še eno osebni pogled - ko dejansko prvič vidiš oz držiš v roki ta nov (moderen) brezrobi 18:9 ekran - ti v hipu ostali "klasični" ekrani (vključno z vsemi Iphone-i - razen iPhone X) delujejo precej zastarelo. Meni zaenkrat še najbolj sede ta novi Samsung A8 - samo kaj ko je njegova cena bolj v rangu flagshipov kot (high) midrange. Definitivno preveč za moj okus (tu pa sploh ne mislim na finančne zmožnosti), pa čeprav me načeloma kar mika.
GRT ::
Kupil bi Xiaomi Redmi 5 Plus, če mi ga kdo naroči in osebno dostavi. Dodam 10€ na skupni znesek. Več na ZS.
S kje pa si? Kakšno verzijo pa bi? S kje pa? Daš denar vnaprej? Vse to vpliva. Bo carina/kaj bo, če bo? Večina bi nas s tem imela celo stroške večje od 10EUR, če želiš dostavo na dom. Zato pravi "good joke". :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()
Mesar, res je. Kar zmenita se. Jaz bi mu naročil če je recimo iz istega kraja kot jaz.
Ti odstopam mesto. :)
Ti odstopam mesto. :)
radmannsdorf je izjavil:
S kje pa si? Kakšno verzijo pa bi? S kje pa? Daš denar vnaprej? Vse to vpliva. Bo carina/kaj bo, če bo? Večina bi nas s tem imela celo stroške večje od 10EUR, če želiš dostavo na dom. Zato pravi "good joke". :)
Zato sem napisal, da več pa preko ZS. Ja sigurno se ne bom menil z nekom, ki mi bo moral telefon dostavljat še 200km. Lepo sem napisal, da na končno ceno dodam še 10€ to verjetno pomeni z poštnino in carino, če je Tomson podal ceno: Goldway za 165EUR ali Honorbuy za 171EUR in kot je bilo že večkrat povedano, da je to končna cena. Za kakšno verzijo se gre pa je podano v linku. Saj ni potrebe da se naročuje samo za men, če pa bi slučajno kdo naročeval pa se priporočam, kot pa sem že povedal pa se kaj več lahko dogovorimo preko ZS tudi glede cene. Itak pa ne bom šel čez ceno, če ne pa lahko naročim pri nas preko mishopa, mimovrste ali podobno.
GRT
Pa kdo misliš da se bo zafrkaval s tvojim naročilom in zapovrhu še dostavo na tvoj dom in morebitnimi problemi, za 10€? Tvoja ponudba je naravnost smešna.
Pa kdo misliš da se bo zafrkaval s tvojim naročilom in zapovrhu še dostavo na tvoj dom in morebitnimi problemi, za 10€? Tvoja ponudba je naravnost smešna.
Daj ivanuscha ne bluzi, če nimaš kaj koristnega za povedat. Če te ta moja ponudba pač moti bodi tiho in se ne vmešavaj.
Kaj ti bi poračunal v naturalijah? Mislm drama kakšne bedarije eni mečete ven!
Ni use v denarju prijatelj.
kaj? jaz nič ne delam zastonj k moj čas ni free
Kaj ti bi poračunal v naturalijah? Mislm drama kakšne bedarije eni mečete ven!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GRT ()
matobeli ::
Btw, tak uvoz je že delo na črno in ne spada niti med male oglase niti na slotech.
Lahko pa napišeš da kupiš črn redmi 5 plus za 175eur.
Lahko pa napišeš da kupiš črn redmi 5 plus za 175eur.
@GRT: zakaj pa ga ne bi sam naročil? Če nimaš kreditne kartice lahko vzameš na banki predplačniško Viso za nekaj €, si nakažeš sredstva in naročiš na dom. Brez komplikacij, brez dodatnih stroškov, brez dodatne logistike ...
MrStein ::
Obisk najbližje banke, izpolnjevanje papirjev... za ene to ni "nič".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
:) v primerjavi z alternativnimi postopki naročila preko druge osebe je to precej manjši "nič! ;)
KuntaKinte ::
tukaj ga lahko naroči,z dostavo na dom in plačilom ob dostavi
https://www.mishop.si/xiaomi-redmi-5-pl...
KuntaKinte je izjavil:
tukaj ga lahko naroči,z dostavo na dom in plačilom ob dostavi
Ne, on ga bi rad za 175eur, ampak je preškrt da bi recimo ponudil nekomu vsaj 50eur za delo in dostavo, oz. prelen da bi ga naročil sam :)
gregor ::
Tomson oz ostali...
Torej redmi 5 plus je enak redmi note 5, drži?
To pomeni, da se ne splača kupit redmi note 5, je bolje vzet 5 plus ki je že nekaj časa na trgu.
Sedaj pa me zanima ali obstaja 5 plus v global oz international verziji.
Mora imeti slo jezik, sprašujem za sodelavko, telefon bi uporabljal njen oče. Je pa na Telemach.
Za redmi note 5 pro še cena ni znana, se motim?
Hvala
LP
Torej redmi 5 plus je enak redmi note 5, drži?
To pomeni, da se ne splača kupit redmi note 5, je bolje vzet 5 plus ki je že nekaj časa na trgu.
Sedaj pa me zanima ali obstaja 5 plus v global oz international verziji.
Mora imeti slo jezik, sprašujem za sodelavko, telefon bi uporabljal njen oče. Je pa na Telemach.
Za redmi note 5 pro še cena ni znana, se motim?
Hvala
LP
Drži, Redmi 5 Plus je v bistvu Redmi Note 5 in da, že obstaja Global verzija, ki ima Band20 in jasno tudi slovenski jezik, Redmi Note 5 Pro še ni dobavljiv ...
Nope, USB 2
Drži, Redmi 5 Plus je v bistvu Redmi Note 5 in da, že obstaja Global verzija, ki ima Band20 in jasno tudi slovenski jezik, Redmi Note 5 Pro še ni dobavljiv ...
Super novica, pozabil pa sem vprašat najbolj pomembno.
Kje ce dobi najceneje RN 5 plus, z kodo..., brez ddv, carine?
Hvala
LP
facepalm ::
Tudi sam potrjujem, da Gearbest vrne stroske carinskega postopka, ce izberete Registered Airmail.
Huami Amazfit Pace, me je prisla samo 74.50 eur :D
Hvala Tomson!
Hvala Tomson!
Malenkost! ;)
@gregor: drži, kot piše malo višje, najceneje na GB, so še malo ceno znižali danes vidim, dobiš torej Redmi 5 Plus Global za 140€, potem pa ali izbereš RegisteredAirMail za 0€, kjer dobiš povrnjene morebitne dodatne stroške ali PriorityLineEU, kjer gre praviloma skozi brez dodatnih stroškov, a je poštnina 4€ ... Hitrejše, a dražje opcije pa kot so navedene zgoraj ...
@gregor: drži, kot piše malo višje, najceneje na GB, so še malo ceno znižali danes vidim, dobiš torej Redmi 5 Plus Global za 140€, potem pa ali izbereš RegisteredAirMail za 0€, kjer dobiš povrnjene morebitne dodatne stroške ali PriorityLineEU, kjer gre praviloma skozi brez dodatnih stroškov, a je poštnina 4€ ... Hitrejše, a dražje opcije pa kot so navedene zgoraj ...
Master_Yoda ::
Super novica, pozabil pa sem vprašat najbolj pomembno.
Kje ce dobi najceneje RN 5 plus, z kodo..., brez ddv, carine?
Hvala
LP
A nima Redmi 5 plus SD 625, Redmi note 5 pa SD 636 ?
Malenkost! ;)
Hvala za tvojo pomoč
Tukaj je le za preverit, ker ni nič navedeno verjetno ni Global verzija, se pravi brez B20 LTE na Firstphone...
erkgheoruugh ::
Tudi sam potrjujem, da Gearbest vrne stroske carinskega postopka, ce izberete Registered Airmail.
!
No, jaz imam pa slabo novico glede tega. Plačal sem dajatve, pisal na GB tako, kot ste tukaj napisali in so me odpikali, da je kupec sam odgovoren za morebitne dajatve. Sicer mi v znak dobre volje podarjajo točke v njihovi trgovini, kar mi ne pomaga prav dosti, ker ne mislim kaj novega kupovati.
Šlo pa je za Xiaomi MI A1, plačano preko registered airmail.
Je še kdo imel podobno situacijo, oziroma, kaj ste jim napisali?
facepalm ::
jaz sem jim omenil, da sem bil primoran placati uvozne dajatve in da glede na njihov statement (sem jim prilepil link), sem opravicen do vracila. napisal sem vljudno in se jim zahvalil za support.
v odgovoru niso komplicirali in se mi celo opravicli, ker sem dolgo cakal na odgovor zaradi praznikov.
mogoce sedaj, ko je spet na voljo priorityline EU, ne refundajo vec.
v odgovoru niso komplicirali in se mi celo opravicli, ker sem dolgo cakal na odgovor zaradi praznikov.
mogoce sedaj, ko je spet na voljo priorityline EU, ne refundajo vec.
@matajur:
ne skrbi, včasih kakšen referent ni najbolj seznanjen, na koncu vedno uredijo. Lepo napiši nazaj, da na podlagi tele njihove objave vztrajaš za povrnitev dodatnih stroškov, saj sicer ne bi šel v nakup. Če ne bo šlo se mi oglasi na ZS, bom pomagal pri postopku ...
Res je nazaj PriorityLineEU, ki je vedno šel skozi brez dodatnih stroškov, a še vedno tiste izjave niso umaknili, kar pomeni da še vedno drži, nedolgo nazaj sem tudi sam preveril in so zatrdili da še velja ...
ne skrbi, včasih kakšen referent ni najbolj seznanjen, na koncu vedno uredijo. Lepo napiši nazaj, da na podlagi tele njihove objave vztrajaš za povrnitev dodatnih stroškov, saj sicer ne bi šel v nakup. Če ne bo šlo se mi oglasi na ZS, bom pomagal pri postopku ...
Res je nazaj PriorityLineEU, ki je vedno šel skozi brez dodatnih stroškov, a še vedno tiste izjave niso umaknili, kar pomeni da še vedno drži, nedolgo nazaj sem tudi sam preveril in so zatrdili da še velja ...
tomy5 ::
Take spletne bi v Evropi že preopvedi, ker tole je bolj kt ne nategovanje lupcev v stilu: iči če, neče iči ...
A si predstavljate kaka štala bi bila na ST če bi kaka Slo trgovina tkole delala s svojim kupci. Revolucija na ulcah bi bila :-)
A si predstavljate kaka štala bi bila na ST če bi kaka Slo trgovina tkole delala s svojim kupci. Revolucija na ulcah bi bila :-)
Dimnik ::
Garantirano ni, je pa velika verjetnost, da gre mimo.....če pa gre na carino, pa gb v tem primeru ne povrne stroškov