Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
Orias ::
Tako mi kaže tracking na UPS:
2018/01/12 13:02 Your package was released by the clearing agency.
Kwai Chung, Hong Kong 2018/01/12 18:04 Origin Scan
Kowloon Bay, Hong Kong 2018/01/12 13:21 Collection Scan
Hong Kong 2018/01/11 19:17 Order Processed: Ready for UPS
Predvindeno 15.1.2018 bi naj paket bil v UK.
2018/01/12 13:02 Your package was released by the clearing agency.
Kwai Chung, Hong Kong 2018/01/12 18:04 Origin Scan
Kowloon Bay, Hong Kong 2018/01/12 13:21 Collection Scan
Hong Kong 2018/01/11 19:17 Order Processed: Ready for UPS
Predvindeno 15.1.2018 bi naj paket bil v UK.
antonija ::
Jaz sem tudi narocil prkeo Mi global, pa sme dobil isto obvestilo. Zamnjali so DHL z UPSom za relacijo CN -> UK zaradi zamud DHLa. Moj paket je danes zamenjal avione v dubaju in je na poti v anglijo, kamor baje prispe se danes.
Od tam pa prevzame DHL (ze imam stevilko) in pripelje v slovenistan.
Od tam pa prevzame DHL (ze imam stevilko) in pripelje v slovenistan.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Mat2000 ::
Polnilec je pri Šaomiju tak, da jih je lahko sram, da ga sploh priložijo.
Za normalno (in hitro) polnjenje je treba poseči po Ugreen :
https://www.aliexpress.com/item/For-Qua...
ali BlitzWolf :
https://www.aliexpress.com/item/BlitzWo...
Sem nabavil tegale Ugreen Quick charge in mi "prebija elektrika", namreč telefon Xiaomi Mi Max 2, se kar trese od elektrike med polnenjem.
Mogoče kakšen nasvet ?
p.s. Zraven mojega Mi Max 2, je vrhunski polnilec, kateri res dobro deluje (QuickCharge 3.0)
Hvala za pomoč.
polpo ::
Polnilec je pri Šaomiju tak, da jih je lahko sram, da ga sploh priložijo.
Za normalno (in hitro) polnjenje je treba poseči po Ugreen :
https://www.aliexpress.com/item/For-Qua...
ali BlitzWolf :
https://www.aliexpress.com/item/BlitzWo...
Sem nabavil tegale Ugreen Quick charge in mi "prebija elektrika", namreč telefon Xiaomi Mi Max 2, se kar trese od elektrike med polnenjem.
Mogoče kakšen nasvet ?
p.s. Zraven mojega Mi Max 2, je vrhunski polnilec, kateri res dobro deluje (QuickCharge 3.0)
Hvala za pomoč.
Kateri polnilec še priporočate, ker tisti priložen Note 4X, res ni ne vem kaj.
Je boljše dati nekaj € več, recimo tole - https://www.mimovrste.com/hisni-polnilc... ?
Tomson ::
Tale Anker je odličen! ;)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
aborko ::
Kaj pa je narobe z njim? Oz. kaj pričakuješ, da boš pridobil z nakupom novega QC polnilca, če telefon hitrejšega polnjenja kot z originalnim ne podpira.
polpo ::
Kaj pa je narobe z njim? Oz. kaj pričakuješ, da boš pridobil z nakupom novega QC polnilca, če telefon hitrejšega polnjenja kot z originalnim ne podpira.
Polnilcu je priložen adapter za EU -
Adapter pa se ne prilega polnilcu in lahko ostane tudi v vtičnici, če se pravilno ne potegne polnilca. Ker je polnilec težji od adapterja, polnilec ne stoji ravno v vtičnici. Zaradi tega iščem nekaj brez vmesnega adapterja.
Xiaomi pa je res onemogočil Q2.0, ki ga vsaj Snapdragon 625 procesor podpira, ampak hitrejše polnjenje me ne zanima.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polpo ()
Eh ta problem sem jst rešil s 3 kapljicami sekundnega lepila med adapterjem in polnilcem in zadeva drži že 2 leti kot mora,...
Jirzy ::
matobeli ::
Jaz sem ugotovil da priložen xiaomi kabel, sicer lepo paše not in lepo klikne v telefon, ampak nisem pa dobil QC prek njega.
tomy5 ::
Skylar ::
Pozdravljeni! Razmisljam o nakupu Xiaomi Mi A1 in me zanima ali ste zadovoljni in predvsem ali ste imeli z njim kaksne tezave? Hvala!
Ne rabiš zavarovat hiše za požar, ker ti zavarovalnica ne bo krila če to najdejo ;-)
Kako točno bi lahko priliman adapter povzročil požar?
@Skylar:
Odličen telefon, osebno me je precej navdušil, za ta cenovni razred je to to, brez omembe vrednih pomanjkljivosti, kakšnih težav pa tudi ni. Če bi že moral poiskat neke pomanjkljivosti, pa čeprav niti ne sodijo v ta cenovni razred, bi omenil npr. manjko NFC modula, ni vodoopdporen, low-light fotografije bi lahko bile boljše, čeprav so čisto ok, procesor bi lahko bil novejši, čeprav v praksi deluje zelo odzivno, le pri najbolj grafično zahtevnih igrah se pozna. Sicer pa dobiš odličen zaslon, visoko kvaliteto izdelave, dobro kamero in avtonomijo baterije, SD razširljivost, AndroidOne OS, skratka, težko najdeš kaj boljšega "overall" za 170€ ...
Odličen telefon, osebno me je precej navdušil, za ta cenovni razred je to to, brez omembe vrednih pomanjkljivosti, kakšnih težav pa tudi ni. Če bi že moral poiskat neke pomanjkljivosti, pa čeprav niti ne sodijo v ta cenovni razred, bi omenil npr. manjko NFC modula, ni vodoopdporen, low-light fotografije bi lahko bile boljše, čeprav so čisto ok, procesor bi lahko bil novejši, čeprav v praksi deluje zelo odzivno, le pri najbolj grafično zahtevnih igrah se pozna. Sicer pa dobiš odličen zaslon, visoko kvaliteto izdelave, dobro kamero in avtonomijo baterije, SD razširljivost, AndroidOne OS, skratka, težko najdeš kaj boljšega "overall" za 170€ ...
MucuCat ::
Ko hočem odklenit bootloader na mi note 3 mi napiše naj probam čez 72ur.
Kakšna rešitev za ta problem?
Kakšna rešitev za ta problem?
Jup, počakaš 72 ur, nato ga boš lahko odklenil! ;)
kanarin ::
Imam dilemo - Redmi 5 Plus ali Mi A1 ? Kaj svetujete ? Pa pustimo OS oz android različico ob strani (ker tukaj so ocene lahko subjektivne, kaj je komu bolj všeč oz kaj mu bolj ustreza). R5 plus ima (kao) bolj moderen design (precej večji ekran v primerljiven ohišju - to je sicer spet stvar okusa), kot vidim precej večjo baterijo (kar nedvomno vpliva na večjo debelino telefona) in samo eno hrbtno kamero. A1 pa je malo dražji kot vidim. Če je glavni kriterij (bistveno) večji ekran oz bezeless design potem seveda ni debate, kaj pa če v obzir postavimo še ostale kriterije ? Če je poleg (velikosti) zaslona prav tako pomembna kamera - je slednja na A1 res toliko boljša, da se že samo zaradi tega splača vzeti ta model? Pa še to - kako se po vašem mnenju v praksi sploh obnese zaslon formata 18:9 ? Sam me ga imel doslej priložnost videti in držati v roki samo v trgovinah (npr Samsung Galaxy S8/plus) pa mi vsaj na prvi vtis ni ravno všeč. Predvidevam pa ,da je kot marsikateri stvari samo stvar časa, da se privadiš (in morebiti celo vzljubiš).
V obeh telefonih je kamera slaba oz povprečna. Če iščeš spodobne fotke glej kak rang višje.
18:9 format tud ni fajn za youtube in podobno, ker so črni pasovi.
18:9 format tud ni fajn za youtube in podobno, ker so črni pasovi.
Dimnik ::
Ti si sploh imel telefon z večjim formatom ekrana?
Slika je skoraj pri vseh videih lepo po celem ekranu......
Je zelo fajn, ker imaš res velik pogled...od iger, slik, sploh če ima ekran možnost dveh zaslonov. Sem imel lg g6, s8plus in se mi zelo dopade ekran....sem razmišljal o redmi 5plus, ampak vzel mi note3, kjer se spet privajam na velike robove ob ekranu....
Slika je skoraj pri vseh videih lepo po celem ekranu......
Je zelo fajn, ker imaš res velik pogled...od iger, slik, sploh če ima ekran možnost dveh zaslonov. Sem imel lg g6, s8plus in se mi zelo dopade ekran....sem razmišljal o redmi 5plus, ampak vzel mi note3, kjer se spet privajam na velike robove ob ekranu....
Dimnik ::
....je skoraj... Če pa imaš navaden ekran, oa itak imaš črne robove od telefona pri vseh videih, haha...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
@kanarin: Kar se dizajna ter zaslona tiče, je Redmi 5 Plus, vsaj meni osebno, bolj všečen. Razmerja 18:9 se hitro navadiš. Govorim iz izkušenj, ker sem kar dolgo časa odlašal s telefonom, ki ima zaslon omenjenega razmerja, mi nikakor ni potegnilo, vsaj na prvi vtis, tako kot pri tebi, ko pa sem ga enkrat začel uporbaljat, so še v istem dnevu izginili vsi dvomi. Pač youtube posnetki imajo črni rob, kar pa se hitro navadiš, vse ostalo, je praktično slika čez cel zaslon, kot je že Ale123 omenil.
Baterija v Redmi 5 Plus je sicer večja, glede na teste pa zdrži približno enako, cca. 2 dni uporabe, toliko sem tudi sam dosegel na Mi A1, mogoče kakšno uro več pri Redmi 5 Plus. Pri kameri defenitivno je razlika, fotografije na Redmi 5 Plus so zgolj povprečne, pri slabši svetlobi pa podpovprečne, Mi A1 ima recimo za nivo boljšo kvaliteto fotografiranja, pač odvisno koliko ti je to pomembno. Tako na grobo, večji zaslon (a slabše kvalitete, vidni koti so bistveno slabši) vs boljša kamera.
Lahko si prebereš še tale test, če ti je kaj v pomoč: klik, klik ... Je pa gledano overall, Mi A1 boljši telefon.
Baterija v Redmi 5 Plus je sicer večja, glede na teste pa zdrži približno enako, cca. 2 dni uporabe, toliko sem tudi sam dosegel na Mi A1, mogoče kakšno uro več pri Redmi 5 Plus. Pri kameri defenitivno je razlika, fotografije na Redmi 5 Plus so zgolj povprečne, pri slabši svetlobi pa podpovprečne, Mi A1 ima recimo za nivo boljšo kvaliteto fotografiranja, pač odvisno koliko ti je to pomembno. Tako na grobo, večji zaslon (a slabše kvalitete, vidni koti so bistveno slabši) vs boljša kamera.
Lahko si prebereš še tale test, če ti je kaj v pomoč: klik, klik ... Je pa gledano overall, Mi A1 boljši telefon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
....je skoraj... Če pa imaš navaden ekran, oa itak imaš črne robove od telefona pri vseh videih, haha...
Ampak ne na ekranu ... mislim ej a ločimo velikost zalona ki si ga plačal in velikost telefona ki ga plačaš.
Vidni koti so pa nepomembni, če ne uporabljate telefona družinsko namesto TVja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tomy5 ()
Vidni koti so še kako pomembni. A nikoli komu ne pokažeš kakšne slike ali kakšnega posnetka? Sam imam velikokrat situacijo, ko tudi več oseb kaj pogleda na telefonu, no in tam so vidni koti pač pomembni ...
MrStein ::
Ja, ta "alergija na črni rob" je kategorija zase.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Od delujočih kod za Xiaomi modele do 150€ so ta hip:
Xiaomi Redmi Note 4 Global s kodo: blnote4 za 129€ (EU skladišče)
Xiaomi Redmi 4X Global s kodo: blrd4x za 109€ (EU skladišče)
Xiaomi Redmi 4A Global s kodo: NLSI13 za 77€ (EU skladišče)
Žal, trenutno ni nobene aktivne kode za Mi A1, je le tale varianta za 177€ v FlashSale, ki je še vedno med najugodnejšimi, če vzameš v zakup še le 0.50€ poštnine in garantirano dostavo brez dodatnih stroškov ...
@scipascapa: že Redmi Note 4 je odličen, Mi A1 pa je še za las boljši, a drastičnih razlik ni, ima pa Note4 bistveno zmogljivejšo baterijo ... Osebno bi sicer izbral Mi A1, a razlika v ceni je res skoraj 50€ ...
If one looks at the core hardware of this phone (Mi A1), then it is largely similar to that on the Redmi Note 4. We're talking about the Qualcomm Snapdragon 625 octa-core processor which has been built on a 14nm manufacturing process, 4GB RAM, 64GB of onboard storage, dual SIM support and a 5.5-inch 1080p LCD screen with Corning's Gorilla Glass. But in the case of the A1, the performance particularly is better in day to day usage which is a great thing because the Redmi Note 4 was no slouch. On the contrary, it remains one of the best performing smartphones in the segment. The A1 goes one step further with the vanilla Android Nougat 7.1.2 Nougat experience running in tow with Android One.
One of the big differences between the A1 and the Redmi Note 4 is the battery on the phone. The Redmi Note 4 made a name for itself with its hulking 4,000mAh battery which would never run out of juice, however, on the Mi A1, there's a smaller 3,080mAh battery which a pretty standard affair these days. That being said, even here Xiaomi has worked with Google to optimise things and the end result is very good battery life which is more than the average phone with a 3,080mAh battery life.
Around about this price there are some great phones, from Xiaomi included (Redmi Note 4 which is possibly the best one and certainly is the best selling).
In a nutshell, the Mi A1's design can be called a lovechild between the OnePlus 5 and the Xiaomi Redmi Note 4. The facade of the phone will remind you of the Redmi Note 4 which shouldn't surprise anyone as they are the same family of device, however its corners are more rounded which is kind of amazing as it looks nicer than the Redmi. On the back, it looks a lot like the OnePlus 5. It has a similarly style of a camera visor/hump, and the antenna lines are also similarly designed. Essentially this is repackaged Xiaomi Mi 5X...
Go-ahead ::
erkgheoruugh ::
Žal, trenutno ni nobene aktivne kode za Mi A1, je le tale varianta za 177EUR v FlashSale, ki je še vedno med najugodnejšimi, če vzameš v zakup še le 0.50EUR poštnine in garantirano dostavo brez dodatnih stroškov ...
Tole tudi mene zanima. Kako si lahko prepričan v dostavo brez dodatnih stroškov, oziroma, da vprašam drugače, katero poštnino je treba izbrati?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: erkgheoruugh ()
Na splošno azijske trgovine čarajo s temi dostavami, da zagotovijo dostavo brez dodatnih stroškov. Na GB pa se sedaj očitno na veliko preusmerjajo v EU skladišča, a gre za postopek, ki bo trajal nekaj časa. Da ostanejo pred konkureno so v tem obdobju ponudili vračilo vseh morebitnih dodatnih stroškov v primeru izbire "Registered Air Mail" poštne opcije ...
mikromiki ::
Živjo,
imam težave z REDMI 3s (MIUI 8 Global 6.10.13/Beta)- v soboto po vklopu prenosa podatkov (preferred net. type 3G),prenos podatkvo ni deloval, po vklopu prensoa podatkov je telefon izpisal 'no service' in ostal brez signala (tako na 3G kot 4G). Sem restartal, po restartu je nato kazal poln signal, klicati pa vseeno nisem mogel, prav tako ni deloval prenos podatkov, nato je nazaj javil 'no service'. Sedaj moram imeti nastavljeno preferred net. type na 2G, da lahko vsaj kličem, ko nastavim na 3G pa ne poveže klica, prav tako ne deluje prenos, signal pa v vsakem primeru kaže 5 črtic.. nič mi ni jasno..
Ima kdo enak problem oz. idejo, kako naj rešim?
Hvala!
imam težave z REDMI 3s (MIUI 8 Global 6.10.13/Beta)- v soboto po vklopu prenosa podatkov (preferred net. type 3G),prenos podatkvo ni deloval, po vklopu prensoa podatkov je telefon izpisal 'no service' in ostal brez signala (tako na 3G kot 4G). Sem restartal, po restartu je nato kazal poln signal, klicati pa vseeno nisem mogel, prav tako ni deloval prenos podatkov, nato je nazaj javil 'no service'. Sedaj moram imeti nastavljeno preferred net. type na 2G, da lahko vsaj kličem, ko nastavim na 3G pa ne poveže klica, prav tako ne deluje prenos, signal pa v vsakem primeru kaže 5 črtic.. nič mi ni jasno..
Ima kdo enak problem oz. idejo, kako naj rešim?
Hvala!
Misliš verjetno MiShop za 229€, ceneje ga v Slo ni, v zlati barvi je še malo ceneje, za 227€ a v tej barvi se je na GB dobil tudi že za 149€...
Jebac18 ::
Torej iz gearbesta,da ni treba dodatnih stroškov je unregister air mail = withoud tracking(0.20centou)?
Unregistered Mail without tracking sicer gre ponavadi skozi brez dodatnih stroškov, a opcija, kjer v primeru dodatnih stoškov le te GB povrne, je Registered Air Mail ...
Je čisto vseeno, sam dam ponavadi Netherland ali Singpost ...
vrossi46 ::
Od delujočih kod za Xiaomi modele do 150€ so ta hip:
Kaj pa za "Xiaomi Redmi 5A 4G Smartphone Global Version" imaš kako kodo?
hvala
Lp
Za Redmi 5A trenutno ni kakšne kode, imaš pa za tole variatno EmailOnlyPrice za 76€
Za Xiaomi Mi A1 je tudi dobra EmailOnlyPrice za 160€ danes, če komu prav pride ...
Za Xiaomi Mi A1 je tudi dobra EmailOnlyPrice za 160€ danes, če komu prav pride ...