Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
noraguta ::
Sb 63x so itak bl paper lunched, sej praktično še ni telefonov z njimi.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Go-ahead ::
Konlov ::
Ali ni pri nas en Xiaomi store in je še 2 leti garancije?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Konlov ()
polpo ::
https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...
Za tole bo potrebno plačati DDV - carino ?
LP
Plačaš, ampak če izbereš "Registered Air Mail" naj bi Gearbest poravnal stroške - https://slo-tech.com/forum/t536019/p575... in https://slo-tech.com/forum/t536019/p577...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polpo ()
tomy5 ::
next3steps ::
BivšiUser2 ::
Se je še komu prepolovila baterija pri mi a1 z oreo update?
? Men dela čist super.
Prej me zanima kako nepotrebne zadeve ustavim v ozadju.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()
Zico44 ::
Še ena zgodba iz Gearbesta: 26. novembra 2017 sem naročil Xiaomi Mi A1 (Gold), dobil sem ga včeraj, brez doplačila za 172.35 EUR!
Master_Yoda ::
Jaz bi vceraj dobil Redmi 4X ce bi bil doma, tako da sem preusmeril na najblizjo posto in bo danes verjetno tam. Pripeljali ga bodo iz DPD doplacilo 0 eur (dal 98 EUR zanj). Imajo pa malo smesno to dostavo pri DPDju:
1) Me vceraj zjutraj ob cca 9 poklice ce sem doma, mu povem da nisem, ter ga vprasam ali mi lahko v sluzbo 3KM vstran pripelje - rece da ne more, da bo pripeljal naslednji dan nekdo drug paket v sluzbo.
2) Cez 10 minut dobim SMS da bo paket dostavljen vceraj med 9:30 in 10:30 z tracking linkom, kjer lahko spremenim naslov oz. preusmerim na na prevzemno tocko (torej SMS prisel po "poskusu dostave")
3) Paket preko njihove web aplikacije preusmerim na najblizjo posto, ki je cca 1-2 KM oddaljena
Danes (naslednji dan) pa sem dobil SMS, da bo paket dostavljen danes.
Izgleda imajo dostavljalci pot za cel dan tako zoptimizirano, da ne morejo 3 km dalje v sluzbo dostaviti, oz. v 1.5 km oddaljeno prevzemno tocno v istem dnevu.
1) Me vceraj zjutraj ob cca 9 poklice ce sem doma, mu povem da nisem, ter ga vprasam ali mi lahko v sluzbo 3KM vstran pripelje - rece da ne more, da bo pripeljal naslednji dan nekdo drug paket v sluzbo.
2) Cez 10 minut dobim SMS da bo paket dostavljen vceraj med 9:30 in 10:30 z tracking linkom, kjer lahko spremenim naslov oz. preusmerim na na prevzemno tocko (torej SMS prisel po "poskusu dostave")
3) Paket preko njihove web aplikacije preusmerim na najblizjo posto, ki je cca 1-2 KM oddaljena
Danes (naslednji dan) pa sem dobil SMS, da bo paket dostavljen danes.
Izgleda imajo dostavljalci pot za cel dan tako zoptimizirano, da ne morejo 3 km dalje v sluzbo dostaviti, oz. v 1.5 km oddaljeno prevzemno tocno v istem dnevu.
Dimnik ::
Ja očitno, meni včasih dpd pripelje po 17uri, vcasih pa naslednji dan
V ponedeljek sem dobil ob 17.30 in je še imel 7 dostav za mano...
V ponedeljek sem dobil ob 17.30 in je še imel 7 dostav za mano...
peglezn ::
Čist odvisno od dostave
Mene so iz DHL klical če sem doma da prevzamem paket sem rekel da me ni in se zmenu da mi dostavjo na šiht.
Prpelal so mi paket v roku dveh ur. (pa sem mel naslov v Ljubljani, šiht pa v Celju)
Mene so iz DHL klical če sem doma da prevzamem paket sem rekel da me ni in se zmenu da mi dostavjo na šiht.
Prpelal so mi paket v roku dveh ur. (pa sem mel naslov v Ljubljani, šiht pa v Celju)
frudi ::
Očitno je prišla tole ena velika pošiljka robe včeraj, tudi sam sem namreč dobil Mi A1 in Redmi 4X, naročena 23. in 29. novembra s priority line EU dostavo, oba prispela včeraj z DPD. Oba paketa brez dodatnih carinskih stroškov.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: frudi ()
Hm danes dobljenega Redmi 4x mi negre unlockati z Mi unlock - napise me "Couldn't Unlock" pa da naj probaam cez 72 ur. A bo cez 3 dni slo skozi?
P.S. Mi Account, ki je na telefonu ima pravice za odklep. Imam pa Global Stable ROM gor. Moram slucajno namestiti Global Developer ?
P.S. Mi Account, ki je na telefonu ima pravice za odklep. Imam pa Global Stable ROM gor. Moram slucajno namestiti Global Developer ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()
Zico44 ::
Master_Yoda je izjavil:
Hm danes dobljenega Redmi 4x mi negre unlockati z Mi unlock - napise me "Couldn't Unlock" pa da naj probaam cez 72 ur. A bo cez 3 dni slo skozi?
Poskusi še drugo možnost. Sam sem imel MI Mix 2, ki je imel gor China ROM in zaklenjen bootloader.
Ker nisem uspel dobiti unlocka, sem vse zrihtal s pomočjo te aplikacije: http://www.xiaomitool.com/
Brez unlocka sem naložil global ROM (MIUI), potem pa še še OTA na MIUI9.
Vse je šlo brez najmanjše težave!
tebodi ::
Master_Yoda je izjavil:
Če še nisi, poskusi s prijavo/odjavo MiAcoount računa (v brskalniku, tudi sproži "iskanje" oz. lociranje telefona).
Sicer pa poskusiti par dni zapored.
Ta xiaomijev unlock sistem je - vsaj v nekaterih primerih - prava katastrofa.
PS: Par primerov, kjer so bili problemi z unlockanjem imaš tudi na temi za flashanje...
https://slo-tech.com/forum/t684558/399
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tebodi ()
Hvala! Bom probal jutri. Telefon je drugace za mamo, tako da bom pustil Xiaomijev Global stable gor oz. bom dal gor Global Developer. Tako ali tako verjetno ni razlike s tem in xiaomi.eu romi (razen tega da ti bazirajo na chinese ROMih). Odkleniti ga hocem samo zato da dam gor TWRP, da naredim nandroid backup, ter mogoce v prihodnosti kaki lineage/stock rom (cez par let, ko MIUI nebo vec posodabljan za to napravo).
Ki99 ::
Imam en problem in bi prosil tule vas, ki se na te zadeve bolj spoznate da mi svetujete kaj narediti.
Pred slabimi 3-tedni sem dobil MI6, poleg pa seveda kabel ter adapter za polnenje, ki je namenjen za UK, poleg tega pa je bil zraven tudi adapter ki prek UK adapterja omogoča polnenje v naših "štekarjih". Zadeva mi je prvih 14 normalno delala, baterija je bila napolnjena izredno hitro (okoli 1h), tako da sem bil tako kot s telefonom tudi s tem zelo zadovoljen. Vendar je prišlo do spremembe in mi kombinacija med UK+ drugim adapterjem ne deluje več. Enostavno je preslaba povezava med samima adapterjema in telefon na ta način ne morem več polnit. Ker sem prej imel MI4C nisem imel Xiaomi adapterja in sem danes telefon polnil na adapter Iphona, vendar se je adapter močno pregreval, kar najverjetneje ni dobro. Sedaj sem gledal na mishopu tale polnilec: https://www.mishop.si/xiaomi-evropski-s...
Je to smiselno kupiti ali je to nek "slab ponaredek" dobrega polnilca? Hvala za nasvet
Pred slabimi 3-tedni sem dobil MI6, poleg pa seveda kabel ter adapter za polnenje, ki je namenjen za UK, poleg tega pa je bil zraven tudi adapter ki prek UK adapterja omogoča polnenje v naših "štekarjih". Zadeva mi je prvih 14 normalno delala, baterija je bila napolnjena izredno hitro (okoli 1h), tako da sem bil tako kot s telefonom tudi s tem zelo zadovoljen. Vendar je prišlo do spremembe in mi kombinacija med UK+ drugim adapterjem ne deluje več. Enostavno je preslaba povezava med samima adapterjema in telefon na ta način ne morem več polnit. Ker sem prej imel MI4C nisem imel Xiaomi adapterja in sem danes telefon polnil na adapter Iphona, vendar se je adapter močno pregreval, kar najverjetneje ni dobro. Sedaj sem gledal na mishopu tale polnilec: https://www.mishop.si/xiaomi-evropski-s...
Je to smiselno kupiti ali je to nek "slab ponaredek" dobrega polnilca? Hvala za nasvet
CleanPower ::
Moxoče bi omenil da me pri Mi A1 moti slab sprejem signala, moj stari HTC m8 lovi bolje..
3p ::
Master_Yoda je izjavil:
Počakati je treba, ja, potem pa bi moralo iti (če si dodal telefon na svoj račun).
BivšiUser2 ::
CleanPower je izjavil:
Moxoče bi omenil da me pri Mi A1 moti slab sprejem signala, moj stari HTC m8 lovi bolje..
V kakem smislu ti Mi A1 lovi slabše? Wifi al LTE?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
MxxW5 ::
Je kakšna koda za tega
lp
Tole je pa res poceni! 127 EUR, B20 LTE, brez poštnine.
lopov ::
Master_Yoda je izjavil:
Počakati moraš 72 ur, brez tega ne gre. Vsakič, ko poženeš Mi unlock ti bo izpisalo, koliko ur je še preostalo. Smo šli vsi skozi postopek, nimaš izbire :)
matejjjj ::
Je kakšna koda za tega
lp
Tole je pa res poceni! 127 EUR, B20 LTE, brez poštnine.
Ampak slovenščine pa tale telefon očitno nima :( Bi se jo dalo kako "dodatno" namestiti?
Language: Indonesian, Malay, German, English, Spanish, French, Italian, Magyar, Uzbek, Polish, Portuguese, Romanian, Slovak, Vietnamese, Turkish, Czech, Russian, Ukrainian, Greek, Hindi, Marathi, Bengli, Gujarati, Punjabi, Assamese, Tamil, Telugu, Kannada, Malayalam, Nepali, Odia, Urdu, Thai, Burmese, Arabic, Persian, Hebrew, Korean, Simplified / Traditional Chinese
matejjjj ::
Aja? To bi bilo super
Mimogrede, kakšne so pa kaj izkušnje glede plačila DDV pri takšnem nakupu v primeru Unregistered / Registered Air Mail metode pošiljanja? V spominu imam da sem bral da v primeru Priory Line dodatnih stroškov ponavadi ni bilo, ampak te opcije mi ne ponudi na izbiro.
Mimogrede, kakšne so pa kaj izkušnje glede plačila DDV pri takšnem nakupu v primeru Unregistered / Registered Air Mail metode pošiljanja? V spominu imam da sem bral da v primeru Priory Line dodatnih stroškov ponavadi ni bilo, ampak te opcije mi ne ponudi na izbiro.
aborko ::
127EUR ja, čakaš pa cel mesec (jst sem 42 dni nazadnje), zelo verjetno ti paket še carina ustavi... Četudi GB kao povrne stroške, tvegati in zgubljati čas pomoje ni vredno. Raje dam 18EUR zraven, pa ga dobim že jutri: , pa še silikonski etui da baje ta tip zraven :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: aborko ()
noraguta ::
Pa sej po vsej temi piše, če ni v eu na zalogi mesec mesec pa pol čakanja.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Tomson ::
@MxxW5, je koda za EU skladišče (dostava 2-5 dni)
Xiaomi Redmi Note 4 Global s kodo: blnote4 za 129€ (EU skladišče)
Če še komu prav pride:
Xiaomi Redmi 4X Global s kodo: blrd4x za 109€ (EU skladišče)
Xiaomi Redmi Note 5A Global za 92€ v Flashsale (EU skladišče)
Xiaomi Redmi Note 4 Global s kodo: blnote4 za 129€ (EU skladišče)
Če še komu prav pride:
Xiaomi Redmi 4X Global s kodo: blrd4x za 109€ (EU skladišče)
Xiaomi Redmi Note 5A Global za 92€ v Flashsale (EU skladišče)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Kolikor gledam niti ni zaloge 64GB v EU skladiščih ...
Tomson, hvala lepa.
Se odločam, ali naj naročim tale Redmi Note 4, ali naj še par mesecev počakam, da na trg pride množica ozkorobnih telefonov z 2:1 ekrani ("18:9" jaz ne bom uporabljal, ker je retardirano) in USB C vhodom. Redmi Note 4 sedajle izgleda kul, ampak na začetku 2019 bo (z ogromnim robom spodaj in zgoraj ter microUSB) izgledal kot iz prejšnjega desetletja.
Vseeno ga bom verjetno res kar kupil, ker je noro poceni; sem imel telefon z dobesedno enakimi specifikacijami (Moto Z Play), ki je stal 3x do 4x več še ne leto nazaj.
Tisti,ki uporabljate Xiaomi telefone, kako je z zanesljivostjo telefoniranja (kvaliteta zveze, dosegljivost....)? Se primerja s telefoni, ki se prodajajo pri nas? Je kdo naložil stock rom? Kako se obnese (predvsem glede trajanja baterije) glede na MIUI? Je namestitev komplicirana?
Se odločam, ali naj naročim tale Redmi Note 4, ali naj še par mesecev počakam, da na trg pride množica ozkorobnih telefonov z 2:1 ekrani ("18:9" jaz ne bom uporabljal, ker je retardirano) in USB C vhodom. Redmi Note 4 sedajle izgleda kul, ampak na začetku 2019 bo (z ogromnim robom spodaj in zgoraj ter microUSB) izgledal kot iz prejšnjega desetletja.
Vseeno ga bom verjetno res kar kupil, ker je noro poceni; sem imel telefon z dobesedno enakimi specifikacijami (Moto Z Play), ki je stal 3x do 4x več še ne leto nazaj.
Tisti,ki uporabljate Xiaomi telefone, kako je z zanesljivostjo telefoniranja (kvaliteta zveze, dosegljivost....)? Se primerja s telefoni, ki se prodajajo pri nas? Je kdo naložil stock rom? Kako se obnese (predvsem glede trajanja baterije) glede na MIUI? Je namestitev komplicirana?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MxxW5 ()
Moje izkusnje: Zanesljivost je enaka. Sam imam namescen lineageOS, glede baterije pa je primerljivo z MIUI (imajo zelo optimizirano). Pri MIUI mi ni bilo vsec da je ogromno bloata gor, ki ga nisem nikoli uporabljal, ter ga ni slo odstraniti niti disablati (disable gumb je pri vseh aplikacijah bil "greyed out"). Ce pa z rootom odstranis built-in aplikacije, pa kaj hitro naletis na bootloop, ker je izgleda vsa ta "solata" aplikacij zivljenjsko potrebna za delovanje telefona. Drugace glede baterije je MIUI zelo optimiziran, zdi se mi da mi je celo dalje drzal kot Lineage ...
Imam pa Redmi note 3 SD.
Imam pa Redmi note 3 SD.
Miami-T ::
Master Yoda: Hvala lepa za informacije!
Povsem. Zato mi gre na živce, ker se je uveljavil debilen izraz 18:9, verjetno zato, ker se sliši večje. Zakaj pa ne 2820:1410?
EDIT: Govorim seveda o retardiranosti izraza (18:9); nič nimam proti ekranom s takim razmerjem stranic, nasprotno. Ampak jaz bom zanje uporabljal izraz 2:1. First world problems. :)
Se odločam, ali naj naročim tale Redmi Note 4, ali naj še par mesecev počakam, da na trg pride množica ozkorobnih telefonov z 2:1 ekrani ("18:9" jaz ne bom uporabljal, ker je retardirano) ...
Ali ni 2:1 isto razmerje kot 18:9?
Povsem. Zato mi gre na živce, ker se je uveljavil debilen izraz 18:9, verjetno zato, ker se sliši večje. Zakaj pa ne 2820:1410?
EDIT: Govorim seveda o retardiranosti izraza (18:9); nič nimam proti ekranom s takim razmerjem stranic, nasprotno. Ampak jaz bom zanje uporabljal izraz 2:1. First world problems. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MxxW5 ()
antonija ::
Geizhals pod filtre za monitorje navaja naslednja razmerja:
1:1, 4:3, 5:4, 5:3, 16:10, 16:9, 17:9, 21:9, 24:10, 32:9. Prvi stirje so prakticno zastareli in se skoraj ne uporabljajo vec, vsi ostali (velika vecina vseh ekranov ki trenutno obstajajo) je pa normirana na "9" oz. na "10" (za mickeno visje ekrane).
Iz tega vidika je 18:9 razmerje bolj smiselno, ker si vecina lazje predstavlja razliko v razmerju 18:9 in 16:9 (domaci monitor), 21:9 (wide screen TV) in 32:9 ultra wide monitor, kot pa med 2:1, 16:9, 7:3 in 32:9.
Tukaj pomojem ne gre za dick measuring contest z visjimi stevilkami...
1:1, 4:3, 5:4, 5:3, 16:10, 16:9, 17:9, 21:9, 24:10, 32:9. Prvi stirje so prakticno zastareli in se skoraj ne uporabljajo vec, vsi ostali (velika vecina vseh ekranov ki trenutno obstajajo) je pa normirana na "9" oz. na "10" (za mickeno visje ekrane).
Iz tega vidika je 18:9 razmerje bolj smiselno, ker si vecina lazje predstavlja razliko v razmerju 18:9 in 16:9 (domaci monitor), 21:9 (wide screen TV) in 32:9 ultra wide monitor, kot pa med 2:1, 16:9, 7:3 in 32:9.
Tukaj pomojem ne gre za dick measuring contest z visjimi stevilkami...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Upam. V življenju še nisem ničesar naročil z Gearbesta. Ampak ker rabim telefon sem tvegal, saj gre za relativno malo denarja in se ne bom ravno v Savo metal, če bo kaj narobe.
K0l1br1 ::
Jaz sem naročil, nimam pojma pa od kje. Itak je za mulca, pa naj čaka. Novembra je za drugega mulca dokaj hitro prišel iz Hongkonga, sem pa fasal stroške špediterja in carinke, ker sem naročal priority shipping, ker da naj bi bil prej. Sedaj vidim na linku HK warehouse. Očitno bo z neko ladjo počasi priplul sem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
EU skladišča so na Gearbest preimenovali v G-W, sicer pa so to skladišča v EU in glede na prakso sigurno ni dodatnih stroškov, dostava pa v nekaj dnevih...
Orias ::
Jaz sem prek mi global naročil. 5.1 so poslali, pa vse do danes je bil tracking status: Shipment information received. Dobim danes spet spročilo od prodajalca, da so danes poslai telefon danes prek UPSa v Anglijo in od tam naprej bodo. Meni ni nič več jasno. Najprej mi napiše, da je bil 5.1 poslan, danes pa 12.1. Jaz samo upam, da dobim telefon.
Dobil si tracking number, poglej pod ups, verjetno je sedaj že v uk, naprej pa z dhl, sledilna ki si jo dobil ko si naročil.....enako je bilo pri meni z goldway