» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
155 / 380
»»

r3dkv1c4 ::

Mavrik je izjavil:

Android tablice se še precej prodajajo, ampak predvsem vsi v Sloveniji kupujejo samo smetje za 100eur. Posledično ni neke ponudbe dražjih tablic.

Ljudje kupujejo po svojih finančnih zmožnostih in dejstvo je, da kitajci ponujajo za low budget skupino največ.
Zakaj bi že metal denar čez okno, če kupiš kitajca in dela bp.

Zame je recimo Apple in Samsung smet, ker pač kradejo ljudi na voljo svojega imena.

Tisti zagrizeni Samsung in Apple fani tako ali tako ne priznajo, da so tudi konkurenti nekaj vredni.....
ampak predvsem vsi v Sloveniji kupujejo samo smetje za 100eur.

daj mi 500€ pa kupim iphone-a......ni panike, ena smet manj po tvoje......jaz pač ne dam denarja za precenjene izdelke...in ogromno drugih tudi ne.

tomy5 ::

Tudi Xioami tablice so precenjene, ker že ob nakupu veš da ne bo nadgradenj in zato čez pol leta komaj še dela.
Itak jih Huawei dela za Xioami, poglej original njihove.

facepalm ::

Tomson je izjavil:

Misliš tole varianto? Za tole je koda: BlackfridaySI07 iz 89€ na 77€ ...

Zgleda da sem prepozen. Expired:/

next3steps ::

@kanarin. Kot uprabnik mipad1 in 2, ti lahko povem, da je razlog zakaj "obstaja samo 1 tablica na svetu" in to je ipad;)

Mislil si verjetno Surface.
Za ostale stvari je Sony DPT-RP1.

broken/link ::

tomy5 je izjavil:

Tudi Xioami tablice so precenjene, ker že ob nakupu veš da ne bo nadgradenj in zato čez pol leta komaj še dela.

to je pa en tak velik bullshit da glava peče.
1. updatei so praktično tedenski, če si na DEV kanalu, zaradi MIUIja. Stable posodobitve so na par mesecev. lahko si pogledaš na uradni strani ali na uradnem forumu: http://en.miui.com/download.html
2. če zaradi updateov čez pol leta ne bi nič več delalo, potem 95%+ android telefonov ne bi več delalo, glede na to, da je zadnji android zunaj Oreo (glej statistiko: https://www.androidauthority.com/androi... )
3. da jih pa Huawei dela pa prvič slišim - morda postrežeš s kakšnim linkom na to temo.

Bolj za lase privlečenega prispevka v tej temi še nisem prebral.

tomy5 je izjavil:

Tudi samsung tablice po letu ali dveh komaj še delajo...ne vem zakaj mi jih potem nosijo ljudje rihtat, ker komaj kaj odpirajo....

Dejstvo je, da so stvari za normalne uporabnike narejeno tako, da se menjajo po 2-3 letih in niti proizvajalci ne težijo k temu, da se naprave uporabljajo po 5let +.

Mi pač ne spadamo v to grupo in smo jim trn v peti, ker pogrizemo naprave do onemoglosti in potem menjamo.

tomy5 je izjavil:

A mi zaupaš, koliko takih naprav si lastiš?
In konkretneje, kaj ne dela?

roberto1 ::

next3steps je izjavil:

@kanarin. Kot uprabnik mipad1 in 2, ti lahko povem, da je razlog zakaj "obstaja samo 1 tablica na svetu" in to je ipad;)

Da ne bo spet "feud" iz tega nastal glede na zgodovino tvojega postanja. Da razjasnim - niti slučajno nisem mislil Surface, ki po svoji zasnovi in namenu ne sodi med tablice, ampak je Windows hibrid (tablični računalnik, ki mu je namenjeno delo s fizično tipkovnico). O Windows in touch bi lahko razglabljali, ampak vsi vemo kako se je to obneslo:) Pa še čuka stane Surface, tako da nismo nekje na isti valovni dolžini.

Kot tablica, ki jo je omenil kanarin, se pravi naprava, ki jo uporabljaš za browsanje doma (ker ti je telefon premajhen in je prižiganja računalnika "too much hassle") ali gaming, pa so Android tablice in Ipadi perfektni. Problem je ta, da kot smo že prej omenili, ni pametnih Android tablic za dober denar.

Mipadi so bili super kot "knock-off" ipad minijev za polovico denarja. Problem je nastal, ker je Xiaomi izbral pri prvi Nvidia čipset, pri drugi pa Intelov. Prva je ostala na kitkat, druga na lollipop in to se ne bo spremenilo. Tudi, če so updatali Miui do verzije 9, so morda prav zaradi tega te tablice postale izjemno počasne (do te mere, da se velikokrat obesijo med normalnim delovanjem). Na primer: grafično nezahtevno igro kot je Hayday, je na mipadu 1 ali celo 2, nemogoče igrati.

Tako pač je. Tudi custom romi tukaj ne pomagajo preveč. Multirom na 2-ki še deluje nekako, 1-ka pa je počasnejša od 2013 Nexusa na kateremkoli romu. In preflašal sem obe tablice po dolgem in počez. 3-ka je sicer na Mediateku, ki naj bi dal nekaj od sebe, kako se bo "starala" pa je vprašanje.

Po drugi strani Ipadi, kolikor mi pač ni povšeč celoten Apple projekt, delujejo. 3 leta stari delujejo bolje kot nove Android tablice. Zato pravim, da je samo eden "tablični računalnik" na svetu. I give credit where credit is due.

pa Srečno 2018 vsem!
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

next3steps ::

ni pametnih Android tablic za dober denar.

Se strinjam, zato pravim, da so Surface alternative boljše.
Ipad svojo delo opravi v redu, če ga imaš za nadomestek telefona minus telefoniranje.

ivanuscha ::

Trenutno najboljša tablica za svoj denar je Lenovo Tab 4 Plus, 8 ali 10 inčna.

noraguta ::

roberto1 je izjavil:

next3steps je izjavil:

Da ne bo spet "feud" iz tega nastal glede na zgodovino tvojega postanja. Da razjasnim - niti slučajno nisem mislil Surface, ki po svoji zasnovi in namenu ne sodi med tablice, ampak je Windows hibrid (tablični računalnik, ki mu je namenjeno delo s fizično tipkovnico). O Windows in touch bi lahko razglabljali, ampak vsi vemo kako se je to obneslo:) Pa še čuka stane Surface, tako da nismo nekje na isti valovni dolžini.

Kot tablica, ki jo je omenil kanarin, se pravi naprava, ki jo uporabljaš za browsanje doma (ker ti je telefon premajhen in je prižiganja računalnika "too much hassle") ali gaming, pa so Android tablice in Ipadi perfektni. Problem je ta, da kot smo že prej omenili, ni pametnih Android tablic za dober denar.

Mipadi so bili super kot "knock-off" ipad minijev za polovico denarja. Problem je nastal, ker je Xiaomi izbral pri prvi Nvidia čipset, pri drugi pa Intelov. Prva je ostala na kitkat, druga na lollipop in to se ne bo spremenilo. Tudi, če so updatali Miui do verzije 9, so morda prav zaradi tega te tablice postale izjemno počasne (do te mere, da se velikokrat obesijo med normalnim delovanjem). Na primer: grafično nezahtevno igro kot je Hayday, je na mipadu 1 ali celo 2, nemogoče igrati.

Tako pač je. Tudi custom romi tukaj ne pomagajo preveč. Multirom na 2-ki še deluje nekako, 1-ka pa je počasnejša od 2013 Nexusa na kateremkoli romu. In preflašal sem obe tablice po dolgem in počez. 3-ka je sicer na Mediateku, ki naj bi dal nekaj od sebe, kako se bo "starala" pa je vprašanje.

Po drugi strani Ipadi, kolikor mi pač ni povšeč celoten Apple projekt, delujejo. 3 leta stari delujejo bolje kot nove Android tablice. Zato pravim, da je samo eden "tablični računalnik" na svetu. I give credit where credit is due.

pa Srečno 2018 vsem!

Problem je sam skakim 16gb rom varjantam sicer delajo pa povsem vredu. Ipad2 je tud dons neuporabna šara.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

bbooyy ::

Pozdravljeni!

Imam problem s xiaomi redmi 3.
Od prvega dne imam instaliran MIUI 7.1.1.trenutno je zunaj že 9ka. Ko dam system update mi napise da ni novih posodobitev. Ko dam da bi sam instaliral preko racunalnika, mi noče instalirat in napise da ne dovoli instalirat zastarele verzije tudi če je verzija 9. Bi znal kdo pomagat?
Hvala!

antonija ::

nalozi rom na telefon in instaliraj z "updater" aplikacijo?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

ne gre, najbrz zaradi zaklenjenega bootloaderja. Tega mi pa že 5 krat niso dovolili odklenit preko spreltne strani xiaomi/unlock.... :(

Bootloader se zaklene zato, da se lahko nalaga smao uradne ROMe (podpisane s privat kljucem, ki si ga lasti samo xiaomi). Jaz se nisem imel tezav naloziti uraden ROM na xiaomi telefon.

Si preveril ali imas res uraden ROM? Svoje cajte so razlicni vendorji gor nalagali svoje ROMe...

Ce je pa res bootloader, ga pa odkleni, nalozi nov ROM in zakleni nazaj ce te skrbi odklenjen bootloader.

Imaš 3 opcije:

1) poizkusiš naložit uradni Fastboot rom z Miflash
2) poizkusiš naložit uradni Fastboot rom z Mi Pc Suite (kitajsko verzijo)
3) poizkusiš naložit uradni Fastboot rom z Mi Flash v EDL

Najboljše bi seveda bilo, če bi imel bootloader odklenjen, ampak tudi tako bi ena izmed opcij morala delovat. S kitajskim Mi Pcsuite je malo jeba, ker moraš navigirat med pisankami, ampak že 2 ali 3x sem flašnil rom preko tega z zaklenjenim bootloaderjem (ker mi ni ravno fajn odpirat telefona in ga s test-point metodo spravit v EDL, če z deepflash kablom ne gre).

Poleg tega je nekaj predpogojev, ampak to je verjetno že jasno (x64 Windows 7/8/10, usb driverji, adb driverji itd)

bbooyy je izjavil:

Pozdravljeni!

Imam problem s xiaomi redmi 3.
Od prvega dne imam instaliran MIUI 7.1.1.trenutno je zunaj že 9ka. Ko dam system update mi napise da ni novih posodobitev. Ko dam da bi sam instaliral preko racunalnika, mi noče instalirat in napise da ne dovoli instalirat zastarele verzije tudi če je verzija 9. Bi znal kdo pomagat?
Hvala!
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

tebodi ::

r3dkv1c4 je izjavil:

tomy5 je izjavil:

A mi zaupaš, koliko takih naprav si lastiš?
In konkretneje, kaj ne dela?

Za zadnji "navadni" ipad se tudi pri nas najde kakšna ugodna varianta (občasen popust in/ali s kakšno kombinacijsko "akcijo", meni se je izšlo).
Omenjam, ker ste navajali več drugih modelov, pa se mi zdi, da je 10" tudi dovolj priročen za doma.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tebodi ()

hvala roberto1 za odgovor.

http://en.miui.com/download-298.html
tega sm hotu inštalirat tako da sm ga pobral dol ter preko telefona določil kje se nahaja v spominu. nato mi javi da nemorem instalirat starejše verzije od te ki jo imam trenutno. Trenutno imam začetno MIUI global 7.1.1.

Prek updaterja na telefonu ne bo šlo. Sploh če je kakšna "neuradna" zadeva gor.
Bo treba s kompom flašat fastboot rom.

bbooyy je izjavil:

tega sm hotu inštalirat tako da sm ga pobral dol ter preko telefona določil kje se nahaja v spominu. nato mi javi da nemorem instalirat starejše verzije od te ki jo imam trenutno. Trenutno imam začetno MIUI global 7.1.1.
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

;-) ::

Fantje kje se dobi najveneje mi6 seveda najhitreje po moznosti brez carine? A ga kdo ima? Baterija zdrzi cel dan?

BivšiUser2 ::

SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Dimnik ::

;-) je izjavil:

Fantje kje se dobi najveneje mi6 seveda najhitreje po moznosti brez carine? A ga kdo ima? Baterija zdrzi cel dan?

Poglej goldway ali global mi store, z dhl brez dodatnih stroškov, dobiš v cca 8-10dneh,
Sam bom vzel verjetno pri goldway, ampak mi note3, ker mi je mi6 premajhen, ampak se najprej moram znebit s8+...

Glede baterije je pa odvisno kakšen uporabnik si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

Jirzy ::

bbooyy je izjavil:

Settings->About phone. Napisi, tocna katera verzija MIUI je na telefonu. Ce je verzija oznacena z 5 stevilkami (npr 7.1.1.5.1), je na telefonu trgovinski ROM in zato nimas posodobitev.

je verzija 7.1.1.0.0.
in nimam posodobitev, kaj lahko naredim da jih bom imel?

Ti je roberto napisal: flashni gor fastboot ROM od xiaomija (uraden ROM).

ufm ::

Dve leti imam MI NOTE PRO. Imam dve vprašanji:
1. Kje bi mi lahko zamenjali baterijo?
2. Ali je mogoče, če kupim novi telefon od XIAOMI, da se vse kar imam nameščeno skopira v novo napravo?

Seveda, shraniš si v mi account in potem samo preneseš v nov telefon, še postavitev ikon ti ostane kot na prejšnjem telefonu....

pingec ::

Ali je komu že uspelo namestiti Oreo na Mi A1?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

ufm ::

Ustvaril sem si Mi account. Kam se gre, da vse nastavitve sedaj shranim oz. kasneje prenesem novega? Upam še, da kdo menja baterije, ker je sicer telefon po dveh letih še zmeraj odličen.

MucuCat ::

Dimnik je izjavil:

;-) je izjavil:

Poglej goldway ali global mi store, z dhl brez dodatnih stroškov, dobiš v cca 8-10dneh,
Sam bom vzel verjetno pri goldway, ampak mi note3, ker mi je mi6 premajhen, ampak se najprej moram znebit s8+...

Sem si nakazal denar na viso ampak ker so prazniki moram cakat na prvi delovni dan da gre transakcija skozi. Ce najdes kako dobro ponudbo do srede za mi note 3 se priporocam. :)

pumaxx ::

pingec je izjavil:

Pred 3 urami

Meni še tudi ne. Maš kake posebne nastavitve?

ufm je izjavil:

Ustvaril sem si Mi account. Kam se gre, da vse nastavitve sedaj shranim oz. kasneje prenesem novega? Upam še, da kdo menja baterije, ker je sicer telefon po dveh letih še zmeraj odličen.

V telefonu greš v nastavitve, računi in izbereš mi account, potem pa narediš varnostno kopijo, še prej pa izbereš kaj vse želiš sinhronizirati, imenik, sporičila, itd....
Ko imaš novo napravo se prijaviš v račun in izbereš, obnovi iz varnostne kopije

MucuCat je izjavil:

Dimnik je izjavil:

;-) je izjavil:

Sem si nakazal denar na viso ampak ker so prazniki moram cakat na prvi delovni dan da gre transakcija skozi. Ce najdes kako dobro ponudbo do srede za mi note 3 se priporocam. :)

Trenutno na goldway črne barve, 6/64, 263,5e plus dhl 19,55e

Zgodovina sprememb…

Nekam hitro je stvar bila nameščena, na SD800 je Lumia več časa mlela...

edi123 ::

To trgovino pozna kdo? https://www.mishop.si/xiaomi-redmi-note...

Na mimiovrste je za 230€

HudPes ::

A kdo že uporablja mi note 3 v si LTE omrežju?

CleanPower ::

Mi note 3 nima band20.?

scipascapa ::

edi123: uradna trgovina.

HudPes je izjavil:

A kdo že uporablja mi note 3 v si LTE omrežju?

Zakaj pa nebi? Saj lte deluje, razen na band20 ne....

CleanPower je izjavil:

Mi note 3 nima band20.?

Ne

Zgodovina sprememb…

HudPes ::

Ok,mi lahko napises, kaj to pomeni v praksi? Se pozna na hitrosti prenosa ali na manjsi dostopnosti LTE omrezja?

Ne moreš uporabljati LTE, tam kjer se oddaja na 800MHz, npr. pri Telemachu potem imaš na voljo le še band 3 (1800mhz).

_njc ::

BivšiUser2 je izjavil:

Opa!
Xiaomi Mi A1 now getting official Android Oreo update

pingec je izjavil:

Danes se je na telefonu pojavil update 8.0.0 - Oreo.

Ki99 ::

;-) je izjavil:

Jaz sem ga prek gearbesta, od naročila do prejetja je minilo 18 dni. Pa carine tudi ni bilo :)
Baterija je ok, če ga normalno uporabljaš ni nobenega problema da ti nebi zdržal cel dan.

Jebac18 ::

Bi lahko dobil par slik low light od xiaomi a1 iščem telefon,ki je za svojo ceno top,tudi kamera. Kako je z xiaomi mi5/5s je boljša kot na a1???

CleanPower ::

low light weš da je slaba

Miami-T ::

Jebac18 je izjavil:

Bi lahko dobil par slik low light od xiaomi a1 iščem telefon,ki je za svojo ceno top,tudi kamera. Kako je z xiaomi mi5/5s je boljša kot na a1???

Na gsmarena spletni strani imaš review s primeri slik

Jebac18 ::

Oče ima Nokio 830 in iščem primerljivo kamero oz. telefon z podobno kamero za normalno ceno, torej kaj predlagate od xiaomi ??

AvtoR ::

Sem imel Nokio 830, sedaj pa Redmi Note4. Nokia 830 ima po mojem vsaj dva razreda boljšo kamero, sploh v low light, zaradi OIS, pa še ročne nastavitve so na voljo. V normalnih razmerah dela note4 čist spodobne fotke, nima pa nobenih naprednih nastavitev. V low light je pa hitro vse na ISO 3200, kar je praktično neuporabno.

Klemen13 ::

Mogoče kdo ve, kje je najbolje naročiti Xiaomi Powerbank 10k mAh? Namreč na Gearbestu ne pošiljajo v Slo...
««
155 / 380
»»