Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
Tomson ::
Konkretno pri tem artiklu ni posebej navedeno, je res za preverit, sploh za prenosnik, pa še precej draga poštnina je, mogoče piši pa vprašaj. Alternativa je npr. na GB Xiaomi Air 13 s kodo: XiaomiEU4 v EU-skladišču za 661EUR ... ali pa Xiaomi Air 12.5 v EU skladišču v FlashSale za 484EUR ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
radmannsdorf ::
Kupi rajši nekaj s Snapdragon procesorjem. Ta je MTK. Xiaomi je top kitajska znamka, Vernee pa vprašanje kaj je.
next3steps ::
Bučke. Ta P25 se bp kosa z SD625.
Xiaomi je pa na kitajskem dost priljublen. Je nekje med 3 in 5 mestom. Prvi so kakopak Huawei, Oppo, Vivo.
Vernee je pa eden izmed tistih proizvajalcev, ki si hočejo odrezati svoj kos pogače. Na custom rome verjetno gre pozabiti, pa na neke redne posodobitve istotako.
Xiaomi je pa na kitajskem dost priljublen. Je nekje med 3 in 5 mestom. Prvi so kakopak Huawei, Oppo, Vivo.
Vernee je pa eden izmed tistih proizvajalcev, ki si hočejo odrezati svoj kos pogače. Na custom rome verjetno gre pozabiti, pa na neke redne posodobitve istotako.
Za 210 EUR imaš na voljo (Huawei) Honor 7x
https://geizhals.eu/honor-7x-32gb-gold-...
Za 65 eur zraven pa že 64GB verzijo.
Orias ::
Sem mal pogledal še xiaomije in naletel na Redmi 5 plus.
https://www.aliexpress.com/store/produc...
Pri tem lahko vsaj pričakujem redne posodobitve, a ne ? In če izberem DHL mi ni potrebno plačati carine ?
https://www.aliexpress.com/store/produc...
Pri tem lahko vsaj pričakujem redne posodobitve, a ne ? In če izberem DHL mi ni potrebno plačati carine ?
klinker ::
next3steps je izjavil:
Za 210 EUR imaš na voljo (Huawei) Honor 7x
Ta fon je kr orng za to ceno.
hazlhof ::
klinker ::
Stvar okusa, sam pac nikoli ne bi vzel telefon ki ima kaj zlatega na sebi, medtem ko sem dragi skoraj vse kupu zlate do zdaj. Si pac smeker
GRT ::
Če je tle kaj zlatga pol mam jest tud zlata jajca.
Pač rjave barve, ne vem zakaj bi bil pol šmeker. Kokr bi rekel, da če imaš črnega, si buzi.
Okus na nivoju 5 letnega otroka.
Pač rjave barve, ne vem zakaj bi bil pol šmeker. Kokr bi rekel, da če imaš črnega, si buzi.
Okus na nivoju 5 letnega otroka.
Stvar okusa, sam pac nikoli ne bi vzel telefon ki ima kaj zlatega na sebi, medtem ko sem dragi skoraj vse kupu zlate do zdaj. Si pac smeker
Zlata barva niti ni ta prava zlata, izgleda povsem normalno.
BTW Redmi 5 Plus je na JD.com za 140EUR + dajatve.
Naj bi pošiljali tudi v Hrvaško.
5pellfire ::
Ima kdo kakšne slabe izkušnje z Redmi Note 4?
Kupili smo ga za darilo hčerki, pa je zgleda defekten.
Tu in tam se ob restartu ne vklopi ponovno, ko ga enkrat ugasneš (shutdown)
je velika verjetnost da se ne bo vklopil ...če ga pustim pri miru en čas se
potem vklopi, parkrat se je izklopil med uporabo ....skratka, nisem najbolj
navdušen
navdušen
ivanuscha ::
Katero verzijo ste pa kupili in kje? Očitno imate defekten primerek. Telefon je sicer prava uspešnica, odlična stvar. Seveda model z S625 procesorjem.
Je kar nekaj lastnikov s podobno težavo, nekaterim jo uspe rešit, povečini z menjavo ROMA, nekaterim pa ne in je potrebna menjava telefona.
Lahko bi bila strojna napaka, težava s hlajenjem, ko namreč doseže 60 stopinj se avtomatsko ugasne, lahko je dejansko dežava s pregrevanjem ali samo s senzorjem.
Lahko pa gre tudi za softwersko napako, si poizkusil s kakšnim drugim ROMom?
Nekdo je isto težavo rešil takole:
Drugi je ugotovil, da je bila težava v določeni aplikaciji:
Kot rečeno, menjava ROMa lahko tudi pomaga pri omenjeni težavi, če ni strojne narave:
Lahko bi bila strojna napaka, težava s hlajenjem, ko namreč doseže 60 stopinj se avtomatsko ugasne, lahko je dejansko dežava s pregrevanjem ali samo s senzorjem.
Lahko pa gre tudi za softwersko napako, si poizkusil s kakšnim drugim ROMom?
Nekdo je isto težavo rešil takole:
I have faced the same problem for few days and later I open battery saver scheduler for starting and shuting down phone timings and its 12 pm to 6 am, so i just off it both. Solved!
Drugi je ugotovil, da je bila težava v določeni aplikaciji:
So I did a factory reset and started adding apps one by one until I found one that caused the phone to crash. I think the offending app might have been Tumblr. Tumblr and Facebook both seem to cause the battery to drain crazy fast, so I uninstalled both of them, and so far its running OK.
Figured it was an app. Don't use tumbler or facebook app. For face i use "Swipe for facebook" app, i can send messages without the messenger app too and a lot less permissions. Like the old facebook.
If your phone is rooted i suggest downloading Greenify app, it keeps apps hibernated. Also if you have any task killer, uninstall it, they are just a waste of ram and battery.
Kot rečeno, menjava ROMa lahko tudi pomaga pri omenjeni težavi, če ni strojne narave:
... i had the same issue first i updated my phone rooted and installed xposed and never had any problems.
tofast ::
tomy5 ::
Ima kdo kakšne slabe izkušnje z Redmi Note 4?
navdušen
Kje imaš garancijo ?
5pellfire ::
Mimovrste ...bomo menjali za drug telefon
SD verzija kupljena pri Mimovrste
Katero verzijo ste pa kupili in kje? Očitno imate defekten primerek. Telefon je sicer prava uspešnica, odlična stvar. Seveda model z S625 procesorjem.
SD verzija kupljena pri Mimovrste
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 5pellfire ()
ncc2000 ::
Samo preliminarno razmišljam; Mi band 2 bi povezal z Mi Fitom svojem svojem telefonu, nastavil osnovne parametre, potem pa podaril nekomu, ki bi ta Mi Band 2 povezal na svoj Mi Fit na svojem telefonu. Ker Mi Fit teži za account, ali se lahko pričakuje težave pri migraciji Mi Banda na drug Mi Fit account na drugem telefonu. Kaj izkušenj, kak nasvet? Tnx.
ncc2000 ::
Ni panike z zgornjim, telefonu je vseeno, kateri Mi band je skonektan. Če so pri bajti trije Mi bandi pa le en MiFit .. cela zmešnjava..
MucuCat ::
Za punco iščem telefon. Na redmi 3s ji je kamera crknila.
Odločal sem se med redmi 5 in honor 9 lite (mogoče mi 3 note).
Nekak se nagibam k honor 9 lite. Mogoče kdo ve kje ga dobit brez carine v čim krajšem času?
Oziroma če ma kdo idejo za kak drug telefon do nekje 300€.
Zahteve:
- čim manjši (velikost teh treh je po moje max kar ji bo všeč)
- kamera
- baterija
Odločal sem se med redmi 5 in honor 9 lite (mogoče mi 3 note).
Nekak se nagibam k honor 9 lite. Mogoče kdo ve kje ga dobit brez carine v čim krajšem času?
Oziroma če ma kdo idejo za kak drug telefon do nekje 300€.
Zahteve:
- čim manjši (velikost teh treh je po moje max kar ji bo všeč)
- kamera
- baterija
Dvomim da boš kje na hitro dobil Honor 9 Lite, glede na to, da ga sploh redko kje prodajajo ... Redmi 5 je ok, Redmi 5 Plus je super (najugodneje in najhitreje na Aliexpress v 7-dnevih za 150EUR+20EUR), Mi Note 3 je pa tudi top zadevca za 265EUR s kodo: note3xmi ... Poglej še Motorola Moto G5/S, Moto Z Play, Samsung Galaxy A5 2017 (dobiš na Amazon.de ali v Slo na hitro) ...
Zgodovina sprememb…
grandioso74 ::
Vidim, daa se na te stvari dobro spoznaš. Si mogoče del izberixiaomi kolektiva?
Človek je sam svoj največji sovražnik.
Nisem. Sem pa v svojem prostem času že 15 let vsakodnevno v stiku z zabavno elektroniko, mobilnimi tehnologijami, računalništvom, internetnimi tehnologijami, pač veselje do tehnologije! ;)
MAX34216 ::
eno vprašanje; je mogoče kdo naročal rezervne lcd za note 4? Pa mu mogoče kak komad stoji še doma, za prodat?
Hvala.
Hvala.
polde66 ::
@MucuCat
https://www.aliexpress.com/wholesale?ca...
Z malce truda lahko zamenjaš kamero sam na xiomiju. Res pa je da čakan je na nov del traja tudi kak mesec in pol.
Z malce truda lahko zamenjaš kamero sam na xiomiju. Res pa je da čakan je na nov del traja tudi kak mesec in pol.
polde
radmannsdorf ::
eno vprašanje; je mogoče kdo naročal rezervne lcd za note 4? Pa mu mogoče kak komad stoji še doma, za prodat?
Hvala.
Mogoče ti pride tole prav. EU Stock pomeni, da je v skladišču v Sloveniji.
https://www.honorbuy.com/1127-touch-scr...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()
tebodi ::
Ker nisem našel kakšne rešitve, glede na to, da je tukaj navedena tudi Xiaomi baterija:
http://www.izberixiaomi.si/gearbest-in-...
Xiaomi Power Bank 2C - Prenosna baterija s kapaciteto kar 20000 mAh in dvojnim USB izhodom.
Kot že nekaj časa ugotavljam, iz Kitajske ne pošiljajo baterij/powerbank v Slo, tudi Gearbest ne.
Ali je to še vedno tako ali kdo ve za kakšno rešitev? (Razen trgovci, ki npr. pošiljajo iz Španije...)
Ravno sem tudi sam opazil da Gearbest power bankov ne posilja vec v Slovenijo... Pa ravno ko imajo poceni Xiaomijeve. Razmisljal sem da bi poskusil dati na gearbestu drug naslov in ga potem pri placilu na Paypalu spremeniti.
Če bi še kdo iskal nabavo baterij/powerbank-ov: jaz sem pred dobrim mesecem naročil na Geekbuying in so pred par dnevi dostavili, brez zapletov, tako da vsaj zaenkrat ponekod še vedno pošiljajo.
So pa kreteni orig. baterijo, ki v verziji "Power Bank 2C" ni v (kartonski) škatli, ampak v tanki prozorni plastični škatlici (ovitku), samo ovili v tanko peno in v plastično vrečko, tako je prišlo fajn obtolčeno vse skupaj, originalna škatlica je po vogalih čist razpokana (čisto natančno, 2 vogala pri bateriji sta tako čisto izpostavljena, na 2 pa še malo blaži kartonski ovitek za kabel).
Ohišje baterije ima sicer samo manjšo prasko, ampak vsaj eno navadno kartonsko škatlo bi za pošiljanje morali uporabiti.
Malo slab občutek ostane, da je kakšna notranja baterija oz. celica lahko poškodovana.
tofast ::
Je kdo kupil na Gearbest okol 25.11. po možnosti X Mi A1? Me zanima, če imajo probleme z dostavo teh.
V info, sedaj se je začelo nekaj dogajati na dpd uk tracking, ko bo (če bo) dostava javim in potrdim, da je dostava od GB sedaj v povprečju res okoli 1 meseca.
Danes je bila dostava, se pravi dober mesec.
MucuCat ::
Dvomim da boš kje na hitro dobil Honor 9 Lite, glede na to, da ga sploh redko kje prodajajo ... Redmi 5 je ok, Redmi 5 Plus je super (najugodneje in najhitreje na Aliexpress v 7-dnevih za 150EUR+20EUR), Mi Note 3 je pa tudi top zadevca za 265EUR s kodo: note3xmi ... Poglej še Motorola Moto G5/S, Moto Z Play, Samsung Galaxy A5 2017 (dobiš na Amazon.de ali v Slo na hitro) ...
Najprej hvala vsem za nasvete.
Sem se odločil, da dam punci moj Mi5, pa si kupim mi note 3. Na gearbest je brez carine? Oziroma je kje ugodna varianta brez carine?
@MucuCat
preveč dela za tak telefon. Ga bom dal na bolho pa ga bo mel mogoče kdo voljo popravljat.
Hvala vseeno za pomoč :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MucuCat ()
V primeru dodatnih stroškov na GB ob izbrani opciji RegisteredMail dobiš le te povrnjene. Alternativa je MiStore ali Goldway z DHL poštnino, kjer je hitrejša dostava, cena pa dobrih 20EUR višja ...
Zgodovina sprememb…
Žal ne ...
Misliš tole varianto? Za tole je koda: BlackfridaySI07 iz 89€ na 77€ ...
BivšiUser2 ::
Tale post pišem na Mi A1. Prvi vtisi so kul. Še naredil primerjavo s Huawei nova plus, ki si ga sestra lasti in sem ugotovil, da sem za bitveno manjšo ceno izpustil samo NFC, ki pa ga na prejšnjem fonu niti nisem nucal tako, da ni panike. No, stvar je v glavnem super. Kdaj pa pride Oreo? Se je invite za beto pred par dni iztekel.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
BivšiUser2 ::
Kaj pa kakšen support app? Sicer jih ne nucam, čudi me pa da ga od Android 6.0 ne podpirajo več.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
tebodi ::
Pazi se požara ..... raje reklamiraj ...
Hvala, sem prek Paypala ustvaril "case", kakšno sr*nje je paypal (vsaj če človek to koristi zelo redko, ali prvič).
Lahko razumem, da stvari skrijejo v menije, naredijo čimbolj nejasen UI/UX, da filtrirajo ljudi, ki se jim ne da "zafrkavat", ampak mi gre to vedno hujše manipuliranje že hudo hudo na živce.
Sicer sem ob naročilu vzel "Insurance" in sedaj rekel, da naj še 1x pošljejo, ali refundajo.
Pričakujem pa, da bo "izmikanje", trajanje do konca rokov, da bo vse skupaj trajalo še par mesecev...
Mimogrede, gearbest mi je zadnji teden 2x poslal nek LAŽEN "support ticket" (2x istega - podobnega) z lažnim opozorilom in neveljavno povezavo:
"We have not received your reply over the committed 7 days,therefore,please be noted that this ticket is closed automatically."
Nisem še uspel preveriti ali ugotoviti, kaj sploh hočejo, ker se ne spomnim, da bi jih prosil za support (mogoče pred meseci... 3+).
Ampak poslan link je še isti dan neobstoječ (govorim o par urah, ko sem videl mail in poklikal link).
Ali je to mogoče kakšna nova znana "finta" ali slučajnost? Predvidevam, da slednje.
Edit: Ne, sam nisem imel nobenega ticketa, moj zadnji je bil septembra, ki je bil obravnavan in zaključen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tebodi ()
antonija ::
Paypal ima zelo dobro urejeno reklamacijo... sicer res ni ogromnega gumba na prvi strani, ampak ko enkrat izpolnis paypal ticket, precej hitro uredijo s prodajalcem (razen ce jih ti goljufas in ima prodajalec potrdilo o dostavi).
Jaz sem vedno dobil nazaj denar od Paypala, oni se pa potem zajebavajo s prodajalcem.
Jaz sem vedno dobil nazaj denar od Paypala, oni se pa potem zajebavajo s prodajalcem.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
kanarin ::
Imam eno vprašanje glede tablic Mi Pad 2/3. A se to kje sploh še da dobiti ? Malo brskam okoli in je skoraj povsod "Out of Stock" ali "Discountinued"---ali pa so postavljene abusurdno visoke ccen (600€ +). Kaj je dogaja ?!? Vem da tablice že nekaj časa očitno niso več "in" kot so bile pred leti, ampak meni se zdijo vseeno še vedno zelo praktične (seveda predvsem za doma , recimo na kavču, pa za otroke) - pa kljub dejstvu, da so telefoni v zadnjih letih precej "zrastli". Vseeno pa se zame tudi 6 inčev ne more primerjat z 8 ali celo 10 inčov pri tablicah. Prednost pri telefonih je seveda teža, velika pomankljivost - poleg velikost ekrana (za namen uporabe kot tablice) pa razmerje zaslona (zdaj po novem je moderno 18:9). Sam imam trenutno dve 8 inčni tablici doma - Galaxy Tab 8.4 (ki je že v letih in ima kar nekaj težav) in Ipad Mini 2 (dobi sem ga po res ugodni ceni- dela še vedno ko urca). Zmeraj pa me je mikal ta Mi Pad - predvsem ker se ga je predstavlja kot android (seveda bistveno cenejšo) kopijo mini Ipada.
Ali si kdo na tem forumu to tablico (zanima me seveda mnenja in izkušnje) ter ali kdo ve zakaj trenutno skorja n mogoče dobiti teh tablic ? Vem da so iPadi najboljše (seveda tudi najdražje) tablice, ampak ker sem bolj android boy me v tem trenuku zanima nabava neke android tablice z najbolj ugodnim razmerjem price/performance.
Ali si kdo na tem forumu to tablico (zanima me seveda mnenja in izkušnje) ter ali kdo ve zakaj trenutno skorja n mogoče dobiti teh tablic ? Vem da so iPadi najboljše (seveda tudi najdražje) tablice, ampak ker sem bolj android boy me v tem trenuku zanima nabava neke android tablice z najbolj ugodnim razmerjem price/performance.
roberto1 ::
@kanarin. Kot uprabnik mipad1 in 2, ti lahko povem, da je razlog zakaj "obstaja samo 1 tablica na svetu" in to je ipad;)
Mipad 1 in 2 sta danes katastrofalno počasna na kateremkoli romu. 3-ke še nisem imel, verjetno je bolje, ampak tudi ni poceni.
Če bi danes kupoval tablico, bi kupil ali ipad mini 2, air ali pa mogoče kakšno tablico s SD procesorjem (recimo Lenovo Tab 3 8 Plus s SD 625). Ampak ker ga je Lenovo nabasal z vsemi možnimi appi in je samo 16gb verzija, je daleč od optimalke.
Samsung S serija je zelo draga, ostalo pa je vse ali manj ne-vredno denarja.
Doma imamo 2 ipad mini 2, oba delujeta vrhunsko, sam imam Air prve generacije in je performance proti mipadom kot dan in noč. Še vedno vse dela tekoče.
Te tablice so mixed-bag, bolje dat malo več denarja kot pa potem še 1x kupovat.
Pa ne me narobe razumet, sem precejšnji fan Xiaomi zadev, tudi ideja je super, ampak očitno se tukaj pozna izbira manj kvalitetnih kompnent in v bistvu dvig rok od updatanja teh tablic (1 na kitkat, 2 na lollipop).
Mipad 1 in 2 sta danes katastrofalno počasna na kateremkoli romu. 3-ke še nisem imel, verjetno je bolje, ampak tudi ni poceni.
Če bi danes kupoval tablico, bi kupil ali ipad mini 2, air ali pa mogoče kakšno tablico s SD procesorjem (recimo Lenovo Tab 3 8 Plus s SD 625). Ampak ker ga je Lenovo nabasal z vsemi možnimi appi in je samo 16gb verzija, je daleč od optimalke.
Samsung S serija je zelo draga, ostalo pa je vse ali manj ne-vredno denarja.
Doma imamo 2 ipad mini 2, oba delujeta vrhunsko, sam imam Air prve generacije in je performance proti mipadom kot dan in noč. Še vedno vse dela tekoče.
Te tablice so mixed-bag, bolje dat malo več denarja kot pa potem še 1x kupovat.
Pa ne me narobe razumet, sem precejšnji fan Xiaomi zadev, tudi ideja je super, ampak očitno se tukaj pozna izbira manj kvalitetnih kompnent in v bistvu dvig rok od updatanja teh tablic (1 na kitkat, 2 na lollipop).
Someday never comes!
kanarin ::
Mogoče je to tudi en del problema, zakaj je trenutno skoraj nemogoče kupiti Mi Pad tablico ?
https://www.macrumors.com/2017/12/05/ap...
Samo res zanimivo, še par mesecev nazaj si to lahko kupil povsod, tudi pri nas (recimo Mimovrste), zdaj pa praktično ni nikjer več na voljo. A res nihče več ne kupuje več Android tablic oz ni več pravega povpraševanja ? Ker ponudba je dejansko zmeraj bolj borna - imaš na voljo ali poceni no-name škart za 100 EUR in celo manj (Hofer, Lidl, Špar..) ali pretirano drage (recimo serijo S od Samsunga kot je navedel Roberto1). Nisem še videl v živo nobene Mi Pad tablice ampak večina review-ev jo (Mi Pad 2/3) pač predstavlja kot dostojno Android alternativo iPad Mini (2 oz več).
https://www.macrumors.com/2017/12/05/ap...
Samo res zanimivo, še par mesecev nazaj si to lahko kupil povsod, tudi pri nas (recimo Mimovrste), zdaj pa praktično ni nikjer več na voljo. A res nihče več ne kupuje več Android tablic oz ni več pravega povpraševanja ? Ker ponudba je dejansko zmeraj bolj borna - imaš na voljo ali poceni no-name škart za 100 EUR in celo manj (Hofer, Lidl, Špar..) ali pretirano drage (recimo serijo S od Samsunga kot je navedel Roberto1). Nisem še videl v živo nobene Mi Pad tablice ampak večina review-ev jo (Mi Pad 2/3) pač predstavlja kot dostojno Android alternativo iPad Mini (2 oz več).
Mavrik ::
Android tablice se še precej prodajajo, ampak predvsem vsi v Sloveniji kupujejo samo smetje za 100eur. Posledično ni neke ponudbe dražjih tablic.
The truth is rarely pure and never simple.